Skocz do zawartości

Web Hosting Talk

• progreso.pl

Partner technologiczny

Upraszczamy to, co inni starają się komplikować. Prosto, pewnie, przyjaźnie - tak robimy hosting!
  • Kei.pl

Partner technologiczny

Kei.pl działa na polskim rynku internetowym od 2000 roku. Obecnie na blisko 300 serwerach w Centrum Danych Kei.pl znajduje się kilkadziesiąt tysięcy stron WWW.
  • S-NET.info

Partner technologiczny

S-NET to dostawca usług dla biznesu. Najważniejsze usługi świadczone przez firmę to usługi Centrum Danych, dostęp do Internetu, transmisja danych oraz tranzyt do różnych operatorów.
  • Sprint Data Center

Partner technologiczny

Sprint Data Center to jedyne w Polsce północno-wschodniej i jednocześnie jedno z najnowocześniejszych w kraju centrum przechowywania i przetwarzania danych.

[OFERTA] YouHosting.com

• Nie możesz odpowiadać w tym temacie
27 odpowiedzi na ten temat

[OFERTA] YouHosting.com

#21 xDSL

Czasami na forum

• Użytkownicy
  • 38 postów
  • Imię:Łukasz

Napisany 03 maj 2012 - 16:58

Nic co darmowe nie jest dobre , pocisz się nad serwisem swoim i pewnego dnia budzisz się z myślą skończyło się jak Bruce Lee i cały wysiłek zmarnowany, a ty masz wkur... użytkowników lub klientów na głowie.

Teoria to: Nic nie działa, ale wiemy dlaczego. Praktyka to: Wszystko działa, ale nie wiemy dlaczego.
U nas łączymy teorie z praktyką: Nic nie działa i nie wiemy dlaczego ;-).
***ajta się swinki

#22 mSurf.eu

Weteran WHT

• WHT Pro
  • PipPipPipPipPipPipPipPip
  • 1173 postów
  • Imię:Mateusz
  • Nazwisko:Kapica

Napisany 03 maj 2012 - 18:06

Nie wiem kto (poważny) swoich klientów na darmowy hosting daje :D

#23 Kede

Stały użytkownik

• Użytkownicy
  • PipPipPipPipPip
  • 181 postów
  • Imię:Paweł

Napisany 03 maj 2012 - 18:13

Yh ma też ofertę płatną, jest to poważna firma ale jak wiadomo nie ma nic za darmo z czegoś też muszą się utrzymywać. Pewnego dnia gdy osiągniesz pewną ilość klientów dostaniesz wiadomość że albo płacisz za konto (konto vip) albo tracisz hosting i wszystkie dane i klientów ;)
10GB powierzchni na pliki- darmowy serwer www 100GB transferu miesięcznie

#24 sif3r

Nowy użytkownik

• Użytkownicy
  • 12 postów

Napisany 22 maj 2012 - 07:26

Serwis ogólnie ciekawy do odpalenia jakiegoś darmowego hostingu i pozyskania ewentualnych klientów.
Ale zarobkowo bał bym się tam trzymac klientów.

#25 Artix

Nowy użytkownik

• Firma Bronze
  • 9 postów
  • Firma:Oblivion Realms
  • Imię:Artur
  • Nazwisko:Główczyński

Napisany 22 maj 2012 - 16:01

YouHosting.com jest projektem firmy Hostinger, a że ci mają (naprawdę) dużo kasy, mogą sobie pozwolić na takie rzeczy. Mówicie, że przy VIPie za ~700 złotych to jest nieopłacalne. Ale należy zauważyć, że za 700 złotych dedyk daje ograniczone możliwości, a tam jest ponad 11 serwerów Cloud. Ciężko mi uwierzyć w to, co mówi Kede, bo jest chociażby ServersFree. Ile stoi? No, długo. A jadą na darmowym planie.

Z dnia na dzień serwis się polepsza, są otwarci na propozycje Klientów i non stop coś zmieniają (co może być też przyczyną ostatnich trzech pięciominutowych padów). Jak ktoś chce prowadzić hosting i nie martwić się o administrację serwerami - może wybrać YH. Jeżeli zależy mu na większej rozpiętości i całkowitej dowolności przy oprogramowaniu - niech grzeje po dedyka. Ale jak dla mnie porównywanie resellerów z dedykami czy VPSami jest niesprawiedliwe dla tych pierwszych.
Darmowy hosting Hpbf.pl | Serwery, Poczta|

#26 Kede

Stały użytkownik

• Użytkownicy
  • PipPipPipPipPip
  • 181 postów
  • Imię:Paweł

Napisany 22 maj 2012 - 16:29

Zacznijmy od tego że ServersFree, 1FreeHosting.com to pewnie projekty YH gdyż widnieje u nich notka o tych serwisach.

Jak ktoś chce prowadzić hosting i nie martwić się o administrację serwerami - może wybrać YH
Mam takie samo zdanie w tym temacie gdyż w YH pracują naprawdę świetni ludzie można się z nimi dogadać (nawet ponegocjować). Ale gdy napisałem w ten sam sposób jak ty że nie muszę się martwić o administrację na której nie znam się najlepiej (nie muszę na to tracić czasu i mogę go przeznaczyć na reklamę, seo etc) to otrzymałem odpowiedź że jakbym prowadził darmowy hosting na VPSie to chociaż bym się czegos nauczył.. i że VPS to koszt 30zł.. bzdura. Co do tematu to jak już pisałem problemy techniczne prawie nie występują a każdy zgłoszony naprawiają dotąd w mniej niż 1h. Jednak wszyscy krzywo patrzą na oferty hostingów korzystających z YH bez względu czy to free plan czy nawet super vip. Pomimo że mają świetne, stabilne serwery to i tak wszyscy go krytykują (i to w większości osoby które nie korzystały z "usług" tej firmy).

Ale w pewnym momencie kończy się jego darmowość ;)
10GB powierzchni na pliki- darmowy serwer www 100GB transferu miesięcznie

#27 bartez119

Stały użytkownik

• Użytkownicy
  • PipPipPipPipPip
  • 134 postów
  • Firma:Brak
  • Imię:Bartosz
  • Nazwisko:Stępień

Napisany 22 maj 2012 - 16:32

Jednak wszyscy krzywo patrzą na oferty hostingów korzystających z YH
Zgadnij przez kogo ;) Za dużo krzaków się na tym zrobiło co oferowało super konta i dlatego opinia o YH jest taka jak jest, a nie inna.

#28 Artix

Nowy użytkownik

• Firma Bronze
  • 9 postów
  • Firma:Oblivion Realms
  • Imię:Artur
  • Nazwisko:Główczyński

Napisany 22 maj 2012 - 16:40

Przecież wiadomo, że co darmowe to zUe, za wszystko powinno się płacić (no, panowie, podatek od tlenu...) by dana firma lub rzecz miała przynajmniej renomę na 3+.

To co bartez pisze to prawda. Tylko akurat prawo zagraniczne jest nieco inne niż nasze i tam prowadzenie płatnego hostingu bez firmy to normalka - wedle tego co sam zaobserwowałem. Ale Hostinger dobrze działa, bo stopniowo ogranicza darmowe pakiety i dodaje więcej posiadaczom kont VIP i SuperVIP; mimo to nadal oferują dobre warunki na rozpoczęcie małej działalności, sponsoringu czy czegoś innego.

I powtarzam - jak ktoś chce porównywać serwis resellerski z dedykami czy VPSami to niech najlepiej nic nie pisze. :)

Ten post był edytowany przez Artix dnia: 22 maj 2012 - 16:42

Darmowy hosting Hpbf.pl | Serwery, Poczta|

1 Użytkowników czyta ten temat

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych użytkowników