Skocz do zawartości

Web Hosting Talk

• progreso.pl

Partner technologiczny

Upraszczamy to, co inni starają się komplikować. Prosto, pewnie, przyjaźnie - tak robimy hosting!
  • Kei.pl

Partner technologiczny

Kei.pl działa na polskim rynku internetowym od 2000 roku. Obecnie na blisko 300 serwerach w Centrum Danych Kei.pl znajduje się kilkadziesiąt tysięcy stron WWW.
  • S-NET.info

Partner technologiczny

S-NET to dostawca usług dla biznesu. Najważniejsze usługi świadczone przez firmę to usługi Centrum Danych, dostęp do Internetu, transmisja danych oraz tranzyt do różnych operatorów.
  • Sprint Data Center

Partner technologiczny

Sprint Data Center to jedyne w Polsce północno-wschodniej i jednocześnie jedno z najnowocześniejszych w kraju centrum przechowywania i przetwarzania danych.

Jak rejestrowac domeny tanio jako operator hostnigu ??

• Nie możesz odpowiadać w tym temacie
4 odpowiedzi na ten temat

Jak rejestrowac domeny tanio jako operator hostnigu ??

#1 krystian048

Nowy użytkownik

• Użytkownicy
  • 4 postów

Napisany 03 styczeń 2006 - 21:21

Witam mam takie pytanie mam zamiar założyć mała firmę hostingową jak na razie oparta wyłącznie na kontach reseller na aikmedia.com po prostu wyłącznie dla nauki w zarządzaniu hosingiem, lecz już wszystko się dowiedziałem o hostingu ale nic nie wiem jak rejestrować domeny .pl .com itp. A chciałbym ażeby taka obcja również była dostępna na mojej stronce. Może mi ktoś wytłumaczyć, podać dobrych i tanich operatorów domen gównie polskich. I jakiego panelu użyć dla użytkowników wykupionych domen itp. Z góry wielkie dzieki !

#2 Konrad.K

programmer

• WHT Pro
  • PipPipPipPipPipPipPipPip
  • 791 postów
  • Imię:Konrad

Napisany 03 styczeń 2006 - 21:57

obcja
ehh, błagam Cie, jak nie masz przynajmniej 19 lat - nie zaczynaj "przygody" z hostingiem...

nie wiem jak rejestrować domeny .pl .com itp.

bez elementarnej wiedzy chcesz otwierać hosting :/ przemyśl czy warto

po prostu wyłącznie dla nauki w zarządzaniu hosingiem

korzystając z resellera nic się nie nauczysz bo masz tam gotowe rozwiązania typu WHM itp a do tego gotowy support na tacy - poza tym wole podejście że najpierw się czegoś uczyć, a dopiero później oferować ludziom coś na wysokim poziomie, a nie pozniej nie dawac sobie rady i skonczyc jak wieeele (naprawde wiele) hostingow ktore sie pojawily i zniknely...

#3 Sponsi

Weteran WHT

• WHT Pro
  • 3128 postów
  • Firma:GSA
  • Imię:Miłosz

Napisany 03 styczeń 2006 - 22:08

Albo coś w stylu programu partnerskiego.. kumpel ma to z http://www.hrd.pl/ ..ale z tego co widzialem to tam skryptow mozna uzywac chyba tylko przez iframe'y, a to jest troche kijowate..

albo pisz do NASK-a, ale znajac tych darmozjadow, to pewnie musialbys rejestrowac ich kilka, kilkanascie dziennie..

hę? :)

#4 Konrad.K

programmer

• WHT Pro
  • 791 postów
  • Imię:Konrad

Napisany 03 styczeń 2006 - 22:11

Hmm, tak jak Ci napisalem na PW, kiedyś na allegro rozchodzili się takie systemy za jakieś grosze - nie patrzyłem ostatnio ale jeszcze może coś takiego jest w obiegu.

#5 aftereight

Regularny użytkownik

• Użytkownicy
  • 80 postów

Napisany 04 styczeń 2006 - 18:15

krystian048 powiedział:

już wszystko się dowiedziałem o hostingu ale nic nie wiem jak rejestrować domeny .pl .com itp.
Zacznij od zapoznania się ogólnie z systemem domenowym, z różnicami w zarządzaniu między domenami polskimi a globalnymi, z tym, jak są zamawiane/rejestrowane/zarządzane różne typy domen. Już samo to jest sporą wiedzą i może Ci uświadomi, że sprawa nie jest tak prosta, że tu klikasz "Rejestruj" a tu bierzesz pieniądze od klienta. Przyjrzyj się możliwościom nawiązania współpracy-pośrednictwa oferowanym przez rózne firmy hostingowe (np. home.pl), ze szczególnym naciskiem na sprawy własności domen, fakturowania, zarządzania.
To nie jest zabawa, to są rzeczy wymagające odpowiedzialnego, profesjonalnego podejścia i porządnej wiedzy - a Twoje "wszystko się dowiedziałem o hostingu" świadczy wybitnie o tym, że wiesz bardzo mało i nawet nie zdajesz sobie z tego sprawy.

1 Użytkowników czyta ten temat

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych użytkowników