Skocz do zawartości

Web Hosting Talk

• progreso.pl

Partner technologiczny

Upraszczamy to, co inni starają się komplikować. Prosto, pewnie, przyjaźnie - tak robimy hosting!
  • Kei.pl

Partner technologiczny

Kei.pl działa na polskim rynku internetowym od 2000 roku. Obecnie na blisko 300 serwerach w Centrum Danych Kei.pl znajduje się kilkadziesiąt tysięcy stron WWW.
  • S-NET.info

Partner technologiczny

S-NET to dostawca usług dla biznesu. Najważniejsze usługi świadczone przez firmę to usługi Centrum Danych, dostęp do Internetu, transmisja danych oraz tranzyt do różnych operatorów.
  • Sprint Data Center

Partner technologiczny

Sprint Data Center to jedyne w Polsce północno-wschodniej i jednocześnie jedno z najnowocześniejszych w kraju centrum przechowywania i przetwarzania danych.

VPS pod torrenty

16 odpowiedzi na ten temat

VPS pod torrenty

#1 konar

Często na forum

• Użytkownicy
  • 71 postów

Napisany 18 listopad 2011 - 15:55

Cześć. Wiem, że temat był już poruszany ale może pojawiło się coś nowego więc odświeżam.

Poszukuję VPS do pobierania torrentów z prywatnego trackera, korzystałem z Vihostu plan VPS1 który mi w zupełności wystarczał (mój miesięczny ruch w obie strony nie przekraczał w porywach chyba nawet 200GB), ale mi dzisiaj podziękowali i kazali usunąć pliki. Jeśli chodzi o parametry VPS to dobrze żeby były zblizone do tego z Vihostu (cena również). Korzystam tylko z konsolowego rtorrenta jesli ma to jakieś znaczenie.
Posiadam w domu łącze 25Mbits więc dobrze żeby łącze VPS nie było przycięte do 10Mbits podczas ściągania plików przez FTP.

Na oku aktualnie mam tylko: http://www.spacerich...-Munich-DE.html

Użytkownik zgadza się na otrzymywanie propozycji od użytkowników oraz ofert od firm (oferty wysyłane nie z kont firmowych będą usuwane).

Ten post był edytowany przez konar dnia: 18 listopad 2011 - 15:58

Przetestowałem i nie polecam: logout.pl, cal.pl ... C.D.N (?)

#2 Maq

Stały użytkownik

• Użytkownicy
  • PipPipPipPipPip
  • 258 postów
  • Imię:Paweł
  • Nazwisko:Stecki

Napisany 18 listopad 2011 - 16:49

@konar - nie bierz nic z Niemiec, jak się skapną że masz torrenty to podziękują Ci jeszcze szybciej niż ViHost. Jak już to zzukaj czegoś w Holandii.
http://wklej.se/ - Wrzuć tekst/kod i podziel się nim z innymi :) Kolorowanie składni, ustawianie hasła, przyjazny adres...

#3 d.v

Blargh!

• WHT Pro
  • PipPipPipPipPipPipPipPip
  • 1689 postów
  • Firma:GolGraf
  • Imię:Łukasz

Napisany 18 listopad 2011 - 17:14

Spacerich sobie odpuść. Nawet jak na początku będzie śmigać, to później zrobią Ci na maszynie taki overselling, że niczego nie ściągniesz.
Do torków polecam VolumeDrive. Za pięć dolków dostaniesz maszynę idealną pod takie zabawy. Jedyny minus to lokalizacja w USA, ale poza dość wysokim pingiem nie ma żadnych przeciwwskazań, chodzi wsio elegancko, łącza szybkie.

GolGraf - usługi różne

#4 damekr

Często na forum

• Użytkownicy
  • 69 postów
  • Imię:Damian

Napisany 18 listopad 2011 - 19:50

Kolego moge Ci polecic santrex.net miałem tam vpsa i torrenty i smigało:)

#5 konar

Często na forum

• Użytkownicy
  • 71 postów

Napisany 18 listopad 2011 - 21:31

Zobacz postdamekr, o 18 listopad 2011 - 19:50, powiedział:

Kolego moge Ci polecic santrex.net miałem tam vpsa i torrenty i smigało:)
Rozmawiałem dzisiaj z jednym z adminów santrexa i powiedział mi, że jak odpalę torrenty na VPS to skrypt mi je zblokuje. Do torrentów mają http://www.santrex.net/seedbox.php - tylko najtańszy 19$/m

#6 Miłosz

Weteran WHT

• Moderatorzy
  • 2479 postów
  • Firma:Sys-Com
  • Imię:Miłosz
  • Nazwisko:Oller

Napisany 18 listopad 2011 - 21:45

Zobacz postkonar, o 18 listopad 2011 - 15:55, powiedział:

korzystałem z Vihostu, ale mi dzisiaj podziękowali i kazali usunąć pliki. Jeśli chodzi o parametry VPS to dobrze żeby były zblizone do tego z Vihostu (cena również). Korzystam tylko z konsolowego rtorrenta jesli ma to jakieś znaczenie.
Jeśli orałeś im dyski, to nie ma co sie dziwić. Większość lowendowych VPSów chodzi jak chodzi, bo ludzie uruchamiają na nich torrenty na potęge.
Miłosz GG: 3312894 JID: ollerm@jabber.org
Konfiguracja i administracja serwerami dedykowanymi/RPS/VPS - Faktura VAT
Idealny hosting | Domeny | Hosting dla Firm

#7 ViPower.PL

Stały użytkownik

• Firma Bronze
  • PipPipPipPipPip
  • 277 postów
  • Firma:ViBiznes
  • Imię:Paweł
  • Nazwisko:Jarosz

Napisany 19 listopad 2011 - 10:57

akurat nic w tym przypadku nie orał, ale nasze vps'y nie służą do wymiany nie legalnych plików gdzie jest pełno filmów i gier na użytkownika...

#8 kaszub1136

Weteran WHT

• WHT Pro
  • 697 postów

Napisany 20 listopad 2011 - 18:54

Szukaj czegoś z Holandii przynajmniej będziesz pewny że nie wywalą cię po paru dniach i wcale się nie dziwię że vihost ci podziękował bo hostując takie "coś" sami ryzykują
Polecam sprawdzone firmy:
Hosting www/VPS/serwery dedykowane - Biznes-Host.pl
Hosting www - Castpol.pl
Chmurka - e24cloud.com

#9 konar

Często na forum

• Użytkownicy
  • 71 postów

Napisany 20 listopad 2011 - 20:28

Na razie przeniosłem się do sąsiadów zza zachodniej granicy, zobaczymy jak długo zagrzeję tam miejsce, nawet jak mnie przegonią to strata niewielka, 3,99$. Co do Vihostu nie mam żadnych pretensji, taki ich obowiązek i jest to dla mnie jak najbardziej zrozumiałe :)

#10 filipyoyo

Czasami na forum

• Użytkownicy
  • 43 postów

Napisany 21 listopad 2011 - 09:12

Zobacz postkonar, o 20 listopad 2011 - 20:28, powiedział:

Na razie przeniosłem się do sąsiadów zza zachodniej granicy, zobaczymy jak długo zagrzeję tam miejsce, nawet jak mnie przegonią to strata niewielka, 3,99$.

gdzie takie tanie serwerki?

#11 konar

Często na forum

• Użytkownicy
  • 71 postów

Napisany 21 listopad 2011 - 12:53

Zobacz postfilipyoyo, o 21 listopad 2011 - 09:12, powiedział:

gdzie takie tanie serwerki?
http://www.spacerich...-Munich-DE.html

#12 d.v

Blargh!

• WHT Pro
  • 1689 postów
  • Firma:GolGraf
  • Imię:Łukasz

Napisany 21 listopad 2011 - 15:34

Będziesz jeszcze żałował, że skorzystałeś z ich oferty. Też kiedyś dałem się naciągnąć na ich niskie ceny, ale uciekłem szybciej, niż się tam pojawiłem, jak Lighty przestał wyrabiać z podawaniem statycznego contentu... Za niewiele większe pieniądze można znaleźć dużo lepsze oferty u dostawców rozsądniej gospodarujących zasobami.

GolGraf - usługi różne

#13 ToFFiK

Stały użytkownik

• WHT Pro
  • PipPipPipPipPip
  • 436 postów
  • Firma:Toffik.NET / StrefaSerwerow.pl / Serversite.eu / MagnetX
  • Imię:Olaf
  • Nazwisko:Twardowski

Napisany 21 listopad 2011 - 15:39

Kiedyś miałem u nich kupować ale jednak się nie zdecydowałem i kupiłem u resellera Hetznera ;)

Post powered by ToFFiK

ˆˆˆ © All rights reserved Pozdro

Najtańsze serwery gier slot CS 99gr Serwery VPS Serwery WWW Reseller

U-RP.EU

#14 Miłosz

Weteran WHT

• Moderatorzy
  • 2479 postów
  • Firma:Sys-Com
  • Imię:Miłosz
  • Nazwisko:Oller

Napisany 21 listopad 2011 - 18:10

Zobacz postkonar, o 21 listopad 2011 - 12:53, powiedział:

Kiedyś przenosiłem od nich VPS.. transfery na takim poziomie, że 15 GB przenosiło sie chyba 4 dni, nie wspominając ile razy transfer był zerwany. Otworzenie jakiejkolwiek strony z VPSa graniczyło z cudem. IO zajechane na dyskach na 101%
Miłosz GG: 3312894 JID: ollerm@jabber.org
Konfiguracja i administracja serwerami dedykowanymi/RPS/VPS - Faktura VAT
Idealny hosting | Domeny | Hosting dla Firm

#15 qmesso

Czasami na forum

• Użytkownicy
  • 43 postów

Napisany 25 listopad 2011 - 07:38

Spacerich przerabiałem dwa razy, w tym jeden pod kątem torrentów, podziękowali za nielegalną treść, za drugim razem powód do rezygnacji taki sam jak u przedmówców, jak dla mnie szkoda czasu na nich marnować, jeśli chodzi o Niemcy polecam http://vmport.com/budget-vps.html, jak cos sprawdż czy jeszcze mają aktualną promo na 25% off

#16 konar

Często na forum

• Użytkownicy
  • 71 postów

Napisany 17 kwiecień 2012 - 16:13

Podbije temat bo minęło już trochę czasu od założenia przeze mnie tego wątku więc mogę wyrazić swoją opinię. Cały czas od tamtego czasu jestem w Spacerich i o dziwo wszystko działa jak należy oraz spełnia moje wymagania, które określiłem w pierwszym wpisie.

#17 Arkadiusz N

Stały użytkownik

• Użytkownicy
  • PipPipPipPipPip
  • 106 postów
  • Imię:Arkadiusz

Napisany 17 kwiecień 2012 - 17:31

Nie lepiej dedykowana usługa pod torrenty, seedboxy? znajomi polecają fastshell.pl i z tego co wiem ładnie to śmiga, za niewielką cene też coś dostaniesz, za 25 zl cos tam mieli nawet.

1 Użytkowników czyta ten temat

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych użytkowników