Skocz do zawartości

Web Hosting Talk

• progreso.pl

Partner technologiczny

Upraszczamy to, co inni starają się komplikować. Prosto, pewnie, przyjaźnie - tak robimy hosting!
  • Kei.pl

Partner technologiczny

Kei.pl działa na polskim rynku internetowym od 2000 roku. Obecnie na blisko 300 serwerach w Centrum Danych Kei.pl znajduje się kilkadziesiąt tysięcy stron WWW.
  • S-NET.info

Partner technologiczny

S-NET to dostawca usług dla biznesu. Najważniejsze usługi świadczone przez firmę to usługi Centrum Danych, dostęp do Internetu, transmisja danych oraz tranzyt do różnych operatorów.
  • Sprint Data Center

Partner technologiczny

Sprint Data Center to jedyne w Polsce północno-wschodniej i jednocześnie jedno z najnowocześniejszych w kraju centrum przechowywania i przetwarzania danych.

[oferta] HandHost.pl

33 odpowiedzi na ten temat

[oferta] HandHost.pl

#21 HandHost.pl

Nowy użytkownik

• Firma Bronze
  • 2 postów
  • Firma:HandHost
  • Imię:Edyta
  • Nazwisko:Ząbek

Napisany 03 sierpień 2011 - 11:00

Regulamin dodany :)

#22 DawPi

Stały użytkownik

• Użytkownicy
  • PipPipPipPipPip
  • 159 postów

Napisany 03 sierpień 2011 - 11:04

Nie wiedziałem, że na dżamli można zrobić tak dobrą stronę. Gratulacje!
intermedia - profesjonalne rozwiązania Invision Power Board

#23 HandHost.pl

Nowy użytkownik

• Firma Bronze
  • 2 postów

Napisany 03 sierpień 2011 - 11:09

Zobacz postDawPi, o 03 sierpień 2011 - 11:04, powiedział:

Nie wiedziałem, że na dżamli można zrobić tak dobrą stronę. Gratulacje!

Wiesz, Joomla to potężne narzędzie ;) Dzięki za opinie o stronie :) A jeszcze jedno.. Wiesz, że wyszła już wersja 1.7? ;) Jeszcze nie testowałam ale zobaczymy co pokazali :)

Ten post był edytowany przez HandHost.pl dnia: 03 sierpień 2011 - 11:10

#24 piescik

Nowy użytkownik

• Użytkownicy
  • 3 postów
  • Imię:Krzysztof

Napisany 03 sierpień 2011 - 11:27

Pani Edyto - tak na szybko z Waszego regulaminu:
"Usługodawca zastrzega sobie prawo do wprowadzenia nowego Regulaminu oraz zmian Regulaminu w dowolnym czasie. Nowy Regulamin wchodzi w życie z dniem jego publikacji, a wszelkie wcześniejsze postanowienia w tym zakresie tracą ważność." - to podpada pod Niedozwolone Klauzule UOKiK , warto jeszcze raz przejrzeć regulamin. Temat bardzo gorący ostatnio, a przecież kolejny sprytny inaczej prawnik może wziąć na cel firmy hostingowe :)
Pozdrawiam i życzę powodzenia.

#25 HandHost.pl

Nowy użytkownik

• Firma Bronze
  • 2 postów

Napisany 03 sierpień 2011 - 14:01

Zobacz postpiescik, o 03 sierpień 2011 - 11:27, powiedział:

Pani Edyto - tak na szybko z Waszego regulaminu:
"Usługodawca zastrzega sobie prawo do wprowadzenia nowego Regulaminu oraz zmian Regulaminu w dowolnym czasie. Nowy Regulamin wchodzi w życie z dniem jego publikacji, a wszelkie wcześniejsze postanowienia w tym zakresie tracą ważność." - to podpada pod Niedozwolone Klauzule UOKiK , warto jeszcze raz przejrzeć regulamin. Temat bardzo gorący ostatnio, a przecież kolejny sprytny inaczej prawnik może wziąć na cel firmy hostingowe :)
Pozdrawiam i życzę powodzenia.

Dziękuje bardzo za ostrzeżenie i poprawkę.. Usunęłam ten punkt, bo rzeczywiście to troszkę nieporozumienie. Dziękuję serdecznie ;)

#26 mFilmy.com

Stały użytkownik

• Użytkownicy
  • PipPipPipPipPip
  • 212 postów
  • Imię:Kamil

Napisany 11 sierpień 2011 - 19:37

No cóż mogę powiedzieć, powodzenia! ;)

#27 HandHost.pl

Nowy użytkownik

• Firma Bronze
  • 2 postów

Napisany 15 sierpień 2011 - 21:59

Wszyscy użytkownicy z tego forum którzy przy zamówieniu dowolnego pakietu (z wyłączeniem pakietów SMS) wpiszą kod promocyjny: whtforum dostaną rabat 30%.

#28 Igorek

Stały użytkownik

• Użytkownicy
  • PipPipPipPipPip
  • 161 postów
  • Firma:jeszcze nie ma
  • Imię:Bartek
  • Nazwisko:Bator

Napisany 08 listopad 2011 - 07:08

A dla czego ta stronka nie działa od długiego czasu
Jeśli serwer to tylko biznes-host (reflink). Naprawdę solidne serwery

#29 maniks

Stały użytkownik

• Użytkownicy
  • PipPipPipPipPip
  • 208 postów
  • Imię:Mariusz
  • Nazwisko:Czajkowski

Napisany 08 listopad 2011 - 07:25

Upadli? Zamknęli interes? Po prostu nie podbili rynku hostingowego :)

#30 Devil

Weteran WHT

• WHT Pro
  • PipPipPipPipPipPipPipPip
  • 506 postów
  • Firma:Rackspace.com
  • Imię:Kamil

Napisany 08 listopad 2011 - 10:09

To sobie długo działali :)

#31 d.v

Blargh!

• WHT Pro
  • 1689 postów
  • Firma:GolGraf
  • Imię:Łukasz

Napisany 08 listopad 2011 - 12:40

Domena zarejestrowana w lipcu. 4 miesiące później już się zawinęli? To chyba nowy rekord ;)

GolGraf - usługi różne

#32 www.mzone-net.eu

Weteran WHT

• Firma Bronze
  • 3654 postów
  • Firma:MZone Group
  • Imię:Ireneusz

Napisany 08 listopad 2011 - 12:53

Wielu młodych ludzi myśli że to łatwy biznes (firma hostingowa). Przecież co to za sztuka postawić serwer zrobić stronę i już jesteśmy biznesmenami. Kasa będzie leciała jak nic, już od pierwszego dnia, dlaczego? Bo mamy wyjątkowy i tani produkt.

Nic bardziej mylnego, początkowe stadium prowadzenia firmy to nie lada zadanie. Utrzymanie kosztów serwera, ZUS, pracowników zakupu oprogramowanie to nie są kwoty w setkach złotych a raczej w tysiącach. Wiele osób niestety nie zdaje sobie z tego sprawę. Ponadto na rynku jest ogromna konkurencja, w czasach kryzysu utrzymają się tylko doświadczone firmy, które mają już swoich stałych klientów.

Pamiętajcie (tu kieruje słowa do młodych zapaleńców prowadzenia własnej firmy), że nie uruchomicie firmy małym kosztem, nie da się tego zrobić za 300 złotych. Firmy które działają na forum są to przeważnie firmy z wieloletnim stażem, więc nowa firma wiosny nie uczyni, a tylko nagoni zagubionego klienta do znanej firmy i przekona go, że nie warto brać usług w nowych firmach.

To co napisałem powyżej oczywiście nie jest negacją dla młodych firm, jednak zróbcie to porządnie, nie liczcie na szybki zysk, który dopiero przychodzi w zasadzie po około 2 lat działalności na rynku.

Ten post był edytowany przez www.mzone-net.eu dnia: 08 listopad 2011 - 12:55

| www.mzone-net.eu | Serwery wirtualne z darmową domeną | Serwery VPS od 20 złotych | Serwery Reseller od 30 złotych |

| Domeny PL: rejestracja 15.99 PLN, odnowienie tylko 59.04 PLN |

#33 d.v

Blargh!

• WHT Pro
  • 1689 postów
  • Firma:GolGraf
  • Imię:Łukasz

Napisany 08 listopad 2011 - 13:09

I po raz kolejny Irek ma rację. Ten temat był wałkowany już wielokrotnie, ale nadal należy przypominać, że to trudna branża. Ja sam mam niby doświadczenie, wiedzę itd. a mino to nie bawię się w "golgraf-hosta", hostuję siebie i swoich klientów, którzy mają u mnie zamawiane inne usługi, nie wygłupiam się z otwartą firmą hostingową, bo wiem jak trudny jest to biznes, szczególnie w tak niepewnym momencie jak teraz.
Prócz spraw i kosztów wymienionych przez Ireneusza trzeba wziąć pod uwagę jeszcze dwie rzeczy - ograniczone zaufanie i duży stopień ryzyka powiązany z odpowiedzialnością. To pierwsze jest wymogiem przy prowadzeniu "otwartego" hostingu, w końcu nie każdy klient jest odpowiedzialnym, poważnym człowiekiem, zdarzają się tacy, którzy będą psuć i mieszać - czy będzie to zamierzone czy nie, to i tak firma hostingowa ponosi za wszystko odpowiedzialność. W przypadku hostowania ograniczonej liczby zaufanych klientów sprawa jest znacznie prostsza a ryzyko znacznie ograniczone. Druga sprawa jest powiązana częściowo z pierwszą - w razie fuckupu przy otwartym hostingu właściciele i administratorzy dostają momentalnie po dupie, a klienci rzadko wybaczają jakiekolwiek wpadki. A w momencie, kiedy zysk jest minimalizowany w walce o każdego klienta strata nawet niewielkiej części tych klientów może być gwoździem do trumny dla takiej firmy.

GolGraf - usługi różne

#34 Igorek

Stały użytkownik

• Użytkownicy
  • PipPipPipPipPip
  • 161 postów
  • Firma:jeszcze nie ma
  • Imię:Bartek
  • Nazwisko:Bator

Napisany 09 listopad 2011 - 17:29

A miałem zamiar u nich kupić hosting. Jak cieszę się, że tego nie zrobiłem
Jeśli serwer to tylko biznes-host (reflink). Naprawdę solidne serwery