Ten post był edytowany przez www.mzone-net.eu dnia: 15 luty 2012 - 20:15
[dyskusje] www.mzone.pl
[dyskusje] www.mzone.pl
Napisany 15 luty 2012 - 20:14
| www.mzone-net.eu | Serwery wirtualne z darmową domeną | Serwery VPS od 20 złotych | Serwery Reseller od 30 złotych |
| Domeny PL: rejestracja 15.99 PLN, odnowienie tylko 59.04 PLN |
Napisany 15 luty 2012 - 20:29
Napisany 15 luty 2012 - 20:37
Ze względu na dużą awaryjność sieci na serwerze Mars w poprzednim DC, przenieśliśmy dziś w nocy konta klientów do całkiem innej serwerowni i na nową maszynę (ale także w UK). To dlatego konfiguracja nie jest dokładnie taka sama jak na poprzednim serwerze.
Oczywiście konfiguracja nowego serwera (także nazwanego Mars) zostanie zmieniona zgodnie z prośbami naszych klientów.
W przypadku pytań zapraszam do naszego helpdesku.
Ten post był edytowany przez www.mzone-net.eu dnia: 15 luty 2012 - 20:41
| www.mzone-net.eu | Serwery wirtualne z darmową domeną | Serwery VPS od 20 złotych | Serwery Reseller od 30 złotych |
Napisany 15 luty 2012 - 20:51
Brawo panowie.
Gwarantuję , że zmienię serwerownie ,gdy się skończy umowa.
Los chciał , że jest tylko do kwietnia:)
Tylko w waszych rękach jakie zostawicie wrażenie , jak narazie jest mizerne.
Napisany 15 luty 2012 - 21:11
Oczywiście nikt Ciebie nie zmusza do przedłużenia umowy z Nami (masz opłacone do kwietnia, więc masz czas szukać nowego usługodawcy), jest wiele firm na rynku UK, Ty jako klient masz prawo wyboru.
Jest mi jednak bardzo przykro, że z tak błahego powodu zrobiłeś halo jakbyś miał co najmniej pad serwera lub zawieszone konto bez powodu, a chodziło tylko o zwiększenie parametru max_allowed_packet na nowym serwerze.
Ten post był edytowany przez www.mzone-net.eu dnia: 15 luty 2012 - 21:19
Napisany 15 luty 2012 - 21:34
Napisany 15 luty 2012 - 22:07
Musiałem forum wyłączyć w tym momencie , bo nie da się tego znieść.
Poza tym chciałem powiadomić , że przy przenoszeniu najprawdopodobniej zostało uszkodzone kodowanie na moim forum oraz zapewne pewne pliki , które odpowiadają za język.
I nie jest to bynajmniej moja wina.
Nadal uważacie , że nie mam powodu ,by narzekać na tą firmę?
I że to jest błacha sprawa?
Ten post był edytowany przez yogi dnia: 15 luty 2012 - 22:10
Napisany 15 luty 2012 - 22:15
Teraz już to napiszę (chociaż się wstrzymywałem), mam nadzieję, że w kwietniu znajdziesz inny hosting i zmienisz usługodawcę.
Poniżej wklejam treść tego ogłoszenia:
Ten post był edytowany przez www.mzone-net.eu dnia: 15 luty 2012 - 22:19
Napisany 15 luty 2012 - 22:41
Napisany 15 luty 2012 - 23:01
serwerowiec, o 15 luty 2012 - 22:41, powiedział:
Prawie rok czasu miałem u nich serwer, nie licząc jednego czy dwóch miesięcy, podczas tego okresu nie obyło się bez awarii, a jak wiadomo to tylko sprzęt który czasem zawodzi Zżerałem masę CPU, a i tak długi czas wytrzymali, nie blokując hosta. Kilka upomnień, kilka optymalizacji i po problemie. Jak była potrzebna pomoc od strony serwer'a, nigdy jej nie odmówili, ale co ja mogę wiedzieć? W końcu nie robiłem im awantury o o zwiększenie limitu przesyłanych plików, więc jestem laikiem w tym temacie.
yogi, o 15 luty 2012 - 22:07, powiedział:
Musiałem forum wyłączyć w tym momencie , bo nie da się tego znieść.
Poza tym chciałem powiadomić , że przy przenoszeniu najprawdopodobniej zostało uszkodzone kodowanie na moim forum oraz zapewne pewne pliki , które odpowiadają za język.
I nie jest to bynajmniej moja wina.
Nadal uważacie , że nie mam powodu ,by narzekać na tą firmę?
I że to jest błacha sprawa?
Jeśli nie umie się wyeksportować bazy danych z odpowiednim kodowaniem, to później po wgraniu jej na serwer wychodzą krzaczki, więc raczej nie jest to wina serwerów od mzone, a raczej niedouczonego administratora.
Napisany 15 luty 2012 - 23:27
Nie pojawiły się krzaczki , po prostu przy przenosinach mojego forum mzone , poprzez inna konfiguracje serwera lub czegoś innego uszkodzony zostal plik odpowiedzialny za język polski na forum.
Słowo "kodowanie" niepotrzebnie tutaj użyłem.
Nie chce już żadnych słownych przepychanek , chce po prostu , żebym mógł włączyć swoje forum i żeby one działało.
A obrońców krzyża zapraszam gdzie indziej , jeżeli nie są teraźniejszymi klientam mzone i nie korzystają z serwera tzw. MARS i nie wiedzą jak to wszystko wygląda.
Napisany 15 luty 2012 - 23:28
Najlepszy tani hosting stron www.
Bierzesz co potrzebujesz hosting skrojony na miarę
( ponad 500 adresów IP do wyboru do koloru )
Tanie serwery shoutcast , e-rds, autopiloty mp3 i ACC+, TransCoder ...
Napisany 15 luty 2012 - 23:44
Właśnie dlatego dzisiaj w nocy prowadzone są prace na serwerze, tak aby poprawić wszystko pod poprawnie działające skrypty klientów (czasami trzeba doinstalować do PHP kilka dodatków, klienci używają różnych skryptów i tu staramy się być elastyczni). O krzaczkach na Twojej stronie (forum) przecież nic nie pisałeś na helpdesku, z tego co widzę napisałeś tylko o tym, że nie możesz uploadować większych plików, to zostało już zrobione i ticket zamknięty.
Jak masz problem z czymś zgłaszasz to na helpdesk, nie na forum. Forum to nie jest ani BOK ani Helpdesk naszej firmy.
Oczywiście masz prawo do swojej opinii, nikt Ci tego nie broni, nawet nie mam CI tego za złe. Dziwi mnie tylko wyolbrzymianie tego problemu przez Ciebie.
Ten post był edytowany przez www.mzone-net.eu dnia: 15 luty 2012 - 23:45
Napisany 16 luty 2012 - 19:24
yogi, o 15 luty 2012 - 23:27, powiedział:
Nie pojawiły się krzaczki , po prostu przy przenosinach mojego forum mzone , poprzez inna konfiguracje serwera lub czegoś innego uszkodzony zostal plik odpowiedzialny za język polski na forum.
Słowo "kodowanie" niepotrzebnie tutaj użyłem.
Nie chce już żadnych słownych przepychanek , chce po prostu , żebym mógł włączyć swoje forum i żeby one działało.
A obrońców krzyża zapraszam gdzie indziej , jeżeli nie są teraźniejszymi klientam mzone i nie korzystają z serwera tzw. MARS i nie wiedzą jak to wszystko wygląda.
Już jest dużo lepiej.
Dziękuję.
Napisany 16 luty 2012 - 19:35
Niestety musimy poprawić trochę konfigurację baz na serwerze dla zapewnienie wysokiej jakości usługi.
Informację o pracach jest podana w panelu klienta (widoczna tylko dla zarejestrowanych).
Napisany 16 luty 2012 - 19:51
Dlaczego właśnie zdecydowaliście się na cpanel?
Napisany 16 luty 2012 - 20:10
Będzie nowy/e serwer zlokalizowany w Polsce (niedługo) już na Directadmin, wtedy klient będzie mógł wybierać polską lokalizację na Directadmin lub cPanel w lokalizacji UK.
Konta z Directadmin zostały przeniesione na cPanel ponieważ powoli likwidujemy serwery w Hetzner i robimy reorganizację wszystkich usług z podziałem PL, UK, USA, DE, jest to jednak rozłożone na długi okres czasowy.
Napisany 16 luty 2012 - 22:22
Od kilku dni otrzymujemy zgłoszenia od Państwa dotyczące wadliwego działania serwera Mars (UK), pomimo zmiany maszyny na inną i niewielkiej ilości kont na tej maszynie okazuje się, że postawione przez Państwa serwisy powodują bardzo niestabilne działanie tego nowego serwera.
Obciążenie generowane z Państwa stron (serwer przygotowany specjalnie na serwisy o tematyce hazardowej) jest tak ogromne, że nie spodziewaliśmy się tego.
Robimy wszystko aby przywrócić działanie stron na serwerze i ustabilizować wszystkie usługi na tej maszynie, prosimy o cierpliwość i wyrozumiałość.
Bardzo przepraszamy za powstałe problemy na serwerze występujące w ostatnich kilku dniach, wszystkie osoby korzystające z serwera Mars w ramach rekompensaty od nas otrzymują 1 miesiąc usługi gratis, okres ten zostanie dodany do Państwa abonamentu.
Dosłownie przed kilkoma minutami serwer ponownie odmówił posłuszeństwa i staramy się uruchomić usługi na nowo.
W dniu jutrzejszym zostaniecie Państwo przeniesieni na nową maszynę, postaramy się, aby przerwy w usłudze podczas przenosin były jak najmniejsze.
Bardzo prosimy nie otwieranie nowych ticketów z pytaniami dotyczącymi działania serwera Mars przez najbliższe kilkanaście godzin, na Państwa pytania dotyczące powstałego problemu odpowiemy chętnie w późniejszym czasie.
Proces przenosin na większy serwer zostanie rozpoczęty zaraz po zakończeniu uruchamiana nowej maszyny.
Jeszcze raz prosimy o wybaczenie za niestabilne działanie usług na tym serwerze.
Ten post był edytowany przez www.mzone-net.eu dnia: 16 luty 2012 - 22:26
Napisany 19 luty 2012 - 18:25
W dniu jutrzejszym zostanie dokończona migracja kont z nieszczęsnego serwera Mars na nowy serwer Luna.
W przypadku pytań dotyczących migracji kont zapraszam do naszego helpdesku: https://www.service....x.php?/support/
Napisany 21 luty 2012 - 20:15
Dla klientów serwera Venus (PL) informacja, że dziś w godzinach 23:00 - 01:00 nastąpi mała przerwa.
Przerwa jest spowodowana koniecznością dołożenia dodatkowych kości pamięci RAM, przerwa może wynieść około 30 minut i wiąże się z koniecznością wyłączenia serwera na ten czas.
Za utrudnienia powstałe z koniecznością wyłączenia serwera na czas praca naszych klientów gorąco przepraszamy!
1 Użytkowników czyta ten temat
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych użytkowników