Skocz do zawartości

Web Hosting Talk

• progreso.pl

Partner technologiczny

Upraszczamy to, co inni starają się komplikować. Prosto, pewnie, przyjaźnie - tak robimy hosting!
  • Kei.pl

Partner technologiczny

Kei.pl działa na polskim rynku internetowym od 2000 roku. Obecnie na blisko 300 serwerach w Centrum Danych Kei.pl znajduje się kilkadziesiąt tysięcy stron WWW.
  • S-NET.info

Partner technologiczny

S-NET to dostawca usług dla biznesu. Najważniejsze usługi świadczone przez firmę to usługi Centrum Danych, dostęp do Internetu, transmisja danych oraz tranzyt do różnych operatorów.
  • Sprint Data Center

Partner technologiczny

Sprint Data Center to jedyne w Polsce północno-wschodniej i jednocześnie jedno z najnowocześniejszych w kraju centrum przechowywania i przetwarzania danych.

KRPiP powraca :)

31 odpowiedzi na ten temat

KRPiP powraca :)

#21 Miłosz

Weteran WHT

• Moderatorzy
  • PipPipPipPipPipPipPipPip
  • 2479 postów
  • Firma:Sys-Com
  • Imię:Miłosz
  • Nazwisko:Oller

Napisany 07 listopad 2011 - 14:45

Poprawiłem Ci pierwszy link, miałeś pl, a kierował na org.pl.

Opinie? Opinia jest jedna - ściema :) Trzeba po prostu przestrzegać przed tym ludzi. Zdecydowana większość jest nieświadoma tego.
Miłosz GG: 3312894 JID: ollerm@jabber.org
Konfiguracja i administracja serwerami dedykowanymi/RPS/VPS - Faktura VAT
Idealny hosting | Domeny | Hosting dla Firm

#22 d.v

Blargh!

• WHT Pro
  • 1689 postów
  • Firma:GolGraf
  • Imię:Łukasz

Napisany 07 listopad 2011 - 14:56

Przypomina mi to telefony z ofertami abonamentu telefonicznego. Dzwoni panienka, mówi, że jest z "telekomunikacji" (nie mówi, że z Telekomunikacji Polskiej, tylko z "telekomunikacji") i naciąga na zniżkę w abonamencie, na darmowe minuty, na to, na tamto, siamto i owamto. Wielu klientów (szczególnie tych starszych, nie do końca znających realia dzikiego kapitalizmu) daje się nabrać, bo są przekonani, że to TPSA, z usług której korzystają od wielu lat proponuje im nową ofertę. A później zdziwienie, że coś nie działa a faktura przychodzi od jakiejś Netii...

GolGraf - usługi różne

#23 Edart

Weteran WHT

• Firma Bronze
  • 880 postów
  • Firma:FHU EDART

Napisany 07 listopad 2011 - 15:50

Ada, dla mnie każda "oferta",
która brzmi jak obowiązek płacenia to oszustwo, ja tego nie dostałem ale dostał mój znajomy i pytał co z tym zrobić,
zdziwiony że dopiero firme założył a tu już jakieś cuda musi płacić.
takie firmy nie działają po to aby zarobić uczciwymi usługami, ale żerują na niewiedzy ludzi, że się ktoś nieświadomie nabierze,
więc albo nadal żyjesz w nieświadomości że ktoś zrobił z Ciebie jelenia (sarnę) albo masz w tym udział.

Najlepszy tani hosting
stron www.
Bierzesz co potrzebujesz hosting skrojony na miarę
( ponad 500 adresów IP do wyboru do koloru )
Tanie serwery shoutcast , e-rds, autopiloty mp3 i ACC+, TransCoder ...

#24 Edyy

Nowy użytkownik

• Użytkownicy
  • 1 postów

Napisany 07 listopad 2011 - 16:33

Siema ludzie.
Firmy większości co się tu wypowiada pewnie w niedługim okresie padną. Znacie się na biznesie jak nie wiem co. Po pierwsze Firma, krpip.pl to faktycznie firma eurocom, która shit daje za to, że się u nich rejestrujesz.
Po drugie nawet Urzędy przepraszają za to, że nazwała krpip.org.pl, oszustami.
Po trzecie jeżeli liczycie tu Państwo, że pojedynczej firmie banki, telefonia daje "super" promocje to się mylicie. Dojdziecie do tego, jak będziecie chcieli wziąć kredyt, bądź coś w leasing' u. Następna rzeczą jest fakt, że ludzie po prostu nie umieją czytać, a później do innych mają pretensje.
Po za tym , firma oferuje w ramach wpisu pomoc prawną. Więc ludzie ja skorzystałbym z ich oferty, tylko dla tego że mają pomysł; nikt ich nie tknie bo świetnie znają prawo.
Googla należy używać z głową :)

#25 Miłosz

Weteran WHT

• Moderatorzy
  • 2479 postów
  • Firma:Sys-Com
  • Nazwisko:Oller

Napisany 07 listopad 2011 - 16:43

Korzystania z forum też trzeba używać z głową..
Ada vel Edyy, stań przed ścianą i z całej siły pierd.. w nią głową. To może zaczniesz myśleć. I napisz jeszcze które konto mam zbanować, czy może odrazu oba?

Niektórzy jednak umieją czytać i nie płacą. Średnio rozumny szympans wyczai co sie dzieje. Jeśli to jest takie zajebiste i oh ah srach, to czemu wysyłacie takie listy, w których każecie sobie płacić, a się nie reklamujecie? hm? Na kilometr śmierdzi przekrętami. I po prostu chcecie wyciągać z ludzi kasę.
Ja wolę sam sobie pozałatwiać różne rzeczy. Bez dziwnych pośredników. Jak się nie da to trudno, próbujemy za jakiś czas.

A ty na siłe pitolisz, że trzeba płacić, bo są różne oferty. pff.. zacznij się leczyć.
Żerujecie na niewiedzy ludzi.
Miłosz GG: 3312894 JID: ollerm@jabber.org
Konfiguracja i administracja serwerami dedykowanymi/RPS/VPS - Faktura VAT
Idealny hosting | Domeny | Hosting dla Firm

#26 Sponsi

Weteran WHT

• WHT Pro
  • 3128 postów
  • Firma:GSA

Napisany 07 listopad 2011 - 17:19

Wnioskuję o zamknięcie wątku i warny dla nowych profili.

#27 Pawel_15

Weteran WHT

• WHT Pro
  • 1442 postów
  • Imię:Paweł

Napisany 07 listopad 2011 - 18:12

Paaanieee, zmiłuuj się naad naaami !

#28 ahes

Stały użytkownik

• Firma Bronze
  • PipPipPipPipPip
  • 217 postów

Napisany 09 listopad 2011 - 09:29

To jest znakomity scam. Lepszy niż pobieraczek. Słyszałem o nim już dawno. List wygląda profesjonalnie, jest w pełni legalny, zawiera genialny tytuł przelewu "Wpis do KRPiP Dz.W.052/17232".

Akapit "Wykonując swe działania" to czysty truizm, ale wygląda groźnie.
Ukłony w stronę twórców. Kasa pewnie płynie jak rzeka.

#29 d.v

Blargh!

• WHT Pro
  • 1689 postów
  • Firma:GolGraf
  • Imię:Łukasz

Napisany 09 listopad 2011 - 09:33

Mnie dziwi, że znajdują się ludzie, którzy wiedzą jak założyć firmę a nie wiedzą, jak sprawdzić takie informacje i dają się nabierać. Normalnie taki sam poziom jak numer z cyganką czy z wnuczkiem ;)

GolGraf - usługi różne

#30 KrzysztofK

Nowy użytkownik

• Użytkownicy
  • 1 postów
  • Imię:Krzysztof
  • Nazwisko:Karło

Napisany 09 listopad 2011 - 13:39

Mnie też dziwi żę ktos prowadzi firme a nie umie czytac ze zrozumieniem pism i wpłaca wszegdzie gdzie go o to poproszą... ;p
Gratuluje pomysłu, na pewno mają sporą liczbę zapisanych.
Co do ofert to jednym się nie przydadzą ale innym tak, każdy decyduje za siebie;)

#31 www.mzone-net.eu

Weteran WHT

• Firma Bronze
  • 3654 postów
  • Firma:MZone Group
  • Imię:Ireneusz

Napisany 09 listopad 2011 - 14:17

A ja to rozumiem i się nie dziwię. Każdy z nas jest wychowywany inaczej, w innym środowisku, szkole i oczywiście przez innych rodziców. Nikt z nas nie miał takich samych warunków "Tworzenia" swojego umysłu, sposobu myślenia czy poszukiwania jakieś informacji na dany temat.

Po latach nasz umysł jest ukształtowany do potrzeb naszego środowiska. Nie oczekujcie więc, że dwie osoby będą interpretowały złożony tekst identycznie, każdy czytający takie pismo dostosowuje je pod swój kierunek, tłumaczy zagadnie jak je zna, a nie jak sa one prawdziwe.

Pismo jest specjalnie ukierunkowane na "urzędowy wygląd", tak aby złapać psychologiczną drogą danego przedsiębiorce do zapłacenia.
Jak ktoś napisał w powyższym temacie, kasa leci i to nie ciurkiem, tylko jak ulewa z nieba. Ta firma ma prawników, wykształconych konsultantów, tylko po to aby zarabiać pieniądze. Polski przedsiębiorca myśli, że skoro dostał pismo wyglądające na pismo urzędowe to jest to obowiązkowe i pewnie gdzieś coś przeoczył przy zakładaniu swoje małej firmy.

Duże firmy mają prawników i mają możliwość zinterpretowania danego pisma pod względem prawnym, zresztą pewnie takie pisma dostają tylko małe biznesy, których nie stać na prawników, a na myśl o Polskim urzędzie kojarzy mu się komunistyczne SB.

Tak więc nie dziwcie się się i zróbcie wszystko, aby Pani Zosia z warzywnego nie musiała oddawać worka kartofli z zysków aby zapłacić to wpisowe.

| www.mzone-net.eu | Serwery wirtualne z darmową domeną | Serwery VPS od 20 złotych | Serwery Reseller od 30 złotych |

| Domeny PL: rejestracja 15.99 PLN, odnowienie tylko 59.04 PLN |

#32 Pawel_15

Weteran WHT

• WHT Pro
  • 1442 postów
  • Imię:Paweł

Napisany 09 listopad 2011 - 15:48

No jak zwykle się z Irkiem muszę zgodzić.

Dodam tylko że nie powinno się wszystkiego ,,na tępo" płacić co przyjdzie do zapłacenia. Ja mam opory przed płaceniem rachunków, każdy sprawdzam po kilka razy, zwłaszcza numer konta, czasem jak zmieniają to dzwonię i sprawdzam czy to na pewno nie jest podpucha. Po prostu do każdego (no prawie każdego :) ) kto mi każe płacić podchodzę z dozą ostrożności. Rachunki owszem trzeba w terminie opłacać ale warto sprawdzać komu i za co się płaci.

1 Użytkowników czyta ten temat

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych użytkowników