Skocz do zawartości

Web Hosting Talk

• progreso.pl

Partner technologiczny

Upraszczamy to, co inni starają się komplikować. Prosto, pewnie, przyjaźnie - tak robimy hosting!
  • Kei.pl

Partner technologiczny

Kei.pl działa na polskim rynku internetowym od 2000 roku. Obecnie na blisko 300 serwerach w Centrum Danych Kei.pl znajduje się kilkadziesiąt tysięcy stron WWW.
  • S-NET.info

Partner technologiczny

S-NET to dostawca usług dla biznesu. Najważniejsze usługi świadczone przez firmę to usługi Centrum Danych, dostęp do Internetu, transmisja danych oraz tranzyt do różnych operatorów.
  • Sprint Data Center

Partner technologiczny

Sprint Data Center to jedyne w Polsce północno-wschodniej i jednocześnie jedno z najnowocześniejszych w kraju centrum przechowywania i przetwarzania danych.

- - - - -

[dyskusje] www.mzone.pl

39 odpowiedzi na ten temat

[dyskusje] www.mzone.pl

#21 www.mzone-net.eu

Weteran WHT

• Firma Bronze
  • PipPipPipPipPipPipPipPip
  • 3655 postów
  • Firma:MZone Group
  • Imię:Ireneusz

Napisany 15 luty 2012 - 20:14

Przecież informowałem na helpdesku, że parametr zostanie zwiększony.

Ten post był edytowany przez www.mzone-net.eu dnia: 15 luty 2012 - 20:15

| www.mzone-net.eu | Serwery wirtualne z darmową domeną | Serwery VPS od 20 złotych | Serwery Reseller od 30 złotych |

| Domeny PL: rejestracja 15.99 PLN, odnowienie tylko 59.04 PLN |

#22 yogi

Czasami na forum

• Użytkownicy
  • 41 postów
  • Imię:Kamil

Napisany 15 luty 2012 - 20:29

Wiadomość została wysłana , przed tą odpowiedzią.

#23 www.mzone-net.eu

Weteran WHT

• Firma Bronze
  • 3655 postów

Napisany 15 luty 2012 - 20:37

Rozumiem, więc małe wyjaśnienie dla naszych klientów z Polski którzy mają swoje konta na serwerze UK.

Ze względu na dużą awaryjność sieci na serwerze Mars w poprzednim DC, przenieśliśmy dziś w nocy konta klientów do całkiem innej serwerowni i na nową maszynę (ale także w UK). To dlatego konfiguracja nie jest dokładnie taka sama jak na poprzednim serwerze.

Oczywiście konfiguracja nowego serwera (także nazwanego Mars) zostanie zmieniona zgodnie z prośbami naszych klientów.

W przypadku pytań zapraszam do naszego helpdesku.

Ten post był edytowany przez www.mzone-net.eu dnia: 15 luty 2012 - 20:41

| www.mzone-net.eu | Serwery wirtualne z darmową domeną | Serwery VPS od 20 złotych | Serwery Reseller od 30 złotych |

#24 yogi

Czasami na forum

• Użytkownicy
  • 41 postów

Napisany 15 luty 2012 - 20:51

Widać cały Wasz profesjonalizm , musiałem napisać skargę na forum ,żeby się o tym dowiedzieć.
Brawo panowie.

Gwarantuję , że zmienię serwerownie ,gdy się skończy umowa.
Los chciał , że jest tylko do kwietnia:)

Tylko w waszych rękach jakie zostawicie wrażenie , jak narazie jest mizerne.

#25 www.mzone-net.eu

Weteran WHT

• Firma Bronze
  • 3655 postów

Napisany 15 luty 2012 - 21:11

Zmiana serwera była konieczna i to bardzo szybko, Twoja usługa nie została przerwana, więc nie za bardzo rozumiem Twój problem i "zażalenie" w tym przypadku.

Oczywiście nikt Ciebie nie zmusza do przedłużenia umowy z Nami (masz opłacone do kwietnia, więc masz czas szukać nowego usługodawcy), jest wiele firm na rynku UK, Ty jako klient masz prawo wyboru.

Jest mi jednak bardzo przykro, że z tak błahego powodu zrobiłeś halo jakbyś miał co najmniej pad serwera lub zawieszone konto bez powodu, a chodziło tylko o zwiększenie parametru max_allowed_packet na nowym serwerze.

Ten post był edytowany przez www.mzone-net.eu dnia: 15 luty 2012 - 21:19

#26 Igorek

Stały użytkownik

• Użytkownicy
  • PipPipPipPipPip
  • 161 postów
  • Firma:jeszcze nie ma
  • Imię:Bartek
  • Nazwisko:Bator

Napisany 15 luty 2012 - 21:34

Ja powiem są tacy klienci, którzy gdy coś nie tryby czy nie działa coś nie tak jak ich się powiadomi czy coś spoko zdarza się, są tacy, którzy za najmniejszą cenę chcą by podchodzić do niech jak by miesięcznie płacili z 1000 zł za swoje usługi. Nie denerwuj się tylko olej gościa i tyle
Jeśli serwer to tylko biznes-host (reflink). Naprawdę solidne serwery

#27 yogi

Czasami na forum

• Użytkownicy
  • 41 postów

Napisany 15 luty 2012 - 22:07

Forum przy pierwszych przenosinach nie działało prawie 2 dni , a teraz po następnych przenosinach forum dziala masakrycznie - wolno i mozolnie , do tego mam jakieś ustawione limity.
Musiałem forum wyłączyć w tym momencie , bo nie da się tego znieść.

Poza tym chciałem powiadomić , że przy przenoszeniu najprawdopodobniej zostało uszkodzone kodowanie na moim forum oraz zapewne pewne pliki , które odpowiadają za język.
I nie jest to bynajmniej moja wina.

Nadal uważacie , że nie mam powodu ,by narzekać na tą firmę?

I że to jest błacha sprawa?

Ten post był edytowany przez yogi dnia: 15 luty 2012 - 22:10

#28 www.mzone-net.eu

Weteran WHT

• Firma Bronze
  • 3655 postów

Napisany 15 luty 2012 - 22:15

Po zalogowaniu do panelu klienta masz pewną informację (nie widzą jej osoby niezalogowane), więc proszę przeczytaj co tam jest napisane. Jest to informacja właśnie dla klientów serwera Mars!

Teraz już to napiszę (chociaż się wstrzymywałem), mam nadzieję, że w kwietniu znajdziesz inny hosting i zmienisz usługodawcę.

Poniżej wklejam treść tego ogłoszenia:

Informujemy, że dziś godzinach nocnych pomiędzy 22:00 - 04:00 (czasu polskiego) będą prowadzone prace modernizacyjne na serwerze Mars. Podczas tych prac mogą wystąpić małe spowolnienia w działaniu stron i serwera czy także w dostępie do paneli administracyjnych.

Ten post był edytowany przez www.mzone-net.eu dnia: 15 luty 2012 - 22:19

#29 serwerowiec

Nowy użytkownik

• Użytkownicy
  • 1 postów

Napisany 15 luty 2012 - 22:41

Moze powiem tak : jakby wszystko działało jak nalezy a jakies problemy pojawialy sie rzadko to nikt by nie narzekal , a jesli ktos narzeka to znaczy ze ma ku temu powod i pisze na ogolnodostepnym forum ku przestrodze innych.

#30 Kamil Szymański

Regularny użytkownik

• Użytkownicy
  • 89 postów

Napisany 15 luty 2012 - 23:01

Zobacz postserwerowiec, o 15 luty 2012 - 22:41, powiedział:

Moze powiem tak : jakby wszystko działało jak nalezy a jakies problemy pojawialy sie rzadko to nikt by nie narzekal , a jesli ktos narzeka to znaczy ze ma ku temu powod i pisze na ogolnodostepnym forum ku przestrodze innych.

Prawie rok czasu miałem u nich serwer, nie licząc jednego czy dwóch miesięcy, podczas tego okresu nie obyło się bez awarii, a jak wiadomo to tylko sprzęt który czasem zawodzi Zżerałem masę CPU, a i tak długi czas wytrzymali, nie blokując hosta. Kilka upomnień, kilka optymalizacji i po problemie. Jak była potrzebna pomoc od strony serwer'a, nigdy jej nie odmówili, ale co ja mogę wiedzieć? W końcu nie robiłem im awantury o o zwiększenie limitu przesyłanych plików, więc jestem laikiem w tym temacie.

Zobacz postyogi, o 15 luty 2012 - 22:07, powiedział:

Forum przy pierwszych przenosinach nie działało prawie 2 dni , a teraz po następnych przenosinach forum dziala masakrycznie - wolno i mozolnie , do tego mam jakieś ustawione limity.
Musiałem forum wyłączyć w tym momencie , bo nie da się tego znieść.

Poza tym chciałem powiadomić , że przy przenoszeniu najprawdopodobniej zostało uszkodzone kodowanie na moim forum oraz zapewne pewne pliki , które odpowiadają za język.
I nie jest to bynajmniej moja wina.

Nadal uważacie , że nie mam powodu ,by narzekać na tą firmę?

I że to jest błacha sprawa?

Jeśli nie umie się wyeksportować bazy danych z odpowiednim kodowaniem, to później po wgraniu jej na serwer wychodzą krzaczki, więc raczej nie jest to wina serwerów od mzone, a raczej niedouczonego administratora.

#31 yogi

Czasami na forum

• Użytkownicy
  • 41 postów

Napisany 15 luty 2012 - 23:27

Kolego uważasz , że częstotliwość sprawdzania e-maila jest na poziomie waszego panelu klienta na stronie?
Nie pojawiły się krzaczki , po prostu przy przenosinach mojego forum mzone , poprzez inna konfiguracje serwera lub czegoś innego uszkodzony zostal plik odpowiedzialny za język polski na forum.
Słowo "kodowanie" niepotrzebnie tutaj użyłem.

Nie chce już żadnych słownych przepychanek , chce po prostu , żebym mógł włączyć swoje forum i żeby one działało.
A obrońców krzyża zapraszam gdzie indziej , jeżeli nie są teraźniejszymi klientam mzone i nie korzystają z serwera tzw. MARS i nie wiedzą jak to wszystko wygląda.

#32 Edart

Weteran WHT

• Firma Bronze
  • 880 postów
  • Firma:FHU EDART

Napisany 15 luty 2012 - 23:28

yogi, czasem w kwietniu nie traf do mnie, ile razy już zmieniałeś dostawcę wody i prądu ? no chyba że nigdy u Ciebie wody ani prądu nie brakło no to sorry, nie miałeś powodu zmieniać...

Najlepszy tani hosting
stron www.
Bierzesz co potrzebujesz hosting skrojony na miarę
( ponad 500 adresów IP do wyboru do koloru )
Tanie serwery shoutcast , e-rds, autopiloty mp3 i ACC+, TransCoder ...

#33 www.mzone-net.eu

Weteran WHT

• Firma Bronze
  • 3655 postów

Napisany 15 luty 2012 - 23:44

Nie pojawiły się krzaczki , po prostu przy przenosinach mojego forum mzone , poprzez inna konfiguracje serwera lub czegoś innego uszkodzony zostal plik odpowiedzialny za język polski na forum.

Właśnie dlatego dzisiaj w nocy prowadzone są prace na serwerze, tak aby poprawić wszystko pod poprawnie działające skrypty klientów (czasami trzeba doinstalować do PHP kilka dodatków, klienci używają różnych skryptów i tu staramy się być elastyczni). O krzaczkach na Twojej stronie (forum) przecież nic nie pisałeś na helpdesku, z tego co widzę napisałeś tylko o tym, że nie możesz uploadować większych plików, to zostało już zrobione i ticket zamknięty.

Jak masz problem z czymś zgłaszasz to na helpdesk, nie na forum. Forum to nie jest ani BOK ani Helpdesk naszej firmy.
Oczywiście masz prawo do swojej opinii, nikt Ci tego nie broni, nawet nie mam CI tego za złe. Dziwi mnie tylko wyolbrzymianie tego problemu przez Ciebie.

Ten post był edytowany przez www.mzone-net.eu dnia: 15 luty 2012 - 23:45

#34 yogi

Czasami na forum

• Użytkownicy
  • 41 postów

Napisany 16 luty 2012 - 19:24

Zobacz postyogi, o 15 luty 2012 - 23:27, powiedział:

Kolego uważasz , że częstotliwość sprawdzania e-maila jest na poziomie waszego panelu klienta na stronie?
Słowo "kodowanie" niepotrzebnie tutaj użyłem.

Nie chce już żadnych słownych przepychanek , chce po prostu , żebym mógł włączyć swoje forum i żeby one działało.
A obrońców krzyża zapraszam gdzie indziej , jeżeli nie są teraźniejszymi klientam mzone i nie korzystają z serwera tzw. MARS i nie wiedzą jak to wszystko wygląda.

Już jest dużo lepiej.

Dziękuję.

#35 www.mzone-net.eu

Weteran WHT

• Firma Bronze
  • 3655 postów

Napisany 16 luty 2012 - 19:35

Jeszcze dzisiaj w nocy po 23:00 - 2:00 będą prowadzone prace na Twoim serwerze, tak uprzedzam na zaś ;)

Niestety musimy poprawić trochę konfigurację baz na serwerze dla zapewnienie wysokiej jakości usługi.
Informację o pracach jest podana w panelu klienta (widoczna tylko dla zarejestrowanych).

#36 krzysiuus

Stały użytkownik

• Użytkownicy
  • PipPipPipPipPip
  • 107 postów

Napisany 16 luty 2012 - 19:51

Nigdy nie pytałem... na początku mieliście serwery z możliwością wyboru panelu - cpanel, directadmin teraz został usunięty directadmin a moje konta u Was zostały przeniesione na cpanel.

Dlaczego właśnie zdecydowaliście się na cpanel?
Dodaj swoją firmę do katalogu - Katalog firm

#37 www.mzone-net.eu

Weteran WHT

• Firma Bronze
  • 3655 postów

Napisany 16 luty 2012 - 20:10

Ponieważ 99% klientów wybierało cPanel, na panelu DA są teraz tylko jeszcze niektóre konta naszych stałych klientów, którzy koniecznie muszą być na tym panelu (np. z powodu stosowanych skryptów) i nie mogą korzystać z cPanel.

Będzie nowy/e serwer zlokalizowany w Polsce (niedługo) już na Directadmin, wtedy klient będzie mógł wybierać polską lokalizację na Directadmin lub cPanel w lokalizacji UK.

Konta z Directadmin zostały przeniesione na cPanel ponieważ powoli likwidujemy serwery w Hetzner i robimy reorganizację wszystkich usług z podziałem PL, UK, USA, DE, jest to jednak rozłożone na długi okres czasowy.

#38 www.mzone-net.eu

Weteran WHT

• Firma Bronze
  • 3655 postów

Napisany 16 luty 2012 - 22:22

Szanowni Państwo,

Od kilku dni otrzymujemy zgłoszenia od Państwa dotyczące wadliwego działania serwera Mars (UK), pomimo zmiany maszyny na inną i niewielkiej ilości kont na tej maszynie okazuje się, że postawione przez Państwa serwisy powodują bardzo niestabilne działanie tego nowego serwera.
Obciążenie generowane z Państwa stron (serwer przygotowany specjalnie na serwisy o tematyce hazardowej) jest tak ogromne, że nie spodziewaliśmy się tego.
Robimy wszystko aby przywrócić działanie stron na serwerze i ustabilizować wszystkie usługi na tej maszynie, prosimy o cierpliwość i wyrozumiałość.

Bardzo przepraszamy za powstałe problemy na serwerze występujące w ostatnich kilku dniach, wszystkie osoby korzystające z serwera Mars w ramach rekompensaty od nas otrzymują 1 miesiąc usługi gratis, okres ten zostanie dodany do Państwa abonamentu.

Dosłownie przed kilkoma minutami serwer ponownie odmówił posłuszeństwa i staramy się uruchomić usługi na nowo.
W dniu jutrzejszym zostaniecie Państwo przeniesieni na nową maszynę, postaramy się, aby przerwy w usłudze podczas przenosin były jak najmniejsze.

Bardzo prosimy nie otwieranie nowych ticketów z pytaniami dotyczącymi działania serwera Mars przez najbliższe kilkanaście godzin, na Państwa pytania dotyczące powstałego problemu odpowiemy chętnie w późniejszym czasie.
Proces przenosin na większy serwer zostanie rozpoczęty zaraz po zakończeniu uruchamiana nowej maszyny.

Jeszcze raz prosimy o wybaczenie za niestabilne działanie usług na tym serwerze.

Ten post był edytowany przez www.mzone-net.eu dnia: 16 luty 2012 - 22:26

#39 www.mzone-net.eu

Weteran WHT

• Firma Bronze
  • 3655 postów

Napisany 19 luty 2012 - 18:25

Informujemy, że nowy serwer Luna (UK) dla klientów z Polski został już uruchomiony i przetestowany.
W dniu jutrzejszym zostanie dokończona migracja kont z nieszczęsnego serwera Mars na nowy serwer Luna.

W przypadku pytań dotyczących migracji kont zapraszam do naszego helpdesku: https://www.service....x.php?/support/

#40 www.mzone-net.eu

Weteran WHT

• Firma Bronze
  • 3655 postów

Napisany 21 luty 2012 - 20:15

Miło mi poinformować, że wszyscy klienci zostali przeniesieni na nowy serwer nazwany Luna, cała procedura przenoszenia kont została zakończona.

Dla klientów serwera Venus (PL) informacja, że dziś w godzinach 23:00 - 01:00 nastąpi mała przerwa.
Przerwa jest spowodowana koniecznością dołożenia dodatkowych kości pamięci RAM, przerwa może wynieść około 30 minut i wiąże się z koniecznością wyłączenia serwera na ten czas.

Za utrudnienia powstałe z koniecznością wyłączenia serwera na czas praca naszych klientów gorąco przepraszamy!

1 Użytkowników czyta ten temat

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych użytkowników