Skocz do zawartości

Web Hosting Talk

• progreso.pl

Partner technologiczny

Upraszczamy to, co inni starają się komplikować. Prosto, pewnie, przyjaźnie - tak robimy hosting!
  • Kei.pl

Partner technologiczny

Kei.pl działa na polskim rynku internetowym od 2000 roku. Obecnie na blisko 300 serwerach w Centrum Danych Kei.pl znajduje się kilkadziesiąt tysięcy stron WWW.
  • S-NET.info

Partner technologiczny

S-NET to dostawca usług dla biznesu. Najważniejsze usługi świadczone przez firmę to usługi Centrum Danych, dostęp do Internetu, transmisja danych oraz tranzyt do różnych operatorów.
  • Sprint Data Center

Partner technologiczny

Sprint Data Center to jedyne w Polsce północno-wschodniej i jednocześnie jedno z najnowocześniejszych w kraju centrum przechowywania i przetwarzania danych.

- - - - -

[opinie] HostingHouse.pl

• Nie możesz odpowiadać w tym temacie
28 odpowiedzi na ten temat

[opinie] HostingHouse.pl

#21 Kamikadze

Weteran WHT

• WHT Pro
  • PipPipPipPipPipPipPipPip
  • 1577 postów
  • Imię:Emil
  • Nazwisko:M

Napisany 01 luty 2012 - 13:36

Moim zdaniem każda firma ma swoją politykę i mogą dostarczać usługi jakie im się podoba. Mogą tak samo nie dać ci dostępu do MySQL bo powiedzą że w ofercie nie było i nie świadczą takiej usługi. Mają takie prawo i nie można od nich żądać uruchomienia takiej usługi bo masz takie "widzimisię", można poprosić ale jeżeli odmówią to trudno.

Co do usunięcia konta to skoro piszesz że nie chcesz już go to kasują - również mają takie prawo gdyż zrzekłeś się praw do tego konta co świadczy o tym wypowiedzenie umowy.

Szczerze to dałeś trochę ciała z tą akcją i sam sobie jesteś winien :)

Firmy nie znam, ale nie zawiniła tu ani trochę.

Darmowy Monitoring serwerów!

SerwerStatus.pl - monitorowanych ponad 70 serwerów z 3 Polskich lokalizacji.

#22 mSurf.eu

Weteran WHT

• WHT Pro
  • 1173 postów
  • Imię:Mateusz
  • Nazwisko:Kapica

Napisany 01 luty 2012 - 14:27

Zobacz postmSurf.eu, o 31 styczeń 2012 - 19:59, powiedział:

Polecam recuva ;-)

Nie rozumiem za co minus... Usunął pliki to poleciłem mu je odzyskanie poprzez Recuve firmy Piriform. Czy to źle?

Ten post był edytowany przez mSurf.eu dnia: 01 luty 2012 - 14:28

#23 Kolopik

Weteran WHT

• WHT Pro
  • 1035 postów
  • Firma:CT8.pl
  • Imię:Kacper
  • Nazwisko:Dmochowski

Napisany 01 luty 2012 - 22:34

Nie rozumiem tego ataku na mnie. Nie napisałem, że firma jest zła czy coś, moja ocena jest neutralna!!!!!
Nie prosiłem o usunięcie konta, tylko napisałem, że w takim razie chciałbym zgłosić reklamację (czy coś takiego, niestety nie pamiętam, Panie Pawle proszę załączyć mój ticket dla sprostowania sprawy)
Dlaczego wy mi wmawiacie coś, czego nie powiedziałem/napisałem? Z mojej strony poleciał neutral, bo nie przetestowałem do końca ich usług

Crona nie był i brak info na stronie, tylko w panelu klienta (MINUS)
Szybka odpowiedź supportu i przyjęcie reklamacji bez żadnych jęków (PLUS)

Jak z resztą wiecie, współpracowałem kiedyś z Miłoszem, miałem nawet własną markę. Jestem szkolony na troszkę innej zasadzie, trzymałem się tego, co radził Miłosz i do dnia dzisiejszego trzymam się kilku jego rad tj.

1. Dane klienta są święte, nawet jeśli chce żebyś je usunął, nie rób tego (trzymaj backup) (klienta czasami sam nie wie, co ma na serwerze i co można usunąć)
2. W razie nieopłacenia abonamentu za hosting przez klienta także nie usuwaj plików (dlaczego? ponieważ ludzie często zapominają o datach, terminach itd. usuwać dopiero po np. 30dniach)
Dlatego też moja reakcja na to zdarzenie była taka, a nie inna.

Korekta: JA NIE NAPISAŁEM PROŚBY O USUNIĘCIE PLIKÓW - powyżej w postach tak piszecie.

michero23, może była, ale na pewno nie przeze mnie Dodany obrazek

Panie Ireneuszu, dzień wcześniej także pisałem do Pana w sprawie crona na Pańskich serwerach, otrzymałem odpowiedź "Oczywiście, że tak". Następnego dnia rano, chciałem prosić o konto testowe, ale Pana akurat nie było na gg, a że potrzebowałem pilnie hostingu wziąłem pierwszy lepszy, który oferował automatyczne założenie konta, więc skusiłem się na ofertę w/w firmy. Okazało się, co się okazała, więc zaraz szukałem kolejnego konta. Napisałem do Castpola, otrzymałem konto testowe i wszystko mi śmigało jak należy. Niestety konto nie było dla mnie, tylko dla klienta, któremu się spieszyło.

Pozdrawiam,
Kacper

Ten post był edytowany przez Kolopik dnia: 01 luty 2012 - 22:58

#24 www.mzone-net.eu

Weteran WHT

• Firma Bronze
  • 3654 postów
  • Firma:MZone Group
  • Imię:Ireneusz

Napisany 01 luty 2012 - 23:30

Następnego dnia rano, chciałem prosić o konto testowe, ale Pana akurat nie było na gg, a że potrzebowałem pilnie hostingu wziąłem pierwszy lepszy
U nas konta są zakładane automatycznie, także te testowe, wystarczyło wypełnić zamówienie.

Korekta: JA NIE NAPISAŁEM PROŚBY O USUNIĘCIE PLIKÓW - powyżej w postach tak piszecie.
Kacper ja napisałem tylko jak to widzę i jak zrozumiałem to z wypowiedzi w całym temacie. Za bardzo się przejmujesz, ale przypuszczam, że większość zrozumiała to podobnie jak ja.

Never mind ;)

| www.mzone-net.eu | Serwery wirtualne z darmową domeną | Serwery VPS od 20 złotych | Serwery Reseller od 30 złotych |

| Domeny PL: rejestracja 15.99 PLN, odnowienie tylko 59.04 PLN |

#25 pawel330k

Nowy użytkownik

• Użytkownicy
  • 1 postów
  • Imię:Paweł

Napisany 18 luty 2012 - 16:17

Ja jestem w stosunku do takich firm bardzo ostrożny. Już na forum były omawiane dwa hostingi (ich lokalizacja też była w tamtych okolicach. Nie pamiętam czy to było dokładnie Mielno, ale pomorze na pewno.), które też działały świetnie do czasu. Później zablokowano strony, usunięto konta i zlikwidowano firmę.
W moim przeczuciu, to nie jest poważna firma, która ma szanse na długi i perspektywiczny rozwój. Popatrzcie na opis: "Firma clpik-studio (operator HostingHouse.pl) istnieje od końca 2007 roku." A teraz sprawdźcie NIP: "Data powstania podmiotu: "

2008-01-15" . Może właściciel wytłumaczy nam tę rozbieżność?

PS. Jedna z wcześniej wspomnianych firm, nosiła nazwę:"

polwebs

", adres internetowy:"

polwebs.pl"
Opinie na jej temat:

http://www.webhostingtalk.pl/topic/18456-opinia-polwebspl/

Ten post był edytowany przez pawel330k dnia: 18 luty 2012 - 16:29

#26 is_wm

Weteran WHT

• WHT Pro
  • 558 postów

Napisany 18 luty 2012 - 16:44

Zobacz postpawel330k, o 18 luty 2012 - 16:17, powiedział:

Nie pamiętam czy to było dokładnie Mielno, ale pomorze na pewno.
Gdynia... Mielno.. kto by tam dostrzegł różnicę w tych kilkuset kilometrach, ważne że pomorze Dodany obrazek

http://www.forum.opt...ndpost&p=667095

Ten post był edytowany przez is_wm dnia: 18 luty 2012 - 16:46

#27 nrm

Weteran WHT

• Moderatorzy
  • 1765 postów
  • Firma:{netBOMB}
  • Imię:Mirek

Napisany 18 luty 2012 - 16:45

Zobacz postpawel330k, o 18 luty 2012 - 16:17, powiedział:

W moim przeczuciu, to nie jest poważna firma, która ma szanse na długi i perspektywiczny rozwój. Popatrzcie na opis: "Firma clpik-studio (operator HostingHouse.pl) istnieje od końca 2007 roku." A teraz sprawdźcie NIP: "Data powstania podmiotu: "

2008-01-15" . Może właściciel wytłumaczy nam tę rozbieżność?

15 dni cie tak boli? Tyle zajęło mu pewnie latanie z papierami. Wielka afera!
A tak w ogóle to skandaliczny wpis, argumentacja powala!!! ("bo były dwa hostingi z okolic"... OMFG!)

#28 kafi

Weteran WHT

• WHT Pro
  • 2540 postów

Napisany 18 luty 2012 - 16:51

Jak juz temat zostal i tak odkopany, to drobny komentarz ode mnie

Crona nie był i brak info na stronie, tylko w panelu klienta (MINUS)
Rozumiem, ze skoro nie ma stronie hostingu ct8.pl informacji, ze po zalozeniu konta nie dostaje sie BMW, to znaczy, ze mam prawo domniemywac, ze jak zaloze konto, to je dostane?

Zazwyczaj w parametrach uslugi przedstawia sie opcje, ktore sa dostepne - to sa wtedy umowne parametry uslugi. Natomiast wszystko inne co widzi-mi-sie, to nalezy zakladac, ze NIE MA, ewentualnie jest ale moze go w kazdej chwili nie byc.

Do tego tlumaczenie sie, ze tekst pt.

W takim razie chciałbym zrezygnować z Państwa usług oraz zwrot pieniędzy.
to reklamacja nie mowiaca o tym, zeby kompleksowo pozamiatac, jest dosyc smieszny :)

#29 Kulfi

Nowy użytkownik

• WHT Pro
  • 14 postów
  • Firma:http://hostinghouse.pl
  • Imię:Paweł
  • Nazwisko:Tykwiński

Napisany 18 luty 2012 - 17:00

@pawel330k

Zaczne moze od tego ze nie mam nic wspolnego z polwebs. Nie wiem w stosunku do jakich firm jestes ostrozny bo nie napisales nic o charakterystyce tej firmy, oprocz tego ze 'chyba byla w tamtych okolicach', a to raczej slaba charakterystyka. Co do nipu to koniec roku 2007 a 15 stycznia 2008 ... ehh ale zartujesz tak? Dodany obrazek

Ten post był edytowany przez Kulfi dnia: 18 luty 2012 - 17:00

1 Użytkowników czyta ten temat

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych użytkowników