Skocz do zawartości

Web Hosting Talk

• progreso.pl

Partner technologiczny

Upraszczamy to, co inni starają się komplikować. Prosto, pewnie, przyjaźnie - tak robimy hosting!
  • Kei.pl

Partner technologiczny

Kei.pl działa na polskim rynku internetowym od 2000 roku. Obecnie na blisko 300 serwerach w Centrum Danych Kei.pl znajduje się kilkadziesiąt tysięcy stron WWW.
  • S-NET.info

Partner technologiczny

S-NET to dostawca usług dla biznesu. Najważniejsze usługi świadczone przez firmę to usługi Centrum Danych, dostęp do Internetu, transmisja danych oraz tranzyt do różnych operatorów.
  • Sprint Data Center

Partner technologiczny

Sprint Data Center to jedyne w Polsce północno-wschodniej i jednocześnie jedno z najnowocześniejszych w kraju centrum przechowywania i przetwarzania danych.

- - - - -

[OPINIE] Hostilla.pl

7 odpowiedzi na ten temat

[OPINIE] Hostilla.pl

#1 konzoid

Nowy użytkownik

• Użytkownicy
  • 10 postów
  • Firma:Etop sp. z o.o.
  • Imię:Konrad
  • Nazwisko:Olszewski

Napisany 21 lipiec 2011 - 14:27

Uprzejmie prosze o opinie o Hostilla.pl

#2 UPhost.pl

Weteran WHT

• Firma Bronze
  • PipPipPipPipPipPipPipPip
  • 1158 postów
  • Firma:UPhost
  • Imię:Damian
  • Nazwisko:Miodek

Napisany 21 lipiec 2011 - 14:41

twór etop.pl więc pewnie stabilnie.
UPHost.pl - Serwery www, Serwery Reseller, Serwery za SMS, ! VPS od 18,50 zł Miesięcznie Polska lokalizacja ! Intel Xeon X3430 Quad Core w Polsce już od 271 zł miesięcznie ! Internet JEST NASZ !

#3 theqkash

Weteran WHT

• WHT Pro
  • 668 postów
  • Imię:Łukasz

Napisany 21 lipiec 2011 - 17:48

DZIAŁ ADMINISTRACJI TECHNICZNEJ DZIAŁ HANDLOWY

email: dat@etop.pl email: dh@etop.pl
nr tel. +48. 22 578 03 23 nr tel. +48. 22 578 03 21

konzoid

Nowy użytkownik

GrupaUżytkownicy
Postów7
Rejestracjadziś, 15:20
Firma:Etop sp. z o.o.

Dziwne...
Jeśli hosting w Polsce to tylko Castpol, a jeśli w Holandii/UK bez limitów to tylko Site5 - (a kod FREETRIAL przy zamówieniu na 1 miesiąc pozwala testować za darmo!).
Jeśli VPS'y to jedynie Ultimahost - VPS_50 - 50% rabatu na pierwszą płatność za serwer VPS.
Otrzymaj 100% więcej pieniążków z pierwszej wpłaty w e24cloud!

#4 kafi

Weteran WHT

• WHT Pro
  • 2537 postów

Napisany 21 lipiec 2011 - 18:55

To dziwne, że pracownik prosi na forum o opinie o usługach reprezentowanej przez siebie firmy?
Póki nie będzie zgrywał rozdwojenia jaźni między pracowaniem a klientowaniem, to IMO nie ma tu nic złego...

#5 hosting.pomorze

Nowy użytkownik

• Użytkownicy
  • 3 postów

Napisany 22 lipiec 2011 - 02:10

Nie będąc przekonanym czy opinia o stronie głównej mieści się przeznaczeniu bierzącego tematu tudzież działu forum, 
swoją wypowiedź przesyłam ze stosowną ostrożnością.

Rejestracja praktycznie nie działa, overflow ładowania nie znika pod operą, kiedy już się pojawi zostaje na zawsze, chyba że przejdziemy do innej zakładki a potem wrócimy na tą ze stroną hostzilla.

Podczas rejestracji, błedy pojawiają na wszystkie możliwe sposoby, raz przez javascript:alert() raz w kodzie HTML stony, oto kilka z nich:

(alert)
Sprawdzanie poprawności MAC stanu widoku nie powiodło się. Jeśli ta aplikacja znajduje się na farmie lub w klastrze sieci Web, należy pamiętać, że w konfiguracji <machineKey> musi być zdefiniowany taki sam element validationKey i algorytm sprawdzania poprawności. Nie można używać polecenia AutoGenerate w klastrze.
NIe znam się na ASP, ale czy z tego powodu musze oglądać podobne "wybroczyny"?

Sorry, the password you selected cannot be used because it is too weak and would be too easy to crack. Please select a password with strength rating of 10 or higher.
Po pierwsze, skąd mam wiedzieć kiedy moje hasło jest "strong enought" kiedy brakuje analizarora siły hasła "onfly".
Po drugie nie rozumiem po angielsku.
Dalej.

Utworzyłem konto, zostałem nań automatycznie zalogowany, po wylogowaniu, nie da się ponownie zalogować, takie konto nie istnieje, na e-mail nie przyszła żadna wiadomość potwierdzająca rejestrację.

Tak wygląda moje pierwsze 5 minut doświadczeń ze stroną hostzilla, niestety nie napawaja one optymizmem.
Moim zdaniem strona jest mocno niedopracowana, jej najbliższa przyszłość powinna się ograniczać do środowiska testowego.
Wrażenie że mam do czynienia z amatorami będzie Wam - drodzy koledzy z hostzilla vel etop - zatrzeć trudno :(

Pozdrowionka!

Ten post był edytowany przez hosting.pomorze dnia: 22 lipiec 2011 - 02:16

#6 vilgefortz

Stały użytkownik

• Użytkownicy
  • PipPipPipPipPip
  • 142 postów

Napisany 22 lipiec 2011 - 06:08

W dobrym tonie nie jest krytykowanie publiczne firmy swiadczacej uslugi o charakterze konkurencyjnym.
Tym bardziej jesli samemu ma sie cos za uszami ...

http://hosting.pomor...s/14dnitest.gif
http://proste.pl/img/test_14_dni.gif

#7 konzoid

Nowy użytkownik

• Użytkownicy
  • 10 postów
  • Firma:Etop sp. z o.o.
  • Imię:Konrad
  • Nazwisko:Olszewski

Napisany 22 lipiec 2011 - 10:49

Dla nas opinie naszych potencjalnych klientów o naszych produktach są niezwykle istotne.
Wszelkie zauważone niedociągniecia przez forumowiczów natychmiast są przekazywane do developerów celem poprawy.

Bardzo dziękuje za wskazanie iż "frontend" hostilli nie jest kompatybilny z operą, oraz za odkrycie błędu "MAC cluster"

Wszystkie te kwestie zostały przekazane do podwykonawcy wykonującego "frontend" serwisu i będą wkrótce wyeliminowane.

Promocje na stronie takie jak 3 miesiące za 1 PLN czy nawigacja działają i mam nadzieję, że któryś z forumowiczów będzie miał opinie o działaniu samej usługi, nie tylko frontendu (czyli szybkość ładowania stron , czy support czy panel zarządzania samymi usługami)

Liczę na więcej komentarzy. Zarówno negatywnych jak i pozytywnych

Pozdrawiam

Konrad Olszewski

#8 Sponsi

Weteran WHT

• WHT Pro
  • 3126 postów
  • Firma:GSA
  • Imię:Miłosz

Napisany 23 luty 2012 - 16:47

Jakieś newsy na temat działania tej platformy? Ma ktoś? Heh