Skocz do zawartości

Web Hosting Talk

• progreso.pl

Partner technologiczny

Upraszczamy to, co inni starają się komplikować. Prosto, pewnie, przyjaźnie - tak robimy hosting!
  • Kei.pl

Partner technologiczny

Kei.pl działa na polskim rynku internetowym od 2000 roku. Obecnie na blisko 300 serwerach w Centrum Danych Kei.pl znajduje się kilkadziesiąt tysięcy stron WWW.
  • S-NET.info

Partner technologiczny

S-NET to dostawca usług dla biznesu. Najważniejsze usługi świadczone przez firmę to usługi Centrum Danych, dostęp do Internetu, transmisja danych oraz tranzyt do różnych operatorów.
  • Sprint Data Center

Partner technologiczny

Sprint Data Center to jedyne w Polsce północno-wschodniej i jednocześnie jedno z najnowocześniejszych w kraju centrum przechowywania i przetwarzania danych.

Druga marka

firma marka

23 odpowiedzi na ten temat

Druga marka

#21 pokoleniex

Stały użytkownik

• Użytkownicy
  • PipPipPipPipPip
  • 127 postów
  • Imię:Tomek

Napisany 19 listopad 2011 - 23:02

Bo wszyscy sprawdzaja whois domeny, przed dokonaniem zakupu :D

#22 Maq

Stały użytkownik

• Użytkownicy
  • PipPipPipPipPip
  • 258 postów
  • Imię:Paweł
  • Nazwisko:Stecki

Napisany 19 listopad 2011 - 23:06

Nie wszyscy, ale są wyjątki, którym czasem się to zdarza :) np. ja :)
Z reguły to sprawdzam domenę w whois aby dowiedzieć się jaka jest rzeczywista lokalizacja serwera (tak wiem, że niektórzy trzymaja w kilku DC), a pzry okazji widzę też inne dane jak na kogo jest zarejestrowana :)
http://wklej.se/ - Wrzuć tekst/kod i podziel się nim z innymi :) Kolorowanie składni, ustawianie hasła, przyjazny adres...

#23 d.v

Blargh!

• WHT Pro
  • PipPipPipPipPipPipPipPip
  • 1689 postów
  • Firma:GolGraf
  • Imię:Łukasz

Napisany 19 listopad 2011 - 23:15

W przypadku osoby fizycznej prowadzącej działalność gospodarczą (a takich firm jest większość, przynajmniej statystycznie) nie ma najmniejszego znaczenia, czy domena będzie zarejestrowana na firmę, czy na jej właściciela, w końcu nawet w pełnej nazwie firmy się imię i nazwisko właściciela pojawia. Różnic może to robić w przypadku spółek, ale te raczej dbają o rejestrację "na firmę" z innych względów, nie chodzi tu tyle o "wizerunek" we wpisach whois, ale raczej o prawa majątkowe. Więc pitolenie o domenach "na firmę" nie ma sensu. Moja domena firmowa też została zarejestrowana na mnie - zrobiłem to jeszcze przed założeniem działalności, aby uchronić się przed ewentualnymi "łapaczami" domen. I co, teraz mam sam (jako osoba fizyczna) sobie (jako firma) może ją sprzedać? Tak tylko żartuję...

GolGraf - usługi różne

#24 Misiek08

Stały użytkownik

• Użytkownicy
  • PipPipPipPipPip
  • 275 postów

Napisany 11 luty 2012 - 20:28

Teraz jeszcze dodatkowe pytanie. Kolega ma pomysł. Kupił domene, kupił serwer. Czy mogę dać mu zlecenie (umowa-zlecenie), żeby w ciągu 10 lat doprowadził do 10mld zł zysku marki? Chodzi o to, że po prostu chce użyć danych mojej firmy i z niej wystawiać faktury. To będzie 2 osoba, która chce tak zrobić, a ludzi szkoda.

Przypominam - cały czas temat polega na "założeniu" danej sytuacji. Może przyda mi się to za pare/parenaście miesięcy, a może komuś innemu.

1 Użytkowników czyta ten temat

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych użytkowników