Skocz do zawartości

Web Hosting Talk

• progreso.pl

Partner technologiczny

Upraszczamy to, co inni starają się komplikować. Prosto, pewnie, przyjaźnie - tak robimy hosting!
  • Kei.pl

Partner technologiczny

Kei.pl działa na polskim rynku internetowym od 2000 roku. Obecnie na blisko 300 serwerach w Centrum Danych Kei.pl znajduje się kilkadziesiąt tysięcy stron WWW.
  • S-NET.info

Partner technologiczny

S-NET to dostawca usług dla biznesu. Najważniejsze usługi świadczone przez firmę to usługi Centrum Danych, dostęp do Internetu, transmisja danych oraz tranzyt do różnych operatorów.
  • Sprint Data Center

Partner technologiczny

Sprint Data Center to jedyne w Polsce północno-wschodniej i jednocześnie jedno z najnowocześniejszych w kraju centrum przechowywania i przetwarzania danych.

WHT Pro

69 odpowiedzi na ten temat

WHT Pro

#1 Tomasz Fiedoruk

BOSS

• Administrator
  • PipPipPipPipPipPipPipPip
  • 4319 postów
  • Firma:WHT

Napisany 14 listopad 2011 - 16:04

Witam,

1. Grupa jest przydzielana automatycznie dla użytkowników > 300 postów (Ci co mają obecnie więcej a nie widzą grupy, muszą dodać kolejny post i wtedy automatycznie zostaną przeniesieni).
2. Dodatkowo są tam dodawane osoby wg rankingu reputacji, jeśli mają mniejszą ilość postów a są pomocni.
3. Grupa ma większe uprawnienia jeśli chodzi np. o limity dawanej reputacji reputacji, większe możliwości personalizacji profili itp.
3. Nie są to konta komercyjne. Są one rozdawane bezpłatnie w ramach podziękowania za wkład włożony w rozwój WHT.
Masz stronę? Zarabiaj na sprzedaży linków. Gwarantowane stawki od pierwszego dnia SeoPilot

#2 Aimer

Weteran WHT

• [Użytkownicy]
  • 658 postów

Napisany 14 listopad 2011 - 16:08

Nie prościej scalić tą grupę z grupą Zasłużeni? Pro to skrót do profesjonalista, nazwać osobę 16 letnią takim stwierdzeniem to lekka przesada...
Biznes-Host.pl - Servery VPS, Hosting www, http://logout.pl/polecam/aimer
HitMe.net.pl - Hosting www, serwery VPS, Cloud

#3 Bartosz Gadzimski

Administrator

• Root Admin
  • 2305 postów
  • Firma:Fobi

Napisany 14 listopad 2011 - 16:09

O nazwie zawsze można podyskutować. Mi się zasłużeni nie podoba.
"Fobi" Bartek Gadzimski
Kontakt w sprawach administracyjnych: admin@wht.pl

#4 Tomasz Fiedoruk

BOSS

• Administrator
  • 4319 postów

Napisany 14 listopad 2011 - 16:10

Zobacz postAimer, o 14 listopad 2011 - 16:08, powiedział:

Nie prościej scalić tą grupę z grupą Zasłużeni? Pro to skrót do profesjonalista, nazwać osobę 16 letnią takim stwierdzeniem to lekka przesada...
Pro ma dwojakie znaczenie, tutaj mówimy o WHT w kontekście Pro i naszej oceny użytkownika. Wiek i tytuły zawodowe nie mają tu nic do rzeczy Dodany obrazek

Zobacz postBartosz Gadzimski, o 14 listopad 2011 - 16:09, powiedział:

O nazwie zawsze można podyskutować. Mi się zasłużeni nie podoba.
Jak Bartek pisze, nazwę trzeba ewentualnie dostosować wg Waszych sugestii :)
Masz stronę? Zarabiaj na sprzedaży linków. Gwarantowane stawki od pierwszego dnia SeoPilot

#5 Devil

Weteran WHT

• WHT Pro
  • 506 postów
  • Firma:Rackspace.com
  • Imię:Kamil

Napisany 14 listopad 2011 - 16:11

Zobacz postTomasz Fiedoruk, o 14 listopad 2011 - 16:04, powiedział:

3. Grupa ma większe uprawnienia jeśli chodzi np. o limity dawanej reputacji reputacji, większe możliwości personalizacji profili itp.

Gdzie znajdują się informacje które mówią o limitach reputacji w danych grupach ?

#6 Tomasz Fiedoruk

BOSS

• Administrator
  • 4319 postów

Napisany 14 listopad 2011 - 16:13

Zobacz postDevil, o 14 listopad 2011 - 16:11, powiedział:

Gdzie znajdują się informacje które mówią o limitach reputacji w danych grupach ?
Nie są one podane jawnie póki co. Limit dla grupy Pro wynosi obecnie 2x tyle co dla grupy przed. Z czasem zaktualizujemy prawdopodobnie http://www.webhostin...unki-publikacji i tam dodamy wszelkie możliwe kombinacje i wyjaśnienia grup.

#7 nrm

Weteran WHT

• Moderatorzy
  • 1765 postów
  • Firma:{netBOMB}
  • Imię:Mirek

Napisany 14 listopad 2011 - 16:13

Zasłużeni to na Powązkach ;)

#8 Aimer

Weteran WHT

• [Użytkownicy]
  • 658 postów

Napisany 14 listopad 2011 - 16:15

Dyskutować można, nazwa jaka jest i tak pewnie zostanie. To kolejny dodatek jak w portalach społecznościowych, typu uśmieszki, super zdjęcie...
PS Nie chcę nikogo obrażać, lecz nagrodą byłoby nie dzielenie użytkowników na pomocnych i mniej, a przyjrzenie się administracji poziomowi forum, który wg mnie spada i podjęcie radykalnych zmian...-forum idzie w kierunku pełnej komercjalizacji. Takie jest moje zdanie.
Jednocześnie nadmieniam, iż ww. opinia nie ma na celu nikogo obrazić ani oceniać, oceny innych zostawiam dla siebie, moja prośba o wydalenie mnie z grupy mającej dostęp do reputacji została odrzucona, a zapewniano, że taka możliwość istnieje. Z reputacji jeśli mogę to korzystam(ujemna znowu nie działa), komuś to się nie podobało-otrzymałem stosowną PW.

Ten post był edytowany przez Aimer dnia: 14 listopad 2011 - 16:17

#9 Devil

Weteran WHT

• WHT Pro
  • 506 postów
  • Firma:Rackspace.com
  • Imię:Kamil

Napisany 14 listopad 2011 - 16:19

Zobacz postAimer, o 14 listopad 2011 - 16:15, powiedział:

Dyskutować można, nazwa jaka jest i tak pewnie zostanie. To kolejny dodatek jak w portalach społecznościowych, typu uśmieszki, super zdjęcie...
PS Nie chcę nikogo obrażać, lecz nagrodą byłoby nie dzielenie użytkowników na pomocnych i mniej, a przyjrzenie się administracji poziomowi forum, który wg mnie spada i podjęcie radykalnych zmian...-forum idzie w kierunku pełnej komercjalizacji.

Amier masz rację Dodany obrazek Ale cóż można oczekiwać po forum które jednocześnie jest też pewnym rodzajem serwisu społecznościowego.

Ten post był edytowany przez Devil dnia: 14 listopad 2011 - 16:19

#10 cabana

Stały użytkownik

• WHT Pro
  • PipPipPipPipPip
  • 371 postów
  • Imię:Przemek

Napisany 14 listopad 2011 - 16:25

No, no jakies zmiany w koncu ;)

#11 Aimer

Weteran WHT

• [Użytkownicy]
  • 658 postów

Napisany 14 listopad 2011 - 16:27

Moim oczekiwaniem byłaby neutralność, brak wpływu jakiejkolwiek firmy na działanie forum. Są "partnerzy", osoby moderującej(niektóre) mają bliski kontakt z branżą hostingową-może niech pałeczkę doglądania nad postami userów przejmą osoby niepowiązane z żadną z firm(nie wszyscy moderatorzy są)?. Nie uważam, że aktualnie osoby zajmujące to stanowisko robią to źle... Za plus uważam niebranie udziału firmy p.Bartka w życiu forum.
Kolejny raz tłumaczę, nie oceniam, nie obwiniam nikogo publicznie, ani nie oskarżam, nie przytaczam konkretnych przypadków.
Chciałbym, aby na forum panowała miła atmosfera i był szacunek, a nie jak to czasami bywa naskakiwanie-mnie także zdarzało brać w nim udział Dodany obrazek

Ten post był edytowany przez Aimer dnia: 14 listopad 2011 - 16:28

#12 YagAA

Stały użytkownik

• Użytkownicy
  • PipPipPipPipPip
  • 152 postów

Napisany 14 listopad 2011 - 16:29

Czemu pokazuje się różna ilość postów (pod profilem inaczej i w profilu inaczej) ? U mnie różnica 40 postów.

#13 Aimer

Weteran WHT

• [Użytkownicy]
  • 658 postów

Napisany 14 listopad 2011 - 16:30

Poszukaj tematu-była informacja o zmianach, nie wszystkie posty ze wszystkich działów są zliczane do licznika w widoku tematu. W profilu są wszystkie.
Niech moderator wydzieli temat o opiniach na temat WHT z niniejszego tematu.

Ten post był edytowany przez Aimer dnia: 14 listopad 2011 - 16:31

#14 Tomasz Fiedoruk

BOSS

• Administrator
  • 4319 postów

Napisany 14 listopad 2011 - 16:33

i podjęcie radykalnych zmian...-forum idzie w kierunku pełnej komercjalizacji. Takie jest moje zdanie.
Z chęcią posłuchamy jak można temu zapobiec. Poczyniliśmy liczne kroki w tym celu:
1. Firmy mają reputację. Spamują - użytkownicy dają ujemną i firma się opamiętuje.
2. Moduły jak katalog i już niedługo opinie mają odciągnąć "ofertowość" z dyskusji na forum.
3. Tworzymy moduły stricte dla społeczności nie dla firm, jak wiki, hostlog, pomocnych.

Ale co do poziomu to duuużo zależy też od Ciebie i innych:
1. Tworzenie wartościowego contentu, pomaganie innym.
2. Raportowanie i minusowanie negatywnych treści.
3. Proponowanie zmian, które będą służyć WHT.

Chcemy w pełni odkomercjalizować WHT na poziomie dyskusji na forum. Komercjalizacja tak - w odpowiednich do tego modułach. A na Forum wartościowe dyskusje, w tym i samych firm, które nie mają tego traktować jako kanału sprzedaży a budowy wizerunku i jakości marki.

Zobacz postAimer, o 14 listopad 2011 - 16:27, powiedział:

Moim oczekiwaniem byłaby neutralność, brak wpływu jakiejkolwiek firmy na działanie forum. Są "partnerzy", osoby moderującej(niektóre) mają bliski kontakt z branżą hostingową-może niech pałeczkę doglądania nad postami userów przejmą osoby niepowiązane z żadną z firm(nie wszyscy moderatorzy są)?. Nie uważam, że aktualnie osoby zajmujące to stanowisko robią to źle... Za plus uważam niebranie udziału firmy p.Bartka w życiu forum.
Ale nie możemy być tacy podejrzliwi. Gdyby jakikolwiek moderator był stronniczy, społeczność to dostrzeże i napiętnuje. W dobrym interesie moderatorów jest pozostać bezstronnymi.

Konto czy to usera czy moderatora czy moje czy Bartka to de facto wystawianie sobie świadectwa i albo profesjonalizmu i dbania o wizerunek firm (przez to, że potrafimy rozdzielić swoje aktywności zawodowe), którymi przewodzimy albo nie.

Więc dlatego nie ma żadnych przeciwwskazań aby każdy z nas był jakoś powiązany z firmami hostingowymi. WHT to nasza pasja i chęć dzielenia się wiedzą o webhostingu a dana firma za którą stoimy jest jedynie widoczna tak jak Wy nas postrzegacie. Czyli pracuje dla firmy X, Y ale WHT tworzy dla nas.

To jest właśnie profesjonalizm aby umieć godzić poszczególne projekty jako oddzielne przedsięwzięcia i dbać o to jak nas postrzegają nasi klienci.

Traktowanie WHT, przez kogokolwiek z kierownictwa, jako prywatnego podwórka, byłoby działaniem bardzo krótkowzrocznym, a chyba nas o to nie posądzacie. WHT ma przynosić nam korzyści ale pośrednio przez to, że ludzie wiedzą kto i jak zarządza WHT a nie jako kanał sprzedaży i pchania usług naszych firm.

Dlatego mamy http://www.webhostin....pl/page/uslugi i traktujemy to jako wartość dodaną do naszego przedsięwzięcia.

Nie jesteśmy stronniczy, każda firma może się reklamować i udzielać na łamach WHT a nasze usługi i ich konkurencyjność ma wynikać jedynie z tego faktu, iż będzie nas się pozytywnie oceniać za tworzenie takiego przedsięwzięcia jakim jest WHT samo w sobie a nie to jakie treści będziemy prezentować o naszych firmach.

#15 Aimer

Weteran WHT

• [Użytkownicy]
  • 658 postów

Napisany 14 listopad 2011 - 16:40

Nie twierdzę, że nie może być powiązań, to nawet niemożliwe. Sam znam pewnego właściciela firmy hostingowej, który się tutaj udziela.
Ale zauważcie, trochę firm stąd "uciekło"...

#16 Tomasz Fiedoruk

BOSS

• Administrator
  • 4319 postów

Napisany 14 listopad 2011 - 16:56

Dlatego chcemy ich przyciągnąć, ale do modułów. Forum ma pozostać na dyskusje i pomoc.

#17 Aimer

Weteran WHT

• [Użytkownicy]
  • 658 postów

Napisany 14 listopad 2011 - 17:00

To ma pozostać forum czy ma być machiną mogącą wszystko?

#18 Tomasz Fiedoruk

BOSS

• Administrator
  • 4319 postów

Napisany 14 listopad 2011 - 17:02

Zobacz postAimer, o 14 listopad 2011 - 17:00, powiedział:

To ma pozostać forum czy ma być machiną mogącą wszystko?
Forum to forum i nim zawsze pozostanie. Dla każdego będzie co potrzeba.

Ty możesz udzielać się tylko na forum. Gość wejdzie na hostlog a może oferty. Szukający wiedzy będą na wiki itd. itp.

#19 Bartosz Gadzimski

Administrator

• Root Admin
  • 2305 postów
  • Firma:Fobi

Napisany 14 listopad 2011 - 17:02

PS Nie chcę nikogo obrażać, lecz nagrodą byłoby nie dzielenie użytkowników na pomocnych i mniej, a przyjrzenie się administracji poziomowi forum, który wg mnie spada i podjęcie radykalnych zmian...-forum idzie w kierunku pełnej komercjalizacji. Takie jest moje zdanie.
Jednocześnie nadmieniam, iż ww. opinia nie ma na celu nikogo obrazić ani oceniać, oceny innych zostawiam dla siebie, moja prośba o wydalenie mnie z grupy mającej dostęp do reputacji została odrzucona, a zapewniano, że taka możliwość istnieje. Z reputacji jeśli mogę to korzystam(ujemna znowu nie działa), komuś to się nie podobało-otrzymałem stosowną PW.
Forum idzie w stronę komercjalizacji - nie do końca rozumiem co masz na myśli. Jeśli chodzi o to, że forum ma zarabiać to tak. Zarobki przeznaczane są na rozwój oraz jako zwykły przychód. Natomiast ze względu na rozwój ostatni rok to dokładanie do interesu :)

Natomiast komercjalizacja związana jest z duża liczbą odwiedzin, musimy pogodzić dużo różnych grup.

Zobacz postAimer, o 14 listopad 2011 - 16:27, powiedział:

Kolejny raz tłumaczę, nie oceniam, nie obwiniam nikogo publicznie, ani nie oskarżam, nie przytaczam konkretnych przypadków.
Chciałbym, aby na forum panowała miła atmosfera i był szacunek, a nie jak to czasami bywa naskakiwanie-mnie także zdarzało brać w nim udział Dodany obrazek
Pogadać sobie będzie można w forum PRO, reszta to biznes i raczej nie ma sensu z tym walczyć.

Zobacz postYagAA, o 14 listopad 2011 - 16:29, powiedział:

Czemu pokazuje się różna ilość postów (pod profilem inaczej i w profilu inaczej) ? U mnie różnica 40 postów.
Jeden zlicza wszystkie posty od rejestracji, drugi te które zostały na forum (tematy są usuwane).
"Fobi" Bartek Gadzimski
Kontakt w sprawach administracyjnych: admin@wht.pl

#20 behemoth

Stały użytkownik

• WHT Pro
  • PipPipPipPipPip
  • 311 postów
  • Imię:Jakub

Napisany 14 listopad 2011 - 17:24

A tak z ciekawości - znaczenie ma ilość postów, która wyświetla się przy wysłanym poście, czy ta profilowa?

1 Użytkowników czyta ten temat

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych użytkowników