Skocz do zawartości

Web Hosting Talk

• progreso.pl

Partner technologiczny

Upraszczamy to, co inni starają się komplikować. Prosto, pewnie, przyjaźnie - tak robimy hosting!
  • Kei.pl

Partner technologiczny

Kei.pl działa na polskim rynku internetowym od 2000 roku. Obecnie na blisko 300 serwerach w Centrum Danych Kei.pl znajduje się kilkadziesiąt tysięcy stron WWW.
  • S-NET.info

Partner technologiczny

S-NET to dostawca usług dla biznesu. Najważniejsze usługi świadczone przez firmę to usługi Centrum Danych, dostęp do Internetu, transmisja danych oraz tranzyt do różnych operatorów.
  • Sprint Data Center

Partner technologiczny

Sprint Data Center to jedyne w Polsce północno-wschodniej i jednocześnie jedno z najnowocześniejszych w kraju centrum przechowywania i przetwarzania danych.

ViHost vs 2ap

8 odpowiedzi na ten temat

ViHost vs 2ap

#1 IceBeast

Stały użytkownik

• Użytkownicy
  • PipPipPipPipPip
  • 168 postów

Napisany 13 listopad 2011 - 11:21

Cześć.

Zmieniam hosting, ale waham się między dwoma firmami, mianowicie ViHostem a 2ap. Z współdzielonego hostingu ViHostu jeszcze nie korzystałem, jedynie z VPSów i jestem bardzo zadowolony - jeszcze nigdzie nie spotkałem się z taką dobrą ofertą i obsługą. Z 2ap korzystałem gdy jeszcze było darmowe, również nie mam żadnych zastrzeżeń.

Potrzebuję oferty z pojemnością serwera 2-5 GB z jak największym transferem. 2ap zwrócił/zwróciło (jak to się odmienia? Dodany obrazek) moją uwagę z powodu nieograniczonego transferu, atrakcyjnych domen (jud, mky itd). ViHost niestety ma ograniczony transfer i nie pasuje mi ograniczenie liczby baz danych (jak jest w 2ap? bo w ofercie nigdzie tego nie widzę). Jaki jest kontakt z obsługą w 2ap? Jakiś livechat/szybki mail czy tylko helpdesk?

Więc obecnie waham się między 2ap (eko lub standard) a ViHostem (Lite 2 lub TF-5). Co byście wybrali na moim miejscu?

#2 www.mzone-net.eu

Weteran WHT

• Firma Bronze
  • PipPipPipPipPipPipPipPip
  • 3654 postów
  • Firma:MZone Group
  • Imię:Ireneusz

Napisany 13 listopad 2011 - 11:34

moją uwagę z powodu nieograniczonego transferu
Chyba wiesz jak wyglądają nielimitowane oferty u firm. Dopytaj dokładnie firmę, ile tego nielimitowanego transferu możesz zużyć.
Zastanów się dokładnie ile też potrzebujesz, bo jak liczysz że naciągniesz firmę za 50 złotych na 4 TB transferu to pewnie się nieźle pomylisz.

W regulaminie jest informacja o serwerowni we Francji (konkretnie chodzi o prawo francuskie, czyżby OVH?), strona główna jednak jest w serwerowni w Polsce. Tak więc nie wiem dokładnie na jakich serwerach są umieszczone konta.

Masz też ceny promocyjne (prawie 50% taniej), co jest bardzo dobrym atutem, jednak licz się z tym, że odnowienie będzie droższe.
Porozmawiaj z firmą być może przydzieli Ci jakiś pakiet indywidualny.

Vihost ma ostatnio problemy z serwerami, więc nie wiem jak teraz jest u nich z jakością. Sprawdź ich drugą markę Vipower lub inne firmy z forum.

| www.mzone-net.eu | Serwery wirtualne z darmową domeną | Serwery VPS od 20 złotych | Serwery Reseller od 30 złotych |

| Domeny PL: rejestracja 15.99 PLN, odnowienie tylko 59.04 PLN |

#3 IceBeast

Stały użytkownik

• Użytkownicy
  • PipPipPipPipPip
  • 168 postów

Napisany 13 listopad 2011 - 11:51

Wiem jak wyglądają, nie mam też zamiaru zużywać nawet 300 gb/mc tylko po prostu wolę mieć większy zapas ;) Ale dzięki, nie pomyślałem o tym żeby zapytać - zaraz to zrobię.

Faktycznie, myślałem, że w Niemczech tak jak ViHost. Zobaczę jeszcze jak obecnie jest z ViHostem, bo nie potrzebuję za bardzo polskiej lokalizacji, a niemiecka jest tańsza ;)

#4 kaszub1136

Weteran WHT

• WHT Pro
  • 697 postów

Napisany 13 listopad 2011 - 11:52

O ile się nie mylę to vihost czy vipower miał się przenosić na dużo bardziej wydajne maszyny
Polecam sprawdzone firmy:
Hosting www/VPS/serwery dedykowane - Biznes-Host.pl
Hosting www - Castpol.pl
Chmurka - e24cloud.com

#5 Tril

Nowy użytkownik

• Użytkownicy
  • 22 postów
  • Firma:ADMIN.NET.PL (MyDevil.net)
  • Imię:Andrzej
  • Nazwisko:Voss

Napisany 13 listopad 2011 - 12:28

W 2ap limity są na powierzchnię (chociaż wiadomo, że zużycie terabajtów transferu czy kilku tysięcy baz danych też nie będzie zbyt mile widziane ;p), ale co raczej istotniejsze - na ilość interpretatorów php uruchomionych na koncie - to jest taki limit obciążenia, zamiast jakiś % procesora obliczanych nie wiadomo jak i nie wiadomo czym - za dużo skryptów które chcą się wykonać naraz = 502 dla następnych.
A co do działania tegoż - to jeżeli serwerownia nic nie spsuje to marne szanse, żeby pracujący tam coś schrzanili sami z siebie.
MyDevil.net - niebiańskie konta shell
Do IRC i dla developerów - ponad 40 vhostów, www, python, perl, ruby, java, tcl, lua, C(++), D. Sprawdź sam!

#6 IceBeast

Stały użytkownik

• Użytkownicy
  • PipPipPipPipPip
  • 168 postów

Napisany 13 listopad 2011 - 20:04

Dziękuję wszystkim za wypowiedzi, czekam na więcej! :)

#7 2ap.pl

Czasami na forum

• Firma Bronze
  • 32 postów
  • Firma:ADMIN.NET.PL (2ap.pl)

Napisany 13 listopad 2011 - 20:26

Witam,

Zobacz postIceBeast, o 13 listopad 2011 - 11:21, powiedział:

ViHost niestety ma ograniczony transfer i nie pasuje mi ograniczenie liczby baz danych (jak jest w 2ap? bo w ofercie nigdzie tego nie widzę). Jaki jest kontakt z obsługą w 2ap? Jakiś livechat/szybki mail czy tylko helpdesk?
Nie limitujemy ilości baz danych MySQL - informacja znajduje się w ofercie między "Ilość subdomen", a "Konta ftp". Oficjalną drogą kontaktu jest tylko e-mail, jednak na życznie możemy udostępnić numer telefonu. Istnieje również możliwość kontaktu na kanale #mydevil w sieci pirc.pl. Zapraszamy do skorzystania z 7-dniowego okresu testowego.

Zobacz postwww.mzone-net.eu, o 13 listopad 2011 - 11:34, powiedział:

Chyba wiesz jak wyglądają nielimitowane oferty u firm. Dopytaj dokładnie firmę, ile tego nielimitowanego transferu możesz zużyć.
Zastanów się dokładnie ile też potrzebujesz, bo jak liczysz że naciągniesz firmę za 50 złotych na 4 TB transferu to pewnie się nieźle pomylisz.

W regulaminie jest informacja o serwerowni we Francji (konkretnie chodzi o prawo francuskie, czyżby OVH?), strona główna jednak jest w serwerowni w Polsce. Tak więc nie wiem dokładnie na jakich serwerach są umieszczone konta.

Masz też ceny promocyjne (prawie 50% taniej), co jest bardzo dobrym atutem, jednak licz się z tym, że odnowienie będzie droższe.
Porozmawiaj z firmą być może przydzieli Ci jakiś pakiet indywidualny.

Vihost ma ostatnio problemy z serwerami, więc nie wiem jak teraz jest u nich z jakością. Sprawdź ich drugą markę Vipower lub inne firmy z forum.
Wprowadzenie nielimitowanego transferu do naszej oferty zostało dokładnie przemyślane. Serwery zlokalizowane są w firmie OVH (jest o tym informacja na naszej stronie głównej, na pierwszym slajdzie), gdzie transfer nie jest drogi. Największym problemem jest generowane obciążenie przy obsłudze takiego ruchu - dlatego został u nas zastosowany serwer nginx, który doskonale radzi sobie ze statycznymi treściami. Dzięki temu możemy obsłużyć o wiele więcej ruchu, niż często używane połączenie Linux + Apache.

Pozdrawiam,
Arkadiusz Nowara.

#8 IceBeast

Stały użytkownik

• Użytkownicy
  • PipPipPipPipPip
  • 168 postów

Napisany 13 listopad 2011 - 21:53

Zobacz post2ap.pl, o 13 listopad 2011 - 20:26, powiedział:

Witam,

Nie limitujemy ilości baz danych MySQL - informacja znajduje się w ofercie między "Ilość subdomen", a "Konta ftp". Oficjalną drogą kontaktu jest tylko e-mail, jednak na życznie możemy udostępnić numer telefonu. Istnieje również możliwość kontaktu na kanale #mydevil w sieci pirc.pl. Zapraszamy do skorzystania z 7-dniowego okresu testowego.

Wprowadzenie nielimitowanego transferu do naszej oferty zostało dokładnie przemyślane. Serwery zlokalizowane są w firmie OVH (jest o tym informacja na naszej stronie głównej, na pierwszym slajdzie), gdzie transfer nie jest drogi. Największym problemem jest generowane obciążenie przy obsłudze takiego ruchu - dlatego został u nas zastosowany serwer nginx, który doskonale radzi sobie ze statycznymi treściami. Dzięki temu możemy obsłużyć o wiele więcej ruchu, niż często używane połączenie Linux + Apache.

Pozdrawiam,
Arkadiusz Nowara.

Faktycznie, nie zauważyłem wśród tych wszystkich "bez limitu" Dodany obrazek

Dziękuję za wypowiedzi, teraz już mniej więcej mam ogólny obraz sprawy, biorę się za testy (przy okazji prosiłbym o aktywację konta testowego, login G...n), ale raczej wybiorę 2ap.

Ten post był edytowany przez IceBeast dnia: 13 listopad 2011 - 21:59

#9 Devil

Weteran WHT

• WHT Pro
  • 506 postów
  • Firma:Rackspace.com
  • Imię:Kamil

Napisany 14 listopad 2011 - 16:30

Ja polecam, korzystam sobie dla testów 2ap.

1 Użytkowników czyta ten temat

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych użytkowników