Skocz do zawartości

Web Hosting Talk

• progreso.pl

Partner technologiczny

Upraszczamy to, co inni starają się komplikować. Prosto, pewnie, przyjaźnie - tak robimy hosting!
  • Kei.pl

Partner technologiczny

Kei.pl działa na polskim rynku internetowym od 2000 roku. Obecnie na blisko 300 serwerach w Centrum Danych Kei.pl znajduje się kilkadziesiąt tysięcy stron WWW.
  • S-NET.info

Partner technologiczny

S-NET to dostawca usług dla biznesu. Najważniejsze usługi świadczone przez firmę to usługi Centrum Danych, dostęp do Internetu, transmisja danych oraz tranzyt do różnych operatorów.
  • Sprint Data Center

Partner technologiczny

Sprint Data Center to jedyne w Polsce północno-wschodniej i jednocześnie jedno z najnowocześniejszych w kraju centrum przechowywania i przetwarzania danych.

[opinia] DomenoMania.pl

26 odpowiedzi na ten temat

[opinia] DomenoMania.pl

#1 b4x

Nowy użytkownik

• Użytkownicy
  • 12 postów

Napisany 14 styczeń 2006 - 15:22

Jestem zaskoczony z obsługi Dodany obrazek
Domenka zarejestrowana szybko .
Jeszcze wczoraj fakturka VAT przyszła do mnie
A do niej Dołanczaja swoja oferte tzn
Wizytówke
Oraz Oferte , ze dodaja strony do wyszukiwarek oraz katalogow ceny zaczynaja sie od 50 zl .
Bardzo dobry kontakt telefoniczy .
Nom i Bardzo dobra obsługa .

Jestem naprawde zaskoczony , czytalem pare opini i one byly raczej negatywne .
Ja naprawde polecam Dodany obrazek

Moduł dodawania opinii o firmie: http://www.webhostin...domenomania-pl/
Profil firmy: http://www.webhostin...domenomania-pl/
Dyskusje o ofercie i firmie: http://www.webhostin...-domenomaniapl/

#2 Konrad.K

programmer

• WHT Pro
  • PipPipPipPipPipPipPipPip
  • 791 postów
  • Imię:Konrad

Napisany 14 styczeń 2006 - 15:43

Mi sie BARDZO nie spodobało to, że mają krzaka w regulaminie ze jak bym sie chcial przeniesc gdzies to musze im zaplacic 90 zl, ktore nawet nie przedluza wartosci domeny :-) Ale wiecej problemow nie mialem...

#3 Noone

Weteran WHT

• Użytkownicy
  • 517 postów

Napisany 14 styczeń 2006 - 16:56

Jeżeli Nazwa.pl sprzedaje .pl za 90 groszy+VAT drożej to raczej nie zastanawiałbym się gdzie kupić...

#4 b4x

Nowy użytkownik

• Użytkownicy
  • 12 postów

Napisany 14 styczeń 2006 - 18:27

@up
a pozniej placic za przedluzenie niewiadomo ile ;)

#5 level

Nowy użytkownik

• Użytkownicy
  • 4 postów

Napisany 14 styczeń 2006 - 18:58

Całe 6,10zł więcej ;)

#6 Konrad.K

programmer

• WHT Pro
  • 791 postów

Napisany 21 lipiec 2006 - 02:28

Na dzien dzisiejszy kategorycznie odradzam ta firme... Szkoda mi słów - zwyczajnie stawiam tabliczkę "Omiń szerokim łukiem"... Pozdrawiam

#7 MasterNETpl

Klasyka Fantastyki

• Firma Bronze
  • 2033 postów
  • Firma:MasterNET.pl
  • Imię:Adrian
  • Nazwisko:Szczepanik

Napisany 21 lipiec 2006 - 05:10

@doopy... może będzie lepiej jak napiszesz dokładnie dlaczego odradzasz korzystania z usług tej firmy... a nie, że "odradzam ich..."
Tak będzie chyba lapiej dla wszystkich szukających opini o danej firmie.
W końcu chyba żyjemy jeszcze w Państwie gdzie każdy może wypowiedzieć swoje zdanie...

Pozdrawiam;
Szczepanik Adrian
MasterNET.pl od 7 lat w sieci
Infolinia: +48 12 350 20 01 ..::Autorskie rozwiązania IT | Serwery w Niemczech oraz Polsce

#8 Bartłomiej Rosiński

Stały użytkownik

• WHT Pro
  • PipPipPipPipPip
  • 116 postów
  • Imię:Bartłomiej
  • Nazwisko:Rosiński

Napisany 23 lipiec 2006 - 12:56

Na dzien dzisiejszy kategorycznie odradzam ta firme... Szkoda mi słów - zwyczajnie stawiam tabliczkę "Omiń szerokim łukiem"... Pozdrawiam
Prosimy o uzasadnienie powyższej wypowiedzi.

Z wyrazami szacunku
Bartłomiej Rosiński
Domenomania.pl
Kupię domeny!
Semper Fidelis. . .

#9 Konrad.K

programmer

• WHT Pro
  • 791 postów

Napisany 23 lipiec 2006 - 14:08

Ehh wiem że jak napisze o co chodzi, to zacznie sie wypieranie, ze to moja wina albo osób trzecich ale zwyczajnie zaistniała taka sytuacja że przenosiłem się na nowy serwer, wszystko pięknie, po przeniesieniu danych należało zmienić delegacje domen - to raczej oczywiste. No to przekierowalem wszytskie domeny z az.pl no i jedna ktora mam utrzymywana w domenomanii - niby to wszystkie domeny przekierowaly sie poprawnie, jednak ta jedna, ktora jest utrzymywana w domenomanii przez nastepne 3 czy 4 dni raz kierowala na stary raz na nowy serwer polowe moich uzytkownikow (wiem z informacji przesylanych mi na email a takze wlasnych doswiadczen bo sam zostalem wiele razy przekierowany na stary serwer). Dlugo szukalem winy po mojej stronie, jednak pare osob powiedzialo mi ze mieli podobne sytuacje z domenomania, i ze trzeba poprostu czekac, albo napisac e-mail. Nie chce nikogo tutaj oczerniac, jednak opisuje sytuacje jaka mnie spotkala, i przez ktora stracilem sporo uzytkownikow poniewaz moje ulugi wymagaja ciaglosci dzialania. Nie wiem - moze wlasnie ja mam takiego pecha...

Aha no i jeszcze troche (ale to juz tam błacha sprawa) zdenerwowała 1 sytuacja, ponieważ chciałem przetransferować swoją domene do az.pl - no i została ona zarejestrowana w promocji, zatem w pełni rozumiem że musze ponieść dodatkowe koszta w przypadku transferu albo przedłużyć domenę na okres kolejnego roku, po czym dopiero ją przetransferować... Chciałem wykonać tą drugą czynność, będąc przekonany że domenę mogę przedłużyć w dowolnym momencie - jednak domenomania poinformowała mnie iż opłaty za następny rok mogę dokonać dopiero 21 dni przez jej wygaśnięciem. Ale to już tam pestka i nie ma co tu debatować - może poprostu taka polityka i tyle.

Pozdrawiam.

#10 hyhyhy

xxx

• Użytkownicy
  • PipPipPipPipPip
  • 446 postów
  • Firma:Tey.pl
  • Imię:Arturo

Napisany 23 lipiec 2006 - 15:03

Zobacz postdoopy, o 23.07.2006, 14:50, powiedział:

Aha no i jeszcze troche (ale to juz tam błacha sprawa) zdenerwowała 1 sytuacja, ponieważ chciałem przetransferować swoją domene do az.pl - no i została ona zarejestrowana w promocji, zatem w pełni rozumiem że musze ponieść dodatkowe koszta w przypadku transferu albo przedłużyć domenę na okres kolejnego roku, po czym dopiero ją przetransferować... Chciałem wykonać tą drugą czynność, będąc przekonany że domenę mogę przedłużyć w dowolnym momencie - jednak domenomania poinformowała mnie iż opłaty za następny rok mogę dokonać dopiero 21 dni przez jej wygaśnięciem. Ale to już tam pestka i nie ma co tu debatować - może poprostu taka polityka i tyle.

Pozdrawiam.
pamiętaj - regulamin :> tam pisze wszysciutko... wystraczy się z nim zapoznać, bo jak wiadomo, wszystko co w promocji zawsze ma jakiś haczyk ;-) Pozdr.

#11 Konrad.K

programmer

• WHT Pro
  • 791 postów

Napisany 23 lipiec 2006 - 19:34

pamiętaj - regulamin :> tam pisze wszysciutko... wystraczy się z nim zapoznać, bo jak wiadomo, wszystko co w promocji zawsze ma jakiś haczyk ;-) Pozdr.

No tak tak, dlatego napisalem ze to moge jeszcze zrozumiec, bo to juz zalezne od polityki w firmie ;)

#12 polskiewybrzeze.info

Nowy użytkownik

• Użytkownicy
  • 13 postów
  • Imię:Wojciech
  • Nazwisko:Czajka

Napisany 23 sierpień 2006 - 22:35

Zgadzam się z opinią. Domenomania.pl to dobry serwis i zawsze rzetelny . Mam u nich kilka ważnych dla mnie domen m.in. www.festyny.waw.pl które przełużyłem o kolejny rok a wkrótce przedłużę kolejne .

Pozdrawiam serdecznie i informuję, że NASK wycofał z dniem 07 sierpnia 2006 pozew przeciwko mnie !!! Jest co świętować @!@
www.zapraszam.net - zobacz koniecznie
www.hosting.zapraszam.net - tani hosting na stronę www
www.ogloszenia.zapraszam.net - ogłoszenie do 1000 znaków
www.katalogstron.zapraszam.net - katalog stron , umieszczanie strony z logo!

#13 stachosz

Nowy użytkownik

• Użytkownicy
  • 3 postów

Napisany 02 maj 2007 - 20:29

W gorsze gówno chyba już nie można wdepnąć. I wcale nie muszę tej opinii uzasadniać. ;)

#14 sonin

Stały użytkownik

• Użytkownicy
  • PipPipPipPipPip
  • 291 postów
  • Imię:Krzysztof

Napisany 02 maj 2007 - 20:49

Zobacz poststachosz, o 2.05.2007, 21:29, powiedział:

W gorsze gówno chyba już nie można wdepnąć. I wcale nie muszę tej opinii uzasadniać. ;)

Jasne, że nie musisz po prostu nikt Ci nie uwierzy, wszystkie opinie pozytywne i nagle wyskakuje Pan z 2 postami, czyżby zawiść konkurencji ( :
Czas już będzie zmienić podpis ; )

#15 stachosz

Nowy użytkownik

• Użytkownicy
  • 3 postów

Napisany 03 maj 2007 - 09:09

Napisze trzeci post. Cierpliwość po półtora rocznej współpracy (nie konkurencji) kończy się. Mam przedstawić raporty, kiedy strona nie chodziła wam czy w sądzie. ;)

#16 sonin

Stały użytkownik

• Użytkownicy
  • PipPipPipPipPip
  • 291 postów
  • Imię:Krzysztof

Napisany 03 maj 2007 - 11:07

Eh, kolejne dziecko neozdrady
Czas już będzie zmienić podpis ; )

#17 MasterNETpl

Klasyka Fantastyki

• Firma Bronze
  • 2033 postów

Napisany 03 maj 2007 - 11:35

@stachosz ale wiesz, że piszesz w temacie z działu "domeny" a nie "hosting" ?
Infolinia: +48 12 350 20 01 ..::Autorskie rozwiązania IT | Serwery w Niemczech oraz Polsce

#18 pecet

Regularny użytkownik

• Użytkownicy
  • 96 postów

Napisany 30 styczeń 2008 - 09:37

Oświeżam temat. Mają dobrą ofertę na doemny, czy coś się u nich zmieniło od ostatniego posta? Podobno jest już inny właściciel, a na forum PiO pisano, że przejęli hosting i365.pl, czy ktoś ma jakieś doświadczenia z tą firmą?
Pecet

-----------------------------------------------------------
Pamiętaj, że zawsze gram w przeciwnej druzynie

#19 MasterNETpl

Klasyka Fantastyki

• Firma Bronze
  • 2033 postów

Napisany 30 styczeń 2008 - 12:58

Co w ofercie domen jest ciekawego?
Chodzi o domeny .pl po 0.10zł?
Poczytaj na PiO byś się nie zdziwił, że zarejestrujesz ich tylko parę sztuk.
Pomijając już wiązankę umową.

#20 pecet

Regularny użytkownik

• Użytkownicy
  • 96 postów

Napisany 21 luty 2008 - 10:59

Dzięki za info. Rzeczywiście PiO to skarbnica wiedzy nt przekrętów :(
Pecet

-----------------------------------------------------------
Pamiętaj, że zawsze gram w przeciwnej druzynie

1 Użytkowników czyta ten temat

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych użytkowników