[Prośba o pomoc]Jak założyć firme hostingową-od początku
[Prośba o pomoc]Jak założyć firme hostingową-od początku
Napisany 06 styczeń 2006 - 23:21
Napisany 07 styczeń 2006 - 00:10
Żeby nie było, nie jestem związany z żadną firmą. Mam po prostu dość amatorów w branży, którym się wydaje, że polecą na łatwą kasę
Albo znajdź sobie dobrego admina za odpowiednią kasę i sam zajmuj się tylko firmą, a nie usługą..
Napisany 07 styczeń 2006 - 00:15
Napisany 07 styczeń 2006 - 11:34
shive powiedział:
Żeby nie było, nie jestem związany z żadną firmą. Mam po prostu dość amatorów w branży, którym się wydaje, że polecą na łatwą kasę
Albo znajdź sobie dobrego admina za odpowiednią kasę i sam zajmuj się tylko firmą, a nie usługą..
Napisany 07 styczeń 2006 - 12:04
Mysle ze wypowiedz Shive nie miala na celu., jak to okresliles "zniszczyc konkurencji" ani Ci przeszkodzic, tylko uswiadomic ze z marna wiedza nie masz szans prowadzic jakies firmy hostingowej.
Nikt nie bedzie Ci tłumaczyl wszytkoch zagadniej dotyczacych hostingu....
Musisz cos samodzielnie poczytac / znalezc....
"HTML na stronie bierze sie z printa. A to co dasz do printa zalezy od Ciebie.", copryright MaXyM :D
Napisany 07 styczeń 2006 - 12:05
Hosting to naprawde duzo pracy, wysilku, i wstepnych inwestycji (+ wielka odpowiedzialnosc). Na poczatku koszty rejestracji firmy, pozniej koszty serwera dedykowanego, a no i bardzo wazna sprawa - trzeba oplacac dobrego admina, a nawet kilku, poniewaz serwery takie potrzebuja stalej opieki.
Jesli realnie jestes zainteresowany wkroczeniem na ten rynek, i masz na to odpowiednie srodki $, no to w najwiekszym uproszczeniu:
1) rejestruj firme
2) kup serwer dedykowany (wg mnie najlepiej w europie)
3) znajdz dobirego admina, ktory zajmie sie Twoim serwerem
4) przygotuj sie na sporo pracy przy ew. "papierach", oraz przy samym kontakcie z userami, realizacja zamowien na konta itp.
5) jesli planujesz firme "krzak" to przemyśl czy warto :-)
Pozdrawiam
1 Użytkowników czyta ten temat
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych użytkowników