Skocz do zawartości

Web Hosting Talk

• progreso.pl

Partner technologiczny

Upraszczamy to, co inni starają się komplikować. Prosto, pewnie, przyjaźnie - tak robimy hosting!
  • Kei.pl

Partner technologiczny

Kei.pl działa na polskim rynku internetowym od 2000 roku. Obecnie na blisko 300 serwerach w Centrum Danych Kei.pl znajduje się kilkadziesiąt tysięcy stron WWW.
  • S-NET.info

Partner technologiczny

S-NET to dostawca usług dla biznesu. Najważniejsze usługi świadczone przez firmę to usługi Centrum Danych, dostęp do Internetu, transmisja danych oraz tranzyt do różnych operatorów.
  • Sprint Data Center

Partner technologiczny

Sprint Data Center to jedyne w Polsce północno-wschodniej i jednocześnie jedno z najnowocześniejszych w kraju centrum przechowywania i przetwarzania danych.

Kolokacja vs wynajmowanie serwera

• Nie możesz odpowiadać w tym temacie
23 odpowiedzi na ten temat

Kolokacja vs wynajmowanie serwera

#21 samu

Stały użytkownik

• WHT Pro
  • PipPipPipPipPip
  • 268 postów
  • Firma:ADMIN.NET.PL (MyDevil.net)
  • Imię:Jakub
  • Nazwisko:Szafrański

Napisany 09 czerwiec 2011 - 16:15

Co z OVH jest nie tak?

To opinia z przed dwóch lat. Mam dostęp do kilku maszyn w OVH i nie ma z nimi problemów.
Poza tym interesuje mnie wasza opinia i doświadczenie, a nie swoje. Swoje znam :)

Tak, świetna. Od ponad miesiąca nie działa mi IPv6 z winy routera. Najpierw Pani "konsultantka" przełączyła mój serwer w rescue linux i stwierdziła, że na 300% jest to wina OVH i już się zabierają po naprawie. Po miesiącu ciszy z ich strony IPv6 nadal nie działa, przydzielili mi nowego konsultanta który znowu chce zrestartować mój serwer w rescue linux, bo nagle twierdzą, że wszystko po ich stronie działa prawidłowo.

Problem na dwóch serwerach w tym samym DC, w innym śmiga bezproblemowo.

To już mój drugi zgrzyt z OVH, ale o tym możesz poczytać na ichniejszym forum ;-)

Ten post był edytowany przez samu dnia: 09 czerwiec 2011 - 16:19

MyDevil.net - niebiańskie konta shell
Do IRC i dla developerów - ponad 40 vhostów, www, python, perl, ruby, java, tcl, lua, C(++), D. Sprawdź sam!

#22 Sprint Data Center

Nowy użytkownik

• Firma Bronze
  • 18 postów
  • Firma:Sprint SA

Napisany 10 czerwiec 2011 - 08:09

Zobacz postsamu, o 09 czerwiec 2011 - 16:15, powiedział:

Tak, świetna. Od ponad miesiąca nie działa mi IPv6 z winy routera. Najpierw Pani "konsultantka" przełączyła mój serwer w rescue linux i stwierdziła, że na 300% jest to wina OVH i już się zabierają po naprawie. Po miesiącu ciszy z ich strony IPv6 nadal nie działa, przydzielili mi nowego konsultanta który znowu chce zrestartować mój serwer w rescue linux, bo nagle twierdzą, że wszystko po ich stronie działa prawidłowo.

Problem na dwóch serwerach w tym samym DC, w innym śmiga bezproblemowo.

To już mój drugi zgrzyt z OVH, ale o tym możesz poczytać na ichniejszym forum ;-)

No niestety to jest właśnie francuska myśl supportowa, osobiście wycofałem się ze współpracy z OVH jakiś czas temu, tam niestety jest błędne koło, masy napędzają całą firmę, sprzęt wędruje od starego klienta do nowego. Ale za to mają niskie ceny :)
Sprint S.A.
www.SprintDataCenter.pl tel. 89 522 12 30

#23 www.ionic.pl

Twój partner w e-biznesie ...

• Firma Bronze
  • PipPipPipPipPipPipPipPip
  • 1757 postów
  • Firma:IONIC SPÓŁKA Z OGRANICZONĄ ODPOWIEDZIALNOŚCIĄ SPÓŁKA KOMANDYTOWA

Napisany 15 czerwiec 2011 - 00:50

ble ... był temat o colo / dedi a jest nt. ovh i why tak tanio ...
osobiście pozdrawiam handlowca któremu nie opłaca się sprzedawać 1RU (bo. np. co on mi powie jeśli ja do tego 1U będę chciał 1 G pasma dedykowanego ... ?) ...
Serwery w Polsce, stabilne i tanie.
Kod promocyjny "wht" uprawnia do 25% rabatu na serwer www, vps lub serwer dedykowany.

#24 Sebak

Weteran WHT

• WHT+
  • PipPipPipPipPipPipPipPip
  • 1153 postów
  • Imię:Sebastian

Napisany 17 czerwiec 2011 - 22:28

Zobacz postwww.ionic.pl, o 15 czerwiec 2011 - 00:50, powiedział:

ble ... był temat o colo / dedi a jest nt. ovh i why tak tanio ...
osobiście pozdrawiam handlowca któremu nie opłaca się sprzedawać 1RU (bo. np. co on mi powie jeśli ja do tego 1U będę chciał 1 G pasma dedykowanego ... ?) ...

Biznesu sie nie planuje na przykładzie jednego, czy dwóch klientow, którzy sie trafia z powyższego przykładu, ale na statystyce i doświadczeniu. A ono mówi, ze szansa na zakupienie 1Gbita przez takiego klienta jest bliska zeru.

1 Użytkowników czyta ten temat

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych użytkowników