Skocz do zawartości

Web Hosting Talk

• progreso.pl

Partner technologiczny

Upraszczamy to, co inni starają się komplikować. Prosto, pewnie, przyjaźnie - tak robimy hosting!
  • Kei.pl

Partner technologiczny

Kei.pl działa na polskim rynku internetowym od 2000 roku. Obecnie na blisko 300 serwerach w Centrum Danych Kei.pl znajduje się kilkadziesiąt tysięcy stron WWW.
  • S-NET.info

Partner technologiczny

S-NET to dostawca usług dla biznesu. Najważniejsze usługi świadczone przez firmę to usługi Centrum Danych, dostęp do Internetu, transmisja danych oraz tranzyt do różnych operatorów.
  • Sprint Data Center

Partner technologiczny

Sprint Data Center to jedyne w Polsce północno-wschodniej i jednocześnie jedno z najnowocześniejszych w kraju centrum przechowywania i przetwarzania danych.

Netia kupuje Dialog i Crowley za blisko miliard złotych

• Nie możesz odpowiadać w tym temacie
33 odpowiedzi na ten temat

Netia kupuje Dialog i Crowley za blisko miliard złotych

#21 ^^KaMaZZ~.^

Stały użytkownik

• WHT Pro
  • PipPipPipPipPip
  • 343 postów
  • Firma:FragArena.pl
  • Imię:Kamil

Napisany 02 październik 2011 - 12:29

Zobacz postPantheon, o 02 październik 2011 - 06:31, powiedział:

Nasz kraj jest gorzej niż portyty:

By "ktoś" sprawdzał czy jak kupię sobie auto to nie zagroże sąsiadowi (czy on przypadkiem nie ma gorszego...)
Całość ma na celu zweryfikowanie, czy oby na pewno nie powstanie przez ten krok monopol na rynku i nie zagrozi on konkurencyjności na rynku.
Z tego typu prawem/ustawą mamy do czynienia już od dłuższego czasu i każdy liczy się z tego typu weryfikacjami.
Radzę się podszkolić w podstawowych pojęciach i nie wypowiadać w tematach, w których ma się mało do powiedzenia.

Ten post był edytowany przez ^^KaMaZZ~.^ dnia: 02 październik 2011 - 12:30

#22 pietrovek

Stały użytkownik

• Użytkownicy
  • PipPipPipPipPip
  • 128 postów

Napisany 03 październik 2011 - 07:18

może i nie znam się na łączach "profesjonalnych" (osobiście kożystam z Neostrady i DSL oraz łącza z Multimedia Polska do użytku "domowego") ale ze strony klienta indywidualnego faktycznie TP support ma lepszy (problemy z DSL rozwiązują w 2-4h a z neostrada w jakiś dzień)

a z netią to trochę śmiech na sali - znajomy zamówił u nich "strusia" (20mbit) bo niby takie miał możliwości techniczne - przyszli zainstalowali - wszystko szybko i sprawnie tylko problem pojawił się z tym że jak byli technicy TP (najpierw chciał neostradę) to stwierdzili że mogą mu tylko zaproponować najwyżej 6mbit - dlatego wybrał netię - która teraz umywa ręce (od nich zaden technik się nie pojawił sprawdzić możliwości techniczne - pani na infolini wiedziała na 100% że będzie to działać OK) od łącza które średnio co 3min się wykrzacza...a oni "nic nie mogą zrobić - według nich jest OK"

wniosek już od dłuższego czasu mi znany - przez infolinie dowolnego operatora - czy to Netia czy TP czy Orange czy cokolwiek innego - to kiepski pomysł...

Ten post był edytowany przez pietrovek dnia: 03 październik 2011 - 07:27

#23 Maq

Stały użytkownik

• Użytkownicy
  • PipPipPipPipPip
  • 258 postów
  • Imię:Paweł
  • Nazwisko:Stecki

Napisany 04 październik 2011 - 14:33

W przypadku BSA nie ma czegoś takiego jak Technicy Netii czy TP, na każde wezwanie przyjeżdża jeden z podwykonawców TP (u mnie akurat Eltel Networks), Netia zwyczajnie wysyła zgłoszenie do TP, a na infolinii sprzedają po prostu to co im komputer pokazuje, a że czasem są tam totalne bzdury to już inna kwestia.
http://wklej.se/ - Wrzuć tekst/kod i podziel się nim z innymi :) Kolorowanie składni, ustawianie hasła, przyjazny adres...

#24 darkmatthew

Stały użytkownik

• Użytkownicy
  • PipPipPipPipPip
  • 141 postów

Napisany 05 październik 2011 - 18:17

Gdy to przeczytałem to sie zdziwiłem..
Oni nie ogarniają tego co teraz mają..
Zaproponowali mi 20mb
OK
a mam 15mb jak napisałem do nich "live chat"
to mi napisali ze ich "bazy" nie "ogarniają" i gdy by powiekszyli to by była by niestabilna......
To ku*wa po co mi proponowali 20MB skoro nie moga ich dostarczyć??

#25 d.v

Blargh!

• WHT Pro
  • PipPipPipPipPipPipPipPip
  • 1689 postów
  • Firma:GolGraf
  • Imię:Łukasz

Napisany 05 październik 2011 - 18:28

To już taka firma, oni mi przypominają polityków - naobiecują gruszek na wierzbie a później mają wszystkich głęboko. A lud naiwny nadal na nich stawia. W większości przypadków ludzie wybierają Netię wyłącznie ze względu na cenę, licząc na to, że taniej dostaną usługę na takim samym poziomie jak u droższej konkurencji. A to není možné, pan Havránek. Ciebie i tak delikatnie wykiwali, moi teściowie dostali od przedstawiciela Netii umowę, podpisali, wszystko niby cacy, a dwa dni później telefon z centrali, że nie mogą w ogóle usługi zrealizować.

Klientom Netii, zarówno obecnym jak i przyszłym (w szczególności obecnym klientom Dialogu i Crowleya) życzę tylko, żeby okazało się, że Netia wraz z przejęciem tych dwóch firm przejmie również ich zasoby ludzkie, czyli ludzi mających pojęcie o tym jak się temat telekomunikacji i sieci ogarnia. Bo jak nie, to wszyscy będziecie w czarnej, głębokiej d...

GolGraf - usługi różne

#26 juvenito

Czy to ja?

• Support WHT
  • 1048 postów

Napisany 13 marzec 2012 - 21:23

Odkopuję.
Ładnie tyracie Netie. O dostępności usługi na liniach TP informuje sama TP. Dlatego Pani z BOK Netii mówi jaka prędkość jest dostępna, gdyż TP przekazuje takie dane. Ja dzwoniłem dosyć dawno do TP to powiedzieli maks 2Mb, zamówiłem z Netii 20Mb i działa bez problemu.
Teraz TP dzwoni do mnie, że jest możliwość instalacji u mnie 80Mb.

Co do rozwiązania profesjonalnego.
Chciałem Metro od TP, jednak po moim telefonie nie było żadnego odezwu (informacja, że usługa jest możliwa). Powiedzieli, że się skontaktują. I tak oczekuje na kontakt. U znajomego który oferuje internet radiowy odmówili instalacje DSL'a, gdyż miał już 3 i więcej mu nie dadzą. W przypadku tego 3 czekał na instalacje prawie 4 miesiące. Niestety nie wiem, gdzie Netia ma najbliżej swój węzeł, bo zapytałbym się o ofertę na radiu. Gdyby tak Netia przejęła Exatela.

#27 d.v

Blargh!

• WHT Pro
  • 1689 postów
  • Firma:GolGraf
  • Imię:Łukasz

Napisany 13 marzec 2012 - 22:03

Jeśli chodzi o 80Mb, to jest to zupełnie inna technologia, więc to nie ma nic do rzeczy.
Ja Netię tyram, bo mam z relacji nimi prawie wyłącznie negatywne doświadczenia i tymi się właśnie dzielę na forum. Ty masz inne doświadczenia i dobrze, że się z nami podzieliłeś. Świadczą one bowiem o tym, że jednak Netia to nie taka całkowita porażka a TePsa to nie ideał.

GolGraf - usługi różne

#28 juvenito

Czy to ja?

• Support WHT
  • 1048 postów

Napisany 13 marzec 2012 - 22:23

Tak, przecież to oczywiście że inna technologia.
Jednak w technologi ADSL2+ (która była już wtedy obecna) Netia nie miała problemu z 20Mb.
Jedyna awaria to zerwanie styku z domem.

I tutaj porażka.
Dzwonie do Netii, tam Pani mówi że mam zadzownić do TP bo u nich płacę za dostępność łącza. Zadzwoniłem do TP. Pani odpowiedziała mi, że jej nie interesuje moja awaria, bo ich to nie obchodzi (mimo, że nadal miałem abonament w TP i plan stacjonarny), mam internet w Netii i tam powinienem to zgłaszać. Zadzwoniłem jeszcze raz do Netii i Pani przyjęła zgłoszenie (oczywiście robiła ze mnie debila z lampkami od modemu). Przyjechała ekipa z 3 firmy - Emitel. Chłop mi sie żali, że dzisiaj im rozwalili światło w dużym mieście i od rana tam siedzieli. No nic zamówili kolejną ekipę (tym razem spece od łopaty). Następnie do akcji ruszyła kolejna ekipa, która opierzyła ekipę zakładającą, że spartolili robotę. Pół dnia i zrobili. Chociaż dziura w ścianie została.

U mnie jak kładli światło to za przyłączenie musieliśmy płacić 900 zł (dosłownie 3 metry kabla). A teraz gdy chciałem zerwać umowę z TP i przenieść telefon do Netii to Pani z TP powiedziała, że przyjadą i zdemontują swoje urządzenia. Zapytałem się jakie, to odpowiedzi nie dostałem.

#29 Edart

Weteran WHT

• Firma Bronze
  • 880 postów
  • Firma:FHU EDART

Napisany 13 marzec 2012 - 22:31

netia do pięt tpsy nie dorasta, miałem tepse, moi rodzice i inni znajomi jeszcze mają netie, co kilka dni telefon: "masz internet ?",
no mam, bo mam upc od 2 lat i o ile 2 lata temu byłem bliski rezygnacji, bo mi połączenie z serwerami regularnie zrywało (zero szans że włączam wrzucanie plików wieczorem na serwer i rano wstaje i jest gotowe), tak od dłuuuugiego czasu jest ok.
A ceny i prędkości bez porównania z tepsą (o neti nie wspominam bo i tak się nie da nic wrzucić większego na serwer, jak ktoś się zacznie burzyć to mogę udowodnić, bo ojciec ma komplet dokumentów z reklamacjami które są "naprawione" a i tak nadal to nie działa.

Najlepszy tani hosting
stron www.
Bierzesz co potrzebujesz hosting skrojony na miarę
( ponad 500 adresów IP do wyboru do koloru )
Tanie serwery shoutcast , e-rds, autopiloty mp3 i ACC+, TransCoder ...

#30 juvenito

Czy to ja?

• Support WHT
  • 1048 postów

Napisany 13 marzec 2012 - 22:52

Ma na TP czy na Netii?

Nie porównuj UPC do Netii czy TP, takie porównanie jest nie poważne. Nie miałeś Netii u siebie, więc skąd możesz wiedzieć jak u Ciebie hula? Ja miałem 2 lata TP Neo, 2 lata Dialog i teraz leci 2 rok Netia i z tych 3 to najlepiej pracuje mi sie przy łączu Netii (wszystko na tej samej linii). Nie korzystam z BOK, bo nie mam takiej potrzeby. Dialog miał u mnie krechę, bo mając już Netię i pismo z Dialogu, że umowa jest zakończona naliczyli mi jeszcze dwa abonamenty.
Przetestuj sobie na swoim 1 łączu kilka usług to wyciągniesz tą najlepszą.

Ten post był edytowany przez juvenito dnia: 13 marzec 2012 - 22:54

#31 kafi

Weteran WHT

• WHT Pro
  • 2540 postów

Napisany 14 marzec 2012 - 09:59

Netia i z tych 3 to najlepiej pracuje mi sie przy łączu Netii (wszystko na tej samej linii). Nie korzystam z BOK, bo nie mam takiej potrzeby.
No fakt faktem, samo łącze jak DZIAŁA, to i nie najgorzej.
Problem w tym, jak nie potrafi zacząć działać, ewentualnie się popsuje.
Wówczas to droga przez mękę.

Swoją drogą - ciekawe jest automagiczne włączenie udostępniania neta w usłudze NETIA FON.
Na swoim pudle trzy razy wyłączałem w menu to ustrojstwo, a i tak co upgrade softu się włączało.
Patrząc na mapkę owych fono-hotspotów i pytając co niektórych znajomych na niej się znajdujących,
to rzadko kto jest świadomy tego, że wystawia hotspota :)

#32 darkmatthew

Stały użytkownik

• Użytkownicy
  • PipPipPipPipPip
  • 141 postów

Napisany Dzisiaj, 19:28

UWAGA OFFTOP
Ale co to jest te netia fon?jak to wyłączyć?

Ten post był edytowany przez darkmatthew dnia: Dzisiaj, 19:35

#33 kafi

Weteran WHT

• WHT Pro
  • 2540 postów

Napisany Dzisiaj, 19:32

Ano to, że udostępniasz hotspota. Korzystać z niego mogą ci, którzy też udostępniają hotspoty (za free), jak też i dowolna inna osoba za drobną opłatą. Powinieneś widzieś ssid FREE_WIFI_FON czy coś takiego.

Jak to wyłączyć... w panelu administracyjnym netia spota odhaczyć tą opcję.

#34 darkmatthew

Stały użytkownik

• Użytkownicy
  • PipPipPipPipPip
  • 141 postów

Napisany Dzisiaj, 19:37

Po co to w ogóle dają?

1 Użytkowników czyta ten temat

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych użytkowników