Skocz do zawartości

Web Hosting Talk

• progreso.pl

Partner technologiczny

Upraszczamy to, co inni starają się komplikować. Prosto, pewnie, przyjaźnie - tak robimy hosting!
  • Kei.pl

Partner technologiczny

Kei.pl działa na polskim rynku internetowym od 2000 roku. Obecnie na blisko 300 serwerach w Centrum Danych Kei.pl znajduje się kilkadziesiąt tysięcy stron WWW.
  • S-NET.info

Partner technologiczny

S-NET to dostawca usług dla biznesu. Najważniejsze usługi świadczone przez firmę to usługi Centrum Danych, dostęp do Internetu, transmisja danych oraz tranzyt do różnych operatorów.
  • Sprint Data Center

Partner technologiczny

Sprint Data Center to jedyne w Polsce północno-wschodniej i jednocześnie jedno z najnowocześniejszych w kraju centrum przechowywania i przetwarzania danych.

Mini VPS

8 odpowiedzi na ten temat

Mini VPS

#1 lorpio

Nowy użytkownik

• Użytkownicy
  • 3 postów

Napisany 30 listopad 2011 - 00:25

Witam, szukam małego VPSa na openVPN.
Interesuje mnie jak najtańsza konfiguracją, coś w tym stylu będzie w zupełności wystarczające:
0,5 GHz CPU (max)
32 MB RAM
0,5 GB HDD
50 GB transferu (max)
Głównie chodzi mi o niską cenę i szybie łącze (niskie pingi), dlatego chciałbym aby serwer znajdował się w Polsce - miło widziane będą zachodnie rejony (Wrocław, Poznań...). Zainteresowany jestem płatnością miesięczną, ale jeśli opłata będzie naprawdę bardzo niska mogę zgodzić się na wpłaty kwartalne, w ekstremalnych sytuacjach półroczne.
Niekoniecznie zainteresowany jestem ofertami firm, może któryś użytkownik ma dedyka z paroma wolnymi MB, albo ktoś dopiero startuje i jakaś reklama by mu się przydała. Proszę pamiętać jednak, że ma to być serwer praktycznie tylko do odpalenia openVPN, więc w pewnych wirtualizacjach musi być do tego odpowiednio przygotowany.

Użytkownik zgadza się na otrzymywanie propozycji od użytkowników oraz ofert od firm (oferty wysyłane nie z kont firmowych będą usuwane).

#2 Kamikadze

Weteran WHT

• WHT Pro
  • PipPipPipPipPipPipPipPip
  • 1577 postów
  • Imię:Emil
  • Nazwisko:M

Napisany 30 listopad 2011 - 02:02

Nie wiem czy ktoś da ci takie parametry...

Wirtualizacja XEN żeby nie było problemów z VPN :)

19zł
http://hitme.net.pl/xen.php

19zł
http://netdc.pl/page-xen.html

Darmowy Monitoring serwerów!

SerwerStatus.pl - monitorowanych ponad 70 serwerów z 3 Polskich lokalizacji.

#3 lorpio

Nowy użytkownik

• Użytkownicy
  • 3 postów

Napisany 30 listopad 2011 - 04:34

Nie bardzo widzę opcję "edytuj" przy pierwszym poście więc odpiszę tu (a nie chciałem robić zbędnego syfu).
Domyślam się, że ciężko będzie znaleźć firmę która mi coś takiego zaoferuje w niskiej cenie, dlatego zaznaczyłem że mogą to być oferty prywatnych użytkowników.
Niekoniecznie musi to być XEN, widziałem oferty z wirtualizacją openVZ gdzie było zaznaczone że openVPN działa bez problemu.

Zapomniałem zaznaczyć, że proszę o nie wysyłanie linków do ofert firm, które pokazują się co trochę w tutejszych postach, przeglądałem oferty w internecie i to forum również, a linki w tutejszych postach zawsze prowadzą do tych samych stron i znam je już na pamięć - wiem że te firmy nie mają na swoich www ofert, które mogły by mnie zainteresować.
*Chyba że wysyłacie link do kontaktu z firmą która może mi przygotować taki pakiet.

Ten post był edytowany przez lorpio dnia: 30 listopad 2011 - 04:53

#4 Marek607

Weteran WHT

• WHT+
  • 1051 postów
  • Firma:Biznes-Host.pl sp. z o.o.
  • Imię:Marek
  • Nazwisko:Drzewiecki

Napisany 30 listopad 2011 - 10:31

lopio, ja w dziale gielda mam na sprzedanie vpsa za 100 zl czyli wychodzi 10zl za miesiac.
Napisz na marek.drzewiecki@grand-host.pl co i jak dokladnie, moze cos ci przygotuje w dobrej cenie.
Marek Drzewiecki - marek@biznes-host.pl - tel. 503 414 990 (24h) - Biznes-Host.pl

#5 Kamikadze

Weteran WHT

• WHT Pro
  • 1577 postów
  • Imię:Emil
  • Nazwisko:M

Napisany 30 listopad 2011 - 20:38

Ewentualnie tutaj 14zł / mc

http://budgetvps.pl/index.php?p=oferta

Ale byś musiał zadzwonić i się dowiedzieć czy można VPNka postawić

Darmowy Monitoring serwerów!

SerwerStatus.pl - monitorowanych ponad 70 serwerów z 3 Polskich lokalizacji.

#6 Biszkopcik

Regularny użytkownik

• Firma Bronze
  • 87 postów
  • Firma:Heroot
  • Imię:Patryk
  • Nazwisko:Piotrowski

Napisany 30 listopad 2011 - 21:25

http://www.mydevil.net/oferta.html

W ofercie IRC1 za 8 zł masz odrazu oVPN w Polsce.
E-Mail: biuro@heroot.pl || JID: biszkopcik@heroot.pl || GG: 22146818
Heroot.pl - Administracja, konfiguracja, monitoring serwerów Linux (Dedykowane, RPS, VPS)

#7 lorpio

Nowy użytkownik

• Użytkownicy
  • 3 postów

Napisany 30 listopad 2011 - 22:11

Zobacz postBiszkopcik, o 30 listopad 2011 - 21:25, powiedział:

http://www.mydevil.net/oferta.html

W ofercie IRC1 za 8 zł masz odrazu oVPN w Polsce.
Nie prosiłem o oferty kont shellowych tylko o VPS. Potrzebuje VPN na niestandardowym porcie, którego tam mi na pewno nie udostępnią.
Nie sprawdzę teraz tego linka bo mam zablokowany dostęp do tej strony, ale z tego co pamiętam w swojej ofercie na www piszą o dostępnie do VPNow z Francji. Nie jestem jednak pewny na 100%, pewny jestem natomiast że wypisali tam porty które mi nie odpowiadają.

Kamikadze: miło że się starasz, ale naprawdę te linki już się po tym forum przewijały. Odrobiłem pracę domową i przeglądnąłem forum, uwierz mi... Tak czy siak dzięki za zainteresowanie i chęć pomocy :-)

#8 Arhu

Często na forum

• WHT Pro
  • 53 postów

Napisany 30 listopad 2011 - 22:18

Virtualmaster.cz ideał gdyby nie lokalizacja czeska.
XEN.

#9 konar

Często na forum

• Użytkownicy
  • 71 postów

Napisany 30 listopad 2011 - 23:08

Kraków za 15zł: http://www.vmline.pl/vps_openvz
Przetestowałem i nie polecam: logout.pl, cal.pl ... C.D.N (?)

1 Użytkowników czyta ten temat

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych użytkowników