Skocz do zawartości

Web Hosting Talk

• progreso.pl

Partner technologiczny

Upraszczamy to, co inni starają się komplikować. Prosto, pewnie, przyjaźnie - tak robimy hosting!
  • Kei.pl

Partner technologiczny

Kei.pl działa na polskim rynku internetowym od 2000 roku. Obecnie na blisko 300 serwerach w Centrum Danych Kei.pl znajduje się kilkadziesiąt tysięcy stron WWW.
  • S-NET.info

Partner technologiczny

S-NET to dostawca usług dla biznesu. Najważniejsze usługi świadczone przez firmę to usługi Centrum Danych, dostęp do Internetu, transmisja danych oraz tranzyt do różnych operatorów.
  • Sprint Data Center

Partner technologiczny

Sprint Data Center to jedyne w Polsce północno-wschodniej i jednocześnie jedno z najnowocześniejszych w kraju centrum przechowywania i przetwarzania danych.

reseller prośba o porade

26 odpowiedzi na ten temat

reseller prośba o porade

#1 kiler44

Nowy użytkownik

• Użytkownicy
  • 7 postów

Napisany 16 marzec 2011 - 09:31

Witam wszystkich forumowiczów,

szukam konta reseller na ok.25 kont, które generują łącznie ok 35Gbruchu, kont z czasem będzie coraz więcej, fajnie by było jakby serwer był zc-panelem. Obecnie mam hosting na prohoscie, ale nie oferują oni kont reseller.Suport odpowiada online praktycznie bez czekania, jedyne, co mi nie odpowiadato zakup u nich domen, po rezerwacji i opłaceniu domeny ktoś mi ją podkupił. Zastanawiałemsie nad hostingiem dedykowanym na deho.pl czy statnet lub też group5, nachwile obecną chciałbym się zmieścić w cenie ok 70 / 80 zł, fajnie jakby byłamożliwość płacenia miesięcznie jak i za rok.

Jeszcze pytanie odnośnie prędkości łącza na prohoscie mam ping rządu 22ms, na deho 40ms, statnet 39ms - czy znacznie to wpłynie na szybkość ładowaniastron ?

Jaki stabilny serwer możecie polecić ? fajnie jakby posiadał opcjeoverselling, a jak będzie konto testowe to jeszcze fajniej :)

Użytkownik zgadza się na otrzymywanie propozycji od użytkowników oraz ofert od firm (oferty wysyłane nie z kont firmowych będą usuwane).

#2 Sponsi

Weteran WHT

• WHT Pro
  • PipPipPipPipPipPipPipPip
  • 3128 postów
  • Firma:GSA
  • Imię:Miłosz

Napisany 16 marzec 2011 - 09:46

A dysku ile trzeba? Budżet trochę słaby
Czy nie idzie wyciągnąć więcej z tych 25 kont? Żeby chociaż 120zł netto było, bo za 70-80 to tylko deho.pl (smallservers) - dobrze działa, ale ja np. przy 25 kontach, zakładając, że to klienci płacący również rocznie za hosting, nie stawiałbym tego na tanim VPSie w Hetznerze, gdzie "wiadomo jak może być"... sam trzymam projekty rozwojowe i duże rzeczy, których nie opłaca się hostować w Polsce - na deho, ale mało upierdliwych klientów lokuję w Polsce, choć zdradzę, że to już nie na VPSie.

Ping w obrębie Europy jest raczej dobry, jak masz dobrej jakości usługi w UK to idzie wyciągnąć taki ping jak w Niemczech. Francji nie lubię, Holendrom nie ufam : )

Ten post był edytowany przez Sponsi dnia: 16 marzec 2011 - 09:48

#3 maniks

Stały użytkownik

• Użytkownicy
  • PipPipPipPipPip
  • 208 postów
  • Imię:Mariusz
  • Nazwisko:Czajkowski

Napisany 16 marzec 2011 - 09:59

a te ceny 70,80,120 netto to za miesiąc czy rok podajecie ? Ja na Twoim miejscu kiler44 zobaczyłbym tutaj: http://www.unixstorm.org/Reseller.html Też planuję coś wybrać w przyszłości z tego rodzaju kont :)

Ten post był edytowany przez maniks dnia: 16 marzec 2011 - 09:59

#4 kiler44

Nowy użytkownik

• Użytkownicy
  • 7 postów

Napisany 16 marzec 2011 - 10:05

więkrzość tych kont to proste strony ofertowe, kilka sklepów i jeden serwis który generuje więkrzy ruch, limit czasu procesora na prohoscie : Limit: 5% czasu procesora na 24 godziny. Nie został przekroczony. Zajętość miejsca na serwerze nie przekracza 10gb ale mam tam troche śmieci, jednak te 10 gb minimum bym chciał mieć

#5 Sponsi

Weteran WHT

• WHT Pro
  • 3128 postów
  • Firma:GSA
  • Imię:Miłosz

Napisany 16 marzec 2011 - 10:05

błagam... "większość"

#6 kiler44

Nowy użytkownik

• Użytkownicy
  • 7 postów

Napisany 16 marzec 2011 - 12:14

niestety poprawić już niemoge - myślisz że na deho będzie chodziło to gorzej niż na hostingu w prohoscie obecnie ?
maniks tak są to ceny za miesiąc.

#7 Pawel_15

Weteran WHT

• WHT Pro
  • 1442 postów
  • Imię:Paweł

Napisany 16 marzec 2011 - 12:21

Zainteresuj się Resellerem w glowanet.pl czy mzone.pl

#8 Gość_Studio v220_*

• Goście

Napisany 16 marzec 2011 - 15:17

Proponuję http://v220.pl/reseller.php

Z takimi parametrami jakie podałeś to będzie ok.100zł brutto za rok
Myślę że patrząc już przyszłościowo to 160zł rocznie za kont "bez ograniczeń" to nie duża różnica.

#9 www.mzone-net.eu

Weteran WHT

• Firma Bronze
  • 3654 postów
  • Firma:MZone Group
  • Imię:Ireneusz

Napisany 16 marzec 2011 - 16:40

Zapraszam do zapoznania się z nasza ofertą, najtańszy reseller już od 15 złotych miesięcznie (przy płatności rocznej w promocji):

WHM/cPanel: http://www.mzone-net....php?d=reseller
Directadmin: http://www.mzone-net...p?d=reseller_da

Jeszcze pytanie odnośnie prędkości łącza na prohoscie mam ping rządu 22ms, na deho 40ms, statnet 39ms - czy znacznie to wpłynie na szybkość ładowaniastron ?

Przy tak małej różnicy w odpowiedzi od serwera, klient nawet nie zauważy żadnej różnicy. Więc nie przejmuj się tak bardzo lokalizacją serwera w Europie.

| www.mzone-net.eu | Serwery wirtualne z darmową domeną | Serwery VPS od 20 złotych | Serwery Reseller od 30 złotych |

| Domeny PL: rejestracja 15.99 PLN, odnowienie tylko 59.04 PLN |

#10 kiler44

Nowy użytkownik

• Użytkownicy
  • 7 postów

Napisany 16 marzec 2011 - 18:23

w mzone mam już konto testowe założone ale:

link który dostałem w mailu : http://www.helpdesk.mzhost.eu/ nie działa
chwile po założeniu nie mogłem zainstalować nic przez instalatron, oczywiście zgłosiłem ticketa i szybko zostało naprawione, jednak troche mnie to zniesmaczyło

taki pytanko do mzone : Limit dla CPU na subkonto do 10% - subkonto to konto które ja odsprzedam w ramach resellera ?

#11 www.mzone-net.eu

Weteran WHT

• Firma Bronze
  • 3654 postów
  • Firma:MZone Group
  • Imię:Ireneusz

Napisany 16 marzec 2011 - 18:24

Gdzie Ty dostałeś ten link, ten adres nie jest używany od kilku miesięcy.

Zaraz się to usunie.

taki pytanko do mzone : Limit dla CPU na subkonto do 10% - subkonto to konto które ja odsprzedam w ramach resellera ?

Każde Twoje subkonto (powiedzmy jeden Twój klient, jeden serwer wirtualny) może generować do 10% obciążenia na jeden rdzeń.

chwile po założeniu nie mogłem zainstalować nic przez instalatron
Dam głowę że coś najpierw grzebałeś w koncie, dlatego nie działało ... ;)

| www.mzone-net.eu | Serwery wirtualne z darmową domeną | Serwery VPS od 20 złotych | Serwery Reseller od 30 złotych |

| Domeny PL: rejestracja 15.99 PLN, odnowienie tylko 59.04 PLN |

#12 kiler44

Nowy użytkownik

• Użytkownicy
  • 7 postów

Napisany 16 marzec 2011 - 21:21

oj żebyś bez głowy nie chodził ;) a o to błąd : Test wybranej domeny nie powiódł się (HTTP error: 503).

#13 freecast.pl

Weteran WHT

• Firma Bronze
  • 954 postów
  • Firma:Freecast

Napisany 16 marzec 2011 - 21:27

Zerknij do nas w ofertę link w stopce

#14 WebhostingIT

Nowy użytkownik

• Użytkownicy
  • 15 postów

Napisany 16 marzec 2011 - 21:48

Kiler44 jakie masz wymagania odnośnie PHP i Mysql ?

#15 Hekko.pl

Weteran WHT

• Firma Bronze
  • 1273 postów
  • Firma:HEKKONET
  • Imię:Damian
  • Nazwisko:Gałązka

Napisany 16 marzec 2011 - 22:05

Błąd jest normalny, jeśli robiłeś to jak napisałeś "chwilę po założeniu konta". Nie nastąpiła propagacja DNS, przez co Intalator nie widział Twojej domeny. Takie zjawisko wystąpi na każdym serwerze.

#16 GrandBB

Weteran WHT

• Firma Bronze
  • 549 postów
  • Firma:Grand-Host.pl
  • Imię:Andrzej
  • Nazwisko:Wywrocki

Napisany 17 marzec 2011 - 12:36

Witaj kiler44,

Sprawdź Naszą ofertę: http://grand-host.pl...przedawcow.html

Generalnie przy koncie Reseller3 masz 30GB miejsca oraz 240GB Transferu. Uważam, że jak na Twoje potrzeby w zupełności wystarczy.
cPanel po Polsku WHM po Angielsku, jeżeli będziesz potrzebował pomocy oczywiście 24/7 Pomoc Techniczna (poprzez Bilet pomocy, email, telefon, sms, gg). Jeżeli będziesz potrzebował wytestować konto napisz na PW lub za pomocą Biletu: http://grand-host.pl...step=2&deptid=8

W przypadku pytań pozostaję do dyspozycji.

Hosting, Domeny, Reseller, Strony WWW, Serwis PC. Grand-Host.pl - Zapraszamy!
Wystawiamy Rachunki - wszystkie ceny BRUTTO | Kontakt: info@grand-host.pl

#17 kiler44

Nowy użytkownik

• Użytkownicy
  • 7 postów

Napisany 17 marzec 2011 - 20:38

dziękuje za propozycje ale bardziej zależy mi na opini użytkowników kont.

#18 mSurf.eu

Weteran WHT

• WHT Pro
  • 1173 postów
  • Imię:Mateusz
  • Nazwisko:Kapica

Napisany 17 marzec 2011 - 20:51

Ja Ci polecam http://vipower.pl/Konta-Reseller Mam u nich VPSa od poczatku miesiaca i narazie zadnych padow ani nic. Support szybki, niskie ceny a jak sie dogadasz to indywidualna oferte moze zalatwisz :)

#19 kiler44

Nowy użytkownik

• Użytkownicy
  • 7 postów

Napisany 18 marzec 2011 - 15:03

Jeśli chodzi o administracje vps-em poprzez cpanel to jakaś czarna magia ? może lepiej by było zainwestować w coś takiego chyba taniej troche wychodzi

#20 mayher

Nowy użytkownik

• Użytkownicy
  • 3 postów

Napisany 25 marzec 2011 - 00:52

Zobacz postStudio v220, o 16 marzec 2011 - 15:17, powiedział:

Myślę że patrząc już przyszłościowo to 160zł rocznie za kont "bez ograniczeń" to nie duża różnica.

To mój pierwszy post więc pozdrawiam wszystkich. W regulaminie wyczytałem: Bezwzględnie zabrania się wykorzystywania serwera do wysyłania mailingu masowego tzw. SPAM. Po stwierdzeniu takiego przypadku konto danego Klienta zostaje automatycznie
skasowane, a wpłata abonamentowa przepada.

Prosze mnie poprawić jeśli się mylę, ale jeżeli ktoś będzie spamowal przez moje konto bez mojej wiedzy co mi się już zdażyło to macie Państwo prawo skasować moje konto bez ostrzeżenia? rozumiem zagrożenie dla innych ale trochę boje się wszechwładnej ręki admina.

1 Użytkowników czyta ten temat

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych użytkowników