Skocz do zawartości

Web Hosting Talk

• progreso.pl

Partner technologiczny

Upraszczamy to, co inni starają się komplikować. Prosto, pewnie, przyjaźnie - tak robimy hosting!
  • Kei.pl

Partner technologiczny

Kei.pl działa na polskim rynku internetowym od 2000 roku. Obecnie na blisko 300 serwerach w Centrum Danych Kei.pl znajduje się kilkadziesiąt tysięcy stron WWW.
  • S-NET.info

Partner technologiczny

S-NET to dostawca usług dla biznesu. Najważniejsze usługi świadczone przez firmę to usługi Centrum Danych, dostęp do Internetu, transmisja danych oraz tranzyt do różnych operatorów.
  • Sprint Data Center

Partner technologiczny

Sprint Data Center to jedyne w Polsce północno-wschodniej i jednocześnie jedno z najnowocześniejszych w kraju centrum przechowywania i przetwarzania danych.

Serwer pod kilka małych stron

7 odpowiedzi na ten temat

Serwer pod kilka małych stron

#1 Puma

Nowy użytkownik

• Użytkownicy
  • 15 postów

Napisany 06 czerwiec 2011 - 10:28

Niedługo kończy mi się hosting na proste.pl , jestem z nich zadowolony... no może nie tak bardzo... cena i co za to dostaje jest niewystarczająca.

Miałem pakiet zaawansowany ale to było za dużo dla mnie (transfer), obecnie mam podstawowy ale jedna baza danych to trochę mi utrudnia sprawę.

Mam kilka małych stron i ogólnie nie generują dużego obciążenia(np. www.farmerzy.puma.pomorze.pl).

Oczekuje do serwera:
1. cron.
2. dowolną ilość domen (podpinanie).
3. dowolną ilość subdomen na katalogi.
4. przynajmniej 5-10 baz danych.
5. dowolna ilość kont ftp.
6. transfer rzędu 5gb miesięcznie wystarcz w zupełności.
7. w miarę szybki kontakt z bok, nie chodzi o minuty ale żeby to nie były dni.
8. mod_rewrite.
9. cena do 100zł na rok.

To chyba tyle wymagań.

Ten post był edytowany przez Puma dnia: 06 czerwiec 2011 - 10:31

#2 Jerry

Nowy użytkownik

• Użytkownicy
  • 15 postów

Napisany 06 czerwiec 2011 - 15:22

Poleciłbym Domenomanie (domenomania.pl) - oprócz nieograniczonych kont ftp reszta się zgadza i cena wynosi 90zł/rok.

#3 theqkash

Weteran WHT

• WHT Pro
  • PipPipPipPipPipPipPipPip
  • 669 postów
  • Imię:Łukasz

Napisany 06 czerwiec 2011 - 15:36

Śmiało mogę polecić www.castpol.pl, korzystam od niedawna co prawda, ale wszystko gra i buczy, kontakt natychmiastowy :)

http://castpol.pl/hosting-www
Pakiet cp2G na pewno by Ci wystarczył i jeszcze by zostały moce przerobowe wolne :-)
Wychodzi 108,58 na rok brutto.
Jeśli hosting w Polsce to tylko Castpol, a jeśli w Holandii/UK bez limitów to tylko Site5 - (a kod FREETRIAL przy zamówieniu na 1 miesiąc pozwala testować za darmo!).
Jeśli VPS'y to jedynie Ultimahost - VPS_50 - 50% rabatu na pierwszą płatność za serwer VPS.
Otrzymaj 100% więcej pieniążków z pierwszej wpłaty w e24cloud!

#4 GrandBB

Weteran WHT

• Firma Bronze
  • PipPipPipPipPipPipPipPip
  • 549 postów
  • Firma:Grand-Host.pl
  • Imię:Andrzej
  • Nazwisko:Wywrocki

Napisany 06 czerwiec 2011 - 16:16

Jeżeli potrzebujesz wszystkiego bez limitów to zapraszam: http://grand-host.pl...ograniczen.html

Hosting, Domeny, Reseller, Strony WWW, Serwis PC. Grand-Host.pl - Zapraszamy!
Wystawiamy Rachunki - wszystkie ceny BRUTTO | Kontakt: info@grand-host.pl

#5 SuperMarker

Nowy użytkownik

• Użytkownicy
  • 10 postów

Napisany 02 lipiec 2011 - 13:31

Używam i polecam linuxpl.com.
Za 50 zł rocznie masz 2GB ftp, 20GB transferu na miesiąc, a ilość usług nolimits czyli domeny, konta ftp, pocztowe, mysql itd.
Bardzo przejrzysta oferta

Tylko niezupełnie rozumiem punkt 3. dowolną ilość subdomen na katalogi.
Ale to już z obsługą dogadasz.

Jest tam tylko jedna rzecz skonfigurowana błędnie. Po autoryzacji pop3 serwer nie wymaga autoryzacji smtp.
Jeśli klient pocztowy nie poda hasła smtp to w nagłówek listu jako nadawca jest wstawiany IP jego komputera a nie serwera linuxpl.com
Niestety bardzo powszechna jest obecność numerów IP Neostrady, UPC i innych operatorów na różnych blacklistach więc wiele takich maili jest klasyfikowanych jako spam. A to już boli, zwłaszcza klientów firmowych.

Ten post był edytowany przez SuperMarker dnia: 02 lipiec 2011 - 13:33

#6 Michal5525

Nowy użytkownik

• Użytkownicy
  • 7 postów
  • Imię:Michał

Napisany 02 lipiec 2011 - 18:49

Proponuję www.unixstorm.org na pewno będziesz zadowolony. Ceny adekwatne do jakości i tego co dostajesz.

#7 Vogan

Stały użytkownik

• Użytkownicy
  • PipPipPipPipPip
  • 148 postów
  • Firma:Vogan Investment LLC

Napisany 02 lipiec 2011 - 19:38

Chyba nie ten dział :) Prośby → http://www.webhostin...orum/66-prosby/

#8 IceManSpy

Nowy użytkownik

• Użytkownicy
  • 24 postów

Napisany 02 lipiec 2011 - 19:43

Ja w tym momencie testuję unixstrom, ale czekam jeszcze na okres testowy od hitme. Jak na razie unixstorm daje radę :) Niebo a ziemia w porównaniu z webd :)

1 Użytkowników czyta ten temat

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych użytkowników