Skocz do zawartości

Web Hosting Talk

• progreso.pl

Partner technologiczny

Upraszczamy to, co inni starają się komplikować. Prosto, pewnie, przyjaźnie - tak robimy hosting!
  • Kei.pl

Partner technologiczny

Kei.pl działa na polskim rynku internetowym od 2000 roku. Obecnie na blisko 300 serwerach w Centrum Danych Kei.pl znajduje się kilkadziesiąt tysięcy stron WWW.
  • S-NET.info

Partner technologiczny

S-NET to dostawca usług dla biznesu. Najważniejsze usługi świadczone przez firmę to usługi Centrum Danych, dostęp do Internetu, transmisja danych oraz tranzyt do różnych operatorów.
  • Sprint Data Center

Partner technologiczny

Sprint Data Center to jedyne w Polsce północno-wschodniej i jednocześnie jedno z najnowocześniejszych w kraju centrum przechowywania i przetwarzania danych.

- - - - -

[Opinie] castpol.pl

• Nie możesz odpowiadać w tym temacie
52 odpowiedzi na ten temat

[Opinie] castpol.pl

#41 ZooMpl

Stały użytkownik

• Support WHT
  • PipPipPipPipPip
  • 389 postów
  • Firma:Sys-Com
  • Imię:Łukasz
  • Nazwisko:Ostrowski

Napisany 11 sierpień 2011 - 21:54

nie no az zal na to parzeec ze subdomeny nie mozna utworzyc

Aż żal patrzeć na Twój post, przeglądarka nie podkreśla Ci błędów? Poza tym, poziom tej wiadomości jest równy podstawówce.

Swoją drogą - kontrola DNS != subdomeny , więc można się domyśleć że to błąd, zwłaszcza, że w szczegółach jest napisane :

Ilość subdomen - bez limitu

#42 berix

Stały użytkownik

• Użytkownicy
  • PipPipPipPipPip
  • 101 postów

Napisany 11 sierpień 2011 - 22:03

usunąłem pytanie bo z tą opcją stwierdziłem że nie ma sensu się pytać ;)
chodziło mi o lokalizacje gdzie sie wybiera jakby sie chialo PL mieć. Aha i konto testowe jaka ma lokalizacje
Grasz w CS'a 1.6, znudziło ci się strzelanie?
Zapraszam - Kreedz.pl

#43 Miłosz

Weteran WHT

• Moderatorzy
  • PipPipPipPipPipPipPipPip
  • 2479 postów
  • Imię:Miłosz
  • Nazwisko:Oller

Napisany 11 sierpień 2011 - 22:06

Konta www są w Polsce.
Miłosz GG: 3312894 JID: ollerm@jabber.org
Konfiguracja i administracja serwerami dedykowanymi/RPS/VPS - Faktura VAT
Idealny hosting | Domeny | Hosting dla Firm

#44 fincom.pl

Nowy użytkownik

• Użytkownicy
  • 7 postów

Napisany 22 listopad 2011 - 11:55

Zmieniałem ostatnio serwery i kupowałem kilka nowych pod różne strony.
I mogę z czystym sumieniem napisać, że castpol.pl to najlepszy hosting współdzielony jaki kiedykolwiek miałem (VPS i dedykowanych nie testowałem w castpol).
Znacznie poprawiła się szybkość działania stron przeniesionych do castpol.pl.
Direct Admin nie jest szablonowy, ale wygląda bardzo fajnie i jest co najważniejsze funkcjonalny i intuicyjny.

Ale co mniej zaskoczyło, to profesjonalny support właściciela. Zaskoczyło, bo nigdy jeszcze nie spotkałem się z tak szybkim i kompetentnym supportem. Zepsułem coś przy przeniesieniu jednej ze stron i support rozwiązał mój problem sam i w 100%.

Dlatego polecam wszystkim usługi tej firmy. Za sprawność działania i profesjonalne podejście do klienta.
Audyt SEO - fincom.pl

#45 Venydar

Nowy użytkownik

• Użytkownicy
  • 17 postów

Napisany 18 grudzień 2011 - 16:09

Na hosting Castpol.pl przeniosłem się stosunkowo niedawno ale mam już kilka uwag, którymi mogę się podzielić z innymi. Wypunktuje je po prostu:

Plusy i minusy Castpol.pl (oczywiście na podstawie mojego doświadczenia z nimi):
+ Z właścicielem można się dogadać co do indywidualnej oferty;
+ Szybko i sprawnie (bez dodatkowych opłat) przenoszą strony ze starego hostingu na nowy;
+ Strony ładują się w stosunkowo szybko, nie ma większych problemów z obciążeniem serwera;
- BOK rzadko odpowiada na wiadomości i zgłoszenia problemów technicznych;
- Moje strony były niedostępne przez 48h z powodu problemów z DNS'ami*;
- Nie powiadamiają o jakichkolwiek problemach, usterkach czy zaplanowanych aktualizacjach oprogramowania/wymianie sprzętu;
- *Przeniesiono moje strony na nowy serwer, niby fajnie, ale nikt mnie o tym nie powiadomił! Sam musiałem ustalić nowe IP, do którego przypisana jest moja domena (Panel DA, klient FTP nie działały ze starym IP).

Ostatnio jest spokojniej więc myślę, że przynajmniej przez dłuższy czas tak zostanie i będę mógł za kilka tygodni wystawić bardziej przychylną opinię.

#46 ZooMpl

Stały użytkownik

• Support WHT
  • PipPipPipPipPip
  • 389 postów
  • Imię:Łukasz
  • Nazwisko:Ostrowski

Napisany 18 grudzień 2011 - 16:26

Rzadko odpowiada na wiadomości? Możesz podać przykład? Chętnie to sprawdze

- *Przeniesiono moje strony na nowy serwer, niby fajnie, ale nikt mnie o tym nie powiadomił! Sam musiałem ustalić nowe IP, do którego przypisana jest moja domena (Panel DA, klient FTP nie działały ze starym IP).
Serwer pozostał ten sam - zmiana IP nie musi oznaczać zmiany maszyny.

#47 www.ionic.pl

Twój partner w e-biznesie ...

• Firma Bronze
  • 1757 postów
  • Firma:IONIC SPÓŁKA Z OGRANICZONĄ ODPOWIEDZIALNOŚCIĄ SPÓŁKA KOMANDYTOWA

Napisany 18 grudzień 2011 - 16:48

Zobacz postZooMpl, o 18 grudzień 2011 - 16:26, powiedział:

Rzadko odpowiada na wiadomości? Możesz podać przykład? Chętnie to sprawdze

Serwer pozostał ten sam - zmiana IP nie musi oznaczać zmiany maszyny.
Ale zmiana IP może == się poważne komplikacje u klienta, co z tego że sprzęt stoi ten sam ;)
Serwery w Polsce, stabilne i tanie.
Kod promocyjny "wht" uprawnia do 25% rabatu na serwer www, vps lub serwer dedykowany.

#48 Miłosz

Weteran WHT

• Moderatorzy
  • 2479 postów

Napisany 18 grudzień 2011 - 16:50

Zobacz postVenydar, o 18 grudzień 2011 - 16:09, powiedział:

Poza mailami związanymi z przeniesieniem serwisu były jeszcze dwa, na które otrzymał Pan odpowiedź.

- Moje strony były niedostępne przez 48h z powodu problemów z DNS'ami*;
Tak nas ukochał Masternet niemożnością poprawnej zmiany delegacji domeny na nowe IP.
Chociaż te 48h to chyba lekka przesada, bo poprawnie działało już wszystko w poniedziałek. Możliwe, że jakieś tam DNSy miały w cache'u złe IP.

- Nie powiadamiają o jakichkolwiek problemach, usterkach czy zaplanowanych aktualizacjach oprogramowania/wymianie sprzętu;
Jak zaczeły sypać się dyski, to już nie było czasu na powiadamianie. Trzeba było działać.

Serwer jest ten sam.
Mailing ze zmianą IP był wysłany wcześniej niż założył Pan konto. Więc faktycznie mógł Pan o nim nie wiedzieć. Wystarczyło napisać na BOK.

Paweł, masz rację. Jednak zmiana IP okazała się problemem tylko w dwóch przypadkach.

Myślę, że kolejna opinia Venydar będzie pozytywna Dodany obrazek

#49 Venydar

Nowy użytkownik

• Użytkownicy
  • 17 postów

Napisany 18 grudzień 2011 - 17:01

1. Wysłałem 2 wiadomości na BOK* i jedną do Miłosza, na PW na WHT (z tego co pamiętam), ponieważ także domena castpol.pl padła podczas wspomnianej awarii. Odpowiedź otrzymałem tylko na jedną.
2. Jednak nikt mnie o tym nie powiadomił. Tak samo jak nie dostałem informacji o żadnych problemach technicznych, zmianie sprzętu czy problemów ze stabilnością (także występowały).

* "Rzadko" to może rzeczywiście za mocne słowo, zmienię na "czasem nie odpowiada na wiadomości i zgłoszenia".

EDIT:

@Miłosz:
"Poza mailami związanymi z przeniesieniem serwisu były jeszcze dwa, na które otrzymał Pan odpowiedź." - Był tylko jeden poza mailem o przeniesieniu ;)

"Mailing ze zmianą IP był wysłany wcześniej niż założył Pan konto." - Wybacz, nie wiedziałem o tym.

Małe wyjaśnienie: jestem zadowolony z usług firmy Castpol.pl. Chciałem zwrócić tylko uwagę na pewne niedogodności, które spotkały mnie w ostatnich tygodniach. Z czystym sumieniem na chwilę obecną mogę wystawić tej firmie ocenę 7/10 (podkreślam: na chwilę obecną).

#50 Miłosz

Weteran WHT

• Moderatorzy
  • 2479 postów

Napisany 18 grudzień 2011 - 17:05

Zobacz postVenydar, o 18 grudzień 2011 - 17:01, powiedział:

2. Jednak nikt mnie o tym nie powiadomił. Tak samo jak nie dostałem informacji o żadnych problemach technicznych, zmianie sprzętu czy problemów ze stabilnością (także występowały).
....
Małe wyjaśnienie: jestem zadowolony z usług firmy Castpol.pl. Chciałem zwrócić tylko uwagę na pewne niedogodności, które spotkały mnie w ostatnich tygodniach. Z czystym sumieniem na chwilę obecną mogę wystawić tej firmie ocenę 7/10 (podkreślam: na chwilę obecną).
Po to właśnie zmienialiśmy dyski. Obecnie nie powinno być już takich problemów.

#51 photoartis

Nowy użytkownik

• Użytkownicy
  • 6 postów

Napisany 01 luty 2012 - 22:52

wszystko ładnie pięknie ale te "Maksymalna liczba jednoczesnych połączeń do bazy danych: 20" wszystko psują

na linuxpl.com nie ma żadnego limitu, a na unixstorm jest 2x większy, może trzeba pomyśleć o zniesieniu go ?

#52 Miłosz

Weteran WHT

• Moderatorzy
  • 2479 postów

Napisany 01 luty 2012 - 22:58

Zobacz postphotoartis, o 01 luty 2012 - 22:52, powiedział:

na linuxpl.com nie ma żadnego limitu, a na unixstorm jest 2x większy, może trzeba pomyśleć o zniesieniu go ?
Aktualnie nie ma tego limitu. Muszę zdjąć tą informację ze strony.

#53 photoartis

Nowy użytkownik

• Użytkownicy
  • 6 postów

Napisany 01 luty 2012 - 23:07

No to super :) Właśnie zamówiłem na próbę u Was serwer i już się zaniepokoiłem :)

1 Użytkowników czyta ten temat

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych użytkowników