Skocz do zawartości

Web Hosting Talk

• progreso.pl

Partner technologiczny

Upraszczamy to, co inni starają się komplikować. Prosto, pewnie, przyjaźnie - tak robimy hosting!
  • Kei.pl

Partner technologiczny

Kei.pl działa na polskim rynku internetowym od 2000 roku. Obecnie na blisko 300 serwerach w Centrum Danych Kei.pl znajduje się kilkadziesiąt tysięcy stron WWW.
  • S-NET.info

Partner technologiczny

S-NET to dostawca usług dla biznesu. Najważniejsze usługi świadczone przez firmę to usługi Centrum Danych, dostęp do Internetu, transmisja danych oraz tranzyt do różnych operatorów.
  • Sprint Data Center

Partner technologiczny

Sprint Data Center to jedyne w Polsce północno-wschodniej i jednocześnie jedno z najnowocześniejszych w kraju centrum przechowywania i przetwarzania danych.

Windows 2003 + MS SQL Server 2008 R2

1 odpowiedzi na ten temat

Windows 2003 + MS SQL Server 2008 R2

#1 sfor

Nowy użytkownik

• Użytkownicy
  • 1 postów
  • Imię:Marcin

Napisany 18 kwiecień 2011 - 18:53

Dysponuję dwuprocesorowym (2x 2.8 GHz Pentium IV Xeon) serwerem HP DL380 G3 z 4 GB RAM i macierzą dyskową 6x72GB. Z powodu stosunkowo wysokiego kosztu utrzymania hostingu Windows z bazami MSSQL i znacznym ograniczeniem wielkości pojedynczej bazy do 200-300 MB zdecydowałem się na uruchomienie kolokowanej maszyny z oprogramowaniem jak w temacie. W związku z tym poszukuję kilku chętnych osób, które byłyby zainteresowane wspólnym utrzymaniem takiej maszyny. Na ten cel mam przeznaczone łącze 5/5 Mbit, a miesięczne koszty które trzeba ponieść, to 330 PLN (opłata za kolokację, tzn dostęp do sieci, 3 IP, energia elektryczna; ups to dodatkowe 50 PLN netto). Jeśli zajdzie potrzeba - mogę wystawiać faktury VAT. Info tutaj na forum albo PW.

#2 theONE

Weteran WHT

• Firma Platinum
  • PipPipPipPipPipPipPipPip
  • 725 postów
  • Firma:Devonstudio

Napisany 18 kwiecień 2011 - 18:57

bez licencji SPLA nie mozesz wynajac innym tego SQLA jezeli mnie pamiec nie myli, a licencja SPLA kosztuje

BOGATA OFERTA W NAJLEPSZYCH DC W WARSZAWIE

299zł | i3 2100 | 4 GB RAM | HDD 2x 500GB | 5 TB Transfer | KVM / IPMI
379zł | XEON E3-1220 | 8 GB RAM | HDD 2x 500 GB | 5 TB Transferu | KVM / IPMI
499zł | Xeon E3-1270 | 16GB RAM | HDD 2x 500GB | 5 TB Transferu | IPMI / KVM

1 Użytkowników czyta ten temat

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych użytkowników