juice99, o 10.12.2006, 01:29, powiedział:
poza tym będę mógł zawsze przyjechać na miejsce i zobaczyć np. co jest na ekranie w trakcie padu maszyny (to by mi się ostatnio bardzo przydało).
Od tego jest KVMoverIP albo jakas zdalna konsola (w ramach np. Dellowskiego DRACa).
Z resztą serwerydedykowane chyba mają jakieś polskie łącza oprócz tepsowych za które trzeba płacić kupę kasy ?
Ruch do sieci TPSA pojdzie przez Frankfurt. Jak chcesz ruch po Polsce to doplacisz po 100zl od 1Mbita.
podejrzewam, że te 30-40Mbps w peak time za 84 euro im się nie opłacało i dlatego mnie przycieli. mimo wszystko to chamskie. zatem jak dla mnie - żadnych niemieckich firm więcej.
Superhost placi gdzies ok. 100 zl od 1Mbita ruchu (zagranicznego). PL-IX ma darmowy. Powiedzmy, ze gdzies tak na oko 60% ruchu pojdzie laczem zagranicznym (Tepsa + wlasciwy ruch zagraniczny) reszta pojdzie darmowym PL-IXem. Jezeli generujesz 3000GB ruchu to wychodzi gdzies srednio 17Mbit ruchu. I teraz rodzi sie pytanie - czy Superhost bedzie Cie chcial utrzymywac (i doplacac do Twojego serwera) czy tez podziekuje Ci po jakims czasie (tak jak server4you).
Wszystkie oferty (czy to hosting, czy serwery dedykowane) opieraja sie na zalozeniu, ze wiekszosc klientow nie wykorzysta parametrow ktore sa w ofercie. Ty jestes klientem, ktory do bolu je wykorzystuje - wiec musisz sie liczyc z tym, ze byc moze i inne firmy beda w Twoim przypadku zachowywaly sie tak jak server4you.
Jak chcesz miec spokoj to musisz zaplacic realne rynkowe stawki za lacze - a te ksztaltuja sie na poziomie ok. 100zl za ruch zagraniczny i ok. 150 zl za ruch z bezposrednim wpieciem do Tepsy.
pzdr.
pzdr.