rshmn, o 1.03.2006, 21:29, powiedział:
Tylko ten transfer, 8 GB /m-c w jedna strone za 700PLN ;P Wydaje mi sie ze i my, i Home.pl ma sie w tej kwesti
ZNACZNIE lepiej od firmy, ktora polecasz

Nie polecam tej firmy, ja jestem na nich skazany! Co z tego, że macie więcej transferu, skoro nie oferujecie PHP 5.1 oraz MySQL 5. Gdybyście to zaoferowali, to na pewno skorzystałbym z Waszej oferty!
Ogólnie, to nasz rynek hostingowy jest ubogi. Jest to zabawne, aby w erze popularności PHP polscy dostawcy usług hostingowych prześcigali się w oferowaniu coraz to większych pojemności zapominając o najważniejszej rzeczy - platformie roboczej! Na cholerę mi 10, 20 czy 100 GB?!!! Pytam się Was, dostawców usług hostingowych, po co mi tak kolosalna powierzchnia? Co ja mam tam trzymać? Moją kolekcję filmów rodzinnych? Na pewno nikogo to nie zaciekawi!
Tworzę aplikacje webowe dla klientów. Chciałbym iść do przodu, a nie stać w miejscu! Obecnie tworzę dużą aplikację używając PHP 5.1, zintegrowanej z nią biblioteki PDO do wydajnej i w końcu normalnej obsługi bazy danych oraz używam MySQL 5, która jest wspaniałą bazą danych! Ma znacznie większe możliwości i jest wydajniejsza niż MySQL 4! Ale co z tego, skoro w Polsce mogę to wrzucić jedynie na nQ.pl!
Drodzy dostawcy, pomyślcie na tym. Pracuję w dużej firmie programistycznej i wszyscy moi znajomi są zmuszeni do korzystania z zagranicznych hostów, bo mamy strasznie zacofany i ubogi rynek hostingowy!
Zaprzestańcie wyścig powierzchni, zaoferujcie normalne i potrzebne usługi jak najnowsze wersje PHP, MySQL i kilka innych przydatnych elementów, które bezpośrednio wpłyną na jakość i wydajność tworzonych aplikacji.
I nie bierzcie przykładu z sisco.pl, bo dzisiaj w ich specyfikacji technicznej dowiedziałem się, że ich serwery... normalnie... obsługują PHP 3!!! Wow! Dawno już tego nie widziałem. O PHP 5.1 nie pytam się tej firmy, bo zapewne nie wiedzą co to jest! Może w 2056 r. wdrożą 5.0, kiedy będzie już PHP 63!
Aż płakać się chce, że nie ma gdzie w Polsce wrzucić stronki stworzonej w topowych technologiach...