Skocz do zawartości

Web Hosting Talk

• progreso.pl

Partner technologiczny

Upraszczamy to, co inni starają się komplikować. Prosto, pewnie, przyjaźnie - tak robimy hosting!
  • Kei.pl

Partner technologiczny

Kei.pl działa na polskim rynku internetowym od 2000 roku. Obecnie na blisko 300 serwerach w Centrum Danych Kei.pl znajduje się kilkadziesiąt tysięcy stron WWW.
  • S-NET.info

Partner technologiczny

S-NET to dostawca usług dla biznesu. Najważniejsze usługi świadczone przez firmę to usługi Centrum Danych, dostęp do Internetu, transmisja danych oraz tranzyt do różnych operatorów.
  • Sprint Data Center

Partner technologiczny

Sprint Data Center to jedyne w Polsce północno-wschodniej i jednocześnie jedno z najnowocześniejszych w kraju centrum przechowywania i przetwarzania danych.

Usuwanie postów przez moderatorów

71 odpowiedzi na ten temat

Usuwanie postów przez moderatorów

#1 regdos

Weteran WHT

• Moderatorzy
  • PipPipPipPipPipPipPipPip
  • 1506 postów
  • Firma:regdos.com
  • Imię:Tomasz
  • Nazwisko:Regdos

Napisany 22 listopad 2011 - 19:04

Zobacz postwww.mzone-net.eu, o 22 listopad 2011 - 18:48, powiedział:

Do Administracji forum:
Jeśli jakiś moderator usuwa posty lub je edytuje powinien zostawić notkę dotyczącą powodów usunięcia.
Posty znikają z tematów i jak userzy mają mieć zaufanie do Was jak to robicie wszystko za plecami.
Nie ma kosza wiec nie ma gdzie tego zostawiać a zostawiać notkę w temacie bez sensu bo zaśmieca sam temat. Posty są wywalane bo łamią regulamin (w tamtym wypadku są polecane firmy lub same firmy się polecają, które nie spełniają warunków autora).

#2 www.mzone-net.eu

Weteran WHT

• Firma Bronze
  • 3654 postów
  • Firma:MZone Group
  • Imię:Ireneusz

Napisany 22 listopad 2011 - 19:14

Regdos,
Nie zaśmieca tematu bo wtedy widać co kto napisał (kiedyś jak post był usunięty było widać, teraz już nie), jak można mieć zaufanie do moderatorów skoro usuwają po cichu jakieś posty czy tematy.

Jeśli ktoś łamie regulamin to piszesz notkę i usuwasz post, złamano regulamin pkt taki i taki itp. i po problemie.
Jak Onet czy WP będzie usuwał komentarze ze swoich stron to zostaną oskarżeni o wybiórcze działanie.

| www.mzone-net.eu | Serwery wirtualne z darmową domeną | Serwery VPS od 20 złotych | Serwery Reseller od 30 złotych |

| Domeny PL: rejestracja 15.99 PLN, odnowienie tylko 59.04 PLN |

#3 Devil

Weteran WHT

• WHT Pro
  • 506 postów
  • Firma:Rackspace.com
  • Imię:Kamil

Napisany 22 listopad 2011 - 19:16

Często jest taka sytuacja że pojawiają się oferty niezgodne mimo tego klienci się na nie decydują Dodany obrazek

Ten post był edytowany przez Devil dnia: 22 listopad 2011 - 19:30

#4 www.mzone-net.eu

Weteran WHT

• Firma Bronze
  • 3654 postów

Napisany 22 listopad 2011 - 19:20

Ja nie mówię o tej ofercie z tamtego tematu Devil, te wymagania w tym wątku i tak były z kosmosu. Dodany obrazek
Tu chodzi o proceder usuwania postów, ok jest zły post trzeba usunąć, ale dlaczego nikt nic nie wie i tylko osoby które czytają temat wiedzą o co chodzi?

Jak edytujesz post widać ( w tym przypadku moderator), jest ok, wiadomo że ktoś grzebał w Twojej wypowiedzi. Jak post zostanie usunięty tego nie widać, nie musi być przecież treści w usuniętym poście, wystarczy jakaś notka.

Ten post był edytowany przez www.mzone-net.eu dnia: 22 listopad 2011 - 19:21

| www.mzone-net.eu | Serwery wirtualne z darmową domeną | Serwery VPS od 20 złotych | Serwery Reseller od 30 złotych |

#5 regdos

Weteran WHT

• Moderatorzy
  • 1506 postów

Napisany 22 listopad 2011 - 19:21

Zobacz postwww.mzone-net.eu, o 22 listopad 2011 - 19:14, powiedział:

Regdos,
Nie zaśmieca tematu bo wtedy widać co kto napisał (kiedyś jak post był usunięty było widać, teraz już nie), jak można mieć zaufanie do moderatorów skoro usuwają po cichu jakieś posty czy tematy.
Chodzi Ci o to, że edytuję post usuwając zawartość i wpisuje, ze to było złamanie regulaminu?
Cy o usunięcie z widoku wątka (wtedy jest różowany i info dlaczego usunięty)?

Przy obu rozwiązaniach przy usunięciu pod rząd 10 postów zostawia w efekcie śmietnik.

A jak wyobrażasz sobie kasowanie całych wątków, też mają zostać na liście?

No i po co trzymać coś w widoku z informacją, że złamało regulamin i w bazie danych jak to jest niepotrzebne i po prostu to się usuwa. Stare gazety wywalam do pojemnika na makulaturę zamiast pakować je do szafek lub pod stół z karteczka "przeczytane".

#6 ZooMpl

Stały użytkownik

• Support WHT
  • PipPipPipPipPip
  • 389 postów
  • Firma:Sys-Com
  • Imię:Łukasz
  • Nazwisko:Ostrowski

Napisany 22 listopad 2011 - 19:21

Irek, jeśli jesteś ciekaw co było w treści usuniętej w moim poście - była to reklama Twojej firmy;)
Szczerze nie rozumiem problemu

Ten post był edytowany przez ZooMpl dnia: 22 listopad 2011 - 19:22

#7 kafi

Weteran WHT

• WHT Pro
  • 2540 postów

Napisany 22 listopad 2011 - 19:24

Nie ma kosza wiec nie ma gdzie tego zostawiać
A to: http://www.webhostin.../forum/33-kosz/ to co to niby jest?

#8 regdos

Weteran WHT

• Moderatorzy
  • 1506 postów

Napisany 22 listopad 2011 - 19:26

Nie rozumiesz problemu Irka czy moderatorów?

Twój post nie poleciał cały bo część to tylko nie spełniała wymogów autora, poleciała za to wypowiedź GH i kogoś jeszcze.

Zobacz postkafi, o 22 listopad 2011 - 19:24, powiedział:

A to: http://www.webhostin.../forum/33-kosz/ to co to niby jest?
Ale tam się nie usuwają posty po ostatniej aktualizacji forum i admini mówią, że takiej funkcjonalności teraz nie będzie.

#9 www.mzone-net.eu

Weteran WHT

• Firma Bronze
  • 3654 postów

Napisany 22 listopad 2011 - 19:28

Chodzi Ci o to, że edytuję post usuwając zawartość i wpisuje, ze to było złamanie regulaminu?
Oczywiście musisz usunąć post który nie spełnia wymagań, ale jak ma się poczuć autor jeśli nie wie za co post został usunięty?

Cy o usunięcie z widoku wątka (wtedy jest różowany i info dlaczego usunięty)?
Nie miałem żadnego info tym razem, kiedyś był taki post zaznaczony innym kolorem.

Przy obu rozwiązaniach przy usunięciu pod rząd 10 postów zostawia w efekcie śmietnik.
Będziesz miał dwa razy więcej roboty jeśli nieświadomy user będzie nagminnie pisał to samo bo jego posty znikną bez powiadomienia.

Irek, jeśli jesteś ciekaw co było w treści usuniętej w moim poście - była to reklama Twojej firmy;)

Tego nie zdążyłem zobaczyć. Dodany obrazek

Ten post był edytowany przez www.mzone-net.eu dnia: 22 listopad 2011 - 19:28

#10 ZooMpl

Stały użytkownik

• Support WHT
  • PipPipPipPipPip
  • 389 postów
  • Firma:Sys-Com
  • Nazwisko:Ostrowski

Napisany 22 listopad 2011 - 19:28

Tomek, problemu Irka.

Skoro coś łamało regulamin bądź było niezgodne z tematem nie widze sensu czytania tego

#11 www.mzone-net.eu

Weteran WHT

• Firma Bronze
  • 3654 postów

Napisany 22 listopad 2011 - 19:30

Tomek, problemu Irka.

Eee, ja nie mam problemu, zgłosiłem tylko swoją uwagę na ten temat. Forum jest w trakcie przemian, może coś da się tym fantem zrobić. Dodany obrazek

Ja tylko dodam, że chyba zapomnieliście o aferze z GN, gdzie niewygodne posty na temat firmy były usuwane przez jednego z byłych moderatorów. Dlatego moim zdaniem byłoby lepiej takie powiadomienie pozostawić przy usuniętym poście. Jest to największe forum w Polsce o tej tematyce, raczej nie powinno być powtórki z historii.

Ten post był edytowany przez www.mzone-net.eu dnia: 22 listopad 2011 - 19:40

#12 Marek607

Weteran WHT

• WHT+
  • 1051 postów
  • Firma:Biznes-Host.pl sp. z o.o.
  • Imię:Marek
  • Nazwisko:Drzewiecki

Napisany 22 listopad 2011 - 19:38

W najnowszej wersji IPB usuneli opcje kosza, tzn po usunięciu posty/tematy leciały domyślnie do działu.
Jest jednak na to sposob, wystarczy śledzic i czytać fora związane z IPB.
Mała lekturka dla administracji i moderatorow :
http://forum.invisio...post__p__169251

:)
Marek Drzewiecki - marek@biznes-host.pl - tel. 503 414 990 (24h) - Biznes-Host.pl

#13 regdos

Weteran WHT

• Moderatorzy
  • 1506 postów

Napisany 22 listopad 2011 - 19:38

Zobacz postwww.mzone-net.eu, o 22 listopad 2011 - 19:28, powiedział:

Oczywiście musisz usunąć post który nie spełnia wymagań, ale jak ma się poczuć autor jeśli nie wie za co post został usunięty?
Będziesz miał dwa razy więcej roboty jeśli nieświadomy user będzie nagminnie pisał to samo bo jego posty znikną bez powiadomienia.

Jak napisze drugi raz to samo to dostanie ostrzeżenie. Nieznajomość prawa (regulaminu) nie jest okolicznością łagodzącą.
W przypadku gdy firmy łamią regulamin dotyczący działu prośby tj. nie spełnia on wymogów autora od razu dostają ostrzeżenie.

Zobacz postwww.mzone-net.eu, o 22 listopad 2011 - 19:28, powiedział:

Nie miałem żadnego info tym razem, kiedyś był taki post zaznaczony innym kolorem.

Bo są dwie możliwości przy usuwaniu tj. całkowite oraz usunięcie z widoku i wtedy treść mogą zobaczyć moderatorzy ale IMO jest to bez sensu bo listy wątków i listy postów są zaśmiecaniem.

#14 nrm

Weteran WHT

• Moderatorzy
  • 1765 postów
  • Firma:{netBOMB}
  • Imię:Mirek

Napisany 22 listopad 2011 - 19:47

hehe wchodząc na ten temat wiedziałem, że to muszą być nowe żale mzone. gdyby to obstawiać u bukmacherów ciekawe ile by płacili, pewnie niewiele bo to zbyt oczywiste ;)

z punktu widzenia moderacji niewiele można bo jak napisał @Regdos jest tylko możliwość skasowania, a ukrywanie w wątku robi mega burdel i niczemu nie służy. Zamiast posprzątanego tematu to jest "rożowy" z góry na dół. Dziwne, że przez tyle lat IPB nie dorobił się tak banalnej opcji jak: klik w skasuj -> okienko podaj powód -> ok -> przeladowanie na ten sam wątek, a w tle wrzucenie posta w kosz z tą adnotacją. No ale czego można się spodziewać po IPB skoro kiedyś od razu można było zacząc moderować a teraz trzeba naklikac sie jak debil aby w ogóle odkryć opcje moderatorskie. FAIL.

#15 www.mzone-net.eu

Weteran WHT

• Firma Bronze
  • 3654 postów

Napisany 22 listopad 2011 - 19:51

hehe wchodząc na ten temat wiedziałem, że to muszą być nowe żale mzone. gdyby to obstawiać u bukmacherów ciekawe ile by płacili, pewnie niewiele bo to zbyt oczywiste ../..//public/style_emoticons/default/wink.png
A jak tylko zobaczyłem NRM w temacie, już wiedziałem że ta wypowiedź moderatora będzie co najmniej na niskim poziomie poziomie merytorycznym i oczywiście z głupim podtekstem w moim kierunku. Dodany obrazek .

Niestety NRM do Ciebie mam wiele wątpliwości jesli chodzi o pozycje moderatora, Regdos dobrze wykonuje swoje obowiązki i potrafi rzeczowo odpowiedzieć na dany temat, chociaż moim zdaniem jest czasami nadgorliwy.

Aż tak dużo postów nie jest usuwane, więc to tak cięzko dodać notkę do usuniętej treści?
Mieliście włamanie na konto moderatora, skąd ludzie mogą wiedzieć (głównie chodzi o firmy), że rzetelnie wykonujecie swoje obowiązki, ja niestety po aferze z GN mam wiele wątpliwości co do pracy niektórych z Waszej grupy.

Ten post był edytowany przez www.mzone-net.eu dnia: 22 listopad 2011 - 19:55

#16 Marek607

Weteran WHT

• WHT+
  • 1051 postów
  • Firma:Biznes-Host.pl sp. z o.o.
  • Imię:Marek
  • Nazwisko:Drzewiecki

Napisany 22 listopad 2011 - 19:54

nrm : już wyżej napisałem : ipb mial taką opcje, fakt że bez podawania powodu, ale po kliknieciu w usun post lecial do kosza.
To dzialało fajnie na wht i innych forach, ale nie wiedzieć czemu wyrzucili ją ;/
Marek Drzewiecki - marek@biznes-host.pl - tel. 503 414 990 (24h) - Biznes-Host.pl

#17 nrm

Weteran WHT

• Moderatorzy
  • 1765 postów

Napisany 22 listopad 2011 - 19:56

Ty masz same wątpliwości, na okrągło, proponuje IPB by mzone edyszyn tapatalk
i wtedy będzie można łatwiej to zrobić. W obecnej chwili nie ma takich możliwości.

@marek607: ja tez nie mogę zrozumieć co IPB wyprawia. Opcje moderatorskie też poukrywali. Klikasz jak głupi.

#18 d.v

Blargh!

• WHT Pro
  • 1689 postów
  • Firma:GolGraf

Napisany 22 listopad 2011 - 20:02

Sorry za offtop, ale nie wytrzymałem...

@nrm: z całym szacunkiem, doskonale wiemy wszyscy, że Ireneusz to choleryk (nie on jeden z resztą na tym forum), ale po co Ty go podjudzasz? Sprawia Ci to frajdę? To sobie to rób na PW, a nie robisz specjalnie wiochę publicznie. I to jako moderator.

@Irek: nie dawaj się podpuszczać.

GolGraf - usługi różne

#19 nrm

Weteran WHT

• Moderatorzy
  • 1765 postów

Napisany 22 listopad 2011 - 20:04

Niby czym? Odpisałem mu tylko, że nie jest to możliwe technicznie, niech się melisy napije.

#20 Devil

Weteran WHT

• WHT Pro
  • 506 postów
  • Firma:Rackspace.com
  • Imię:Kamil

Napisany 22 listopad 2011 - 20:09

Dobrze, proszę was :) Nie może tutaj panował ład i spokój ?

1 Użytkowników czyta ten temat

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych użytkowników