Skocz do zawartości

Web Hosting Talk

• progreso.pl

Partner technologiczny

Upraszczamy to, co inni starają się komplikować. Prosto, pewnie, przyjaźnie - tak robimy hosting!
  • Kei.pl

Partner technologiczny

Kei.pl działa na polskim rynku internetowym od 2000 roku. Obecnie na blisko 300 serwerach w Centrum Danych Kei.pl znajduje się kilkadziesiąt tysięcy stron WWW.
  • S-NET.info

Partner technologiczny

S-NET to dostawca usług dla biznesu. Najważniejsze usługi świadczone przez firmę to usługi Centrum Danych, dostęp do Internetu, transmisja danych oraz tranzyt do różnych operatorów.
  • Sprint Data Center

Partner technologiczny

Sprint Data Center to jedyne w Polsce północno-wschodniej i jednocześnie jedno z najnowocześniejszych w kraju centrum przechowywania i przetwarzania danych.

Firma w Polsce, zus w UK

35 odpowiedzi na ten temat

Firma w Polsce, zus w UK

#21 d.v

Blargh!

• WHT Pro
  • PipPipPipPipPipPipPipPip
  • 1689 postów
  • Firma:GolGraf
  • Imię:Łukasz

Napisany 22 listopad 2011 - 23:03

Adres biura w Polsce, numer telefonu w polskiej sieci należący do właściciela firmy mieszkającego w Polsce.

BTW, "polskie", z małej litery...

GolGraf - usługi różne

#22 kafi

Weteran WHT

• WHT Pro
  • 2540 postów

Napisany 22 listopad 2011 - 23:11

Ale założycielowi tematu nie chodziło o kreowanie jakichś egzotycznych spółek, tylko o to, że ma normalną dg w Polsce, ale przez to, że gdzieś jest "dotrudniony" za granicą, to nie musi tu w kraju od swojej firmy płacić części zusowych składek.

#23 Kaluza

Czasami na forum

• Użytkownicy
  • 33 postów
  • Imię:Jacek
  • Nazwisko:Kałuża

Napisany 23 listopad 2011 - 15:49

Odkąd jesteśmy w UE każdy ma prawo przenieść swoje składki ZUS do dowolnego kraju członkowskiego, w tym również UK.
W internecie jest wiele firm które takie usługi oferują. Np. W polsce płacisz 800 zł, przenosisz ZUS do UK i płacisz 400 zł a działalność nadal prowadzisz w polsce. Ciekawostką jest że po przeniesieniu opłat ZUS do UK możesz starać się o obywatelstwo (obywatele UK latają do USA bez wiz).

#24 elcct

Stały użytkownik

• WHT Pro
  • PipPipPipPipPip
  • 430 postów

Napisany 23 listopad 2011 - 16:45

Zobacz postKaluza, o 23 listopad 2011 - 15:49, powiedział:

Ciekawostką jest że po przeniesieniu opłat ZUS do UK możesz starać się o obywatelstwo (obywatele UK latają do USA bez wiz).

Z tego co wiem, żeby starać się o obywatelstwo, trzeba fizycznie być w UK min. pięć lat.

#25 MxK

Nowy użytkownik

• Użytkownicy
  • 5 postów

Napisany 23 listopad 2011 - 16:55

A ja trochę z innej beczki, do autora tematu: jeżeli skłaniasz się ku takim kombinacjom żeby zaoszczędzić 300 zł miesięcznie to czy biznes, który zamierzasz prowadzić na pewno jest warty Twojego czasu?

Optymalizacja podatkowa, przenoszenie biznesu z kraju do kraju (zależy gdzie korzystniej) jest dobre o ile zaoszczędzisz te 300 zł na jednym pracowniku, ale zatrudniasz ich 100, 1000.

#26 www.mzone-net.eu

Weteran WHT

• Firma Bronze
  • 3654 postów
  • Firma:MZone Group
  • Imię:Ireneusz

Napisany 23 listopad 2011 - 16:59

Z tego co wiem, żeby starać się o obywatelstwo, trzeba fizycznie być w UK min. pięć lat.
Dokładnie, po 5 latach możesz uzyskać status rezydenta (jeśli nie zrobiłeś tego wcześniej), po kolejnym roku możesz ubiegać się o obywatelstwo.

| www.mzone-net.eu | Serwery wirtualne z darmową domeną | Serwery VPS od 20 złotych | Serwery Reseller od 30 złotych |

| Domeny PL: rejestracja 15.99 PLN, odnowienie tylko 59.04 PLN |

#27 Kaluza

Czasami na forum

• Użytkownicy
  • 33 postów

Napisany 24 listopad 2011 - 08:18

Zobacz postelcct, o 23 listopad 2011 - 16:45, powiedział:

Trzeba być fizycznie w UK lub opłacać tam swoje składki ZUS.

#28 www.mzone-net.eu

Weteran WHT

• Firma Bronze
  • 3654 postów

Napisany 24 listopad 2011 - 10:02

Kaluza możesz mi podać link, gdzie to wyczytałeś?

| www.mzone-net.eu | Serwery wirtualne z darmową domeną | Serwery VPS od 20 złotych | Serwery Reseller od 30 złotych |

#29 Kaluza

Czasami na forum

• Użytkownicy
  • 33 postów

Napisany 24 listopad 2011 - 11:13

Nie bo nigdzie tego nie wyczytałem. Kontaktowałem się z firmą która zajmuje się przenoszeniem składek ZUS z Polski do UK.

#30 www.mzone-net.eu

Weteran WHT

• Firma Bronze
  • 3654 postów

Napisany 24 listopad 2011 - 11:20

A wiesz na jakiej zasadzie to działa chociaż? Po co wprowadzasz ludzi w błąd.
To o czym piszesz to otwarcie ich oddziału w Polsce pod ich szyldem, krótko mówiąc płacisz im po prostu haracz.

#31 Kaluza

Czasami na forum

• Użytkownicy
  • 33 postów

Napisany 24 listopad 2011 - 11:41

???

Może najpierw zadzwoń do kilku firm i dowiedz się jak to wygląda a potem się wypowiadaj. Teraz to ty wprowadzasz ludzi w błąd. Przykładowa firma świadcząca takie usługi: http://financial-hou...oferta_zus.html

Ten post był edytowany przez Kaluza dnia: 24 listopad 2011 - 11:42

#32 www.mzone-net.eu

Weteran WHT

• Firma Bronze
  • 3654 postów

Napisany 24 listopad 2011 - 11:42

Wyjaśnij to może na forum wtedy?

Skoro twierdzisz, że to działa inaczej, pewnie wielu chciałoby się dowiedzieć.
Mogę się mylić, chętnie przyznam Ci rację.

Nie bo nigdzie tego nie wyczytałem. Kontaktowałem się z firmą która zajmuje się przenoszeniem składek ZUS z Polski do UK.

W ich ofercie masz dwie opcje, pierwsza to przeniesienie składek, druga to założenie firmy w UK. O którą opcję się pytałeś?

Ten post był edytowany przez www.mzone-net.eu dnia: 24 listopad 2011 - 11:50

#33 Kaluza

Czasami na forum

• Użytkownicy
  • 33 postów

Napisany 24 listopad 2011 - 11:54

Nie będę wyjaśniał bo nie jestem w temacie na bieżąco (nie chciałbym wprowadzić kogoś w błąd).
Najlepiej przedzwonić sobie do takiej firmy i zapytać - telefon chyba ma każdy :)
Pytałem się o przeniesienie składek do UK.

#34 www.mzone-net.eu

Weteran WHT

• Firma Bronze
  • 3654 postów

Napisany 24 listopad 2011 - 11:57

Pytałeś się o przenoszenie składek, ale nie pytałeś się pewnie w jaki sposób to robią.
Też dzwoniłem i wiem jak to wygląda w praktyce, w pierwszej opcji zatrudniasz się i ściągają haracz od Ciebie 450 złotych miesięcznie. Druga opcja jest droższa, jest to założenie firmy LTD w UK i jej oddziału w Polsce ale już dla Twojej firmy, cała filozofia.

Trzeba być fizycznie w UK lub opłacać tam swoje składki ZUS.

Tu przyznam Ci rację, takim sposobem opisanym powyżej faktycznie nie musisz być fizyczne w UK, jesteś zatrudniony przez firmę w UK ale pracujesz w Polsce.

Ten post był edytowany przez www.mzone-net.eu dnia: 24 listopad 2011 - 12:01

#35 elcct

Stały użytkownik

• WHT Pro
  • PipPipPipPipPip
  • 430 postów

Napisany 24 listopad 2011 - 13:00

Zobacz postKaluza, o 24 listopad 2011 - 11:13, powiedział:

To niezła ta firma, że lepiej wie od UK, kto może zostać obywatelem... Żeby uzyskać obywatelstwo musisz m.in. przebywać w UK przez conajmniej pięć lat, przez conajmniej 6 miesięcy każdego roku.

http://www.ukba.home...rdrequirements/

#36 Maq

Stały użytkownik

• Użytkownicy
  • PipPipPipPipPip
  • 258 postów
  • Imię:Paweł
  • Nazwisko:Stecki

Napisany 24 listopad 2011 - 17:58

Na rozluźnienie atmosfery:

Karol i Hela spędzają powtórny miodowy miesiąc, na uczczenie 40tej rocznicy ślubu. Lecą sobie do Australii. Nagle głos pilota:
- Drodzy pasażerowie, silniki odmówiły posłuszeństwa. Możemy lądować awaryjnie na wyspie przed nami, ale prawdopodobieństwo że ktoś nas odnajdzie jest równe zeru. Dziękujemy za wyrozumiałość.
Karol drapie się w głowę i mówi do Heli:
- Kochanie opłaciłaś rachunki za mieszkanie?
- Tak najmilszy, uregulowałam tuż przed wyjazdem.
- A za telefony?
- Też zapłaciłam najdroższy.
Karol myśli, myśli, myśli...
- A ZUSy nasze popłaciłaś?
- O Boże, kochanie na śmierć zapomniałam! Och dowalą nam karę!
Karol całuję ja tak jak nie całował od lat 30tu, śmieje się, wrzeszczy jak wariat:
- Przeżyjemy! Znajdą nas! Te skur***** znajdą nas, nawet na końcu świata!!!
http://wklej.se/ - Wrzuć tekst/kod i podziel się nim z innymi :) Kolorowanie składni, ustawianie hasła, przyjazny adres...

1 Użytkowników czyta ten temat

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych użytkowników