Skocz do zawartości

Web Hosting Talk

• progreso.pl

Partner technologiczny

Upraszczamy to, co inni starają się komplikować. Prosto, pewnie, przyjaźnie - tak robimy hosting!
  • Kei.pl

Partner technologiczny

Kei.pl działa na polskim rynku internetowym od 2000 roku. Obecnie na blisko 300 serwerach w Centrum Danych Kei.pl znajduje się kilkadziesiąt tysięcy stron WWW.
  • S-NET.info

Partner technologiczny

S-NET to dostawca usług dla biznesu. Najważniejsze usługi świadczone przez firmę to usługi Centrum Danych, dostęp do Internetu, transmisja danych oraz tranzyt do różnych operatorów.
  • Sprint Data Center

Partner technologiczny

Sprint Data Center to jedyne w Polsce północno-wschodniej i jednocześnie jedno z najnowocześniejszych w kraju centrum przechowywania i przetwarzania danych.

Tyskie Data Center

37 odpowiedzi na ten temat

Tyskie Data Center

#21 finlandia

Stały użytkownik

• Użytkownicy
  • PipPipPipPipPip
  • 191 postów
  • Imię:Martin
  • Nazwisko:D.

Napisany 21 maj 2011 - 22:54

Ja raczej nie polecam. Obiecali test dedyka na 3 dni. Po instalacji, konfiguracji itd. pisalem 3 razy. Za kazdym razem pisal, ze zaraz wysle dane lub cos w tym guscie:

tychy24.pl
2011-05-16 19:21:22
jest serwer
2011-05-16 19:21:24
adres ip

ja
2011-05-16 19:42:10
nie doszedl adres ip
... i koniec rozmowy.

Ten post był edytowany przez finlandia dnia: 21 maj 2011 - 22:55

#22 potty

Stały użytkownik

• Użytkownicy
  • PipPipPipPipPip
  • 179 postów
  • Imię:Maciej

Napisany 22 maj 2011 - 17:20

Moim zdaniem, zbyt tanie te dedyki sa...

Dzial O nas nawet nie dziala, inne tez off sa.

#23 finlandia

Stały użytkownik

• Użytkownicy
  • PipPipPipPipPip
  • 191 postów

Napisany 22 maj 2011 - 19:20

190zl netto zbyt tanio??? Mi podczas rozmowy na gg oferowali dedyka za 40-50zł brutto... Parametry - nic szalowego, ale watpie zeby chociaz za prad sie zwrocilo.

#24 ToFFiK

Stały użytkownik

• WHT Pro
  • PipPipPipPipPip
  • 436 postów
  • Firma:Toffik.NET / StrefaSerwerow.pl / Serversite.eu / MagnetX
  • Imię:Olaf
  • Nazwisko:Twardowski

Napisany 22 maj 2011 - 19:26

Myślę że nazwa usera reklamującego te "DC" w pierwszym poście jest adekwatna do jakości :)

Ten post był edytowany przez ToFFiK dnia: 22 maj 2011 - 19:27

Post powered by ToFFiK

ˆˆˆ © All rights reserved Pozdro

Najtańsze serwery gier slot CS 99gr Serwery VPS Serwery WWW Reseller

U-RP.EU

#25 Aimer

Weteran WHT

• [Użytkownicy]
  • PipPipPipPipPipPipPipPip
  • 658 postów

Napisany 22 maj 2011 - 21:28

Ale jakość zapewne lepsza niż u Tomasza :)
Biznes-Host.pl - Servery VPS, Hosting www, http://logout.pl/polecam/aimer
HitMe.net.pl - Hosting www, serwery VPS, Cloud

#26 Kolopik

Weteran WHT

• WHT Pro
  • 1033 postów
  • Firma:CT8.pl
  • Imię:Kacper
  • Nazwisko:Dmochowski

Napisany 22 maj 2011 - 22:20

Zobacz postAimer, o 22 maj 2011 - 21:28, powiedział:

Ale jakość zapewne lepsza niż u Tomasza :)

Już chyba sprzedaży dedyków nie prowadzi, albo awaria? :P

http://dedyki.bydgoszcz.pl/

#27 potty

Stały użytkownik

• Użytkownicy
  • PipPipPipPipPip
  • 179 postów
  • Imię:Maciej

Napisany 23 maj 2011 - 13:14

Strona Pan Tomeczeka juz od pewnego czasu OFF.

@ finlandia , umowa czy nie? Zgaduje, ze nie Dodany obrazek

#28 finlandia

Stały użytkownik

• Użytkownicy
  • PipPipPipPipPip
  • 191 postów

Napisany 23 maj 2011 - 16:34

Nie bylo mowy na temat zadnych umow.

#29 dno

Nowy użytkownik

• Użytkownicy
  • 6 postów

Napisany 25 maj 2011 - 10:27

Witam,

Jak można było się spodziewać krytyka Naszej firmy to coś zupełnie normalnego. Na każdym forum jest to samo, jak może być forum obiektywne jak jest na usługach firm hostingowych( oczywista sprzeczność interesów ).

Wszystkie osoby krytykujące naszą firmę nie posiadały usług wykupionych w naszej firmie , a wielce nie polecają nas.
Data center naszej firmy jest w Dwóch lokalizacjach w Tychach, obraz Tyskich hal tarowych - jest tam biuro naszej firmy.
Proszę podać opinie klientów, którzy korzystali z naszych usług i faktycznie było tak zle jak opisują, to w/w przedmówcy.
Mamy prawie 4000 tyś klientów, wiec opinia jednej osoby nie jest adekwatna.

Ale nie ma się czego oczekiwać, krytyka jest dla nas jak najbardziej zrozumiała. Możemy się tylko uśmiechnąć ironicznie.

Pozdrawiam
Daniel Bryniarski

#30 Sponsi

Weteran WHT

• WHT Pro
  • 3128 postów
  • Firma:GSA
  • Imię:Miłosz

Napisany 25 maj 2011 - 11:08

Panie Danielu, błagam... poproś moderatora o skasowanie tej wypowiedzi i napisz ją jeszcze raz, po polsku...
z tymi 4 milionami klientów to chyba nawet home.pl przerastasz ; )

#31 dno

Nowy użytkownik

• Użytkownicy
  • 6 postów

Napisany 25 maj 2011 - 12:26

Wszystko było dobrze napisane, ktoś widocznie z Waszych administratorów przekręca treści pisane przez forumowiczów. Ale tego można było się spodziewać że nie jest to forum gdzie nie jest prawdomówne i opiniotwórcze. W dodatku modyfikują posty bez zgody naszej.

pozdrawiam
Daniel

#32 Miłosz

Weteran WHT

• Moderatorzy
  • 2478 postów
  • Firma:Sys-Com
  • Nazwisko:Oller

Napisany 25 maj 2011 - 12:38

dno& powiedział:

Mamy prawie 4000 tyś klientów, wiec opinia jednej osoby nie jest adekwatna.
Przy 4M to faktycznie nie ma znaczenia... 4000 tyś = 4 000 000

Zobacz postdno, o 25 maj 2011 - 12:26, powiedział:

Wszystko było dobrze napisane, ktoś widocznie z Waszych administratorów przekręca treści pisane przez forumowiczów. Ale tego można było się spodziewać że nie jest to forum gdzie nie jest prawdomówne i opiniotwórcze. W dodatku modyfikują posty bez zgody naszej.

A to mnie rozbawiłeś. Chyba trochę mało poważny jesteś. Przedstaw dowody na to, iż administracja zmieniła Ci treść posta. Tudzież zamilknij i nie pisz więcej takich farmazonów :D Myślę, że nick mówi wszystko...

Dodany obrazek
Miłosz GG: 3312894 JID: ollerm@jabber.org
Konfiguracja i administracja serwerami dedykowanymi/RPS/VPS - Faktura VAT
Idealny hosting | Domeny | Hosting dla Firm

#33 bigmen

Nowy użytkownik

• Użytkownicy
  • 21 postów

Napisany 25 maj 2011 - 12:56

Ten temat jest kolejnym przykładem że forum to tworzy hermetyczna grupka osób - hostingowych zapaleńców z których większość ma swoje własne "firemki". Każdorazowe wychylenie się czy to z własnym pomysłem, hostingiem, serwerownią czy po prostu ze zwykłym pytaniem na tym forum kończy się zbluzganiem przez wcześniej wymienione osoby.

Forum to przeglądam od kilku ładnych lat (zapewne dłużej niż niektóre osoby które zaraz po tym temacie z pewnością zaatakują również mnie) i niestety stwierdzam, że zawsze panowała tu taka atmosfera - dlatego ja, jak i wiele innych osób udzielam się tutaj rzadko (tego samego radzę Panu Danielowi).

Zresztą, nie ma się co dziwić że przedstawiciele żadnych poważniejszych firm tutaj nie zaglądają.

Zaznaczam że nie jestem powiązany z żadną firmą, piszę jako osoba całkowicie obiektywna.

"Psy szczekają, a karawana jedzie dalej..."

#34 Sponsi

Weteran WHT

• WHT Pro
  • 3128 postów

Napisany 25 maj 2011 - 13:07

bigmen niezupełnie... pewnie, że część ludzi tutaj "w polski" sposób włąśnie postępuje tak, jak piszesz. Jednak IMO przeważają dyskusje, uwagi ludzi, którzy nie chcą tolerować prostactwa, braku wyobraźni, słabych pomysłów (albo kolejnych "genialnych" pomysłów na biznes "grupy młodych zapaleńców", czyli gimnazjalnych krzaczorów), itd. itp. W odróżnieniu od widzów tańca na lodzie i innych trendy festiwali, masz tutaj sporą grupę fachowców*, którzy po prostu kitu i bzdur nie znoszą. Wchodząc tutaj nie można oczekiwać reakcji jak na innych forach pokroju webhelpu (który nawiasem mówiąc trochę się podciągnął ; )
Pewnie, że ludzie lecą na jakieś nowe hasło / firemkę itd., ale jeśli jest się do czego przyczepić, przyczepią się i zmiażdżą. "Poważne firmy", jak to ująłeś, nie zaglądają tutaj, bo wolą sprzedać 1000 "serwerów za zeta" niż chodzić po jakimś tam forum i rozmawiać z dzieciakami ;;; )
Ogólnie temat ma wiele stron i wszystkiego nie wyczerpałem, ale tak to w skrócie widzę.
A nie, że przychodzi jakieś "Ślunskie Browar Ziomhost Dejta Center" i wszyscy mają być uradowani, bo wielce wielmożny cwaniaczek, który nie ma pojęcia o prowadzeniu centrum danych raczył tutaj wrzucić jakiś ochłap.
Sorry, ale to nie jest pudelek.pl hostingu...

* - nie piszę tu absolutnie o sobie, chyba, że chodzi o zjechanie totalnej bzdury ;; )

Ten post był edytowany przez Sponsi dnia: 25 maj 2011 - 13:10

#35 finlandia

Stały użytkownik

• Użytkownicy
  • PipPipPipPipPip
  • 191 postów

Napisany 25 maj 2011 - 13:17

@dno

Moze odniesiesz sie rowniez do mojego posta? 3 razy pisalem w sprawie obiecanego dedyka. Chyba mam prawo wyrazic opinie na temat kontaktu z Wasza korporacja o 4 milionach klientow ?

#36 nrm

Weteran WHT

• Moderatorzy
  • 1765 postów
  • Firma:{netBOMB}
  • Imię:Mirek

Napisany 25 maj 2011 - 13:28

No i gdzie jest to datacenter konkretnie? Same pytania, zero odpowiedzi.

#37 bigmen

Nowy użytkownik

• Użytkownicy
  • 21 postów

Napisany 25 maj 2011 - 13:31

Zobacz postSponsi, o 25 maj 2011 - 13:07, powiedział:

W odróżnieniu od widzów tańca na lodzie i innych trendy festiwali, masz tutaj sporą grupę fachowców*, którzy po prostu kitu i bzdur nie znoszą.

Z tym się zgodzę, niektóre osoby które tutaj się udzielają osobiście cenie.

Wchodząc tutaj nie można oczekiwać reakcji jak na innych forach pokroju webhelpu (który nawiasem mówiąc trochę się podciągnął ; )

Nie mówię, że wszyscy maja być na tak, ma być słodko, pięknie i przyjemnie. No właśnie - "przyjemnie" - wiele wypowiedzi na tym forum jest nieprzyjemnych. Chodzi głównie o to, że jeśli wyrażamy już negatywne emocje, to wyrażajmy je w pozytywny dla odbiorcy sposób. Nawet najgorsze zdanie da się wyrazić bez używania wielu poniżających, często obraźliwych słów, a także bez ośmieszających powiedzonek. To tak jakby w kilku kopać leżącego.

"Poważne firmy", jak to ująłeś, nie zaglądają tutaj, bo wolą sprzedać 1000 "serwerów za zeta" niż chodzić po jakimś tam forum i rozmawiać z dzieciakami ;;; )

O właśnie - "dzieciakami". Często mam wrażenie (pewnie po części słuszne), że wiele wypowiadających się tutaj "znafców", jeszcze nic w życiu nie osiągnęło, nie ma żadnych doświadczeń w tej branży, a wypowiada się tak, jakby byli co najmniej Bill'ami Gates'ami. A rzeczywistość jest taka, że ich doświadczenia oparte są jedynie na wklepywaniu apt-get'ów na swoim serwerze VPS który kupili za mamine pieniążki ("mamine pieniążki" - tym stwierdzeniem zaczynam schodzić do wyśmiewczego charakteru niektórych postów).

Ogólnie temat ma wiele stron i wszystkiego nie wyczerpałem, ale tak to w skrócie widzę.
A nie, że przychodzi jakieś "Ślunskie Browar Ziomhost Dejta Center" i wszyscy mają być uradowani, bo wielce wielmożny cwaniaczek, który nie ma pojęcia o prowadzeniu centrum danych raczył tutaj wrzucić jakiś ochłap.
Sorry, ale to nie jest pudelek.pl hostingu...

Każdy kiedyś zaczynał. Niestety nie wszyscy mają bogatego wujka w USA, który sypnie dolarami na postawienie pięknego, lśniącego DC.
Zamiast pomagać, naprowadzać na właściwą drogę - czasami negatywnymi opiniami, większość osób tutaj chce wyeliminować kolejną świeżą firmę.
W stopkach, obok reklamy swoich firm - niektórzy powinni sobie dać slogan: "Po trupach, do celu".

#38 Sponsi

Weteran WHT

• WHT Pro
  • 3128 postów

Napisany 25 maj 2011 - 14:39

bigmen - bo tak jest, nie osiągnęli, a się wypowiadają... to jest mieszanina, dlatego napisałem, że masz trochę tego, trochę tamtego. Każdy kiedyś zaczynał, ale to już nie te czasy, że rzucisz byle co i osiągasz sukces. Zbyt ciężkie czasy nastały...

Prawda jest taka, że teraz, gdy to piszesz, przez Ciebie też coś "przechodzi", jesteś w jakiś sposób spolaryzowany. Ja też to mam, każdy to ma... tylko czy mamy siebie nienawidzieć za to, że jesteśmy, gdzie jesteśmy? Grunt, to widzieć dalej niż czubek swojego nosa...

Ten post był edytowany przez Sponsi dnia: 25 maj 2011 - 14:40

1 Użytkowników czyta ten temat

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych użytkowników