Skocz do zawartości

Web Hosting Talk

• progreso.pl

Partner technologiczny

Upraszczamy to, co inni starają się komplikować. Prosto, pewnie, przyjaźnie - tak robimy hosting!
  • Kei.pl

Partner technologiczny

Kei.pl działa na polskim rynku internetowym od 2000 roku. Obecnie na blisko 300 serwerach w Centrum Danych Kei.pl znajduje się kilkadziesiąt tysięcy stron WWW.
  • S-NET.info

Partner technologiczny

S-NET to dostawca usług dla biznesu. Najważniejsze usługi świadczone przez firmę to usługi Centrum Danych, dostęp do Internetu, transmisja danych oraz tranzyt do różnych operatorów.
  • Sprint Data Center

Partner technologiczny

Sprint Data Center to jedyne w Polsce północno-wschodniej i jednocześnie jedno z najnowocześniejszych w kraju centrum przechowywania i przetwarzania danych.

Czy można gdzieś przetestować w pełni funkcjonalny VPS?

11 odpowiedzi na ten temat

Czy można gdzieś przetestować w pełni funkcjonalny VPS?

#1 dumel

Nowy użytkownik

• Użytkownicy
  • 6 postów

Napisany 28 październik 2011 - 13:15

Zastanawiam się z przejściem ze zwykłego dzielonego hostingu na administrowany VPS. Problem w tym, że nigdy nie zetknąłem się z tym w jaki sposób VPS działa w rzeczywistości a i orłem w tradycyjnej administracji serwerami też nie jestem :) W mojej firmie hostingowej jest oferta właśnie administrowanego, podobno prostego w obsłudze VPSa, ale nie ma możliwości wcześniejszego przetestowania usługi. W związku z tym pytam, czy jest jakaś wiarogodna firma oferująca możliwość przetestowania bez zobowiązań usługi VPS? Po prostu chcę zobaczyć z czym to się je :) Będę wdzięczny za sugestie.

#2 www.mzone-net.eu

Weteran WHT

• Firma Bronze
  • PipPipPipPipPipPipPipPip
  • 3654 postów
  • Firma:MZone Group
  • Imię:Ireneusz

Napisany 28 październik 2011 - 13:20

Nikt nie da Ci zarządzanego serwera VPS na przetestowanie, otrzymanie VPS root na test graniczy z cudem.
Zresztą tam nie ma co testować, dostajesz dostęp do panelu, różnica polega tylko na przydzielonych zasobach i większej administracji w panelu.

Ten post był edytowany przez MZone Group dnia: 28 październik 2011 - 13:21

| www.mzone-net.eu | Serwery wirtualne z darmową domeną | Serwery VPS od 20 złotych | Serwery Reseller od 30 złotych |

| Domeny PL: rejestracja 15.99 PLN, odnowienie tylko 59.04 PLN |

#3 theqkash

Weteran WHT

• WHT Pro
  • 669 postów
  • Imię:Łukasz

Napisany 28 październik 2011 - 13:22

Jak masz administrowany hosting to nie masz się czym przejmować, generalnie zbyt wiele różnic nie zauważysz, oprócz wydajności. No i czysto w teorii możesz jakieś dodatkowe usługi dokładać/zmieniać.
W Site5 możesz potestować przez miesiąc za darmo VPS'a administrowanego, info masz u mnie w podpisie. Serwery w USA, UK, Holandii lub gdzieśtam w Azji.
Jeśli hosting w Polsce to tylko Castpol, a jeśli w Holandii/UK bez limitów to tylko Site5 - (a kod FREETRIAL przy zamówieniu na 1 miesiąc pozwala testować za darmo!).
Jeśli VPS'y to jedynie Ultimahost - VPS_50 - 50% rabatu na pierwszą płatność za serwer VPS.
Otrzymaj 100% więcej pieniążków z pierwszej wpłaty w e24cloud!

#4 Hekko.pl

Weteran WHT

• Firma Bronze
  • 1273 postów
  • Firma:HEKKONET
  • Imię:Damian
  • Nazwisko:Gałązka

Napisany 28 październik 2011 - 14:16

Zależy Ci na dostępie root do konsoli, czy bardziej na tym aby ktoś się tym zajął od strony technicznej, a Ty chcesz na głowie mieć tylko strony WWW?
Do czego właściwie potrzebujesz tego VPSa?

Ten post był edytowany przez Hekko.pl dnia: 28 październik 2011 - 14:17

#5 Schizzo

Czasami na forum

• Użytkownicy
  • 41 postów
  • Nazwisko:Abramowicz

Napisany 31 październik 2011 - 22:42

Na ionic.pl dają na 24 godziny dostęp ale masz mocno ograniczoną przepustowość danych.
Z tego co mi wiadomo, kosztuje to grosze - nie chce mi się teraz patrzeć.

#6 Tomiz

Stały użytkownik

• Użytkownicy
  • PipPipPipPipPip
  • 136 postów
  • Imię:Tomek

Napisany 31 październik 2011 - 23:06

lepiej weź vps w m-zone ten najtańszy za 20zł i sobie przetestujesz go bo vps tak jak dedyk - nikt chyba nie da ci go na testy

#7 Schizzo

Czasami na forum

• Użytkownicy
  • 41 postów
  • Nazwisko:Abramowicz

Napisany 31 październik 2011 - 23:11

To jest w sumie też dobra opcja.
Można przynajmniej dłubać przez dłuższy czas bez jakiś większych ograniczeń.

#8 Tomiz

Stały użytkownik

• Użytkownicy
  • PipPipPipPipPip
  • 136 postów
  • Imię:Tomek

Napisany 31 październik 2011 - 23:29

do nauki i eksperymentów w sam raz : )

#9 elcct

Stały użytkownik

• WHT Pro
  • PipPipPipPipPip
  • 430 postów

Napisany 01 listopad 2011 - 00:43

Czasem warto zainwestować parę groszy, aby się przekonać. Wiedzy nie zawsze można nabrać za darmo, a najczęściej słono ona kosztuje.
A te <100 PLN na miesiąc, to chyba nie majątek.

#10 chauwa

Nowy użytkownik

• WHT Pro
  • 10 postów
  • Imię:Aneta
  • Nazwisko:C

Napisany 01 listopad 2011 - 19:59

http://www.cloudee.eu/pricing można sobie przetestować czy potrzebny jest VPS jak u nas sa problemy, nawet minecraft na tym ruszy na kilka slotów ;)

#11 mFilmy.com

Stały użytkownik

• Użytkownicy
  • PipPipPipPipPip
  • 212 postów
  • Imię:Kamil

Napisany 01 listopad 2011 - 20:36

@up
...
Na każdej maszynie spełniającej wymagania będzie działał Minecraft, po za tym co ma on do tematu?
Mowa o przenosinach z konta "shared".

#12 WoofeR

Stały użytkownik

• WHT Pro
  • PipPipPipPipPip
  • 241 postów
  • Imię:Piotr

Napisany 01 listopad 2011 - 20:41

http://vihost.pl/serwery-vps.php lub http://vipower.pl/Serwery-VPS-OpenVZ - możliwość wybrania dowolnej opcji serwera na 48h bezpłatny test bez przycinania usług i łącz. Trzeba napisać do supportu z prośbą o test, serwer zostanie uruchomiony na poczekaniu.
Nie polecam firmy cal.pl

1 Użytkowników czyta ten temat

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych użytkowników