Poszukuję miejsca kolokacji serwera dla firmy
Poszukuję miejsca kolokacji serwera dla firmy
Napisany 30 sierpień 2011 - 19:39
Napisany 30 sierpień 2011 - 21:09
@fudi szukasz kolokacji tego 1U, to zacznij od wyboru dobrej firmy która masz w bliskim zasięgu i to do nich prześlij zapytania ofertowe ( 3sf które się wypowiedziało będzie jedną z nich ).
Napisany 30 sierpień 2011 - 21:41
patrys, o 30 sierpień 2011 - 21:09, powiedział:
@fudi szukasz kolokacji tego 1U, to zacznij od wyboru dobrej firmy która masz w bliskim zasięgu i to do nich prześlij zapytania ofertowe ( 3sf które się wypowiedziało będzie jedną z nich ).
Oczywiście w pierwszej kolejności biorę pod uwagę DC położone jak najbliżej Sosnowca.
Niestety w Sosnowcu jest tylko LIVENET więc odpada.
Kolejne są Katowice tam najchętniej kolokował bym serwer dlatego wypaliłem z ATAMAN ponieważ znajduje się tam jedna z serwerowni.
Jednakże jeśli znajduje się gdzieś dalej serwerownia która oferuje dobrą jakość w przystępnej cenie to z pewnością skorzystam z jej usług.
Nie zakładam iż od razu biznes będzie zyskowny moim pierwszym założeniem jest utrzymanie jak najwyższej jakości przy założeniu iż serwery zarabiają na "siebie".
Pozdrawiam:
Tomasz
Napisany 30 sierpień 2011 - 21:49
Napisany 31 sierpień 2011 - 16:38
fudi, o 30 sierpień 2011 - 21:41, powiedział:
Niestety w Sosnowcu jest tylko LIVENET więc odpada.
Kolejne są Katowice tam najchętniej kolokował bym serwer dlatego wypaliłem z ATAMAN ponieważ znajduje się tam jedna z serwerowni.
Jednakże jeśli znajduje się gdzieś dalej serwerownia która oferuje dobrą jakość w przystępnej cenie to z pewnością skorzystam z jej usług.
Nie zakładam iż od razu biznes będzie zyskowny moim pierwszym założeniem jest utrzymanie jak najwyższej jakości przy założeniu iż serwery zarabiają na "siebie".
Pozdrawiam:
Tomasz
Sprawdź jeszcze tą ofertę: http://www.polkomp.pl/
Figurują w Zabrzu i Gliwicach, czyli blisko Sosnowca
Sam jestem ciekaw jak tam z usługami. Kilka kroków ode mnie, a nawet nie słyszałem o nich
Ten post był edytowany przez Kolopik dnia: 31 sierpień 2011 - 16:42
Darmowy hosting bez reklam CT8.PL Fajny AutoSurf
Napisany 31 sierpień 2011 - 16:56
Kolopik, o 31 sierpień 2011 - 16:38, powiedział:
Figurują w Zabrzu i Gliwicach, czyli blisko Sosnowca
Sam jestem ciekaw jak tam z usługami. Kilka kroków ode mnie, a nawet nie słyszałem o nich
Napisany 31 sierpień 2011 - 16:57
Napisany 06 wrzesień 2011 - 09:55
Możemy zaoferować kolokację w Krakowie, zapraszam do kontaktu -> kontakt@redhosti.pl
Konta shared od 60 zł brutto rocznie | Konta Resseler już od 111 zł brutto rocznie !
Napisany 16 wrzesień 2011 - 18:13
Możemy zaoferować kolokację w serwerowni w Katowicach, kontakt biuro@awhost.pl
Napisany 16 wrzesień 2011 - 20:23
RedHosti.pl, o 06 wrzesień 2011 - 09:55, powiedział:
Możemy zaoferować kolokację w Krakowie, zapraszam do kontaktu -> kontakt@redhosti.pl
awHost.pl, o 16 wrzesień 2011 - 18:13, powiedział:
Możemy zaoferować kolokację w serwerowni w Katowicach, kontakt biuro@awhost.pl
Oczywiście już piszę e-mail'e z prośbą o wycenę kolokacji.
Pozdrawiam:
Tomasz
Napisany 03 październik 2011 - 14:04
fudi, o 30 sierpień 2011 - 14:00, powiedział:
Jestem aktualnie w trakcie rejestracji działalności gospodarczej, poszukuję miejsca do kolokacji mojego serwera dedykowanego o następujących parametrach:
Procesor:
2 szt. AMD 8-Core Opteron 6128 2.0 GHz 12MB cache
Pamięci:
2 szt. 8GB (1x8GB) DDR3 1333MHz ECC RDIMM
Dyski SAS:
2 szt.300 GB SAS 6G 15k obr/min 3,5" Hot Plug
Kontrolery RAID:
Kontroler SATA Raid 0,1,10
Kontroler Adaptec 6405 SAS/SATA 6G Raid (0,1,10,5) + 512MB cache
Karty sieciowe:
1 szt. szt. Intel 2-port RJ45 GbE Server Adapter
Karty zdalnego dostępu:
Pełny zdalny dostęp (KVM przez LAN) + oprogramowanie do zarządzania
Zasilacze nadmiarowe:
Zasilacze nadmiarowe 2x650W (1+1) Hot-Plug
Na serwerze miały by się znajdować serwer VPS udostępniane klientom, niestety trudno jest mi określić zapotrzebowanie na (transfer) szczególnie na początku funkcjonowania serwera dlatego interesowała by mnie umowa podpisana na rok w której mogę dynamicznie zmienić transfer za który płacę.
Z tego co się orientuję ATAMAN oferuje łącze 1Gbit/s ale 100Mbit/s powinno wystarczyć pod jeden serwer dedykowany.
Oczywiście jak każdy zależy mi na maksymalnej oszczędności pieniędzy jednak darujmy sobie tą linijkę na całą inwestycję nie chciał bym przekroczyć kwoty 1000zł brutto, jeśli by się udało coś taniej wykombinować było by ok.
Interesują mnie nie tylko konkretne oferty od firmy ale również wasze rady gdzie warto zkolokować taką maszynę.
Jeśli są potrzebne jakieś parametry o których zapomniałem proszę o tym napisać, oczywiście interesuje mnie tylko i wyłącznie kolokacja na terenie RP!
Zapomniałem na śmierć dodać że jest to serwer typu rack wielkości 1U.
Dzięki serdecznie za każdego posta.
1 Użytkowników czyta ten temat
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych użytkowników