Skocz do zawartości

Web Hosting Talk

• progreso.pl

Partner technologiczny

Upraszczamy to, co inni starają się komplikować. Prosto, pewnie, przyjaźnie - tak robimy hosting!
  • Kei.pl

Partner technologiczny

Kei.pl działa na polskim rynku internetowym od 2000 roku. Obecnie na blisko 300 serwerach w Centrum Danych Kei.pl znajduje się kilkadziesiąt tysięcy stron WWW.
  • S-NET.info

Partner technologiczny

S-NET to dostawca usług dla biznesu. Najważniejsze usługi świadczone przez firmę to usługi Centrum Danych, dostęp do Internetu, transmisja danych oraz tranzyt do różnych operatorów.
  • Sprint Data Center

Partner technologiczny

Sprint Data Center to jedyne w Polsce północno-wschodniej i jednocześnie jedno z najnowocześniejszych w kraju centrum przechowywania i przetwarzania danych.

Subversion na serwerze

1 odpowiedzi na ten temat

Subversion na serwerze

#1 lupoweb

Nowy użytkownik

• Użytkownicy
  • 2 postów

Napisany 10 czerwiec 2011 - 11:32

Witam, na moim serwerze zainstalowałem SVN (Subversion) - wszystko niby się zgadza, mogę pobrać dane repozytorium wcześniej utworzone przez SSH.

Jednak problem zaczyna się w momencie, kiedy chcę zrobić "Commit" danego pliku - ponieważ commit się robi ale plik nigdzie nie trafia na serwer, pytanie dlaczego - coś zrobiłem nie tak?

Proszę o pomoc, bo myślę że to jeden krok do sukcesu, tym bardziej że pobiera mi pliki z utworzonego repozytorium, lub z komendy importowania plików

svn import name-of-folder file:///path/to/repos -m 'First Import'
Jednak dodać na serwer nic nie mogę, mimo tego że Commit robi się pozytywnie.

Ten post był edytowany przez lupoweb dnia: 10 czerwiec 2011 - 11:32

#2 megi

Stały użytkownik

• WHT Pro
  • PipPipPipPipPip
  • 142 postów
  • Firma:MegiTeam
  • Imię:Magda
  • Nazwisko:Zarych

Napisany 12 czerwiec 2011 - 14:41

Zobacz postlupoweb, o 10 czerwiec 2011 - 11:32, powiedział:

Witam, na moim serwerze zainstalowałem SVN (Subversion) - wszystko niby się zgadza, mogę pobrać dane repozytorium wcześniej utworzone przez SSH.

Jednak problem zaczyna się w momencie, kiedy chcę zrobić "Commit" danego pliku - ponieważ commit się robi ale plik nigdzie nie trafia na serwer, pytanie dlaczego - coś zrobiłem nie tak?

Repozytorium jest w postaci binarnej, nie masz tam plików jak w kopii roboczej. Jeżeli chcesz zobaczyć pliki to musisz zrobić checkout czyli stworzyć kopię roboczą. Jeżeli chciałbyś z tego repo uruchamiać aplikację to oprócz repo na serwerze musisz mieć też kopię roboczą czyli masz centralne repo, na desktopie kopię roboczą i drugą na serwerze, lokalnie sobie dłubiesz, commitujesz zmiany do centralnego repo i w post commit hooku robisz svn update w kopii roboczej na serwerze. Wiem, że to mało popularne, ale zacznij naukę od przeglądnięcia dokumentacji - zaoszczędzi Ci to sporo czasu :)

1 Użytkowników czyta ten temat

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych użytkowników