Skocz do zawartości

Web Hosting Talk

• progreso.pl

Partner technologiczny

Upraszczamy to, co inni starają się komplikować. Prosto, pewnie, przyjaźnie - tak robimy hosting!
  • Kei.pl

Partner technologiczny

Kei.pl działa na polskim rynku internetowym od 2000 roku. Obecnie na blisko 300 serwerach w Centrum Danych Kei.pl znajduje się kilkadziesiąt tysięcy stron WWW.
  • S-NET.info

Partner technologiczny

S-NET to dostawca usług dla biznesu. Najważniejsze usługi świadczone przez firmę to usługi Centrum Danych, dostęp do Internetu, transmisja danych oraz tranzyt do różnych operatorów.
  • Sprint Data Center

Partner technologiczny

Sprint Data Center to jedyne w Polsce północno-wschodniej i jednocześnie jedno z najnowocześniejszych w kraju centrum przechowywania i przetwarzania danych.

Ubuntu 10.04 minimal + Xfce4 + VNCServer + GDM =?

Brak odpowiedzi na ten temat

Ubuntu 10.04 minimal + Xfce4 + VNCServer + GDM =?

#1 Elber

Czasami na forum

• Użytkownicy
  • 50 postów

Napisany 14 wrzesień 2011 - 09:12

Witam, mam niemały problem. Otóż mam zainstalowane ubuntu 10.04 minimal zainstalowałem sobie xfce4, gdm, xorg,vnc4server i xinetd z repo. utworzyłem plik vnc w katalogu /etc/xinetd.d/ w którym mam

service vnc_elber
{
    	protocol = tcp
    	type = UNLISTED
    	port = 5901
    	socket_type = stream
    	wait = yes
    	user = elber
    	server = /usr/bin/Xvnc
    	server_args = :1 -inetd -query localhost -once -geometry 1300x700 -depth 16 passwordFile=/home/elber/.vnc/passwd -alwaysshared
}

Jednak przy połączeniu VNC jak wpiszę hasło wyświetla mi się pusty ekran, zupełnie nic nie ma... a chciałbym aby wyświetlił mi się ekran logowania. Co muszę zrobić aby wyświetlił mi się ekran logowania ?
GG: 564555

1 Użytkowników czyta ten temat

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych użytkowników