[FAQ] Pojęcia dotyczące hard/soft/łącz
[FAQ] Pojęcia dotyczące hard/soft/łącz
Napisany 07 styczeń 2006 - 18:04
Napisany 07 styczeń 2006 - 18:12
VPS to wydzielona czesc dedyka.
Kilka informacji o vpsie http://faq.ehost.pl/index.php?p=default&cat=9
"HTML na stronie bierze sie z printa. A to co dasz do printa zalezy od Ciebie.", copryright MaXyM :D
Napisany 07 styczeń 2006 - 18:34
choć raz spotkałem dużo przyjemniejsze oferty VPS`ów od samego dedyka... hmm... no ale to jeden wyjątek
... a to juz napisze nowy temat.. bo chce zapytać o prawo
aha.. i gdzie był temat w którym podaliscie wszystkie potrzebne pojecia?
bo natrafiłem kiedyś na taki
bylbym bardzo wdzięczny za pomoc
[ale ja was wyzyskuje
Napisany 07 styczeń 2006 - 18:39
"HTML na stronie bierze sie z printa. A to co dasz do printa zalezy od Ciebie.", copryright MaXyM :D
Napisany 07 styczeń 2006 - 20:15
doopy powiedział:
Praktycznie tak - komputer sie nie uruchomi bez karty graficznej
Wysłany 2006-01-07, 20:17:
doopy powiedział:
Pokaz mi oferte jakiegos DC, w ktorym kolokacja jest drozsza od dedyka o takich samych parametrach (lacze, miejsce, limity, itp).
Wysłany 2006-01-07, 20:18:
doopy powiedział:
Napisany 07 styczeń 2006 - 20:33
Napisany 07 styczeń 2006 - 23:48
p powiedział:
doopy powiedział:
Praktycznie tak - komputer sie nie uruchomi bez karty graficznej
Wysłany 2006-01-07, 20:17:
doopy powiedział:
Pokaz mi oferte jakiegos DC, w ktorym kolokacja jest drozsza od dedyka o takich samych parametrach (lacze, miejsce, limity, itp).
Wysłany 2006-01-07, 20:18:
doopy powiedział:
No to w końcu jak to jest? Gratuluje
chce się komuś pisać porównanie? cos w rodzaju artykułu na ten temat? można by to zapodac do przyklejonych
Tylko teraz poważnie, obiektywnie i konkretnie: Co jest tańsze w utrzymaniu [w kosztach miesięcznych, bo założenie mnie tu lotto
pozdrawiam
Napisany 08 styczeń 2006 - 01:00
doopy powiedział:
Poza tym jaki sens mialoby miec takie porownanie? Nawet takie porownanie w obrebach 2 roznych DC nie ma wiekszego sensu.
Wysłany 2006-01-08, 01:08:
kashana powiedział:
Tak wiec miesieczna oplata jest tansza w przypadku kolokacji, jednak pamietaj, ze wtedy musisz miec wlasny serwerek, na ktory na poczatku musisz tez sporo wylozyc (w zaleznosci od sprzetu/lacza powinno sie to zaczac zwracac po roku-poltora).
Oczywiscie istnieja odstepstwa od tej reguly w przypadku gdy uslugodawca daje dobre lacze i slaby serwerek, ktory fizycznie nie jest w stanie obsluzyc tak duzego ruchu, przez co uzytkownik wykorzysta mniej zasobow niz w przypadku kolokowania wlasnego porzadnego serwera.
Mam nadzieje, ze to troche rozjasnia
Napisany 08 styczeń 2006 - 01:17
Napisany 08 styczeń 2006 - 12:39
Oczywiscie istnieja odstepstwa od tej reguly w przypadku gdy uslugodawca daje dobre lacze i slaby serwerek, ktory fizycznie nie jest w stanie obsluzyc tak duzego ruchu, przez co uzytkownik wykorzysta mniej zasobow niz w przypadku kolokowania wlasnego porzadnego serwera.
Mam nadzieje, ze to troche rozjasnia
no tak.. oczywiscie
bo to jest logiczne...
a dlatego pytałem bo ktoś wprowadził zamieszanie
dzięki bardzo za wyjaśnienie
chyba '+' się należy
pozdrawiam
Napisany 08 styczeń 2006 - 13:49
a szczerze mówiąc, to najprawdopodobniej na 80 procent pytań odpowiedzi znajdują się gdzieś na tym forum.. więc może lepiej po prostu poczytać?
Napisany 09 styczeń 2006 - 13:18
Co do cen to w Polsce jak na razie w ogole jest to nieoplacalne, chocby nie wiem jak ladna byla strona wdc.pl :> Cena dedyka w WDC z limitem 1TB = 1650zl netto, co daje 7 takich dedykow za Odra (wspomniany startowy 3ghz+1gb+160gb dysk), w profesjonalnym chocby Monachium DC. A jakos polaczenia wyborna. Wiec nielogiczne (jak narazie nie widze ani jednego za) byloby wykupienie takiego dedyka w PL, gdyz monopol na laczach robi swoje. Dopoki to sie nie zmieni bedziemy zasciankiem, pomimo swietnej kadry i mozliwosci intelektualnych, blokade robia monopolisci. Zreszta nie dziwie im sie, skoro moga duzo zarabiac tanim kosztem to rowniez nielogiczne byloby oddanie tortu za free.
A zreszta z polskimi DC (walkujac dalej WDC) nie do konca jest tak, ze cena to tylko cena lacz. Instalacja dedyka w WDC to:
1000zl umowa 12 miechow
2000zl umowa 6 miechow
4000zl bezterminowa umowa.
Dalibyscie wiare?! Kabaret.
1 Użytkowników czyta ten temat
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych użytkowników