Skocz do zawartości

Web Hosting Talk

• progreso.pl

Partner technologiczny

Upraszczamy to, co inni starają się komplikować. Prosto, pewnie, przyjaźnie - tak robimy hosting!
  • Kei.pl

Partner technologiczny

Kei.pl działa na polskim rynku internetowym od 2000 roku. Obecnie na blisko 300 serwerach w Centrum Danych Kei.pl znajduje się kilkadziesiąt tysięcy stron WWW.
  • S-NET.info

Partner technologiczny

S-NET to dostawca usług dla biznesu. Najważniejsze usługi świadczone przez firmę to usługi Centrum Danych, dostęp do Internetu, transmisja danych oraz tranzyt do różnych operatorów.
  • Sprint Data Center

Partner technologiczny

Sprint Data Center to jedyne w Polsce północno-wschodniej i jednocześnie jedno z najnowocześniejszych w kraju centrum przechowywania i przetwarzania danych.

- - - - -

[dyskusje] progreso.pl

5 odpowiedzi na ten temat

[dyskusje] progreso.pl

#1 Tomasz Fiedoruk

BOSS

• Administrator
  • PipPipPipPipPipPipPipPip
  • 4320 postów
  • Firma:WHT

Napisany 19 grudzień 2011 - 16:45

Moduł dodawania opinii o firmie: http://www.webhostin...89-progreso-pl/
Profil firmy: http://www.webhostin...89-progreso-pl/
Masz stronę? Zarabiaj na sprzedaży linków. Gwarantowane stawki od pierwszego dnia SeoPilot

#2 oomaster

Nowy użytkownik

• Użytkownicy
  • 20 postów
  • Imię:Tomasz

Napisany 27 kwiecień 2012 - 12:00

Ktoś używa ? Mogę aktualne opinie użytkowników prosić :-) ?

<lol2>

#3 Riess

Często na forum

• Użytkownicy
  • 55 postów
  • Imię:Rafał

Napisany 27 kwiecień 2012 - 16:02

Używam od paru lat i sobie chwalę.
Chwała Eris! 23!

#4 czesiek

Nowy użytkownik

• Użytkownicy
  • 2 postów

Napisany 28 kwiecień 2012 - 20:12

Zobacz postRiess, o 27 kwiecień 2012 - 16:02, powiedział:

Używam od paru lat i sobie chwalę.
Ale co dokładnie sobie chwalisz?

Ceny wysokie, nawet po obniżce. Cena na pół roku taka sama jak na rok?
Ostatnio spa na sylwester jest bardzo modne!

#5 Riess

Często na forum

• Użytkownicy
  • 55 postów

Napisany 29 kwiecień 2012 - 15:54

Uważam poprzednie ceny za adekwatne do jakości. Masz trzy wersje php do wyboru (5.2, 5.3 i 5.4), były dwie MySQL (teraz widzę tylko piątkę), do tego masz perla i pythona. Jak skrypt o coś kwiczy możesz mu wsadzić własne php.ini. Do tego jest dostęp via shell i prawdziwy crontab. W wyższym pakiecie jest też postgres. Zwolnienia/pady zdarzają się sporadycznie, jak coś klęka (np. acp IPB) można w PHP.ini 32M podnieść do 256. Do tego tworzenie kont FTP, "nieograniczona liczba baz danych" (kiedyś miałem 18 w jednym czasie).

Innym plusem jest podejście do klienta. Ludzie czasem narzekają na to że potrafią czekać przez kilka tygodni na odpowiedź na ticket, ale mi się to nie zdarzyło... za to zdarzyło mi się kiedyś "(nr. telefonu) < dzwoń". Zadzwoniłem i sprawę miałem w 5 minut wyjaśnioną. Wiem że to był "bonus" ale to i tak duży plus dla gości Progreso. Następnym razem chciałem przywrócić bazę danych do stanu z backupu. Ticket otworzyłem w środku nocy a rano miałem odpowiedź że baza została przywrócona.

Oczywiście są też wady. Jak na server który na FB przedstawia się jako rozwiązanie dla devów mówią bardzo mało o tym jakie są limity na kontach. Limit e-maili na dobę z aplikacji? Nie wiem. Limit zapytań na bazę danych? Na godzinę albo dobę? Nie wiem. Ofc można się spytać ale wolałbym aby panowie z Progreso gdzieś to udostępnili. Brakuje mi też jakiegoś cache do szczęścia.
Chwała Eris! 23!

#6 Riess

Często na forum

• Użytkownicy
  • 55 postów

Napisany 17 maj 2012 - 21:40

I kolejny duży plus dla Progreso: Django, APC i Memcached. Dodany obrazek

Ten post był edytowany przez Riess dnia: 17 maj 2012 - 21:40

Chwała Eris! 23!

1 Użytkowników czyta ten temat

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych użytkowników