Witam.
Wkradł się błąd.
Dyski nie maja 1,5MB i 400MB tylko 1,5 TB i 400GB... po prostu przeoczenie bo przecież trudno dziś by było o dyski takiej wielkości
Co do maszyn na razie działają jeszcze na nich usługi ale kończę z końcem grudnia, kilka maszyn w połowie i koniec stycznia i muszę odpocząć od swoich pomysłów, więc będą wolne od stycznia do końca maja/początku czerwca. Za udostępnienie policzę się z osobą dopiero po zakończeniu ustalonej niewielkiej kwoty za cały okres co mniej albo więcej się ustali w trakcie ale ważnym elementem będzie umowa na udostępnienie urządzeń.
Do końca stycznia będę miał również wolne inne maszyny i jeśli ktoś będzie chciał również mogę je udostępnić np 1 i 2 CPU dwurdzeniowe z 4gb i więcej ram, 1 i 2CPU quad itp... ale o tym będę pisał sukcesywnie gdy zwolnią się zasoby i teraz nie bierzemy tego pod uwagę...
Obecnie bierzemy pod uwagę tylko 3 maszyny wyszczególnione j/w, no ewentualnie mogę odpalić jakiś dodatek jak ktoś poczuje się "skrzywdzony"
Czego nie będzie mogło być: wykorzystania do stron typu bzzz... mailingu i p2p, jakiś tam innych usług coby się nie natknąć na niebieskich i jakichkolwiek działań które mogą innym szkodzić...
Co może być: ano wszytko co można sobie kliknąć, ograniczeń nie będzie i dowolność i różnorodność jest wskazana, a ograniczenia wynikają tylko z łącza to 10/10Mb z transferem do 2000 lub 4000 GB/mc w zależności od configu, więc jest sporo, do tego po 2 IP na maszynę, ale będę musiał wiedzieć jakie usługi i na co dana osoba przeznacza w/w maszynę by później nie marszczyć się z niewiedzy.
Moim zadaniem osoba która dostanie na ten okres 5 czy 6mc powinna wiedzieć i potrafić zarządzać maszynami tego typu.
Pomoc administracyjna będzie w tym wypadku ograniczona do minimum.
Czyli krótko bierzesz maszynę z podstawowym systemem, ewentualnie mogę jak znajdę w tym momencie czas coś pomoc, masz root i działasz dalej, instalujesz sobie resztę i masz...
Będę w sobotę miał chwilę czasu to odpowiem na wszystkie zapytania i wszyscy otrzymają odpowiedz.
Jak coś proszę napisać na PW jaka maszyna i do czego będzie ... Mogę nieznacznie poprawić hardware lub coś dołożyć jeżeli serwer na to pozwala i to za za free co nie będzie miało żadnego znaczenia w późniejszym rozliczeniu.
Ps.
Nie mam na imię MIKOŁAJ i proszę nie mylić tego z jakąkolwiek świąteczną promocją w Media Mark.
Urządzenia dostajesz i ponosisz odpowiedzialność za jej wykorzystanie.
pozdrawiam i w sobotę w nocy lub w niedzielę w dzień odpiszę wszystkim którzy na PW opiszą krótko do czego i jaką ewentualnie co zmienić...
Konfigurację dokładniejsza opisze w również jak wrócę bo z tela w trasie nie za bardzo mi się chce odpisywać kijem.
pozdrawiam
Ernest
Dopiszę:
Najtańszy serwer :
- DualCore Xeon, 4gb ram i dysk SATA 1TB 10/10Mb - 2TB - 88zł
QUAD x2 12Gb ram itd... około 200zł
Uciekam i pozdrawiam
Ten post był edytowany przez McNeal dnia: 05 grudzień 2011 - 16:35