Skocz do zawartości

Web Hosting Talk

• progreso.pl

Partner technologiczny

Upraszczamy to, co inni starają się komplikować. Prosto, pewnie, przyjaźnie - tak robimy hosting!
  • Kei.pl

Partner technologiczny

Kei.pl działa na polskim rynku internetowym od 2000 roku. Obecnie na blisko 300 serwerach w Centrum Danych Kei.pl znajduje się kilkadziesiąt tysięcy stron WWW.
  • S-NET.info

Partner technologiczny

S-NET to dostawca usług dla biznesu. Najważniejsze usługi świadczone przez firmę to usługi Centrum Danych, dostęp do Internetu, transmisja danych oraz tranzyt do różnych operatorów.
  • Sprint Data Center

Partner technologiczny

Sprint Data Center to jedyne w Polsce północno-wschodniej i jednocześnie jedno z najnowocześniejszych w kraju centrum przechowywania i przetwarzania danych.

Wirtualny komputer?

• Nie możesz odpowiadać w tym temacie
7 odpowiedzi na ten temat

Wirtualny komputer?

#1 blown

Nowy użytkownik

• Użytkownicy
  • 1 postów

Napisany 07 lipiec 2011 - 22:16

Witam,
mam dość nie typowe pytanie. Czy istnieje coś takiego jak wirtualny komputer tzn. taki do którego mogę zalogować się np przez Team Viewer i bede miał dostępny normalny pulpit windowsa i mógł instalować ściągnięte programy oraz gry? Nie chodzi mi o wirtualną maszynę, którą mogę sobie postawić u siebie na pc tylko o komputer z drugiej części globu na którym jest karta graficzna i możliwość instalacji programów do wykonywania pewnych zadań.
Pozdrawiam

#2 dmho

Regularny użytkownik

• Użytkownicy
  • 88 postów

Napisany 07 lipiec 2011 - 22:18

Jest taka możliwość. Stawiasz windowsa, instalujesz na nim jakiś serwer VNC i wysyłasz do Abu Dhabi. Jak Ci już podłączą, to znając adres tego windowsa, masz dostęp do niego przez, chociażby, Team Viewera :)

#3 d.v

Blargh!

• WHT Pro
  • PipPipPipPipPipPipPipPip
  • 1689 postów
  • Firma:GolGraf
  • Imię:Łukasz

Napisany 07 lipiec 2011 - 23:24

Aj tam zaraz wysyłasz... Możesz wydzierżawić VPSa albo dedyka, który już tam jest. Odejdą spore koszty wysyłki ;)

GolGraf - usługi różne

#4 theqkash

Weteran WHT

• WHT Pro
  • 669 postów
  • Imię:Łukasz

Napisany 07 lipiec 2011 - 23:44

Który VPS czy dedyk ma montowaną jako-taką grafikę?
Jeśli hosting w Polsce to tylko Castpol, a jeśli w Holandii/UK bez limitów to tylko Site5 - (a kod FREETRIAL przy zamówieniu na 1 miesiąc pozwala testować za darmo!).
Jeśli VPS'y to jedynie Ultimahost - VPS_50 - 50% rabatu na pierwszą płatność za serwer VPS.
Otrzymaj 100% więcej pieniążków z pierwszej wpłaty w e24cloud!

#5 kafi

Weteran WHT

• WHT Pro
  • 2540 postów

Napisany 08 lipiec 2011 - 00:19

Pytanie, jakie to programy.
Jeśli takie wymagające DirectX albo co gorsza OpenGL, to takie cudo w środowisku zdalnym dosyć trudno uruchomić.
VNC żeby dobrze działało, to musi mieć dobre łącze, bo inaczej to żadna przyjemność.
A windowsowe RDP to też nie ze wszystkim działa.

#6 reroviren

Nowy użytkownik

• Użytkownicy
  • 3 postów

Napisany 07 październik 2011 - 12:01

Właśnie ostatnio szukałem podobnej nowinki, bo chciałem spróbować jak będzie działać, tylko się zastanawiam, jaki jest poziom bezpieczeństwa zapisywanych tam danych.

Ten post był edytowany przez reroviren dnia: 07 październik 2011 - 12:01

#7 RedHosti.pl

Często na forum

• Firma Bronze
  • 51 postów

Napisany 07 październik 2011 - 12:10

Witajcie,
Nasza chmura oferuje taką usługę, zapraszam do kontaktu na gg 13523541 bądź mail kontakt@redhosti.pl. Z serwerem będziesz mógł swobodnie łączyć poprzez VNC.
RedHosti.pl, stabilny dostawca hostingu w Polsce.
Konta shared od 60 zł brutto rocznie | Konta Resseler już od 111 zł brutto rocznie !

#8 pietrovek

Stały użytkownik

• Użytkownicy
  • PipPipPipPipPip
  • 128 postów

Napisany 07 październik 2011 - 13:10

jednak wydaje mi się że np. zagrać w grę przez VNC to raczej nic przyjemnego (mówiąc trochę sloganem - "mało efpeesów" (fps)) nawet firm na youtube ciężko obejrzeć ze względu na słabe odświeżanie...

1 Użytkowników czyta ten temat

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych użytkowników