Skocz do zawartości

Web Hosting Talk

• progreso.pl

Partner technologiczny

Upraszczamy to, co inni starają się komplikować. Prosto, pewnie, przyjaźnie - tak robimy hosting!
  • Kei.pl

Partner technologiczny

Kei.pl działa na polskim rynku internetowym od 2000 roku. Obecnie na blisko 300 serwerach w Centrum Danych Kei.pl znajduje się kilkadziesiąt tysięcy stron WWW.
  • S-NET.info

Partner technologiczny

S-NET to dostawca usług dla biznesu. Najważniejsze usługi świadczone przez firmę to usługi Centrum Danych, dostęp do Internetu, transmisja danych oraz tranzyt do różnych operatorów.
  • Sprint Data Center

Partner technologiczny

Sprint Data Center to jedyne w Polsce północno-wschodniej i jednocześnie jedno z najnowocześniejszych w kraju centrum przechowywania i przetwarzania danych.

- - - - -

[Opinie] Chmurka.pl

• Zamknięty temat Ten temat jest zamknięty
34 odpowiedzi na ten temat

[Opinie] Chmurka.pl

#21 Adrenalineq

Nowy użytkownik

• Użytkownicy
  • 5 postów

Napisany 20 sierpień 2011 - 16:06

Hosting polecam.. jestem klientem już prawie 2 miesiąc i nie narzekam może raz w ciągu miesiąca zdarzyło mi się nie dostać do swojej strony ale było to krótkotrwałe :-)

Pozostałe plusy to
+ Bardzo szybki
+ Wysoki uptime
+ Brak spamu ze strony chmurka.pl na email
+ Miły support
+ Niska cena

Tylko mi proszę bez komentarzy, że a on to ma.. 1 czy ile tam postów i nie należy mu wierzyć.. ja tylko wyrażam swoją opinię na temat powyższego hostingu.

#22 Devil

Weteran WHT

• WHT Pro
  • PipPipPipPipPipPipPipPip
  • 506 postów
  • Firma:Rackspace.com
  • Imię:Kamil

Napisany 26 sierpień 2011 - 20:10

No cóż proszę o nowe opinie :)

#23 berix

Stały użytkownik

• Użytkownicy
  • PipPipPipPipPip
  • 101 postów

Napisany 26 sierpień 2011 - 20:40

a ja mam pytania:
- jaka lokalizacja serwerow www (dokladna)
- czy jest limit wykorzystywania cpu
Grasz w CS'a 1.6, znudziło ci się strzelanie?
Zapraszam - Kreedz.pl

#24 Marek607

Weteran WHT

• WHT+
  • 1051 postów
  • Firma:Biznes-Host.pl sp. z o.o.
  • Imię:Marek
  • Nazwisko:Drzewiecki

Napisany 26 sierpień 2011 - 20:53

</h2>

<h2>POTĘŻNE SERWERY
Niestandardowo skonfigurowane serwery
mieszczą się w niemieckiej serwerowni Hetzner.

https://www.chmurka.pl/serwery

Co do limitów, to jest wsyzstko w regulaminie, a o CPU musisz się dopytać na bok@chmurka.pl
Marek Drzewiecki - marek@biznes-host.pl - tel. 503 414 990 (24h) - Biznes-Host.pl

#25 Chmurka.pl

Czasami na forum

• Firma Bronze
  • 37 postów
  • Firma:Chmurka.pl

Napisany 26 sierpień 2011 - 21:41

@berix: wszystkie istniejące ograniczenia podane są w Regulaminie.
Serwery najwyższych lotów TM

#26 fizyka

Nowy użytkownik

• Użytkownicy
  • 25 postów

Napisany 11 grudzień 2011 - 01:58

Wczoraj wyraziłem tutaj fajną (dosyć obiektywną) opinię na temat tego hostingu w odpowiedzi na pytanie czyjeś... Nietety WHT padło i nie ma ani pytania, ani mojej odpowiedzi...

Ok, to wyrażę opinię raz jeszcze:

Zalety:
-brak limitów transferu w ofercie
-najlepszy support z jakim się spotkałem do tej pory (odpowiedź na zapytanie i załatwienie sprawy w ciągu 1 minuty)
-LiteSpeed (nie odczułem jakiegoś kosmicznego przyśpieszenia, ale trochę szybciej jest - zwłaszcza po cache'owaniu strony)
-Ładna skórka w DirectAdminie
-Wygodna obsługa poczty
-Ogólnie dobre wrażenie
-Dosyć dobra cena
-Teoretycznie brak ograniczenia CPU

Wady:
-Przestrzeń dyskowana dosyć niewielka (5GB za ~180PLN na rok to trochę mało)
-Na jednym IP siedzi 120 witryn w tym nameserver, więc trochę bieda
-Przydałaby się możliwość posiadania własnego IP, lub chociażby więcej IP w jakiejś SEO-ofercie
-Limity bezpieczeństwa są wysokie, ale...
-...Najgorsze jest ograniczenie do 300 odbiorców e-mail na dzień, z tego powodu nie da się wysłać newsletter' a nawet przeszkadza to w działaniu forum
GImnazjum, liceum, studia - na każdym etapie kształcenia potrzebujesz fizyka wzory z fizyki z objaśnieniami symboli fizycznych.

#27 Chmurka.pl

Czasami na forum

• Firma Bronze
  • 37 postów

Napisany 11 grudzień 2011 - 12:49

Witam,

-Na jednym IP siedzi 120 witryn w tym nameserver, więc trochę bieda
-Przydałaby się możliwość posiadania własnego IP, lub chociażby więcej IP w jakiejś SEO-ofercie

Od pewnego czasu pracujemy nad rozwiązaniem, które wyeliminuje obie niedogodności.

-...Najgorsze jest ograniczenie do 300 odbiorców e-mail na dzień, z tego powodu nie da się wysłać newsletter' a nawet przeszkadza to w działaniu forum
Wystarczy napisać ticket z uargumentowaną prośbą o zwiększenie dziennego limitu. Taka informacje widnieje również jako przypis do limitu w regulaminie świadczenia usług hostingowych.

#28 fizyka

Nowy użytkownik

• Użytkownicy
  • 25 postów

Napisany 15 grudzień 2011 - 23:36

Zobacz postChmurka.pl, o 11 grudzień 2011 - 12:49, powiedział:

Witam,

Od pewnego czasu pracujemy nad rozwiązaniem, które wyeliminuje obie niedogodności.

Wystarczy napisać ticket z uargumentowaną prośbą o zwiększenie dziennego limitu. Taka informacje widnieje również jako przypis do limitu w regulaminie świadczenia usług hostingowych.

Ok, to się ciesze.

A jakie to rozwiązanie jeżeli można wiedzieć?
GImnazjum, liceum, studia - na każdym etapie kształcenia potrzebujesz fizyka wzory z fizyki z objaśnieniami symboli fizycznych.

#29 patrys

Czarny charakter

• Moderatorzy
  • 2029 postów
  • Imię:Patryk

Napisany 15 grudzień 2011 - 23:54

Najgorsze jest ograniczenie do 300 odbiorców e-mail na dzień, z tego powodu nie da się wysłać newsletter' a nawet przeszkadza to w działaniu forum
Ale to odbiorców przy poczcie wchodzącej, RFC mówiło chyba o 100 więc 300 to wysoki limit.
Liczba wysłanych wiadomości z tego co widzę to 1000 co jest rozsądnym dobowym limitem.
Nie wiem gdzie jest problem z normalnym funkcjonowaniem forum przy takich limitach ?

Będzie problem to zmienna konfiguracyjna dla całego MTA.
.

#30 fizyka

Nowy użytkownik

• Użytkownicy
  • 25 postów

Napisany 16 grudzień 2011 - 02:48

Zobacz postpatrys, o 15 grudzień 2011 - 23:54, powiedział:

Ale to odbiorców przy poczcie wchodzącej, RFC mówiło chyba o 100 więc 300 to wysoki limit.
Liczba wysłanych wiadomości z tego co widzę to 1000 co jest rozsądnym dobowym limitem.
Nie wiem gdzie jest problem z normalnym funkcjonowaniem forum przy takich limitach ?

Będzie problem to zmienna konfiguracyjna dla całego MTA.
Hmm sugerujesz, że nie dadzą radę zwiększyć limitu dla pojedyńczego konta?

Ale i tak najbardziej mnie ciekawi czy pojawi się coś jakby oferta SEO-hostingu :P

#31 Chmurka.pl

Czasami na forum

• Firma Bronze
  • 37 postów

Napisany 18 grudzień 2011 - 15:00

Witam,

Dodatkowe adresy IP będą dostępne dla klientów zainteresowanych certyfikatem SSL dla swojej strony. Nastąpi również lepszy podział kont/witryn pomiędzy IP (mniej witryn na jedno IP).

#32 hgroup.pl

Nowy użytkownik

• Użytkownicy
  • 6 postów

Napisany 28 grudzień 2011 - 13:20

Hej, nie polecam tej firmy. Chciałem skorzystać z promocji 3mc za free. Trzeba było przedstawić fakturę VAT za serwer. Przedstawiłem i podałem linka do strony. I oferują mi konto www zamiast VPS'a. A gdy napisałem że konto www to oni napisali mi że nie zostanę zweryfikowany.

#33 Chmurka.pl

Czasami na forum

• Firma Bronze
  • 37 postów

Napisany 28 grudzień 2011 - 17:03

Witam,

Powyższy post odnosi się do sytuacji, w której autor (postu) wymienił z BOK Chmurka.pl kilkanaście wiadomości, w których dokładnie staraliśmy się wyjaśnić zasady promocji "3 miesiące WWW i VPS za darmo!". Informowaliśmy, że nie możemy przyznać VPS dla prostej strony WWW, której w zupełności wystarczy podstawowy serwer WWW. Jak się później okazało serwer miał posłużyć jako serwer gry lub "team speak". Niestety, serwery dla tych zastosowań nie są objęte promocją.
Nie otrzymaliśmy też wiadomości, w której wyraża Pan chęć zamówienia serwera WWW, a tym bardziej nie wysłaliśmy informacji o tym, że strona nie zostanie zweryfikowana.

Zamieszczenie korespondencji na forum uważam za zbędne, jednak jeśli autor powyższego postu zdecyduje się na to, nie widzę przeciwwskazań.

Pozdrawiam,
Max Kwiatkowski, Chmurka.pl

Ten post był edytowany przez Chmurka.pl dnia: 28 grudzień 2011 - 17:04

#34 mSurf.eu

Weteran WHT

• WHT Pro
  • 1173 postów
  • Imię:Mateusz
  • Nazwisko:Kapica

Napisany 28 grudzień 2011 - 17:33

Ten temat nie powinien być zablokowany i stworzone [Dyskusje]?

#35 Tomasz Fiedoruk

BOSS

• Administrator
  • 4319 postów
  • Firma:WHT

Napisany 28 grudzień 2011 - 18:42

Profil firmy: http://www.webhostin.../71-chmurka-pl/
Opinie: http://www.webhostin.../71-chmurka-pl/
Dodaj opinię: http://www.webhostin.../71-chmurka-pl/

Dyskusje: http://www.webhostin...usje-chmurkapl/
Masz stronę? Zarabiaj na sprzedaży linków. Gwarantowane stawki od pierwszego dnia SeoPilot

1 Użytkowników czyta ten temat

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych użytkowników