Skocz do zawartości


 

Zdjęcie

masternet.pl

masternet.pl

  • Proszę się zalogować aby odpowiedzieć
70 odpowiedzi na ten temat

masternet.pl

#21 Malitek

Malitek

    Stały użytkownik

  • Użytkownicy
  • PipPipPipPipPip
  • 331 postów
  • Skąd:Kraków

Napisany 15 sierpień 2009 - 19:26

Moderatorzy - wysprzątajcie topic. Masternet cały czas działa więc po co ten spam i antyreklama ;(

#22 Gość_Pokuć_*

Gość_Pokuć_*
  • Goście

Napisany 15 sierpień 2009 - 22:33

Jaki spam, jaka antyreklama ? Hetzner nawalił i tyle ...

#23 MasterNETpl

MasterNETpl

    Klasyka Fantastyki

  • Firma Bronze
  • PipPipPipPipPipPipPipPip
  • 2074 postów
  • Skąd:Kraków
  • Firma:MasterNET.pl
  • Imię:Adrian
  • Nazwisko:Szczepanik

Napisany 16 sierpień 2009 - 06:49

Właśnie wróciłem do kraju.. występowały problemy z serwerem s2 i wyłącznie z usługą HTTPd, poczta oraz ftp funkcjonowały cały czas prawidłowo, pingi również szły jak na s2 oraz główną maszynę na której jest strona MasterNET.pl oraz panel Klienta.
Jeżeli występowały problemy w komunikacji z s2, wówczas w panelu Klienta dane na temat wykorzystania usług mogły być niewidoczne gdyż panel Klienta komunikuje się z danymi serwerami i pobiera określone informacje.

Jak tylko dowiedziałem się o problemach z HTTPd na s2 wówczas automatycznie nachalnie zgłaszałem problem administratorowi który przebywał na dożynkach :lol: problemu nie dało się rozwiązać w parę minut więc musiało to trochę potrwać. Jednak jak na pierwszy tego typu dłuższy pad WWW (dla złości w święto) od końca kwietnia 2009 uważam, iż nie jest to zły wynik (jednak Klient ma zawsze rację) ;)

@JohnyBBB z informacji których udzielił mi współpracownik, wynika iż udzielone zostały wyjaśnienia odnośnie funkcjonowania specyficznego skryptu joomla. (ps na publicznym forum nie mam zamiaru dyskutować na tego typu tematy gdyż nie jest to odpowiedni kanał komunikacji).

Jeżeli w czasie padu WWW serwera s2 nie działało komuś dosłownie "nic" włącznie ze stroną firmy MasterNET.pl, oznacza iż były problemy na łączach (przypuszczam iż TP). Serwer główny strony oraz panel Klienta MasterNET.pl nie notował w tym czasie żadnych problemów.

Owszem z TP są ostatnimi czasy problemy ( i to cholerne), nie tylko dotykani są Klienci MasterNET.pl lecz również innych firm.

Z poważaniem;
Szczepanik Adrian

#24 Gość_patrys_*

Gość_patrys_*
  • Goście

Napisany 16 sierpień 2009 - 07:14

Hetzner ma jakiś czas już problemy, teraz jedno z ich urządzeń też gubi ~70 % pakietów, zgłoszone do noc...

#25 MasterNETpl

MasterNETpl

    Klasyka Fantastyki

  • Firma Bronze
  • PipPipPipPipPipPipPipPip
  • 2074 postów
  • Skąd:Kraków
  • Firma:MasterNET.pl
  • Imię:Adrian
  • Nazwisko:Szczepanik

Napisany 16 sierpień 2009 - 07:21

@patrys owszem, również zgłaszałem im ten problem, zwłaszcza bezpośrednio po ich sieci.. ;/

#26 JohnyBBB

JohnyBBB

    Nowy użytkownik

  • Użytkownicy
  • 20 postów

Napisany 16 sierpień 2009 - 08:38

No nic, ważne, że już działa i wznośmy modły, żeby tak pozostało. Pingi z Neo 30-40, strona śmiga, wypas :lol:

#27 Miłosz

Miłosz

    Weteran WHT

  • Moderatorzy
  • PipPipPipPipPipPipPipPip
  • 4026 postów
  • Skąd:Tuchola
  • Firma:Sys-Com / M-Networks Sp. z o.o.
  • Imię:Miłosz
  • Nazwisko:Oller

Napisany 16 sierpień 2009 - 21:12

dziala rejestracja domen? bo chce dodać kolejną domene.. wybieram nazwe, zaznaczam, klikam dalej i przenosi mnie do panelu usera

#28 MasterNETpl

MasterNETpl

    Klasyka Fantastyki

  • Firma Bronze
  • PipPipPipPipPipPipPipPip
  • 2074 postów
  • Skąd:Kraków
  • Firma:MasterNET.pl
  • Imię:Adrian
  • Nazwisko:Szczepanik

Napisany 16 sierpień 2009 - 21:21

Działa.

#29 Miłosz

Miłosz

    Weteran WHT

  • Moderatorzy
  • PipPipPipPipPipPipPipPip
  • 4026 postów
  • Skąd:Tuchola
  • Firma:Sys-Com / M-Networks Sp. z o.o.
  • Imię:Miłosz
  • Nazwisko:Oller

Napisany 16 sierpień 2009 - 21:36

u mnie jednak nie :/
Firefox, Konqueror, Opera... to samo

#30 Miłosz

Miłosz

    Weteran WHT

  • Moderatorzy
  • PipPipPipPipPipPipPipPip
  • 4026 postów
  • Skąd:Tuchola
  • Firma:Sys-Com / M-Networks Sp. z o.o.
  • Imię:Miłosz
  • Nazwisko:Oller

Napisany 16 sierpień 2009 - 22:11

udało sie zarejestrować domene

#31 Shk

Shk

    Weteran WHT

  • WHT Pro
  • PipPipPipPipPipPipPipPip
  • 594 postów

Napisany 05 czerwiec 2010 - 12:41

Obecnie występują jakieś problemy ze stroną główną firmy.
Zauważyłem jakieś 2h temu. Nie wiem jak z hostingiem, ponieważ nie korzystam.

#32 SanKen

SanKen

    Weteran WHT

  • WHT Pro
  • PipPipPipPipPipPipPipPip
  • 547 postów
  • Skąd:/var/logs
  • Imię:Matthew

Napisany 05 czerwiec 2010 - 12:58

Widzę że strona nie odpowiada.

#33 MasterNETpl

MasterNETpl

    Klasyka Fantastyki

  • Firma Bronze
  • PipPipPipPipPipPipPipPip
  • 2074 postów
  • Skąd:Kraków
  • Firma:MasterNET.pl
  • Imię:Adrian
  • Nazwisko:Szczepanik

Napisany 05 czerwiec 2010 - 13:51

Owszem mogły wystąpić chwilowe problemy z dostępen do strony firmowej, jednak nie miało to żadnego negatywnego wpływu na działanie usług Klientów ponieważ stronę firmową obsługuje oddzielny serwer dedykowany w niezależnej lokalizacji.

#34 Gość_Pokuć_*

Gość_Pokuć_*
  • Goście

Napisany 29 wrzesień 2010 - 00:27

Od 10 minut znów leży s3 oraz strona główna.

#35 MasterNETpl

MasterNETpl

    Klasyka Fantastyki

  • Firma Bronze
  • PipPipPipPipPipPipPipPip
  • 2074 postów
  • Skąd:Kraków
  • Firma:MasterNET.pl
  • Imię:Adrian
  • Nazwisko:Szczepanik

Napisany 29 wrzesień 2010 - 03:50

Od 10 minut znów leży s3 oraz strona główna.

Nie było żadnego padu strony głównej.
A jeżeli ktoś uważa inaczej to jest coś takiego jak support firmy.
No cóż, od ponad 6-ciu lat nie spotkałem się nigdy z "Klientem" który by nie wyolbrzymiał czegokolwiek, że też pozytywnych opini nikt nie wyolbrzymia :)

#36 Gość_Pokuć_*

Gość_Pokuć_*
  • Goście

Napisany 29 wrzesień 2010 - 11:27

Serwer odpowiadał na PING i Tracert ale nie chciała się strona załadować. Strona i s3. Ale teraz już wszystko jest OK.

#37 Lapiech

Lapiech

    Często na forum

  • Użytkownicy
  • 59 postów
  • Skąd:wielkopolska
  • Imię:Łukasz
  • Nazwisko:P.

Napisany 14 październik 2010 - 11:36

czy s2 leży ?
Serwer odpowiadał na PING ale strona się nie ładuje.

#38 Lapiech

Lapiech

    Często na forum

  • Użytkownicy
  • 59 postów
  • Skąd:wielkopolska
  • Imię:Łukasz
  • Nazwisko:P.

Napisany 13 marzec 2011 - 21:51

strona główna i przynajmniej s5.masternet.pl

#39 crazyluki

crazyluki

    crazyluki

  • Użytkownicy
  • PipPipPipPipPipPipPipPip
  • 1717 postów
  • Skąd:poznań
  • Firma:Ogicom Sp. z o.o.
  • Imię:Łukasz

Napisany 13 marzec 2011 - 21:53

Widzisz regulamin działu ?
pokaż traceroute by wskazać awarię. Wątek połączyłem ze starym wątkiem.
fck, chyba jakąś złą opcję wybrałem.

#40 Gość_N3T5kY_*

Gość_N3T5kY_*
  • Goście

Napisany 13 marzec 2011 - 21:55

Widzisz regulamin działu ?

A widzisz, że padło?





0 użytkowników czyta ten temat

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych użytkowników