Skocz do zawartości

Web Hosting Talk

• progreso.pl

Partner technologiczny

Upraszczamy to, co inni starają się komplikować. Prosto, pewnie, przyjaźnie - tak robimy hosting!
  • Kei.pl

Partner technologiczny

Kei.pl działa na polskim rynku internetowym od 2000 roku. Obecnie na blisko 300 serwerach w Centrum Danych Kei.pl znajduje się kilkadziesiąt tysięcy stron WWW.
  • S-NET.info

Partner technologiczny

S-NET to dostawca usług dla biznesu. Najważniejsze usługi świadczone przez firmę to usługi Centrum Danych, dostęp do Internetu, transmisja danych oraz tranzyt do różnych operatorów.
  • Sprint Data Center

Partner technologiczny

Sprint Data Center to jedyne w Polsce północno-wschodniej i jednocześnie jedno z najnowocześniejszych w kraju centrum przechowywania i przetwarzania danych.

Problem z instalacją urządzenia wielofunkcyjnego

9 odpowiedzi na ten temat

Problem z instalacją urządzenia wielofunkcyjnego

#1 wood

Weteran WHT

• WHT Pro
  • PipPipPipPipPipPipPipPip
  • 850 postów

Napisany 22 wrzesień 2011 - 21:10

Witajcie!

Zamówiłem sobie nową drukarkę. Dzisiaj zacząłem ją instalować, ale z miernym efektem. Pierwszy problem polega na tym, że po podpięciu pod USB nie instalujesię jeden ze sterowników z witryny Windows Update. Dlatego też lepszym rozwiązaniem była instalacja z wykorzystaniem wifi. Jakoś się udało, przebrnąłem przez proces najlepszą z możliwych dróg i tym sposobem otrzymałem tylko jeden błąd, niestety dość dotkliwy:

Dodany obrazek

instalacja kończy się poprawie przy czym:

1. Działa skanowanie
2. Nie działa drukowanie z komputera.

W panelu "urządzenia i drukarki" przy nowym urządzeniu pojawia się wykrzyknik. W szczegółach rozwiązywania problemów mam informację, że nie ma sterownika. Automatyczne pobieranie z Windows Update nic nie daje.
Przy dodawaniu na zasadzie "urządzenia i drukarki" ->dodaj drukarkę, brother jest widoczny, dodaję go po czym dostaję błąd.
Dodany obrazek lub ten sam co wyżej 0x00000002

Dalej próbowałem poradzić sobie przez menadżera urządzeń. Tam kombajn jest widoczny jako urządzenie do obrazowania i co do tego nie ma problemów. Ale już dla drukarki jest problem ze sterownikiem. Wybrałem sobie "przeglądaj w poszukiwaniu sterownika", wskazałem na płytę, na płycie kreator znalazł odpowiednie sterowniki. Ale jeżeli wybiorę jakikolwiek z nich, to dostaję komunikat:
Dodany obrazek

Pobierałem też sterowniki za pomocą narzędzi w stylu driver genius, ale one też zwracały błąd przy instalacji
Informacje co do systemu i drukarki:
- Brother DCP-J315W
- MS Windows 7 64-bit

Jeżeli mieliście jakieś rady, pomysły co robić, to byłbym wdzięczny. Dodany obrazek

Ten post był edytowany przez wood dnia: 22 wrzesień 2011 - 21:15

#2 Devil

Weteran WHT

• WHT Pro
  • 506 postów
  • Firma:Rackspace.com
  • Imię:Kamil

Napisany 22 wrzesień 2011 - 21:12

Posiadam tą drukarkę. Niestety to znany bład - spróbuj włączyć i wyłączyć usługę buforu drukowania.

Niestety sterowniki pod Windows 7 64 bit nadal nie działają stabilnie ;)

#3 wood

Weteran WHT

• WHT Pro
  • 850 postów

Napisany 22 wrzesień 2011 - 21:21

Zobacz postDevil, o 22 wrzesień 2011 - 21:12, powiedział:

Posiadam tą drukarkę. Niestety to znany bład - spróbuj włączyć i wyłączyć usługę buforu drukowania.

Niestety sterowniki pod Windows 7 64 bit nadal nie działają stabilnie ;)
Wyłączyłem, więc teraz zainstalować całość od nowa?

Ten post był edytowany przez wood dnia: 22 wrzesień 2011 - 21:21

#4 Devil

Weteran WHT

• WHT Pro
  • 506 postów
  • Firma:Rackspace.com
  • Imię:Kamil

Napisany 22 wrzesień 2011 - 21:28

Szczerze mówiąc na systemie który działa parę miesięcy są problemy - dot. to również kopi modyfikowanych Windowsów 7. Dopiero całkowita reinstalacja i instalacja sterownika na czystym niemodyfikowanym iso poskutkowała.

#5 wood

Weteran WHT

• WHT Pro
  • 850 postów

Napisany 22 wrzesień 2011 - 22:00

Tym razem wyświetla mi błąd pt. "Argumenty są błędne". Niestety pewnie nie obędzie się bez reinstalacji. Wtedy zrobię to tak jak mi podałeś. Ostatnio instalowałem siostrze takiego fajnego Canona nie było żadnych problemów, z HP też nie miałem nigdy problemów, a z Brotherem niestety taki zgrzyt na dzień dobry.
Jeżeli w międzyczasie znalazłby się na forum jakiś magik, który wie jak to zrobić, to mógłbym zlecić rozwiązanie problemu przez pulpit zdalny, wtedy wynagrodzenie byłoby do ustalenia.

#6 GrandBB

Weteran WHT

• Firma Bronze
  • 549 postów
  • Firma:Grand-Host.pl
  • Imię:Andrzej
  • Nazwisko:Wywrocki

Napisany 22 wrzesień 2011 - 22:03

Odłącz drukarkę, odinstaluj sterowniki, wyczyść jakimś cleanerem zbędne wpisy z rejestru. Następnie odłącz internet, podłącz drukarkę i niech wyszuka ją jako nowe urządzenie, wówczas zainstaluj sterowniki z płyty. Przy połączeniu z Internetem zawsze domyślnie system Windows7 pobiera sterowniki z LiveUpdate.

Jeśli to nie pomoże to czeka Cię reinstalacja systemu.

Hosting, Domeny, Reseller, Strony WWW, Serwis PC. Grand-Host.pl - Zapraszamy!
Wystawiamy Rachunki - wszystkie ceny BRUTTO | Kontakt: info@grand-host.pl

#7 wood

Weteran WHT

• WHT Pro
  • 850 postów

Napisany 22 wrzesień 2011 - 22:05

Dzięki za post.
Tak też robiłem wcześniej, ale to nie pomogło.

#8 d.v

Blargh!

• WHT Pro
  • 1689 postów
  • Firma:GolGraf
  • Imię:Łukasz

Napisany 22 wrzesień 2011 - 22:34

A próbowałeś ze sterownikami stąd: http://welcome.solut...&os=93&type2=-1 ?
Poza tym przy drukowaniu/skanowaniu po sieci Wi-Fi to urządzenie ma problemy, jeśli włączone jest szyfrowanie (np. WPA2).

GolGraf - usługi różne

#9 wood

Weteran WHT

• WHT Pro
  • 850 postów

Napisany 23 wrzesień 2011 - 14:26

Tak, sterowniki brałem też z tej samej strony, choć dokładnie ta wersja sterowników jest na płycie.
Co do wifi to nie ma znaczenia, bo zarówno dla usb jak i wifi problem istnieje, a wynika z braku sterownika.

#10 wood

Weteran WHT

• WHT Pro
  • 850 postów

Napisany 24 wrzesień 2011 - 19:12

Po reinstalacji systemu wszystko działa. Dziękuję za pomoc Dodany obrazek. Niestety w piaskownicy nie można dodawać punktów reputacji.

Ten post był edytowany przez wood dnia: 24 wrzesień 2011 - 19:13

hosting: U n i x s t o r m (reflink)

1 Użytkowników czyta ten temat

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych użytkowników