Zamówiłem sobie nową drukarkę. Dzisiaj zacząłem ją instalować, ale z miernym efektem. Pierwszy problem polega na tym, że po podpięciu pod USB nie instalujesię jeden ze sterowników z witryny Windows Update. Dlatego też lepszym rozwiązaniem była instalacja z wykorzystaniem wifi. Jakoś się udało, przebrnąłem przez proces najlepszą z możliwych dróg i tym sposobem otrzymałem tylko jeden błąd, niestety dość dotkliwy:

instalacja kończy się poprawie przy czym:
1. Działa skanowanie
2. Nie działa drukowanie z komputera.
W panelu "urządzenia i drukarki" przy nowym urządzeniu pojawia się wykrzyknik. W szczegółach rozwiązywania problemów mam informację, że nie ma sterownika. Automatyczne pobieranie z Windows Update nic nie daje.
Przy dodawaniu na zasadzie "urządzenia i drukarki" ->dodaj drukarkę, brother jest widoczny, dodaję go po czym dostaję błąd.
lub ten sam co wyżej 0x00000002Dalej próbowałem poradzić sobie przez menadżera urządzeń. Tam kombajn jest widoczny jako urządzenie do obrazowania i co do tego nie ma problemów. Ale już dla drukarki jest problem ze sterownikiem. Wybrałem sobie "przeglądaj w poszukiwaniu sterownika", wskazałem na płytę, na płycie kreator znalazł odpowiednie sterowniki. Ale jeżeli wybiorę jakikolwiek z nich, to dostaję komunikat:

Pobierałem też sterowniki za pomocą narzędzi w stylu driver genius, ale one też zwracały błąd przy instalacji
Informacje co do systemu i drukarki:
- Brother DCP-J315W
- MS Windows 7 64-bit
Jeżeli mieliście jakieś rady, pomysły co robić, to byłbym wdzięczny.
Ten post był edytowany przez wood dnia: 22 wrzesień 2011 - 21:15