Skocz do zawartości

Web Hosting Talk

• progreso.pl

Partner technologiczny

Upraszczamy to, co inni starają się komplikować. Prosto, pewnie, przyjaźnie - tak robimy hosting!
  • Kei.pl

Partner technologiczny

Kei.pl działa na polskim rynku internetowym od 2000 roku. Obecnie na blisko 300 serwerach w Centrum Danych Kei.pl znajduje się kilkadziesiąt tysięcy stron WWW.
  • S-NET.info

Partner technologiczny

S-NET to dostawca usług dla biznesu. Najważniejsze usługi świadczone przez firmę to usługi Centrum Danych, dostęp do Internetu, transmisja danych oraz tranzyt do różnych operatorów.
  • Sprint Data Center

Partner technologiczny

Sprint Data Center to jedyne w Polsce północno-wschodniej i jednocześnie jedno z najnowocześniejszych w kraju centrum przechowywania i przetwarzania danych.

- - - - -

Opinia o hostit.pl

• Nie możesz odpowiadać w tym temacie
5 odpowiedzi na ten temat

Opinia o hostit.pl

#1 Daniel84

Nowy użytkownik

• Użytkownicy
  • 2 postów

Napisany 20 maj 2011 - 08:58

Z przykrością muszę napisać opinię o działaniu hostit.pl, ale to ku przestrodze dla ludzi, którzy poważnie traktują swoję strony firmowe i dane.

Mam konto w hostit.pl od roku ostatnio zmieniłem abonament na serwer business za ponad 350zł, a więc jakość usług za taką kwotę powinna reprezentować już jakiś poziom.

To co spotkało mnie przed 3 dniami przeszło jednak moje najśmielsze najgorsze oczekiwania. Następiła unich długotrwała awaria, o której nawet mnie nie poinformowano.

W wyniku awarii utracili moje wszystkie dane, po 2 dniach mogłem dopiero zalogować się na konto ftp i jest ono zupełnie puste, na dodatek nie zadbali nawet o zmienienie domyslnego pliku i wyswietla się komunikat : "Poszukiwana strona nie istnieje lub został usunięta.", co oczywiście negatywnie odbija się na wizerunku firmy.

Strony były wysoko wypozyconowane i przez taką awarię już straciły mocno na pozycji. Obudowanie pozycji może zająć sporo czasu.

Gdy do nich pisałem w spraie awarii byłem zbywany lakonicznymi komunikatami, w dodatku okazało się, że nie mają żadnych kopii moich danych i tak moje konto od kilku dni jest zupełnie puste, jakiekolwiek prośby o przywrócenie kopii nie przyniosły żadnego rezultatu.

Dostałem tylko informację, że być moze uda się odzyskać pliki... po prostu paranoja.

Jeżeli zależy wam na waszych plikach i pozycjach stron warto mocno się zastanowić czy korzystać z usług hostit.pl

#2 Daniel84

Nowy użytkownik

• Użytkownicy
  • 2 postów

Napisany 20 maj 2011 - 11:48

Mały update: Dane udało się przywrócić, ale niestety obsługa podczas awarii pozostawia sporo do życzenia.

#3 Lapzi

Nowy użytkownik

• Użytkownicy
  • 2 postów

Napisany 20 maj 2011 - 12:06

Ja hostuje na Piggyshare , tam nie było żadnych awarii jak do tej pory, serwis działa juz w kilkudziesięciu krajach podobno , a jak dzwoniłem na infolinię to obsługa okazała sie profesjonalna. Także jakbyś chciał zmienić hosting to polecam.

#4 Miłosz

Weteran WHT

• Moderatorzy
  • PipPipPipPipPipPipPipPip
  • 2479 postów
  • Firma:Sys-Com
  • Imię:Miłosz
  • Nazwisko:Oller

Napisany 20 maj 2011 - 12:15

Zobacz postDaniel84, o 20 maj 2011 - 08:58, powiedział:

okazało się, że nie mają żadnych kopii moich danych i tak moje konto od kilku dni jest zupełnie puste,
I znowu to samo, wałkowanie wiele razy na forum. Backup należy robić także w własnym zakresie.
Miłosz GG: 3312894 JID: ollerm@jabber.org
Konfiguracja i administracja serwerami dedykowanymi/RPS/VPS - Faktura VAT
Idealny hosting | Domeny | Hosting dla Firm

#5 zrio

Stały użytkownik

• WHT Pro
  • PipPipPipPipPip
  • 354 postów
  • Imię:Paweł

Napisany 13 grudzień 2011 - 21:14

Spamują fora, również moje to dotknęło:

Witam Wszystkich

W dniach od 7 do 21 grudnia 2011 otrzymasz rabat 50% na dowolny serwer http://hostit.pl + domenę pl gratis.

Pamiętaj oferta świąteczna ważna do 21 grudnia do godziny 20:00

Właścicielem marki http://hostit.pl jest firma DUE:
ul. Odrzańska 11/12 I p.
50-113 Wrocław

infolinia: 801 000 437
Tel (71) 342 10
Fax (71) 724 22 16

NIP: PL894-24-67-191
REGON: 020144108

Czy tak zachowuje się poważna firma? Po czymś takim ODRADZAM jakikolwiek kontakt z tą firmą.

Ten post był edytowany przez zrio dnia: 13 grudzień 2011 - 21:14

Pozdrawiam

#6 hostit.pl

Czasami na forum

• Firma Bronze
  • 47 postów
  • Firma:hostit.pl
  • Imię:Bartosz
  • Nazwisko:Nowicki

Napisany 14 styczeń 2012 - 08:34

> Czy tak zachowuje się poważna firma? Po czymś takim ODRADZAM jakikolwiek kontakt z tą firmą.

Pawle, posiadasz u nas usługę, bo nie bardzo rozumiem co mają te dwie sprawy ze sobą wspólnego?

1 Użytkowników czyta ten temat

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych użytkowników