Skocz do zawartości

Web Hosting Talk

• progreso.pl

Partner technologiczny

Upraszczamy to, co inni starają się komplikować. Prosto, pewnie, przyjaźnie - tak robimy hosting!
  • Kei.pl

Partner technologiczny

Kei.pl działa na polskim rynku internetowym od 2000 roku. Obecnie na blisko 300 serwerach w Centrum Danych Kei.pl znajduje się kilkadziesiąt tysięcy stron WWW.
  • S-NET.info

Partner technologiczny

S-NET to dostawca usług dla biznesu. Najważniejsze usługi świadczone przez firmę to usługi Centrum Danych, dostęp do Internetu, transmisja danych oraz tranzyt do różnych operatorów.
  • Sprint Data Center

Partner technologiczny

Sprint Data Center to jedyne w Polsce północno-wschodniej i jednocześnie jedno z najnowocześniejszych w kraju centrum przechowywania i przetwarzania danych.

Jakie konto bankowe

33 odpowiedzi na ten temat

Jakie konto bankowe

#21 d.v

Blargh!

• WHT Pro
  • PipPipPipPipPipPipPipPip
  • 1689 postów
  • Firma:GolGraf
  • Imię:Łukasz

Napisany 07 październik 2011 - 22:47

A ja od dzisiaj jestem klientem Idea Bank (konto firmowe) i powiem, że tak przyjemnej i prostej w użytkowaniu strony jeszcze nie widziałem, całkowite przeciwieństwo np. BZWBK. Jest wszystko co trzeba, ale nie ma bałaganu. Co do reszty usług to opowiem jak się zadomowię na dłużej. Na razie miła strona i niskie koszty są na plus. Osobiste jednak nadal zostawiam w Credit Agricole (d. Lukas Bank), bo mam wpłatomat kilkaset metrów od domu ;)

GolGraf - usługi różne

#22 Malitek

Stały użytkownik

• Użytkownicy
  • PipPipPipPipPip
  • 331 postów

Napisany 08 październik 2011 - 09:47

No w Ideabank mam lokaty - też przyjemne tylko "portfel " sie nie aktualizuje. Musze najpierw wejsc w lokaty potem w portfel to w tedy dane sa odswiezone :)
cs-serwery.pl - Hosted by UnixStorm

Konta WWW i Pakiety Reseller UnixStorm

taniej o 20%? Niemożliwe?! A jednak ! O szczegóły Pisz na PW

Potrzebujesz pieniędzy na UnixStorm.org ? Pisz na PW

#23 Maq

Stały użytkownik

• Użytkownicy
  • PipPipPipPipPip
  • 258 postów
  • Imię:Paweł
  • Nazwisko:Stecki

Napisany 08 październik 2011 - 12:44

Dla mnie akurat BZWBK ma najprzyjemniejszy interfejs, nie widziałem tego w Idea Banku, ale w porównaniu z Lukasem, ING czy mBankiem bije on je na głowę, ING jest w ogóle dziwne (system coś długo myśli przy realizacji jakiejś zleconej operacji). Baa, myślę o zmianie głównego konta firmowego z ING na BZWBK.
http://wklej.se/ - Wrzuć tekst/kod i podziel się nim z innymi :) Kolorowanie składni, ustawianie hasła, przyjazny adres...

#24 WoofeR

Stały użytkownik

• WHT Pro
  • PipPipPipPipPip
  • 241 postów
  • Imię:Piotr

Napisany 08 październik 2011 - 12:52

Zobacz postMaq, o 08 październik 2011 - 12:44, powiedział:

ING jest w ogóle dziwne (system coś długo myśli przy realizacji jakiejś zleconej operacji).
W ciągu 7 lat użytkowania konta prywatnego począwszy od wersji Student, Direct po Komfort nie zaobserwowałem takich problemów, a wręcz twierdzę, że po ostatniej bardzo poważnej przebudowie panelu system działa dużo sprawniej i szybciej. Może inaczej jest na firmówkach, nie wiem.
Nie polecam firmy cal.pl

#25 d.v

Blargh!

• WHT Pro
  • 1689 postów

Napisany 08 październik 2011 - 13:08

Co człowiek, to opinia. Ja z usług WBK zrezygnowałem m.in. właśnie przez to, że mnie interfejs wnerwiał (i jeszcze dlatego, że przez 3 lata obiecywali otwarcie oddziału w mojej wsi, otworzyli jakąś franczyzową agencję 6 lat po tym jak zrezygnowałem z ich usług. Lukasa wybrałem dlatego, że ma u mnie oddział (i do tego w tym oddziale wpłatomat, co było mi swego czasu potrzebne) a i strona jest przejrzysta. Idea Bank niczego mi nie naobiecywał, daje to, czego potrzebuję - darmowe konto, darmowe przelewy, darmowe zlecenia stałe, darmowa karta. Ani Lukas (Credit Agricole) niestety takich warunków nie dawał, dlatego mam u nich tylko konto osobiste, WBK też nie oferuje tak korzystnych warunków. Chyba jedynie Inteligo można porównać w kwestii wygody i kosztów z Idea Bankiem.

GolGraf - usługi różne

#26 Maq

Stały użytkownik

• Użytkownicy
  • PipPipPipPipPip
  • 258 postów

Napisany 08 październik 2011 - 13:41

@WoofeR - chodzi mi o fakt że zlecę np. przelew wewnętrzny i on jest wykonywany dopiero nawet po kilkudziesięciu minutachm tak samo jak są te szybkie przelewy, zawsze trzeba trzeba od kilku minut do nawet kilku godzin na jego wykonanie (zlecone zlecenie na www.paypal-doladowania.pl zlecone wieczorem wykonało się o 5 rano). To samo w BZWBK, Lukasie czy mBanku zajmuje dosłownie parę sekund.
Co śmieszne w oddziale ING który znajduje się w moich okolicach nie ma nawet krzesła aby móc usiąść przy załatwianiu czegoś z doradcą. Stoisz jak głupek i czekasz aż Ci przygotuje umowę, sami doradcy siedzą na podwyższeniu, aby byli mniej więćej na jednej wysokości :)

@d.v - a kiedy miałeś konto w BZWBK, jakiś czas temu całkowicie przebudowali system bankowości internetowej.
http://wklej.se/ - Wrzuć tekst/kod i podziel się nim z innymi :) Kolorowanie składni, ustawianie hasła, przyjazny adres...

#27 d.v

Blargh!

• WHT Pro
  • 1689 postów

Napisany 08 październik 2011 - 13:45

Może i przebudowali, ale moja Pani nadal ma tam konto (osobiste) i jak widzę jak się maltretuje szukając czegokolwiek w tym systemie to tylko poklepuję ją po ramieniu, łącząc się w "bulu" i "nadzieji", że kiedyś zmądrzeje i przeniesie się gdzie indziej ;)

GolGraf - usługi różne

#28 WoofeR

Stały użytkownik

• WHT Pro
  • PipPipPipPipPip
  • 241 postów
  • Imię:Piotr

Napisany 08 październik 2011 - 14:13

Maq, rozumiem, ale nie mogę potwierdzić. Jest tylko jeden bug w sumie z tymi płatnościami, być może mówisz o nim? Mianowicie po płatności wewnątrz bankowej czyli między ING, a ING gdy jesteś zalogowany w panelu, a płatność nadejdzie to kwota nie powiększa się i przelewu nie widać... dopiero wylogowanie się i ponowne zalogowanie aktualizuje stan konta.

Co do oddziału, fakt, te mniejsze nie mają nawet prostych stołków, za to w tych większych obsługiwanym jest się w fotelu przy jednym z biurek.
Nie polecam firmy cal.pl

#29 Maq

Stały użytkownik

• Użytkownicy
  • PipPipPipPipPip
  • 258 postów

Napisany 08 październik 2011 - 17:07

U mnie jest tak że przelewy wiszą po kilka, kilkanaście minut w zakładce "operacje oczekujące", a przelogowanie się rzadko coś daje.
Zresztą przy szybkich płatnościach od razu automatycznie po potwierdzeniu wylogowuje, a trzeba czekać dłuższą chwilę aż zaskoczy płatność.

Nie bywałem w innych oddziałach ING, ale w moim są dwa stanowiska doradców, stanowisko komputerowe, kasa, wpłatomat/bankomat i tyle, a w oddziale jest na tyle miejsca że spokojnie zmieściły by się jakieś wygodne krzesła.
W moim mieście jest jeszcze Bank Spółdzielczy (którego oddział ma 2-krotnie większą powierzchnię niż ING) i też tam nie ma krzeseł, a na pracowników patrzy się z góry. Natomiast w BZWBK oraz w PKO BP są krzesła.

#30 d.v

Blargh!

• WHT Pro
  • 1689 postów

Napisany 08 październik 2011 - 21:11

W PKO BP są krzesła dla kilku osób, ale przez ilość klientów i wolną obsługę robią się kolejki, więc zazwyczaj trzeba sobie postać jak ch. na weselu...

GolGraf - usługi różne

#31 ahes

Stały użytkownik

• Firma Bronze
  • PipPipPipPipPip
  • 217 postów

Napisany 08 październik 2011 - 21:24

To ja się przyłączę do pytania. Jakiegoś konto bankowe w walucie innej niż złotówki z rozsądnym procentem znacie lub możliwością prostego inwestowania w fundusze inwestycyjne - np. tak jak ma to mBank.

#32 Malitek

Stały użytkownik

• Użytkownicy
  • PipPipPipPipPip
  • 331 postów

Napisany 16 grudzień 2011 - 22:15

Witam,
Ponawiam pytanie tym razem nie dla siebie.
Poszukuje najlepszego konta ROR interesuje mnie oprocentowanie i jak najmniejsze opłaty KARTY NIE POTREBUJE

Aliorbank oprocentowanie 2% na rorze przeliczając lokate nocną i do tego moemy założyć dwa konta osczednościowe na 4,35 - wsystko a free i ładnie śmiga system bankowy.

Znajde coś lepszego ?
Najlepiej też a free i sobre oprocentowanie
cs-serwery.pl - Hosted by UnixStorm

Konta WWW i Pakiety Reseller UnixStorm

taniej o 20%? Niemożliwe?! A jednak ! O szczegóły Pisz na PW

Potrzebujesz pieniędzy na UnixStorm.org ? Pisz na PW

#33 kori

Stały użytkownik

• Użytkownicy
  • PipPipPipPipPip
  • 177 postów

Napisany 17 grudzień 2011 - 14:11

Zobacz postMalitek, o 07 październik 2011 - 20:37, powiedział:

Aktywowali w aliorze i powiem ,że zadowolony jestem.

Panel - bardzo fajny, wszystko na miejscu, smiga jak nalezy i na dodatek nic nie muli szybko i bezproblemowo można zarządzać pieniędzmi

gdyby ten alior nie wkurzał mnie tymi kółeczkami to bym przeżył
zaglosuj na Hosting i inne... uważaj na drogie numery 801, zanim zadzwonisz sprawdz czy nie ma zwyklego stacjonarnego

#34 Cyprian Bartoń

Stały użytkownik

• Użytkownicy
  • PipPipPipPipPip
  • 138 postów
  • Firma:cbstudio.eu

Napisany 17 grudzień 2011 - 16:28

Zobacz ofertę Deutsche Bank. Ja mam tak konto od dawna i bardzo dobrze mi służy.
https://www.deutsche...nto_internetowe
Zakładasz konto, masz dwa rachunki od razu, zwykły i oszczędnościowy na wyższym procencie. Kartę Visa Electron także płatności przez neta bez problemu. Prowadzenie konta za darmo w sumie jak przynajmniej raz w miesiącu użyjesz karty, jak nie to chyba 2,50 zł

Mi pasuje że karta VISA bo jakby nie było częściej podróżuję po UE niż USA także przelicznik w Euro jest korzystniejszy dla mnie, do tego wszystkie bankomaty w Polsce za free i na świecie też też.

1 Użytkowników czyta ten temat

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych użytkowników