Skocz do zawartości

Web Hosting Talk

• progreso.pl

Partner technologiczny

Upraszczamy to, co inni starają się komplikować. Prosto, pewnie, przyjaźnie - tak robimy hosting!
  • Kei.pl

Partner technologiczny

Kei.pl działa na polskim rynku internetowym od 2000 roku. Obecnie na blisko 300 serwerach w Centrum Danych Kei.pl znajduje się kilkadziesiąt tysięcy stron WWW.
  • S-NET.info

Partner technologiczny

S-NET to dostawca usług dla biznesu. Najważniejsze usługi świadczone przez firmę to usługi Centrum Danych, dostęp do Internetu, transmisja danych oraz tranzyt do różnych operatorów.
  • Sprint Data Center

Partner technologiczny

Sprint Data Center to jedyne w Polsce północno-wschodniej i jednocześnie jedno z najnowocześniejszych w kraju centrum przechowywania i przetwarzania danych.

Panel do Xen

panel xen

23 odpowiedzi na ten temat

Panel do Xen

#21 idhosting.pl

Stały użytkownik

• Firma Bronze
  • PipPipPipPipPip
  • 169 postów
  • Firma:IntegraDesign
  • Imię:Mariusz
  • Nazwisko:Barczyk

Napisany 14 grudzień 2011 - 11:23

Poprostu nic kompletnie nie dziala? Kontaktowales sie z supportem? Moze sprobuj z konsoli wpisac upcp (zaktualizuje panel).

Zobacz postatriumpc, o 14 grudzień 2011 - 11:21, powiedział:

Ja jestem w trakcie testów Solusa z OpenVZ na Centos 6.0 i pisania skryptów do API, w sumie jest ok. Jedyny problem miałem przy stworzeniu VPS'a to raz nie miał wpisanych dnsów w pliku resolve.conf
Mam jeszcze ESXi 4 i pytanie czy. są dostępnie jakieś panele klienta do tego? Czy lepiej iść w kierunku Solusa?
Pozdrawiam

Mialem ten sam problem z DNS-ami. Upewnij sie, ze masz wpisane w IP block DWA (to bardzo wazne) adresy serwerow DNS.
Profesjonalny hosting w dobrej cenie - www.idhosting.pl
Serwery WWW, VPS, dedykowane

#22 atriumpc

Nowy użytkownik

• Użytkownicy
  • 4 postów
  • Firma:Atrium Komputer Studio

Napisany 14 grudzień 2011 - 13:01

Dzięki za wskazówkę, mam tam wpisane wszystko więc musiałem to wpisywać ale teraz nie mogłem znaleźćDodany obrazek

Mi znajomy teraz podpowiada, że lepiej mieć HyperVM niż Solusa(podobno w starej wersji Solusa był ładniejszy panel klienta, tzn miał ładne buttony do resetu, reinstalacji itd) mi znowu lepiej przypadł do gustu Solus(Nie drogi, fajne API, Panel przejrzysty no i support jest ok). A wy co byście wybrali?

Pozdrawiam
Atrium Komputer Studio
Dariusz Raczkowski
www.kolokacja.poznan.pl
ul. Głogowska 181
61-121 Poznań
NIP: 783-147-30-35

serwerownia@atrium-pc.pl
tel/phone: +48 61 662 12 21

#23 idhosting.pl

Stały użytkownik

• Firma Bronze
  • PipPipPipPipPip
  • 169 postów
  • Firma:IntegraDesign
  • Imię:Mariusz
  • Nazwisko:Barczyk

Napisany 14 grudzień 2011 - 22:00

HyperVM chyba lepiej miec tylko jak sie nie chce placic. ;) Jest brzydki, nieprzemyslany, nierozwijany i dziurawy.

Panel kliencki w SolusVM jest bardzo fajny i prosty w obsludze. Do tego jak chcesz to podesle Ci polska lokalizacje. No i API w Solusie jest super - mega proste w uzyciu i dobrze udokumentowane. Jesli tylko mozesz te kilka dolarow miesiecznie wydac to Solus rzadzi.

Poza tym nic prostrzego jak zainstalowac 15 dniowego triala i porownac z HyperVM. Jeszcze podobno FluidVM jest fajny, ale ja go nie probowalem, bo na zagranicznych forach polecali wlasnie Solusa.
Profesjonalny hosting w dobrej cenie - www.idhosting.pl
Serwery WWW, VPS, dedykowane

#24 atriumpc

Nowy użytkownik

• Użytkownicy
  • 4 postów
  • Firma:Atrium Komputer Studio

Napisany 15 grudzień 2011 - 15:21

Chętnie polską lokalizację przyjmę. Mi się udało przedłużyć okres testowy o kolejne dwa tygodnie.
Pozdrawiam
Atrium Komputer Studio
Dariusz Raczkowski
www.kolokacja.poznan.pl
ul. Głogowska 181
61-121 Poznań
NIP: 783-147-30-35

serwerownia@atrium-pc.pl
tel/phone: +48 61 662 12 21

1 Użytkowników czyta ten temat

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych użytkowników