Napisany 23 lipiec 2006 - 14:08
Ehh wiem że jak napisze o co chodzi, to zacznie sie wypieranie, ze to moja wina albo osób trzecich ale zwyczajnie zaistniała taka sytuacja że przenosiłem się na nowy serwer, wszystko pięknie, po przeniesieniu danych należało zmienić delegacje domen - to raczej oczywiste. No to przekierowalem wszytskie domeny z az.pl no i jedna ktora mam utrzymywana w domenomanii - niby to wszystkie domeny przekierowaly sie poprawnie, jednak ta jedna, ktora jest utrzymywana w domenomanii przez nastepne 3 czy 4 dni raz kierowala na stary raz na nowy serwer polowe moich uzytkownikow (wiem z informacji przesylanych mi na email a takze wlasnych doswiadczen bo sam zostalem wiele razy przekierowany na stary serwer). Dlugo szukalem winy po mojej stronie, jednak pare osob powiedzialo mi ze mieli podobne sytuacje z domenomania, i ze trzeba poprostu czekac, albo napisac e-mail. Nie chce nikogo tutaj oczerniac, jednak opisuje sytuacje jaka mnie spotkala, i przez ktora stracilem sporo uzytkownikow poniewaz moje ulugi wymagaja ciaglosci dzialania. Nie wiem - moze wlasnie ja mam takiego pecha...
Aha no i jeszcze troche (ale to juz tam błacha sprawa) zdenerwowała 1 sytuacja, ponieważ chciałem przetransferować swoją domene do az.pl - no i została ona zarejestrowana w promocji, zatem w pełni rozumiem że musze ponieść dodatkowe koszta w przypadku transferu albo przedłużyć domenę na okres kolejnego roku, po czym dopiero ją przetransferować... Chciałem wykonać tą drugą czynność, będąc przekonany że domenę mogę przedłużyć w dowolnym momencie - jednak domenomania poinformowała mnie iż opłaty za następny rok mogę dokonać dopiero 21 dni przez jej wygaśnięciem. Ale to już tam pestka i nie ma co tu debatować - może poprostu taka polityka i tyle.
Pozdrawiam.