Skocz do zawartości

Web Hosting Talk

• progreso.pl

Partner technologiczny

Upraszczamy to, co inni starają się komplikować. Prosto, pewnie, przyjaźnie - tak robimy hosting!
  • Kei.pl

Partner technologiczny

Kei.pl działa na polskim rynku internetowym od 2000 roku. Obecnie na blisko 300 serwerach w Centrum Danych Kei.pl znajduje się kilkadziesiąt tysięcy stron WWW.
  • S-NET.info

Partner technologiczny

S-NET to dostawca usług dla biznesu. Najważniejsze usługi świadczone przez firmę to usługi Centrum Danych, dostęp do Internetu, transmisja danych oraz tranzyt do różnych operatorów.
  • Sprint Data Center

Partner technologiczny

Sprint Data Center to jedyne w Polsce północno-wschodniej i jednocześnie jedno z najnowocześniejszych w kraju centrum przechowywania i przetwarzania danych.

Odstąpię 3 szt - serwery dedykowane od stycznia.

198 odpowiedzi na ten temat

Odstąpię 3 szt - serwery dedykowane od stycznia.

#181 ksk

Rugot

• WHT Pro
  • PipPipPipPipPipPipPipPip
  • 1202 postów
  • Firma:4EverNet sp.z.o.o
  • Imię:Tomasz
  • Nazwisko:Kisielewski

Napisany 01 kwiecień 2012 - 20:53

Ja w dniu dzisiejszym chce zwalniam maszynę u nich więc będzie coś wolnego ;)
Spotkasz Mnie na Spodek 2.0

#182 albertw

Nowy użytkownik

• Użytkownicy
  • 18 postów
  • Imię:Albert

Napisany 03 kwiecień 2012 - 01:06

A co zrezygnowałeś? Częste pady, cienkie łącza, słaby sprzęt czy sieczka firma i chcieli za dużo kasy? Czyżbym miał rację że ta pseudo firma to jedna wielka pomyłka?
Takie twory szybko się rodzą i szybko umierają z braku możliwości, kasy, ludzi i sprzętu. Mija się z celem branie takich serwerów z takiej firmy.

#183 demo

Nowy użytkownik

• Użytkownicy
  • 13 postów
  • Imię:Marek

Napisany 03 kwiecień 2012 - 16:11

Zobacz postalbertw, o 03 kwiecień 2012 - 01:06, powiedział:

A co zrezygnowałeś? Częste pady, cienkie łącza, słaby sprzęt czy sieczka firma i chcieli za dużo kasy? Czyżbym miał rację że ta pseudo firma to jedna wielka pomyłka?
Takie twory szybko się rodzą i szybko umierają z braku możliwości, kasy, ludzi i sprzętu. Mija się z celem branie takich serwerów z takiej firmy.

Kolo nawiedzony jakiś?

Czepiasz się z zasady czy tak juz masz? Jak firma ma taka politykę że rozdaje za darmo bo buduje zaplecze i inni z tego korzystają to ci przeszkadza? Przeciez oni nawet jeszcze nie ruszyli i napisali że mozliwy rozruch koniec kwietnia.. Czytaj posty a nie wpadasz, siejesz zamęt i obraszasz na około a pozniej płaczesz że nie dostałes serwera.

#184 ksk

Rugot

• WHT Pro
  • 1202 postów
  • Firma:4EverNet sp.z.o.o
  • Imię:Tomasz
  • Nazwisko:Kisielewski

Napisany 03 kwiecień 2012 - 17:00

Złego słowa powiedzieć nie mogę nie zaliczyło żadnego poważnego problemu ze stabilnością , dogadać się można bez problemu . Przeszedłem bo dostałem lepszą propozycję i tyle
Spotkasz Mnie na Spodek 2.0

#185 Kamikadze

Weteran WHT

• WHT Pro
  • 1577 postów
  • Imię:Emil
  • Nazwisko:M

Napisany 03 kwiecień 2012 - 17:24

Na mojej stronie ze stopki po prawej masz uptime serwerów #S1 to jest serwer od nich...

Darmowy Monitoring serwerów!

SerwerStatus.pl - monitorowanych ponad 70 serwerów z 3 Polskich lokalizacji.

#186 McNeal

Często na forum

• Firma Bronze
  • 65 postów
  • Firma:Netsite Factory
  • Imię:Piort
  • Nazwisko:Brzostowski

Napisany 04 kwiecień 2012 - 18:24

Witam.
Co do padów to wszędzie się to zdaża, co do sprzętu to : Dell, HP, Supermicro, Sun, Intel, IBM, Netgear. Łącze przeznaczyliśmy na uruchomionych ponad 50 maszyn 200MB, co do kasy to nie skasowaliśmy nic a nic z nikogo a jedynie za serwery DEL i HP musimy skasowac około 100-120zł za kazdy mc... całość działa od 2003r w IT wiec nie taki szybki poród i nie planujemy szybko się zamknąc a robimy to wszystko i inwestujemy by powalczyć o malutki % rynku... kasa i możliwości są a ludzie, którym się dobrze zapłaci równiez się znajdą wiec nie wiem z czego takie wnioski.
To czy będzie zainteresowanie, cel i chęci brania takich usług zadecydują ludzie - klienci a nie jakiś nawiedzony facet któremu przeszkadza cokolwiek i to że jest poza zainteresowaniem innych.

Więcej nie dyskutuję z Panem i dalsza rozmowa w takiej wersji nie ma sensu.

Wróciliśmy z wekkendowego wyjazu po sprzęt więc jak coś to info na PW.

Ten post był edytowany przez McNeal dnia: 04 kwiecień 2012 - 18:42

#187 albertw

Nowy użytkownik

• Użytkownicy
  • 18 postów
  • Imię:Albert

Napisany 04 kwiecień 2012 - 20:36

Za atoma z 8gb ram i dyskiem 1TB a nawet SSD to dużo 120zł ( moze i netto) i jeszcze w tak niestabilnej usłudze a raczej teście gdzie żadnej gwarancji nie ma. Są dużo tańsze oferty, a za 170zł można mieć kimsufi i5 z dyskami 2x1TB gdzie działa usługa idealnie i łącza naprawdę stabilne nieporównywalne do tych 10mb...
Poza tym nie obraziłem Pana a tylko napisałem pseudofirma co nie mija się z prawdą bo firma nie świadczy żadnych usług w/w a tylko udaje, że coś tam posiada.
Domyślam się że za 10zł/h będziecie cieli zatrudnić kogoś kto odwalać będzie za was całą robotę a może jakiegoś studencika który za grosiwo będzie tyrał na serwerach.

#188 sshd

Stały użytkownik

• Firma Bronze
  • PipPipPipPipPip
  • 108 postów

Napisany 04 kwiecień 2012 - 21:28

Albercie czyżbyś zjadł nieświeże jajko przed świętami , czepiasz się gościa co daje do testu dedyki aby za razem sprawdzić czy wszystko działa i ewentualnie zrobić poprawki.
Nikt nie inwestuje w dziesiątki maszyn nie kalkulując wszystkiego, analizując rynku a zarazem rozbudową infrastruktury. Zanim ruszą na większą skalę.
Dlaczego zarzucasz iż pseudo firma , skoro nie wiesz jakich klientów obsługują .
Miałem przyjemność rozmawiać z właścicielem , i powiem iż dość poważnie przedsięwzięcie wygląda. Pomijając ich głównych klientów obecnych których nikt nie musi znać. A jak ukończą serwerownię wybiorę się na miejsce bo to okolice rodzinki mojej więc po drodze.
Zawsze się znajdą firmy większe, lepsze, tańsze, ale każdy nastawia się na tany typ klienta uznając iż coś dostanie z tego rynku dla siebie.

Ten post był edytowany przez sshd dnia: 04 kwiecień 2012 - 21:30

#189 Miłosz

Weteran WHT

• Moderatorzy
  • 2479 postów
  • Firma:Sys-Com
  • Imię:Miłosz
  • Nazwisko:Oller

Napisany 04 kwiecień 2012 - 21:37

Zobacz postalbertw, o 04 kwiecień 2012 - 20:36, powiedział:

Są dużo tańsze oferty, a za 170zł można mieć kimsufi i5 z dyskami 2x1TB gdzie działa usługa idealnie i łącza naprawdę stabilne nieporównywalne do tych 10mb...
To OVH składa takie kimsufy na widzimisie klienta czy jak?
Miłosz GG: 3312894 JID: ollerm@jabber.org
Konfiguracja i administracja serwerami dedykowanymi/RPS/VPS - Faktura VAT
Idealny hosting | Domeny | Hosting dla Firm

#190 Spajder

Stały użytkownik

• Użytkownicy
  • PipPipPipPipPip
  • 110 postów
  • Imię:Marcin

Napisany 04 kwiecień 2012 - 22:14

A ja miałem dostać maszynę ale McNeal się nie odzywa od przeszło tygodnia.

Liczę że to aktualne.

#191 McNeal

Często na forum

• Firma Bronze
  • 65 postów
  • Firma:Netsite Factory
  • Imię:Piort
  • Nazwisko:Brzostowski

Napisany 04 kwiecień 2012 - 22:47

120 zł nie napisałem ze atom tyle kosztuje ale ze jest za free. Spajder aktualne...:) jak dla Ciebie - jutro...: zalatani jesteśmy, a wróciliśmy z tyg. wyjazdu.
Reszty komentować nie będę.

#192 Kamikadze

Weteran WHT

• WHT Pro
  • 1577 postów
  • Imię:Emil
  • Nazwisko:M

Napisany 04 kwiecień 2012 - 23:07

Zobacz postalbertw, o 04 kwiecień 2012 - 20:36, powiedział:

Za atoma z 8gb ram i dyskiem 1TB a nawet SSD to dużo 120zł ( moze i netto) i jeszcze w tak niestabilnej usłudze a raczej teście gdzie żadnej gwarancji nie ma. Są dużo tańsze oferty, a za 170zł można mieć kimsufi i5 z dyskami 2x1TB gdzie działa usługa idealnie i łącza naprawdę stabilne nieporównywalne do tych 10mb...
Poza tym nie obraziłem Pana a tylko napisałem pseudofirma co nie mija się z prawdą bo firma nie świadczy żadnych usług w/w a tylko udaje, że coś tam posiada.
Domyślam się że za 10zł/h będziecie cieli zatrudnić kogoś kto odwalać będzie za was całą robotę a może jakiegoś studencika który za grosiwo będzie tyrał na serwerach.

A że tak się spytam... Ktoś ci każe brać serwery od McNeala? Jak znalazłeś lepszą ofertę to kupuj i się ciesz a nie oczerniasz inne osoby.

Równie dobrze mogę napisać że hosting X jest do dupy i złodzieje z du*y ceny mają bo hosting Y ma taniej...

Darmowy Monitoring serwerów!

SerwerStatus.pl - monitorowanych ponad 70 serwerów z 3 Polskich lokalizacji.

#193 Spajder

Stały użytkownik

• Użytkownicy
  • PipPipPipPipPip
  • 110 postów

Napisany 05 kwiecień 2012 - 09:31

McNeal, to świetnie.

Czekam na dane do serwerka w takim razie :)

#194 Sponsi

Weteran WHT

• WHT Pro
  • 3128 postów
  • Firma:GSA
  • Imię:Miłosz

Napisany 05 kwiecień 2012 - 10:04

McNeal mojego możesz oddać komuś, ja nie mam teraz w ogóle czasu na cokolwiek : /

dzięki za testy, spoko działało

#195 juvenito

Czy to ja?

• Support WHT
  • 1048 postów

Napisany 05 kwiecień 2012 - 10:37

Jak tak samo jak sponsi.

Leżą mi odłogiem VPS, bo nie ma czasu, a ktoś może dogłębnie sobie przetestować.

Jak wystartuje oferta to na pewno wezmę tego nano :)

#196 bolek10

Często na forum

• Firma Bronze
  • 60 postów

Napisany 07 kwiecień 2012 - 13:49

Znalazłby się jakiś serwer na 2tygdonie dla mnie?
Potrzebuje wyłącznie do testów, 1Mbit.
Uptime 80% mnie zadowoli ;)

#197 Spajder

Stały użytkownik

• Użytkownicy
  • PipPipPipPipPip
  • 110 postów

Napisany 07 kwiecień 2012 - 20:55

McNeal chyba zajęty jest, bo mi nie odpisuję, więc trzeba czekać.

#198 SanKen

Stały użytkownik

• Użytkownicy
  • PipPipPipPipPip
  • 264 postów
  • Imię:Matthew

Napisany 07 kwiecień 2012 - 21:01

No ja też zamawiałem serwer w środę wieczorem i do dzisiaj nie dostałem serwera(sprawa z zamówieniem zakończona pozytywne). Sadzę że on tam zam zasuwa jak "mrówka".

#199 Spajder

Stały użytkownik

• Użytkownicy
  • PipPipPipPipPip
  • 110 postów

Napisany 17 kwiecień 2012 - 14:47

Dalej cisza :(

1 Użytkowników czyta ten temat

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych użytkowników