Skocz do zawartości

Web Hosting Talk

• progreso.pl

Partner technologiczny

Upraszczamy to, co inni starają się komplikować. Prosto, pewnie, przyjaźnie - tak robimy hosting!
  • Kei.pl

Partner technologiczny

Kei.pl działa na polskim rynku internetowym od 2000 roku. Obecnie na blisko 300 serwerach w Centrum Danych Kei.pl znajduje się kilkadziesiąt tysięcy stron WWW.
  • S-NET.info

Partner technologiczny

S-NET to dostawca usług dla biznesu. Najważniejsze usługi świadczone przez firmę to usługi Centrum Danych, dostęp do Internetu, transmisja danych oraz tranzyt do różnych operatorów.
  • Sprint Data Center

Partner technologiczny

Sprint Data Center to jedyne w Polsce północno-wschodniej i jednocześnie jedno z najnowocześniejszych w kraju centrum przechowywania i przetwarzania danych.

Tanie serwery i strony WWW na nazwa.pl

• Nie możesz odpowiadać w tym temacie
14 odpowiedzi na ten temat

Tanie serwery i strony WWW na nazwa.pl

#1 Michał87

Nowy użytkownik

• Użytkownicy
  • 4 postów

Napisany 19 lipiec 2011 - 13:53

Jako że jest to mój pierwszy post na tym forum, chciałbym wszystkich przywitać ;)

Na dobry początek chciałbym wrzucić informację promocji, jaką oferuje nazwa.pl, dzięki której można zakupić serwer lub stronę www w cenie 50zł netto. Nie znalazłem nigdzie indziej podobnego tematu, więc pozwoliłem sobie taki zacząć :)

Aby skorzystać z promocji, potrzebny jest numer kodu rabatowego, który wpisuje się podczas zakupu usługi. Posiadany przeze mnie kupon ma numer: APP-2WCNZYX i można go wykorzystać do 19 września. Jeśli komuś się przyda, to proszę bardzo :)

#2 Pawel_15

Weteran WHT

• WHT Pro
  • PipPipPipPipPipPipPipPip
  • 1442 postów
  • Imię:Paweł

Napisany 19 lipiec 2011 - 17:02

Tak a potem bulić 369 PLN co roku za serwer o podejrzanej reputacji albo 123 PLN za domenę. A potem jak wywalą albo będzie za drogo to będzie szybkie szukanie nowego dostawcy usług.

#3 wood

Weteran WHT

• WHT Pro
  • 850 postów

Napisany 19 lipiec 2011 - 21:53

Paweł, przecież przenieść się zawsze można, a pod obrazki na allegro hosting się nada. Wiem, że wszyscy tutaj masowo krytykują nazwa.pl, ja też nie jestem ich zwolennikiem. Po pierwsze miałem z nimi kilka lat temu spięcie, a poza tym wiem jak wygląda ich support. Przekonałem się nie tylko na własnej skórze, ale i od środka. Nie mniej jednak, pod prostą wizytówkę jeżeli ktoś lubi przepłacać, to wydaje mi się to sensowna opcja. Dobry uptime, sama szybkość działania nie jest znowu jakaś zła.
hosting: U n i x s t o r m (reflink)

#4 Pawel_15

Weteran WHT

• WHT Pro
  • 1442 postów
  • Imię:Paweł

Napisany 19 lipiec 2011 - 22:32

No ale ja nie chcę żeby przepłacał i żeby sie niepotrzebnie sparzył. Jest przeca tyle dobrych firm :)

#5 Michał87

Nowy użytkownik

• Użytkownicy
  • 4 postów

Napisany 20 lipiec 2011 - 01:03

Zgadzam się z Woodem, zawsze się można przenieść, a serwer za 50zł przez rok to okazja, moim zdaniem, całkiem niezła :) co do samej nazwy, korzystam ich usług od jakiegoś czasu, żadnych przykrych historii na razie nie miałem, a na jakość serwera też nie narzekam :)

#6 Sponsi

Weteran WHT

• WHT Pro
  • 3128 postów
  • Firma:GSA
  • Imię:Miłosz

Napisany 20 lipiec 2011 - 08:12

Atam okazja - sieka od molocha, ależ mi okazja...

#7 BlueMan

Programista

• WHT Pro
  • 1183 postów
  • Imię:Szymon

Napisany 20 lipiec 2011 - 08:32

Jesteś pewny, że jest to cena za rok? Nigdzie nie potrafię znaleźć takiej informacji.

Ten post był edytowany przez BlueMan dnia: 20 lipiec 2011 - 08:33

+ + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + +
Zbieram punkty______________________________________________\/

PS. Co jest do wygrania? xD

#8 Michał87

Nowy użytkownik

• Użytkownicy
  • 4 postów

Napisany 20 lipiec 2011 - 10:13

BluMan - racja, ta cena jest na pół roku, dzięki za zwrócenie uwagi i sorry za moje niedopatrzenie

#9 BlueMan

Programista

• WHT Pro
  • 1183 postów

Napisany 20 lipiec 2011 - 10:15

Jeszcze nie spotkałem się z promocją na nazwa/home która byłaby roczna. Większość (o ile nie nie wszystkie) są półroczne :)

#10 wood

Weteran WHT

• WHT Pro
  • 850 postów

Napisany 20 lipiec 2011 - 10:16

Zobacz postBlueMan, o 20 lipiec 2011 - 08:32, powiedział:

Jesteś pewny, że jest to cena za rok? Nigdzie nie potrafię znaleźć takiej informacji.
zwykle dawali na pół roku, a poza tym trzeba było czytać, czy nie jest to tylko dla firm, bo sobie klikniesz dalej, i już masz w skrzynce fakutrę do zapłaty na kwotę 300zł/netto.

#11 BlueMan

Programista

• WHT Pro
  • 1183 postów

Napisany 20 lipiec 2011 - 10:24

A nie faktura proforma?
No i jak się jest konsumentem, a nie firmą, to pewnie w terminie 10 dni można zrezygnować z usług :)

Więc wydaję mi się, że z tej fv na 300 zł jako konsument można się wymigać. Aczkolwiek nigdy nie ryzykowałem i wolałem najpierw poczytać regulamin, zasady promocji i czas trwania :]

#12 wood

Weteran WHT

• WHT Pro
  • 850 postów

Napisany 20 lipiec 2011 - 10:29

Przynajmniej jeszcze kiedyś to nie była proforma. Pomimo mojej upierdliwości "dla zasady" z tytułu błędu konsultanta, nie udało mi się nic wywalczyć. Na pamiątkę trzymam pisma od nich wydrukowane na ładnym papierze o podwyższonej gramaturze :)

Ten post był edytowany przez wood dnia: 20 lipiec 2011 - 10:29

#13 Sponsi

Weteran WHT

• WHT Pro
  • 3128 postów
  • Firma:GSA
  • Imię:Miłosz

Napisany 20 lipiec 2011 - 10:56

No i na początek to jest 14 dni testu, nie? I to raczej proformy są... akurat tutaj rynek sensownie u nas działa, bo w UK dają do zapłaty i nie ma marudzenia, plus często jest po prostu zwrot kasy jak jesteś niezadowolony, ale zapłacić najpierw trzeba.

#14 wood

Weteran WHT

• WHT Pro
  • 850 postów

Napisany 20 lipiec 2011 - 11:32

No właśnie to nie były proformy, jak jeszcze odnajdę po latach to Ci podeślę skan.

#15 Michał87

Nowy użytkownik

• Użytkownicy
  • 4 postów

Napisany 20 lipiec 2011 - 15:40

Teraz na początek przysyłają proformy

1 Użytkowników czyta ten temat

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych użytkowników