Skocz do zawartości

Web Hosting Talk

• progreso.pl

Partner technologiczny

Upraszczamy to, co inni starają się komplikować. Prosto, pewnie, przyjaźnie - tak robimy hosting!
  • Kei.pl

Partner technologiczny

Kei.pl działa na polskim rynku internetowym od 2000 roku. Obecnie na blisko 300 serwerach w Centrum Danych Kei.pl znajduje się kilkadziesiąt tysięcy stron WWW.
  • S-NET.info

Partner technologiczny

S-NET to dostawca usług dla biznesu. Najważniejsze usługi świadczone przez firmę to usługi Centrum Danych, dostęp do Internetu, transmisja danych oraz tranzyt do różnych operatorów.
  • Sprint Data Center

Partner technologiczny

Sprint Data Center to jedyne w Polsce północno-wschodniej i jednocześnie jedno z najnowocześniejszych w kraju centrum przechowywania i przetwarzania danych.

pure-ftpd - problem z uruchomieniem

• Nie możesz odpowiadać w tym temacie
2 odpowiedzi na ten temat

pure-ftpd - problem z uruchomieniem

#1 Moreno

Nowy użytkownik

• Użytkownicy
  • 6 postów

Napisany 25 lipiec 2011 - 13:14

Jako że jestem nowy na forum, chciałbym się wszystkich przywitać :)

Mam problem z uruchomieniem pure-ftpd na serwerze vps (ultimahost) pracującym pod systemem CentOS 5-x86_64.

Wpis z logu:
Jul 25 15:56:09 moreno pure-ftpd: (?@?) [ERROR] Unable to switch capabilities : Operation not permitted

Z tego co doczytałem, możliwą przyczyną może być ograniczenie serwera vps.

Teraz pytanie, czy ktoś z Was miał podobny problem i poradził sobie z jego rozwiązaniem? Jeśli tak to prosiłbym o pomoc.

Jeśli potrzebne były by jeszcze jakieś informacje, a je pominąłem to proszę napisać jakie, a postaram się je dodać. Pozdrawiam

#2 patrys

Czarny charakter

• Moderatorzy
  • PipPipPipPipPipPipPipPip
  • 2029 postów
  • Imię:Patryk

Napisany 25 lipiec 2011 - 13:50

Napisz do supportu z tym komunikatem błędu, albo przekompiluj pure z "--without-capabilities".

.

#3 Moreno

Nowy użytkownik

• Użytkownicy
  • 6 postów

Napisany 25 lipiec 2011 - 20:50

Dziękuję za odp. Niestety pure-ftpd nie udało mi się uruchomić, za to proftpd działa ok, także po części problem mam rozwiązany.

1 Użytkowników czyta ten temat

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych użytkowników