Skocz do zawartości

Web Hosting Talk

• progreso.pl

Partner technologiczny

Upraszczamy to, co inni starają się komplikować. Prosto, pewnie, przyjaźnie - tak robimy hosting!
  • Kei.pl

Partner technologiczny

Kei.pl działa na polskim rynku internetowym od 2000 roku. Obecnie na blisko 300 serwerach w Centrum Danych Kei.pl znajduje się kilkadziesiąt tysięcy stron WWW.
  • S-NET.info

Partner technologiczny

S-NET to dostawca usług dla biznesu. Najważniejsze usługi świadczone przez firmę to usługi Centrum Danych, dostęp do Internetu, transmisja danych oraz tranzyt do różnych operatorów.
  • Sprint Data Center

Partner technologiczny

Sprint Data Center to jedyne w Polsce północno-wschodniej i jednocześnie jedno z najnowocześniejszych w kraju centrum przechowywania i przetwarzania danych.

Dedyk a'la OVH Superplan BestOf z rozsądnym supportem

1 odpowiedzi na ten temat

Dedyk a'la OVH Superplan BestOf z rozsądnym supportem

#1 emde

Nowy użytkownik

• Użytkownicy
  • 10 postów

Napisany 01 grudzień 2011 - 17:33

Witam.
Czy może ktośpolecić dedyk o podobnych parametrach do tego:
http://www.ovh.pl/se...lan_best_of.xml
z możliwościa dokupienia dodatkowych IP - od ok. 10 do ok. 30 z funkcją failover.
Chodzi tak naprawdę o 2 bliźniacze serwery, łączny budżet na 2 serwery to ok. 1000/mc netto.
Lokalizacja - ogólnie Europa, chociaż lepiej Polska. Mile widziana pomoc operatora w przypadku ataków (D)DoS na serwer, a nie bezmyślne blokowanie mojego serwera.

Opcja o której myślałem to nephax, ale ich sprzęt jest trochę gorszy od tego z OVH.

Może są jeszcze jakieś inne opcje które warto rozważyć. Również chętnie poczytam opinie o nephaxie. Zależy mi na prefesjonalnym supporcie, który nie zlewa klienta i nie odpowiada na proste pytania przez 2 dni. NIE zależy mi jednak na supporcie który prowadzi za rączkę i mówi jak zainstalować php, bo wiem że to kosztuje, ale ja tego nie potrzebuję.

Przepraszam, nie wiedziałem o co chodzi z tym ofertami od firm i to odznaczyłem. Jesli chodzi o oferty w odpowiedzi na mój post, to oczywiście zgadzam się na ich otrzymywanie.

Użytkownik nie zgadza się na otrzymywanie ofert od firm.

Ten post był edytowany przez emde dnia: 01 grudzień 2011 - 17:31

#2 kaszub1136

Weteran WHT

• WHT Pro
  • PipPipPipPipPipPipPipPip
  • 697 postów

Napisany 01 grudzień 2011 - 19:20

Zerknij na vipower.pl mają serwery w Gdańsku w świetnej cenie.
IP w cenie 5zł/szt.
Polecam sprawdzone firmy:
Hosting www/VPS/serwery dedykowane - Biznes-Host.pl
Hosting www - Castpol.pl
Chmurka - e24cloud.com

1 Użytkowników czyta ten temat

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych użytkowników