Skocz do zawartości

Web Hosting Talk

• progreso.pl

Partner technologiczny

Upraszczamy to, co inni starają się komplikować. Prosto, pewnie, przyjaźnie - tak robimy hosting!
  • Kei.pl

Partner technologiczny

Kei.pl działa na polskim rynku internetowym od 2000 roku. Obecnie na blisko 300 serwerach w Centrum Danych Kei.pl znajduje się kilkadziesiąt tysięcy stron WWW.
  • S-NET.info

Partner technologiczny

S-NET to dostawca usług dla biznesu. Najważniejsze usługi świadczone przez firmę to usługi Centrum Danych, dostęp do Internetu, transmisja danych oraz tranzyt do różnych operatorów.
  • Sprint Data Center

Partner technologiczny

Sprint Data Center to jedyne w Polsce północno-wschodniej i jednocześnie jedno z najnowocześniejszych w kraju centrum przechowywania i przetwarzania danych.

Moderacja punktów

• Nie możesz odpowiadać w tym temacie
11 odpowiedzi na ten temat

Moderacja punktów

#1 xorg

PHP, SEO & vBulletin developer

• WHT Pro
  • PipPipPipPipPipPipPipPip
  • 1591 postów

Napisany 06 sierpień 2011 - 16:03

Hey, chyba nie tak być powinno.

Dodany obrazek

Po to każdy może dawać plusy i minusy w ograniczonej ilości, aby mógł robić z nimi co chce ?

Nie bronię tu nikogo, nikogo nie oskarżam, ale z jakiej racji Patryk którego dyskusja kompletnie nie dotyczyła decyduje o minusach danych przez Mzone, a np. przykładowo tym, że Mzone dostał od Sebaka za każdy post minusa już nie ?

Równie dobrze teraz mogę żądać usunięcia wszystkich minusów nadanych Mzone, gdyż

Ale dawać megi minusów za to, że napisała coś nie po Twojej myśli naprawdę nie musisz (usunąłem go)..
przecież też dostał minusy za to, że komuś się nie spodobała treść jego wypowiedzi.
Funkcjonalna, sprawna wyszukiwarka mp3 muzyki klubowej :) a tu serwery CS ;)

Polecam serwery VPS.

#2 nrm

Weteran WHT

• Moderatorzy
  • 1765 postów
  • Firma:{netBOMB}
  • Imię:Mirek

Napisany 06 sierpień 2011 - 16:06

1. Już była dyskusja o moderacji punktów. Imho sprawa jest zamknięta (słusznie).

2. Te punkty należało skasować, MZone zachował się skandalicznie. To nie jest instrument do walki między sobą.

#3 xorg

PHP, SEO & vBulletin developer

• WHT Pro
  • 1591 postów

Napisany 06 sierpień 2011 - 16:07

1. Nie jest zamknięta, skoro nadal coś jest nie jasne
2. To należy tez skasować wiele innych punktów z tego tematu, które niekoniecznie poprawnie zostały rozdane.

Pomijam już fakt dyskusji w tamtym temacie, gdzie moderatorzy powinni uspokoić sytuacje (niekoniecznie przez zamknięcie tematu), zamiast żwawo wchodzić w dyskusję podsycając ogień ;)

Ten post był edytowany przez xorg dnia: 06 sierpień 2011 - 16:08

Funkcjonalna, sprawna wyszukiwarka mp3 muzyki klubowej :) a tu serwery CS ;)

Polecam serwery VPS.

#4 kafi

Weteran WHT

• WHT Pro
  • 2540 postów

Napisany 06 sierpień 2011 - 16:09

Pod każdym postem masz taki guzik jak RAPORTUJ. Jeśli nie podoba ci się treść postu, albo też cyferka w prawym dolnym rogu postu, to klikasz na owy guziczek i o tym piszesz. Jeśli twoje "ale" są zasadne, to owe cyferki znikają.

(Można by rzec, że przetestowane ;) )

Ten post był edytowany przez kafi dnia: 06 sierpień 2011 - 16:10

#5 nrm

Weteran WHT

• Moderatorzy
  • 1765 postów
  • Firma:{netBOMB}
  • Imię:Mirek

Napisany 06 sierpień 2011 - 16:15

Ja w ogóle nie jestem zwolennikiem tego systemu i nigdy nie byłem. Imho zawsze będzie powodował nadużycia, a my nie jesteśmy od tego (ani nawet nie jesteśmy w stanie wszystkiego wyłapać) aby sprawdzać zasadność każdego jednego punktu.

Zobacz postxorg, o 06 sierpień 2011 - 16:07, powiedział:

Pomijam już fakt dyskusji w tamtym temacie, gdzie moderatorzy powinni uspokoić sytuacje (niekoniecznie przez zamknięcie tematu), zamiast żwawo wchodzić w dyskusję podsycając ogień ;)
W mojej opinii podsycania tam nie było. Patryk raz: słusznie wyłapał brzydką zagrywkę z minusami, dwa słusznie zauważył, że post obrażonej pani był nie w porządku. To MZone dostał furii, nie pierwszy raz zresztą.

Zamykać można, tylko co będzie jak już wszystko zamkniemy? ;)

#6 www.mzone-net.eu

Weteran WHT

• Firma Bronze
  • 3654 postów
  • Firma:MZone Group
  • Imię:Ireneusz

Napisany 06 sierpień 2011 - 16:45

Tym się różnimy, niestety każdy inaczej patrzy na tą samą sprawę.

| www.mzone-net.eu | Serwery wirtualne z darmową domeną | Serwery VPS od 20 złotych | Serwery Reseller od 30 złotych |

| Domeny PL: rejestracja 15.99 PLN, odnowienie tylko 59.04 PLN |

#7 patryk

og. carpe diem.

• Moderatorzy
  • 1813 postów

Napisany 06 sierpień 2011 - 18:18

Zobacz postxorg, o 06 sierpień 2011 - 16:03, powiedział:

Nie bronię tu nikogo, nikogo nie oskarżam, ale z jakiej racji Patryk którego dyskusja kompletnie nie dotyczyła decyduje o minusach danych przez Mzone, a np. przykładowo tym, że Mzone dostał od Sebaka za każdy post minusa już nie ?

Mam uprawnienia to decyduje, jeśli administracja forum uzna, że ich nadużywam to mi je zabierze. Plusy i minusy miały służyć do oceny merytoryczności postów a nie wyrażania swojej sympatii (jak to niektórzy tutaj robią), a te od megi akurat były najbardziej merytoryczne w tym temacie..

Naprawdę zdumiewa mnie, że po tym co się działo w dyskusji i całej tej szopce jedyny wniosek jaki się pojawia dotyczy tego, że moderator wpłynął na przyznanie reputacji.
"Pozdrowionka i ocenka".
www.neteasy.pl

#8 Tomasz Fiedoruk

BOSS

• Administrator
  • 4319 postów
  • Firma:WHT

Napisany 06 sierpień 2011 - 18:45

Zobacz postpatryk, o 06 sierpień 2011 - 18:18, powiedział:

Plusy i minusy miały służyć do oceny merytoryczności postów a nie wyrażania swojej sympatii (jak to niektórzy tutaj robią), a te od megi akurat były najbardziej merytoryczne w tym temacie..
Dokładnie!

I nie chodzi mi tu akurat jedynie o wywołany przypadek. Codziennie kilkanaście punktów repu jest cofane za nieregulaminowe stosowanie.

http://www.webhostin...amin-reputacji/
Masz stronę? Zarabiaj na sprzedaży linków. Gwarantowane stawki od pierwszego dnia SeoPilot

#9 Pawel_15

Weteran WHT

• WHT Pro
  • 1442 postów
  • Imię:Paweł

Napisany 06 sierpień 2011 - 23:48

Jeno na swoim przykładzie żem zauważył że nie jest tak do końca... Jednemu zostawiacie, innemu kasujecie - zależy od tego czy to swój, obcy czy postronny.

#10 Tomasz Fiedoruk

BOSS

• Administrator
  • 4319 postów

Napisany 07 sierpień 2011 - 08:19

Kolejny od teorii spiskowej ;) Usuwamy / interweniujemy:
1. Jak ktoś zgłosi.
2. Jak zauważymy.
Masz stronę? Zarabiaj na sprzedaży linków. Gwarantowane stawki od pierwszego dnia SeoPilot

#11 Pawel_15

Weteran WHT

• WHT Pro
  • 1442 postów
  • Imię:Paweł

Napisany 07 sierpień 2011 - 11:08

Akurat w tym przypadku nie dążę do szukania teorii spiskowych, ani powiązań WHT z obcymi służbami :D Po prostu dostałem wczoraj minusa, uważam że niesłusznie, temat dość gorący był i dziwię się dlaczego punkty ujemne dodane przez MZone zostały anulowane a mój minus nie został zauwazony. Dodam od siebie że ostatnio zaraportowałem jakiś tam post Tomka bo totalnie nie wnosił nic do gadki i post ten po chwili został wydzielony z tematu. To żeby nie było że oskarżam administrację o bycie równymi i równiejszymi :)

#12 Tomasz Fiedoruk

BOSS

• Administrator
  • 4319 postów

Napisany 07 sierpień 2011 - 14:32

Zobacz postPawel_15, o 07 sierpień 2011 - 11:08, powiedział:

Po prostu dostałem wczoraj minusa, uważam że niesłusznie,
Jak widzisz, że dostajesz - niesprawiedliwie to raportuj :)

Zobacz postPawel_15, o 07 sierpień 2011 - 11:08, powiedział:

Dodam od siebie że ostatnio zaraportowałem jakiś tam post Tomka bo totalnie nie wnosił nic do gadki i post ten po chwili został wydzielony z tematu.
Tam to się nawet sam usunąłem ;)

1 Użytkowników czyta ten temat

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych użytkowników