Skocz do zawartości

Web Hosting Talk

• progreso.pl

Partner technologiczny

Upraszczamy to, co inni starają się komplikować. Prosto, pewnie, przyjaźnie - tak robimy hosting!
  • Kei.pl

Partner technologiczny

Kei.pl działa na polskim rynku internetowym od 2000 roku. Obecnie na blisko 300 serwerach w Centrum Danych Kei.pl znajduje się kilkadziesiąt tysięcy stron WWW.
  • S-NET.info

Partner technologiczny

S-NET to dostawca usług dla biznesu. Najważniejsze usługi świadczone przez firmę to usługi Centrum Danych, dostęp do Internetu, transmisja danych oraz tranzyt do różnych operatorów.
  • Sprint Data Center

Partner technologiczny

Sprint Data Center to jedyne w Polsce północno-wschodniej i jednocześnie jedno z najnowocześniejszych w kraju centrum przechowywania i przetwarzania danych.

SERWERY PO HOSTING

• Nie możesz odpowiadać w tym temacie
24 odpowiedzi na ten temat

SERWERY PO HOSTING

#21 mSurf.eu

Weteran WHT

• WHT Pro
  • PipPipPipPipPipPipPipPip
  • 1173 postów
  • Imię:Mateusz
  • Nazwisko:Kapica

Napisany 11 październik 2011 - 16:40

McNeal, jedna firma na WHT pisała kiedys że wprowadziła takie rozwiązanie, ale oni sami to pisali i nie można tego raczej znalesć w necie. Poszukaj tej firmy, napisz i wynegocjuj :-)

#22 Miłosz

Weteran WHT

• Moderatorzy
  • 2479 postów
  • Firma:Sys-Com
  • Imię:Miłosz
  • Nazwisko:Oller

Napisany 11 październik 2011 - 17:38

Zobacz postmSurf.eu, o 11 październik 2011 - 16:40, powiedział:

McNeal, jedna firma na WHT pisała kiedys że wprowadziła takie rozwiązanie, ale oni sami to pisali i nie można tego raczej znalesć w necie. Poszukaj tej firmy, napisz i wynegocjuj :-)

Chyba Vogan, poza tym ceny mają takie, że raczej sobie nie ponegocjujesz.
Miłosz GG: 3312894 JID: ollerm@jabber.org
Konfiguracja i administracja serwerami dedykowanymi/RPS/VPS - Faktura VAT
Idealny hosting | Domeny | Hosting dla Firm

#23 patrys

Czarny charakter

• Moderatorzy
  • 2029 postów
  • Imię:Patryk

Napisany 11 październik 2011 - 18:05

Chyba Vogan, poza tym ceny mają takie, że raczej sobie nie ponegocjujesz.
Korzystają z CloudLinux ;)
.

#24 McNeal

Często na forum

• Firma Bronze
  • 65 postów
  • Firma:Netsite Factory
  • Imię:Piort
  • Nazwisko:Brzostowski

Napisany 12 październik 2011 - 10:18

Zobacz postpatrys, o 11 październik 2011 - 18:05, powiedział:

Korzystają z CloudLinux ;)

Dla każdego konta robię to ręcznie ale problem jest nie w tym ze niema narzędzi ale że brak gotowych skryptów pod jakieś stworzone AIP DA. Mam to trochę inaczej bo ram i reszta działa ok... ale limit CPU mam tak rozwiązany że poprostu zabija proces po przekroczeniu X%. i czasem ktoś się znajdzie jakaś płaczka ze mu to nieodpowiada. Wiem że to nie za bardzo rozwiązanie ale cóż ... takie mam
Co do gotowca to gdzieś widziałem w sieci przykład gotowego ala pluginowego rozwiązania ale chyba na przerobionym slacku jak się nie mylę.

Ten post był edytowany przez McNeal dnia: 12 październik 2011 - 10:25

#25 McNeal

Często na forum

• Firma Bronze
  • 65 postów
  • Firma:Netsite Factory
  • Imię:Piort
  • Nazwisko:Brzostowski

Napisany 15 październik 2011 - 18:45

Panowie zamówiłem CPU / RAM limiter gotowy jako ala plugin do DA dla Debiana z modyfikacją jajka i takie tam.... limitujący ilość CPU, ramu, ilość sesji dla konta, ilość i wielkość ruchu dla konta (np konto ma tylko 5mb/5mb), oraz takie cudo jak limitowanie ruchu dla określonej sieci np dla 213.123.321.0/24 itp.. oraz dodatkowo statystyki wszelakie. W cenie będzie również kilka innych rozwiązań które toto przewiduje jak zamkniecie każdego konta w oddzielnych blokach itp..
Jednak nie tanio mi wyceniono taką robótkę i sprawa rozbiega się o kilka zer po ósemce lub więcej i czas około minimum 2mc a do finalnego około 2mc później. Obecne własne rozwiązanie mnie nie zadowala.
Powiedzcie mi ile można zapłaci za takie cuś i czy warte jest zainwestowanie w takie rozwiązanie?

Mam na sporo kont i to są konta głównie firm, które mają u mnie różne usługi a przy okazji wpychałem takie rozwiązanie, więc nie mam na razie potrzeby ale planuję rozszerzyć o hosty dla szerszej grupy klientów a ręczne limitowanie przy powiedzmy takich usługach za bardzo mnie przeraża. Bo (czysto teoretycznie) co jak klienci się znajdą i zechcą tysiące lub miliony kont w krótkim czasie ? :( . - fajnie by było :)

Ten post był edytowany przez McNeal dnia: 15 październik 2011 - 18:53

1 Użytkowników czyta ten temat

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych użytkowników