Skocz do zawartości

Web Hosting Talk

• progreso.pl

Partner technologiczny

Upraszczamy to, co inni starają się komplikować. Prosto, pewnie, przyjaźnie - tak robimy hosting!
  • Kei.pl

Partner technologiczny

Kei.pl działa na polskim rynku internetowym od 2000 roku. Obecnie na blisko 300 serwerach w Centrum Danych Kei.pl znajduje się kilkadziesiąt tysięcy stron WWW.
  • S-NET.info

Partner technologiczny

S-NET to dostawca usług dla biznesu. Najważniejsze usługi świadczone przez firmę to usługi Centrum Danych, dostęp do Internetu, transmisja danych oraz tranzyt do różnych operatorów.
  • Sprint Data Center

Partner technologiczny

Sprint Data Center to jedyne w Polsce północno-wschodniej i jednocześnie jedno z najnowocześniejszych w kraju centrum przechowywania i przetwarzania danych.

Problem z blogiem opartym na wordpress - Proszę o pomoc

4 odpowiedzi na ten temat

Problem z blogiem opartym na wordpress - Proszę o pomoc

#1 Seo.Uczen

Nowy użytkownik

• Użytkownicy
  • 2 postów

Napisany 19 wrzesień 2011 - 02:27

Utworzyłem nowy temat ponieważ mam sporty problem z wrzuceniem mojej strony/bloga naserwer mojego dostawcy. Mam wykupiony serwer w webd.pl i już mineły24 godziny od momentu kiedy napisałem do nich maila z prośbą wytłumaczenia jak mam to zrobić, no ale niestety zostałem olany imuszę sobie poradzić w inny sposób.

Nie jestem pewny (w sumiejestem prawie pewny) ale jak na stronie widnieję informacja owsparciu 24/7 to takie wsparcie powinno być realizowane bez względuczy to piątek świątek czy niedziela, a teraz mamy weekend i brak jakiegokolwiek kontaktu.

Postaram się opisać problem jak najdokładniej mogę i proszę o wsparcie ze strony użytkowników tego forum :)A więc sprawa wyglądanastępująco:

W czasie tworzenia bloga wsparłem się localhost postawionym przez xampp, użyłem do tego najnowszego wordpress i wszysko chodzi elegancko (na moim komputerze rzecz jasna).

Chciałbym zaznaczyć że mam wykupioną domenę i całą konfikurację chciałbym wykonać dla mojej wykupionej domeny, ale niżej opisuje jak to robiłem dla domeny która była mi dana z serwerem. Oraz warto na samym początku wspomnieć że w informacjach od dostawcy jest coś takiego jak mysql– localhost i mysql "z zewnątrz" - ... i tak średniowiem gdzie co jak wpisywać (w sumie chyba próbowałem wszystkich możliwych kombinacji a więc może dlatego jestem trochę zagubiony:)).

Na początku wszedłem na ftp wykupione w wyżej wymienionej firmie i wgrałem tam całęgo wordpress (nie licząc samego folderu, po prostu same pliki z takiej ścieżki - xampp/hrdosc/wordpress).

Na początku zrobiłem to do głównego katalogu w ftp a następnie wyczytałem gdzieś że powinienem to zrobić do public.html i tak też zrobiłem.

Kolejnym krokiem było wygenerowanie bazy mysql z mojego localhost i tak też zrobiłem,dzięki programowi notepad++ zamieniłem ciąg znaków na (próbowałem dwóch opcji) nazwę ftp (daną przez dostawcę) oraz mysql - localhost i nic to oczywiścienie dało (ale nie było żadnych błędów wszystko zamieniało siębezproblemowo).

Później w cPanelutworzyłem bazę danych oraz użytkownika oraz w wgrałem moją bazę mysql i też nie było żadnego problemu :).

Kolejnym etapem była zmianapliku wp-config.php (wersji która znajdowała się u mnie na kompie)i dokonanie zmian:

Następniepliku wp-config.php zmieniłem:/** Nazwa bazy danych,której używać ma WordPress */

define('DB_NAME', ''); <<<nazwa strony z www i bez

/** Nazwa użytkownika bazydanych MySQL */

define('DB_USER', ''); <<<nazwa użytkownika bazy mysql

/** Hasło użytkownika bazydanych MySQL */

define('DB_PASSWORD', ''); <<<hasło które wymyśliłem podczas tworzenia użytkownika mysql

/** Nazwa hosta serweraMySQL */

define('DB_HOST', ''); <<<< nie wiem co tutaj powinienem wpisać,próbowałem localhost, nazwę ftp oraz mysql "z zewnątrz - ...i nie działa

Oczywiście plik podmieniłem(w lokalizacji głównej na ftp i w folderze public html.).

Zrobiłem modyfikację przedstawione wyżej i nic nie działa. Jak wchodziłem na stronę www podaną mi przez dostawcę (doklejoną do serwera) to zamiast mojego bloga albo instalki z wordpress to pokazuje się ta sama strona z "właściwa strona wkrótce" i reklama webd :) (czyli tak jak było przed tym jak wrzucałem to wszystko na serwer).

Prosił bym o poprawieniemoich błędów i wyjaśnienie mi tym samych co mam zrobić żeby ta strona w najbliższym czasie zaczęła chodzić na domenie prywatnej(tzn. wykupionej a nie przypisanej do serwera z reklamą firmy hostingowej w nazwie).

Pozdrawiam i dzięki zapomoc.

Ten post był edytowany przez Seo.Uczen dnia: 19 wrzesień 2011 - 02:31

#2 Miłosz

Weteran WHT

• Moderatorzy
  • PipPipPipPipPipPipPipPip
  • 2479 postów
  • Firma:Sys-Com
  • Imię:Miłosz
  • Nazwisko:Oller

Napisany 19 wrzesień 2011 - 02:44

Host do bazy to zapewne będzie localhost, bo nie musisz używać tam żadnego łączenia z zewnątrz.
U siebie na komputerze wyeksportuj bazę do pliku w phpmyadminie, a w webd zaimportuj w phpmyadminie do utworzonej bazy.

Jeśli pojawia się taka reklama to może w public_html masz domyślny plik index.html?
Miłosz GG: 3312894 JID: ollerm@jabber.org
Konfiguracja i administracja serwerami dedykowanymi/RPS/VPS - Faktura VAT
Idealny hosting | Domeny | Hosting dla Firm

#3 Seo.Uczen

Nowy użytkownik

• Użytkownicy
  • 2 postów

Napisany 19 wrzesień 2011 - 02:59

U siebie na komputerze wyeksportuj bazę do pliku w phpmyadminie, a w webd zaimportuj w phpmyadminie do utworzonej bazy. <<< tak zrobiłem i niby wszystko jest ok tak jak pisałem wcześniej.

Nie wiem za bardzo o oznacza "Jeśli pojawia się taka reklama to może w public_html masz domyślny plik index.html?" a dokładnie to sformułowanie o reklamie ?
Jeżeli chodzi o to że ja pisałem wcześniej o reklamie to chodziło mi o to że teraz chciałbym to ustawić na domenie wykupionej przezemnie a nie takiej od serwera z reklama w środku czyli www.....webd.pl a jeżeli chodzi o plik index.html to mam taki w folderze z wordpress.

#4 theqkash

Weteran WHT

• WHT Pro
  • 669 postów
  • Imię:Łukasz

Napisany 19 wrzesień 2011 - 07:50

index.html należy usunąć, z "index" powinien być tylko index.php i wtedy instalacja wordpressa przebiegnie półautomatycznie.

Ten post był edytowany przez theqkash dnia: 19 wrzesień 2011 - 07:50

Jeśli hosting w Polsce to tylko Castpol, a jeśli w Holandii/UK bez limitów to tylko Site5 - (a kod FREETRIAL przy zamówieniu na 1 miesiąc pozwala testować za darmo!).
Jeśli VPS'y to jedynie Ultimahost - VPS_50 - 50% rabatu na pierwszą płatność za serwer VPS.
Otrzymaj 100% więcej pieniążków z pierwszej wpłaty w e24cloud!

#5 tym

Weteran WHT

• WHT Pro
  • 767 postów
  • Firma:DG

Napisany 19 wrzesień 2011 - 08:01

define('DB_NAME', ''); <<<nazwa strony z www i bez
źle - DB_NAME to nazwa bazy danych
Szukasz ciekawych ofert serwerów VPS? Sprawdź na www.kuptanioserwer.pl
Masz problem z serwerem? Szybka reakcja, najlepsze rozwiązania, dobre ceny, faktura VAT. Kontakt PW.

1 Użytkowników czyta ten temat

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych użytkowników