[dyskusje] ovh.pl
[dyskusje] ovh.pl
Napisany 24 grudzień 2011 - 18:09
Jak to jest z Backupem FTP w OVH / Kimsufi w serwerach dedykowanych? W tym drugim ma się 100GB miejsca, zastanawia mnie tylko, jak to działa: backup jest na tym samym dysku co dedyk, czy gdzieś indziej? W razie padnięcia HDD głównego serwera, to nie ma problemów z dostępem do tego backupa ftp? Da radę powiększyć przestrzeń dyskową tego backupa ftp? I co, jeśli zablokują główny serwer? Wtedy backup ftp jest nadal dostępny, czy też nie? Zadałbym te pytania supportowi, ale z powodu świąt raczej szybko odpowiedzi nie otrzymam, a z chęcią kupiłbym wkrótce serwer u nich.
Napisany 24 grudzień 2011 - 18:17
Przy okazji mogę pochwalić OVH za wczorajszą reakcję na wymianę dwóch dysków w Kimsufi i7-2T (ze starej serii). Zgłoszone o 12, ok 13 prosili o potwierdzenie wykonania backupu, a że wtedy nie było mnie przy komputerze to wymienili o 16, ok pół godziny od potwierdzenia.
Konfiguracja i administracja serwerami dedykowanymi/RPS/VPS - Faktura VAT
Idealny hosting | Domeny | Hosting dla Firm
Napisany 24 grudzień 2011 - 18:21
Napisany 24 grudzień 2011 - 18:33
Konfiguracja i administracja serwerami dedykowanymi/RPS/VPS - Faktura VAT
Idealny hosting | Domeny | Hosting dla Firm
Napisany 24 grudzień 2011 - 19:15
Jeżeli masz materiały legalne, nie rozumiem dlaczego ktoś miałby mieć problemy ?
Napisany 24 grudzień 2011 - 19:30
Czyli podsumowując: jeśli będę robił backupy na ten serwer Backup-FTP, to awaria dysku mi niegroźna; jeśli będą mieli podejrzenia, to dadzą możliwość wytłumaczenia się...? Jeśli tak, to świetnie, akurat na supporcie zbytnio mi nie zależy, bo w HostEurope kontaktowałem się trzy razy w ciągu całego roku, trzy razy przez to, że zapomniałem zmienić limitu na karcie kredytowej i mieli problem z jej obciążeniem
I jeszcze jedno: nie mają zastrzeżeń w przypadku dużego zużycia transferu (3-4TB / mc)? W kimsufach pisze, że można dokupić 1TB za 4zł, by przywrócić wyższą prędkość - coś takiego da radę uczynić przez panel, czy trzeba się z nimi kontaktować?
Napisany 24 grudzień 2011 - 20:08
draker, o 24 grudzień 2011 - 19:30, powiedział:
Czyli podsumowując: jeśli będę robił backupy na ten serwer Backup-FTP, to awaria dysku mi niegroźna; jeśli będą mieli podejrzenia, to dadzą możliwość wytłumaczenia się...? Jeśli tak, to świetnie, akurat na supporcie zbytnio mi nie zależy, bo w HostEurope kontaktowałem się trzy razy w ciągu całego roku, trzy razy przez to, że zapomniałem zmienić limitu na karcie kredytowej i mieli problem z jej obciążeniem
I jeszcze jedno: nie mają zastrzeżeń w przypadku dużego zużycia transferu (3-4TB / mc)? W kimsufach pisze, że można dokupić 1TB za 4zł, by przywrócić wyższą prędkość - coś takiego da radę uczynić przez panel, czy trzeba się z nimi kontaktować?
1 Użytkowników czyta ten temat
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych użytkowników