[Opinie] Chmurka.pl
[Opinie] Chmurka.pl
Napisany 20 sierpień 2011 - 16:06
Pozostałe plusy to
+ Bardzo szybki
+ Wysoki uptime
+ Brak spamu ze strony chmurka.pl na email
+ Miły support
+ Niska cena
Tylko mi proszę bez komentarzy, że a on to ma.. 1 czy ile tam postów i nie należy mu wierzyć.. ja tylko wyrażam swoją opinię na temat powyższego hostingu.
Napisany 26 sierpień 2011 - 20:10
Napisany 26 sierpień 2011 - 20:53
</h2>
Niestandardowo skonfigurowane serwery
mieszczą się w niemieckiej serwerowni Hetzner.
https://www.chmurka.pl/serwery
Co do limitów, to jest wsyzstko w regulaminie, a o CPU musisz się dopytać na bok@chmurka.pl
Napisany 26 sierpień 2011 - 21:41
Napisany 11 grudzień 2011 - 01:58
Ok, to wyrażę opinię raz jeszcze:
Zalety:
-brak limitów transferu w ofercie
-najlepszy support z jakim się spotkałem do tej pory (odpowiedź na zapytanie i załatwienie sprawy w ciągu 1 minuty)
-LiteSpeed (nie odczułem jakiegoś kosmicznego przyśpieszenia, ale trochę szybciej jest - zwłaszcza po cache'owaniu strony)
-Ładna skórka w DirectAdminie
-Wygodna obsługa poczty
-Ogólnie dobre wrażenie
-Dosyć dobra cena
-Teoretycznie brak ograniczenia CPU
Wady:
-Przestrzeń dyskowana dosyć niewielka (5GB za ~180PLN na rok to trochę mało)
-Na jednym IP siedzi 120 witryn w tym nameserver, więc trochę bieda
-Przydałaby się możliwość posiadania własnego IP, lub chociażby więcej IP w jakiejś SEO-ofercie
-Limity bezpieczeństwa są wysokie, ale...
-...Najgorsze jest ograniczenie do 300 odbiorców e-mail na dzień, z tego powodu nie da się wysłać newsletter' a nawet przeszkadza to w działaniu forum
Napisany 11 grudzień 2011 - 12:49
-Przydałaby się możliwość posiadania własnego IP, lub chociażby więcej IP w jakiejś SEO-ofercie
Od pewnego czasu pracujemy nad rozwiązaniem, które wyeliminuje obie niedogodności.
Napisany 15 grudzień 2011 - 23:36
Chmurka.pl, o 11 grudzień 2011 - 12:49, powiedział:
Od pewnego czasu pracujemy nad rozwiązaniem, które wyeliminuje obie niedogodności.
Wystarczy napisać ticket z uargumentowaną prośbą o zwiększenie dziennego limitu. Taka informacje widnieje również jako przypis do limitu w regulaminie świadczenia usług hostingowych.
Ok, to się ciesze.
A jakie to rozwiązanie jeżeli można wiedzieć?
Napisany 15 grudzień 2011 - 23:54
Liczba wysłanych wiadomości z tego co widzę to 1000 co jest rozsądnym dobowym limitem.
Nie wiem gdzie jest problem z normalnym funkcjonowaniem forum przy takich limitach ?
Napisany 16 grudzień 2011 - 02:48
patrys, o 15 grudzień 2011 - 23:54, powiedział:
Liczba wysłanych wiadomości z tego co widzę to 1000 co jest rozsądnym dobowym limitem.
Nie wiem gdzie jest problem z normalnym funkcjonowaniem forum przy takich limitach ?
Będzie problem to zmienna konfiguracyjna dla całego MTA.
Ale i tak najbardziej mnie ciekawi czy pojawi się coś jakby oferta SEO-hostingu
Napisany 18 grudzień 2011 - 15:00
Dodatkowe adresy IP będą dostępne dla klientów zainteresowanych certyfikatem SSL dla swojej strony. Nastąpi również lepszy podział kont/witryn pomiędzy IP (mniej witryn na jedno IP).
Napisany 28 grudzień 2011 - 13:20
Napisany 28 grudzień 2011 - 17:03
Powyższy post odnosi się do sytuacji, w której autor (postu) wymienił z BOK Chmurka.pl kilkanaście wiadomości, w których dokładnie staraliśmy się wyjaśnić zasady promocji "3 miesiące WWW i VPS za darmo!". Informowaliśmy, że nie możemy przyznać VPS dla prostej strony WWW, której w zupełności wystarczy podstawowy serwer WWW. Jak się później okazało serwer miał posłużyć jako serwer gry lub "team speak". Niestety, serwery dla tych zastosowań nie są objęte promocją.
Nie otrzymaliśmy też wiadomości, w której wyraża Pan chęć zamówienia serwera WWW, a tym bardziej nie wysłaliśmy informacji o tym, że strona nie zostanie zweryfikowana.
Zamieszczenie korespondencji na forum uważam za zbędne, jednak jeśli autor powyższego postu zdecyduje się na to, nie widzę przeciwwskazań.
Pozdrawiam,
Max Kwiatkowski, Chmurka.pl
Ten post był edytowany przez Chmurka.pl dnia: 28 grudzień 2011 - 17:04
Napisany 28 grudzień 2011 - 17:33
Napisany 28 grudzień 2011 - 18:42
Opinie: http://www.webhostin.../71-chmurka-pl/
Dodaj opinię: http://www.webhostin.../71-chmurka-pl/
Dyskusje: http://www.webhostin...usje-chmurkapl/
1 Użytkowników czyta ten temat
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych użytkowników

Ten temat jest zamknięty