Skocz do zawartości

Web Hosting Talk

• progreso.pl

Partner technologiczny

Upraszczamy to, co inni starają się komplikować. Prosto, pewnie, przyjaźnie - tak robimy hosting!
  • Kei.pl

Partner technologiczny

Kei.pl działa na polskim rynku internetowym od 2000 roku. Obecnie na blisko 300 serwerach w Centrum Danych Kei.pl znajduje się kilkadziesiąt tysięcy stron WWW.
  • S-NET.info

Partner technologiczny

S-NET to dostawca usług dla biznesu. Najważniejsze usługi świadczone przez firmę to usługi Centrum Danych, dostęp do Internetu, transmisja danych oraz tranzyt do różnych operatorów.
  • Sprint Data Center

Partner technologiczny

Sprint Data Center to jedyne w Polsce północno-wschodniej i jednocześnie jedno z najnowocześniejszych w kraju centrum przechowywania i przetwarzania danych.

Obsługa korespondecji

• Nie możesz odpowiadać w tym temacie
10 odpowiedzi na ten temat

Obsługa korespondecji

#1 athbus

Często na forum

• WHT Pro
  • 72 postów
  • Imię:Marcin

Napisany 01 wrzesień 2011 - 13:33

Witam,

Jako, że na forum zagląda wiele osób związanych z obsługą klienta chciałbym was zapytać o system obsługi ticketów.
Ogólnie nigdy z takiego systemu nie korzystałem, ale wiem czego mniej więcej bym potrzebował.

Otóż potrzebuję systemu, który monitorowałby całą korespondencję z klientem i pozwalał podglądać ją innym osobom w firmie - np. ja coś ustalam z klientem i chciałbym aby jutro, gdy będę poza biurem inna osoba znała te ustalenia, gdy klient zadzwoni.

Jeszcze lepiej, gdyby taki system miał interfejs webowy (przynajmniej w kwestii odczytu), tak abym mógł w systemie firmowym do zamówienie przypisać jakiś identyfikator i w razie potrzeby jednym klikiem otworzyć korespondencję z klientem...

Istnieje coś takiego?

pozdrawiam
i dzięki za pomoc.

#2 kafi

Weteran WHT

• WHT Pro
  • PipPipPipPipPipPipPipPip
  • 2540 postów

Napisany 01 wrzesień 2011 - 13:37

Z darmowych: osTicket, otrs
Z płatnych: Kayako, Cerberus, Zendesk

#3 athbus

Często na forum

• WHT Pro
  • 72 postów

Napisany 01 wrzesień 2011 - 13:41

Właśnie wyguglałem ten OsTickets - wygląda na mniej więcej to czego mi potrzeba. Korzystałeś kiedyś z tego?

#4 sshd

Stały użytkownik

• Firma Bronze
  • PipPipPipPipPip
  • 107 postów

Napisany 01 wrzesień 2011 - 13:49

osTicket jest doby i za darmo ale ma wady ogólnie dostępny jest tylko w wersji EN, ( spolszczona wersje mogę udostępnić - tylko od strony klienta - więcej nie chciało mi się robić )
Ale jak chcesz robić coś z hostingiem polecam ( płatne ) whmcs lub hostbill .

Ten post był edytowany przez sshd dnia: 01 wrzesień 2011 - 13:50

#5 www.mzone-net.eu

Weteran WHT

• Firma Bronze
  • 3654 postów
  • Firma:MZone Group
  • Imię:Ireneusz

Napisany 01 wrzesień 2011 - 14:23

Hesk jest po Polsku i całkiem niezły: http://hesk.com/

| www.mzone-net.eu | Serwery wirtualne z darmową domeną | Serwery VPS od 20 złotych | Serwery Reseller od 30 złotych |

| Domeny PL: rejestracja 15.99 PLN, odnowienie tylko 59.04 PLN |

#6 athbus

Często na forum

• WHT Pro
  • 72 postów

Napisany 01 wrzesień 2011 - 14:37

Zobacz postsshd, o 01 wrzesień 2011 - 13:49, powiedział:

osTicket jest doby i za darmo ale ma wady ogólnie dostępny jest tylko w wersji EN, ( spolszczona wersje mogę udostępnić - tylko od strony klienta - więcej nie chciało mi się robić )
Ale jak chcesz robić coś z hostingiem polecam ( płatne ) whmcs lub hostbill .
Chodzi o sklep internetowy. Ogólnie mamy swój własny system backendowy (obsługa zamówień + system księgowo/magazynowy). Jedyny problem to przepływ informacji między pracownikami. Np. ustalanie wymian, zapisanie informacji, że mail z jakimś tam zapytaniem został wysłany do klienta etc. Idealnie byłoby gdyby udało się jakoś zintegrować komunikację z klientem z istniejącym systemem. Widzę tu np. przypisanie linka w systemie bazowy do ticketów klienta etc.
Ten osticket wygląda ciekawie, przeglądam właśnie demo na localhost. Wersja językowa nie jest problemem (ale w razie gdybym się na niego zdecydował to chętnie odezwę się do ciebie na pw - dzięki za propozycję).

Zaraz rzucę też okiem na hesk.

#7 wood

Weteran WHT

• WHT Pro
  • 850 postów

Napisany 01 wrzesień 2011 - 15:23

Zobacz sobie jeszcze to http://www.accord5.com/trellis
hosting: U n i x s t o r m (reflink)

#8 athbus

Często na forum

• WHT Pro
  • 72 postów

Napisany 02 wrzesień 2011 - 15:14

Dzisiaj testowałem ten osticket i ogólnie byłoby super gdyby nie jedna rzecz. Ten system w ogóle nie radzi sobie z obsługą maili przychodzących (odpowiedzi). Wymaga aby klient odpowiadając na maila do supportu trzymał się zasady, że odpowiada nad wiadomością. Inny sposób odpowiedzi powoduje, że treść odpowiedzi nie jest zapisywana do systemu...

Wiem że ludzie na maile odpowiadają w różny sposób i trudno oczekiwać, że dostosują się do systemu.

Także mam pytanie, czy znacie jakiś system, który ma to lepiej rozwiązane.
Chodzi mi głównie o sprawną obsługę maili przychodzących.

#9 Hekko.pl

Weteran WHT

• Firma Bronze
  • 1273 postów
  • Firma:HEKKONET
  • Imię:Damian
  • Nazwisko:Gałązka

Napisany 02 wrzesień 2011 - 15:19

Wystarczy poprawnie skonfigurować:)

W konfiguracji odznacz opcję Strip quoted reply (depends on the tag below), powinno pomóc.

Korzystamy z osticketa (wprawdzie przerobiony grubo na nasze potrzeby) i nie ma problemów.

#10 sshd

Stały użytkownik

• Firma Bronze
  • PipPipPipPipPip
  • 107 postów

Napisany 02 wrzesień 2011 - 15:19

A skonfigurowałeś obsługe swojej poczty ?
Jak klient ci odpisuje na email a nie w panelu to ostricket sam ci sprawdza i dodaje go do systemu.

Ten post był edytowany przez sshd dnia: 02 wrzesień 2011 - 15:20

#11 athbus

Często na forum

• WHT Pro
  • 72 postów

Napisany 02 wrzesień 2011 - 15:47

@hekko - dzięki, to chyba rozwiązuje problem i zostanę przy tym systemie.

@sshd - pobieranie działało, chodziło o przycinanie wiadomości (system wycinał część odpowiedzi klienta, gdy umieścił ją w złym miejscu)

1 Użytkowników czyta ten temat

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych użytkowników