Witam,
IceBeast, o 13 listopad 2011 - 11:21, powiedział:
ViHost niestety ma ograniczony transfer i nie pasuje mi ograniczenie liczby baz danych (jak jest w 2ap? bo w ofercie nigdzie tego nie widzę). Jaki jest kontakt z obsługą w 2ap? Jakiś livechat/szybki mail czy tylko helpdesk?
Nie limitujemy ilości baz danych MySQL - informacja znajduje się w ofercie między "Ilość subdomen", a "Konta ftp". Oficjalną drogą kontaktu jest tylko e-mail, jednak na życznie możemy udostępnić numer telefonu. Istnieje również możliwość kontaktu na kanale #mydevil w sieci pirc.pl. Zapraszamy do skorzystania z 7-dniowego okresu testowego.
www.mzone-net.eu, o 13 listopad 2011 - 11:34, powiedział:
Chyba wiesz jak wyglądają nielimitowane oferty u firm. Dopytaj dokładnie firmę, ile tego nielimitowanego transferu możesz zużyć.
Zastanów się dokładnie ile też potrzebujesz, bo jak liczysz że naciągniesz firmę za 50 złotych na 4 TB transferu to pewnie się nieźle pomylisz.
W regulaminie jest informacja o serwerowni we Francji (konkretnie chodzi o prawo francuskie, czyżby OVH?), strona główna jednak jest w serwerowni w Polsce. Tak więc nie wiem dokładnie na jakich serwerach są umieszczone konta.
Masz też ceny promocyjne (prawie 50% taniej), co jest bardzo dobrym atutem, jednak licz się z tym, że odnowienie będzie droższe.
Porozmawiaj z firmą być może przydzieli Ci jakiś pakiet indywidualny.
Vihost ma ostatnio problemy z serwerami, więc nie wiem jak teraz jest u nich z jakością. Sprawdź ich drugą markę Vipower lub inne firmy z forum.
Wprowadzenie nielimitowanego transferu do naszej oferty zostało dokładnie przemyślane. Serwery zlokalizowane są w firmie OVH (jest o tym informacja na naszej stronie głównej, na pierwszym slajdzie), gdzie transfer nie jest drogi. Największym problemem jest generowane obciążenie przy obsłudze takiego ruchu - dlatego został u nas zastosowany serwer nginx, który doskonale radzi sobie ze statycznymi treściami. Dzięki temu możemy obsłużyć o wiele więcej ruchu, niż często używane połączenie Linux + Apache.
Pozdrawiam,
Arkadiusz Nowara.