[dyskusje] Hitme.net.pl
- Strona 1 z 4
- 1
- 2
- 3
- Następny
- »
[dyskusje] Hitme.net.pl
Napisany 29 styczeń 2012 - 13:59
Miałem u nich jakiś czas konto shared, leżało nieużywane, potem chciałem wykorzystać na testy i niestety okazało się, że niespecjalnie się nawet pod to nadaje (być może miałem pecha trafić w czas z kilkoma awariami).
Teraz konto nie jest już aktywne, zaś konto bilingowe i owszem. Mam w zwyczaju proszenie dostawców o usuwanie tego typu konta gdy kończę współpracę i nie mam zamiaru jej przedłużać (po co moje dane mają zalegać w bazach paneli / po co mam mieć na skrzynce wiadomości o pracach które mnie nie dotyczą). Do Hitme wysłałem już kilka takich prośb, konto nadal sobie wisi...
Chyba po prostu napiszę im to i wyślę w formie listownej.
Ten post był edytowany przez lukasamd dnia: 29 styczeń 2012 - 14:00
Działamy przy użyciu rozwiązań technicznych firmy Ultimahost
Napisany 29 styczeń 2012 - 14:28
Napisany 29 styczeń 2012 - 14:47
| www.mzone-net.eu | Serwery wirtualne z darmową domeną | Serwery VPS od 20 złotych | Serwery Reseller od 30 złotych |
| Domeny PL: rejestracja 15.99 PLN, odnowienie tylko 59.04 PLN |
Napisany 29 styczeń 2012 - 15:03
www.mzone-net.eu, o 29 styczeń 2012 - 14:47, powiedział:
Konfiguracja i administracja serwerami dedykowanymi/RPS/VPS - Faktura VAT
Idealny hosting | Domeny | Hosting dla Firm
Napisany 29 styczeń 2012 - 15:16
| www.mzone-net.eu | Serwery wirtualne z darmową domeną | Serwery VPS od 20 złotych | Serwery Reseller od 30 złotych |
| Domeny PL: rejestracja 15.99 PLN, odnowienie tylko 59.04 PLN |
Napisany 29 styczeń 2012 - 15:58
Chcę po prostu aby to konto nie było aktywne, ale jak widać w Hitme wykracza to poza możliwości (lub zainteresowanie) supportu.
Działamy przy użyciu rozwiązań technicznych firmy Ultimahost
Napisany 03 kwiecień 2012 - 06:41
Ponoc jakis nowy panel maja etc, olalem to i sam zliczam transfer.
Jak juz tu jestem, kontakt jak zwykle kuleje.
Gdzies od piatku moj vps zaliczyl dwa restarty, ma duzy load i lacze laguje - pisalem na rozne adresy, dzwonilem - nic.
Wypada napisac: do dupy
Oplacilem z gory gdyz wszystko bylo OK, lecz podczas problemow to jest masakra.
Dobrze ze to tylko moj backup.
irc.freenode.net @ #slackware.pl
Napisany 03 kwiecień 2012 - 07:43
Napisany 03 kwiecień 2012 - 07:53
tom3kk, o 03 kwiecień 2012 - 06:41, powiedział:
Ponoc jakis nowy panel maja etc, olalem to i sam zliczam transfer.
Jak juz tu jestem, kontakt jak zwykle kuleje.
Gdzies od piatku moj vps zaliczyl dwa restarty, ma duzy load i lacze laguje - pisalem na rozne adresy, dzwonilem - nic.
Wypada napisac: do dupy
Oplacilem z gory gdyz wszystko bylo OK, lecz podczas problemow to jest masakra.
Dobrze ze to tylko moj backup.
Na VPSie mam wyłącznie serwer ts3 na którym przebywa ~5 osób a VPS restartowany był w ciągu tego tygodnia z trzy jak nie nawet cztery razy. Podobno mieli przenosić wszystkie konta z budgeta na nowy panel, jakoś już 2 tygodnie im schodzi, no porażka. W sumie VPSa mam tam od półtora roku ale chyba trzeba będzie zmienić na inną firmę...
Napisany 03 kwiecień 2012 - 11:49
shad - zgadza wszytki maszyny z serwera vps12 są przenoszone w trybie live na nowy ponad 70% serwerów jest już przeniesiona na nowy serwer i nowy panel
Arkos przyznaję że był taki zły czas dla hmhost w którym była poważna awaria, jednak pokazała ona, że wszelkie informacje o backupach i innych kwestiach o których piszemy na stronie jest w pełni potwierdzona, wszystkie backupy zostały przywrócone a każdy klient otrzymał możliwość wyboru 1 z 3 gratyfikacji. Obecnie hosting sprawuje się wyśmienicie, zachowując bardzo wysoką wydajność dzięki potężnym procesorom E3 i raid 10 na 8dyskach.
Zainteresowanych przetestowaniem zapraszam na pm.
Ten post był edytowany przez marekxbx dnia: 03 kwiecień 2012 - 11:50
Serwery VPS: XEN, XEN HVM, OpenVZ
Hosting WWW LiteSpeed WebServer - cPanel 11 PL, kreator stron www!
Markowe serwery dedykowane DELL
Napisany 03 kwiecień 2012 - 13:34
Serwery VPS: XEN, XEN HVM, OpenVZ
Hosting WWW LiteSpeed WebServer - cPanel 11 PL, kreator stron www!
Markowe serwery dedykowane DELL
Napisany 03 kwiecień 2012 - 13:57
Napisany 03 kwiecień 2012 - 14:51
@hitme - mozecie zrobic sobie prosta strone/zakladke ze statusem? (cos w stylu hetznera czy prac z OVH - nie wiem czemu tego firmy nie robia)
opublikowanie informacji i wiekszosc 'maili' z glowy
Z mojej perspektywy to wyglada tak - serwer chodzi 100dni, nagle '***' jeden restart, drugi restart, a po zalogowaniu czuje sie jakbym byl w innej firmie gdzies pomiedzy seedboksami - do tego kompletny brak informacji no i ten support.
To tak jakbym placil abonament za telefon, a nie mialbym dostepu do sieci - rownie irytujace, placimy jakies pieniadze (nie sa to duze kwoty) to fajnie by bylo wiedziec co sie dzieje, coby potem oszczedzic nerwow nam i Panstwu.
Dzieki.
irc.freenode.net @ #slackware.pl
Napisany 03 kwiecień 2012 - 16:04
Napisany 03 kwiecień 2012 - 18:19
- miło że przyszła jakakolwiek informacja to na plus, ale czemu po 3,5h od awarii ?
Akurat byłem połączony (14:13) i ujrzałem przemiły komunikat o zamykaniu systemu, mocno się zdenerwowałem.
W weekend zwiesił się mój vps 3 razy, a każde ponowne uruchomienie to teraz około 50 minut, tak wiem mam bardzo dużo plików ale chyba po to mam ten serwer aby coś na nim trzymać.
A w związku z tym, że przygotowuje międzynarodową imprezę nie mogę sobie pozwolić na koleją przerwę w działaniu.
Napisany 03 kwiecień 2012 - 18:27
Midnight Commander w sumie środowisko tekstowe chyba dużo zasobów nie używa
co do reklamy... interpretuj jak chcesz, dalem przyklad kontroferty
jednakowoż zważ że z lenistwa nie chcę od was odchodzić ;p
Ten post był edytowany przez kori dnia: 03 kwiecień 2012 - 20:21
Napisany 03 kwiecień 2012 - 18:49
Ten post był edytowany przez Rorian dnia: 03 kwiecień 2012 - 19:03
1 Użytkowników czyta ten temat
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych użytkowników